Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımCortex Amiga Floppy Emulator
Sayfa: 1 ... 46 47 [48] 49 50 ... 60   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Cortex Amiga Floppy Emulator  (Okunma Sayısı 594796 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #705 : Mayıs 07, 2015, 19:42:12 ÖS »

ok sorun yok xogen =) Click sound devresini komple sökerek Cortex'i dahili tek sürücü olarak dene diye ısrar ediyorum. Ben olsam hiç üşenmem sökerim, zaten fazla bir zahmeti yok. Bir de firmware güncellemesi yaptıktan sonra boot ve 3.3V pinlerine takılmış jumper'ı çıkartman gerektiğini hatırlatayım:

Yine olmuyorsa bahsettiğin STM32F105RBT6'i değiştirmeyi düşünebilirsin. Aliexpress'te 5.26$'a satılıyor, registered air mail ama bir ay beklersin tahminen:
http://www.aliexpress.com/item/STMAVR-MCU-STM32F105RBT6-LQFP64-ORIGINAL-STOCK/1673361225.html

Pcb'deki 74hc04d smd inverter da göze çarpıyor.
xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #706 : Mayıs 07, 2015, 23:34:08 ÖS »

Ses devresini 2 gün önce söküp tıpkı dediğin gibi internalden takmıştım. Jumperlarda üzerinde değildi. Fakat çalışmadı.

Regülatörü ölçtüm onda bi sıkıntı yok 3.3v veriyor.
HEX invertorlerde sorun olabilir mi dersin. onu bi değiştirerek deneyim bari.
Mosfetlerde sanırım arıza verebilir.
« Son Düzenleme: Mayıs 08, 2015, 00:02:04 ÖÖ Gönderen: xogen » Logged

Eskiye rağbet başladı, Commodore nur yağıyor.
xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #707 : Mayıs 07, 2015, 23:39:48 ÖS »

Belki merak eden arkadaşlar olur diye 2303 TTL devresinin TXD çıkışını osiloskop cihazına bağlayıp firmware güncellemesi yaparken videoya çektim neler olup bittiğini görmek isteyenler izleyebilir.
Başlarda TTL devresindeki Data çıkışlarının voltajının yüksek olmasından çekinen arkadaşlar için ölçümde yaptım. 3.8v gibi bir potansiyel fark çıktı. Yani korkulacak gibi öyle 5v falan görmedim.
https://www.youtube.com/watch?v=GlebGTtzADI
« Son Düzenleme: Mayıs 08, 2015, 11:32:26 ÖÖ Gönderen: xogen » Logged

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #708 : Mayıs 08, 2015, 12:44:25 ÖS »

Ses devresini 2 gün önce söküp tıpkı dediğin gibi internalden takmıştım. Jumperlarda üzerinde değildi. Fakat çalışmadı.

Tamam artık başka şüphelecek şey kalmadı, sorun Cortex'de görünüyor =)

Regülatörü ölçtüm onda bi sıkıntı yok 3.3v veriyor.
HEX invertorlerde sorun olabilir mi dersin. onu bi değiştirerek deneyim bari.
Mosfetlerde sanırım arıza verebilir.

3.3V regülator sağlam gibi zaten, STM32 çalışıyor firmware atabiliyorsun. 3.3V - 5V çevriminde hex inverter, mosfet ve 5V'den gelen 1K pullup direçler kullanılmış. Önce pullup dirençleri kontrol et. Smd mosfetleri değiştirmek zor iş. STM32 ve 74hc04, dar başlıklı sıcak hava tabancası ve bir cımbızla rahat çıkar, 74hc04 ile başlarsın. Yalnız şu var, Cortex'e data kablosu bağlamadan sadece power verdiğinde usb belleği görmüyorsa STM32'nin usb porta bağlı olan PA11 ve PA12 bitleri gitmiş olabilir. Usb belleği görüyor ama slot değiştiremiyorsan (önceden slotlara adfleri atmış olduğunu düşünüyorum) PC7 ve PC8 bitleri gitmiş olabilir.

Cortex'in sitesinde arkadaş Gotek'in şemasını vermiş, ama negatif olduğu için birşey anlaşılmıyor. Ters çevirerek mesaja ekliyorum =)

* Gotek usb floppy emulator schematic.zip (585.91 KB - Yükleme: 229 kez.)
« Son Düzenleme: Mayıs 08, 2015, 12:46:10 ÖS Gönderen: Metallic » Logged
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #709 : Mayıs 08, 2015, 13:02:31 ÖS »

Başlarda TTL devresindeki Data çıkışlarının voltajının yüksek olmasından çekinen arkadaşlar için ölçümde yaptım. 3.8v gibi bir potansiyel fark çıktı. Yani korkulacak gibi öyle 5v falan görmedim.

Video için teşekkürler. Evet 5v yüksek gelebilir diye çekinmeye gerek yok, Cortex'in sitesinde bundan bahsediliyor:

Quote:
(Since the STM32 serial port pins are 5V tolerant, a 5V version of the cable/adapter should be fine too.)
xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #710 : Mayıs 08, 2015, 14:17:15 ÖS »

Şema için teşekkürler, aslında durum şu gotek i internalden bağladım. Flash a format attım (Fat32) içine SELECTOR.adf ve 3-4 tane oyun atıyorum.
A500 açıyorum 000 dan boot ediyor menü çıkıyor. Menüden sıralamaları yapıyorum save and restart yaptığımda bazen kitleniyor hiçbirşey açılmıyor boot yapmıyor ve tuşlar işlemiyor.
Bazende 001 oyun yükleniyor fakat okuma hatası veriyor guru çıkıyor resetten sonrada  kitleniyor. Zaten kitlendikten sonra flash a tekrar format atmam gerekiyor. Aynı şeyleri defalarca yaptım sonuç hep aynı.
Bazende 000 boot ettikten sonra menu çıkıyor "emulator not found" hatası veriyor. Böyle olduğunda bir daha ne yaparsan yap liste menüsüne ulaşamıyorsun. Ta! ki firmware yeniden atana kadar,
Durum şimdilik böyle.
Geriye denemeyi düşündüğüm radikal birşey kaldı.
Kartı fırınlamayı deneyebilirim.

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #711 : Mayıs 08, 2015, 14:45:40 ÖS »

Enteresan bir durum gerçekten. Fırınlama yapma bence, pcb üzerinde elektrolitik kondansatörler var, konnektörlerin plastik parçaları falan da erir. Pcb'ye zarar verirsen de macera biter =) 5$'lık STM32'yi alıp değiştirirsen düzelecek gibi bir his var içimde =)
xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #712 : Mayıs 08, 2015, 14:55:15 ÖS »

Plastik aksamları sökmeden fırına vermek iyi bi fikir değil.
Isıya dayanamayacak plastikleri sökmek gerek ama 34 lü header beni biraz  uğraştıracak belki onu sökmeden atarım. Ne çıkarsa bahtımıza artık.

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #713 : Mayıs 08, 2015, 15:23:46 ÖS »

Sen bilirsin artık. Yeterince uğraştım bu aletle, işi bir an önce bitireyim diye düşünüyorsun sen =)
xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #714 : Mayıs 08, 2015, 15:49:05 ÖS »

Aynen ya hep ya hiç
Sabırlı biri olduğum pek söylenemez. Risk almayıda severim. 

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #715 : Mayıs 08, 2015, 15:52:23 ÖS »

Fırında Beşamel Soslu Cortex Emulator tarifi bekliyoruz senden =)
xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #716 : Mayıs 13, 2015, 12:18:05 ÖS »

Fırınlama işe yaramadı. Bende yeni bir Gotek aldım. programladım şahane çalışıyor. Fakat bu seferde amiga 500 hata vermeye başladı.
Orjinal internal sürücüsünden disket yüklerken sürekli okuma hatası vermeye başladı. Replace disk, Checksum error 880 gibi hatalar verip duruyor. Sağlam olduklarından emin olduğum disketlerde yapıyor bunu. Sağlam olan disketleri bazen okuyor bazen okumuyor. Sık sık guru hatası alıyorum. Ekran bir kere sarı açıldı. Bir kez de beyaz oldu.
Önerisi olan var mı?

Bu arada sürücü arızalı değil denendi.
« Son Düzenleme: Mayıs 13, 2015, 13:25:48 ÖS Gönderen: xogen » Logged

g 600
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #717 : Mayıs 13, 2015, 20:06:13 ÖS »

Disket sürücü kafası kirlenmiş olabilir, Bu kadar çabuk, yeni Gotek sürücüyü nereden aldınız  Ney
xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #718 : Mayıs 14, 2015, 06:58:54 ÖÖ »

Gotek i bi arkadaşımdan aldım. Sürücüde sorun yok. Şimdi bir Amiga500 daha aldım çalışıyor fakat pek temiz değil. Sorunu merak ettiğim için sağlam olan Amiga daki Chip leri bozuk olan Amiga ya takarak arızalı Chip in hangisi olduğunu anlamaya çalışacağım.

xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #719 : Mayıs 15, 2015, 14:08:50 ÖS »

Dün akşam Motorola 68000 değiştirdim. Kısmen hata düzelir gibi oldu. Ama hala sıkıntılı çalışıyordu. Agnusları değiştireyim dedim ama Chipler birbirinden farklı çıktı. Sağlam olduğunu bildiğim chip 8371 iken bozuk sandığım chip 8372 çıktı. Pinout larına baktım birbirinden farklı sanırım uyum sağlamıyor.

Sayfa: 1 ... 46 47 [48] 49 50 ... 60   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: