Ben de venturis'in paylaştığı link diyorum, ve küçük bir şey ekleyeceğim. Sitede göreceğin IMBNES isimli bir windows programı var (It Might Be NES). Bu programı kullanarak istediğin oyunlarla kendi NES emülatör CD'lerini oluşturabiliyorsun. Programa istediğin ROM'ları veriyorsun, sonra o da sana bir CD imajı (iso dosyası) üretiyor. Emülatörün güzel özellikleri var, mesela oyunların save file'larını memory cardda saklayabiliyor, bir de herhangi bir oyunun içindeylen L1 R1 L2 R2 start select yaparsan ana menüye dönebiliyorsun (başka oyun açmak için ps'i resetlemen gerekmiyor).
Bir de yine aynı sitede game boy emülatörü vardı diye hatırlıyorum ama o cd bende çalışmamıştı.
NES mümkün ama SNES' e nefesi yetmez. Gerçi PS1 için çok kaliteli arcade conversion' lar var. Bence emulatörden ziyade bunlar daha çok işine yarayabilir.
kesinlikle, ben de bunları araştırmanı önereceğim (ör. in the hunt, captain commando, little ralph, metal sluglar).. Sonra ilgilendiğin belli oyunlar varsa PS portları olabilir, yine SNES örneğinden yola çıkarsak mesela Chrono Trigger'ın çok güzel bir PS port'u var..