Uzun zaman oldu. Neredeyse 1 yıla yakın. Arada ufak tefek projeciklerle geçiştirmeye çalıştım (Gerçi Selim'in ST-V konsolu baya bi uğraştırmıştı beni) ancak gerçeği gibi tatmin etmiyordu hiçbirisi. Artık zamanı geldi, havalar hafif hafif ısınmaya başladı, kesim için güneşli günler yakındır

Aslında paralelde bir iki ufak proje daha kaldı ama onları da bir şekil artık aradan çıkartıcaz. Onların bitmesini beklersem bu iş daha çok uzayacak...
Bu yüzden her nekadar bu yazımı bu aralar hergün (belki haftalar) güncelleyemeyecek olsam da, yine de kayıtlara geçsin bu projeye bugün itibariyle resmi olarak başlatayım bari dedim. Ok yaydan çıksın ki bitirebilmek için motive olayım

Gelelim projemize! Aslında projeler zinciri diyebilirim. Yine bir çok projeden elde ettiğim deneyimleri kullanacağım ve muhtemel ardarda (veya paralel, bakalım göreceğiz) bir kaç kabin çıkacak ortaya.
Bu sefer artık olayın özüne, o herşeyin başladığı ana döneceğim

(Yok yok gaz toz bulutundan başlamıcaz, arcade'i dünyada duyuran o fenomenden bahsediyorum)
Aslında o arcade teknolojisinde bir ilk değil ama dünyanın en tanınan oyunu olduğu su götürmez!!!
Neyse, bugün amerikadan beklediğim siparişim geldi. Hemde en sevdiğim şekilde, sabahtan ofis dışındaydım, ofise döndüğümde masamda bir kutu buldum!!! (Biraz büyük bir kutu olmasından hemen anladım)

Şimdi cengizermiş gibi kutu açılışını belgelemeyedim zira heyecandan bir şey hatırlamıyorum, bir an gözüm karardı ve bir baktım elimde bir maket bıçağı var ve kutu açılmış

Neyse kutuyu akşam eve getirdim. Yalandan bir kutu açılışı fotosu çekebilmek için herşeyi düzgünce tekrardan paketlediğimi itiraf ediyorum

Ve işte yeni projemiz!!!

Ne o? Bulanık resimden pek bir şey anlaşılmıyor sanırım. Gerçi aranızda varsa hastası anlamıştır bu resimden en olduğunu...
yakından bakalım o zaman!!!

1981 PACMAN!!! Herşeyin başladığı o an!
Aslında her ikisi de Ms.PACMAN. Şöyle anlatayım, aslında Ms.PacMan diye bir board yok, hiçbir zaman olmadı. Ms.PacMan'ler orijinal PACMAN boardunun ROM'ları değiştirilerek ve Z80 işlemcisinin yerine Z80 işlemci ve ekstra ROM'ları adresleyen bir iki lojik entegrenin takıldığı bir AUX board takılarak Ms.PacMan'e convert edilerek üretilmiş.
Proje hedefim tek bir kabinde her iki pacman versiyonunu da seçimlik olarak oynatabilmek. Bunun için pacman ve ms.pacman boardlarını ayrı ayrı ararken aslında bunun anlamsız olduğunu öğrendim. Ben de yabancı bir forumda (KLOV) tanıştığım birisinden 2 adet ms.pacman boardu aldım. Yukarıdaki resimde görünen orijinal ms.pacman (yani fabrikada dönüştürülmüş) diğeri ise sahada dönüştürülmüş. Sanırım ben sahada elle dönüştürülmüş olanı orijinaline geri dönüştüreceğim ama bakalım göreceğiz.
Neyse, proje resmi olarak başlamıştır, ne zaman biter onu zaman gösterecek!!!