Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımCortex Amiga Floppy Emulator
Sayfa: 1 ... 43 44 [45] 46 47 ... 60   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Cortex Amiga Floppy Emulator  (Okunma Sayısı 594736 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #660 : Mart 20, 2015, 17:13:04 ÖS »

Gotek'e buton ekleyeyim derken bir şeyleri hallettim galiba. Ekranda H-C yazması ne anlama geliyor? USB'yi mi görmüyor?

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #661 : Mart 20, 2015, 17:20:59 ÖS »

içerisine bir dosya atılıyor onunla boot ediyor sonra slotları seçiyoruz, bende ilk başta bazı sorunlar yaşadım hatta anlamak için kaynak kodlarını istedim, yazan arkadaş biraz toparlayıp paylaşacağını belirtti ama o günden sonra ne yeni bir yazılım çıktı nede bir paylaşım yaptı. birisi kaynak kodlarını güzel bir yaklaşım ile istense yapacaktır, isteme tekniği önemli, neden kaynak lazım ben slot olayını sevmiyorum en iyisi ya bir display yada tv overlay. kod varsa fazla zaman harcamadan yapabildiğini ihtiyacına göre eklersin.

this is amiga speaking.
wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #662 : Mart 20, 2015, 17:34:23 ÖS »

Yukarıda biraz eksik anlattım. USB bellekte bir kaç oyun ve selector.adf var. Daha önce bilgisayarı açtığımda LCD'de önce 'H-C' sonra '0' yazıyordu ve selector.adf yükleniyordu.

Dün akşam üstünde biraz uğraştım. LCD'yi değiştirdim ve ilave butonlar çıkarttım. Bu müdaheleden sonra selektor.adf yine yükleniyor ama artık göstergede '0' yazmıyor. 'H-C' yazısında kalıyor. Acaba bir şeyleri bozmuş olabilir miyim diye korkuyorum.

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #663 : Mart 20, 2015, 17:47:44 ÖS »

çalışmasında sorun yoksa LCD için 3-4 pin vardı yanlış hatırlamıyorsam! bunların bağlantısında bir hata yapmış olabilir misin?

this is amiga speaking.
wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #664 : Mart 20, 2015, 18:11:02 ÖS »

Oraya dokunmadım. O dört pinden gelen sinyali işeyip 7 segment display'ı çalıştıran bir entegre var. O entegrenin ne yaptığını bilmediğim için ordaki sinyal işime yaramıyor. Ben direk mevcut LCD'nin bacaklardan dışarı takacağım ikinci LCD'ye kablo çektim 12 adet.

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #665 : Mart 20, 2015, 18:17:56 ÖS »

display bordu üzerinde displayi süren bir çip vardı. bu kadar az kablo ile nasıl yapmışlar diye merak edip bakmıştım.

this is amiga speaking.
cihangirabi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #666 : Mart 27, 2015, 15:15:55 ÖS »

ne muhteşem bir aletmiş bu birde oyun oynarken amigam fatal error verip durmasa
xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #667 : Mayıs 05, 2015, 08:28:25 ÖÖ »

Bendeki cortex sık sık flash diskte okuma ve yazma hatası veriyor.
Örneğin listeye aldığım bir adf dosyasını X-Copy de yazdırırken bir anda disk bulunamadı hatası veriyor. Sizce neden olabilir. Cihazı aldığımdan beri sık sık bu hatayla karşılaşıyorum.

Eskiye rağbet başladı, Commodore nur yağıyor.
hekimoglu78
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #668 : Mayıs 05, 2015, 08:53:33 ÖÖ »

bende de olmuştu, tuşların hepsine 5 sn. kadar basılı tuttuğumda düzelmişti.

Ne aradığını bilmeyen, ne bulduğunu anlayamaz !
xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #669 : Mayıs 05, 2015, 09:01:11 ÖÖ »

Denemediğim Flash disk kalmadı hepsinde aynı sorunu yaşıyorum. Bazen okumasında sorun yokken bazende kitlenip kalıyor. Cortex in düğmesinden numaraları bile değiştiremiyorum öylece kitlenip kalıyor. Amigayı açıp kapatıyorum cortexdeki kitlenme devam ediyor numaralar değişmiyor.

xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #670 : Mayıs 05, 2015, 09:01:57 ÖÖ »

5 saniye tutunca ne oluyor resetmi atıyor.

Flash okuma yazma hatasıyla ilgili RN5 direncini 1kOhm ile değiştirmek gerektiğini yazmışlar deneyen oldumu.
« Son Düzenleme: Mayıs 05, 2015, 09:06:01 ÖÖ Gönderen: xogen » Logged

xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #671 : Mayıs 05, 2015, 10:18:13 ÖÖ »

Elinde eski versiyon GOTEK olan varsa ve flash okuma sorunu oluyorsa yukarıdaki direnç değiştirme onarımını deneyebilir bendekinde zaten değişmiş.

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #672 : Mayıs 05, 2015, 10:47:40 ÖÖ »

RN5 direnci ile ilgili ip ucu için teşekkürler. Bendeki değişmiş derken sonradan mı değiştirlmiş yoksa, fabrikasyon 1k direnç mi var üstünde? Sonradan kartı revize edip bu direnci 1k yapmışlar öyle mi?

Okuma sorunu devam ettiğine göre bu dirençten kaynaklanmıyor demektir. Acaba güç sorunu olabilir mi? Farklı bir güç kaynağıyla deneyebilir misin? Aslında en iyisi ikinci Amiga'da denemek ama sende tek cihaz var galiba.

xogen
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #673 : Mayıs 05, 2015, 13:38:12 ÖS »

Sonradan değiştirilmemiş, fabrika yeni versiyonda 4.7kOhm direnci 1kOhm direnç ile değiştirmiş.
Akşam farklı bir güç kaynağıyla deneme şansı bulursam sonucu burada yazarım. Ama önce okumaya geçtiğinde voltajı 5v ölçmeye çalışmalıyım.

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #674 : Mayıs 05, 2015, 17:04:00 ÖS »

En başlarda bende de kilitlenme olmuştu, düğmelere basınca slot numarası değişmiyordu, Amiga'yı resetleyince ya da kapatıp açınca düzelmiyordu. Usb belleği formatlayıp selector.adf'yi ve diğer adf'leri kopyalayınca düzeldi. Ben formatladıktan sonra önce selector.adf'yi kopyalıyorum, ardından klasörler açıp adf'leri onların içine atıyorum. Root'a bakınca örneğin şu şekilde görünüyor:
<>demo
<>game
<>os
<>other
<>utility
selector.adf

Bu şekilde kullan bakalım bir düzelme olacak mı. Cortex'in sitesinden selector.adf'nin son sürümünü indirmeni tavsiye ederim. Usb bellekde bad sector olması ihtimali de var, gerçi birkaç tane flash disk denedim diyorsun bu ihtimal azalıyor. Bir de eğer Cortex'den click sesi geliyorsa yani drive click sound devresi eklenmişse, devre için 12v yerine 5v kullanıldığında belirsiz olarak 5v hattını düşürebilir.
Sayfa: 1 ... 43 44 [45] 46 47 ... 60   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: