Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Pc den yapılan atari makinaları ile ilgili araştırma bilgi fikir alma
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 21   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pc den yapılan atari makinaları ile ilgili araştırma bilgi fikir alma  (Okunma Sayısı 186933 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #105 : Haziran 07, 2014, 00:04:38 ÖÖ »

Soft15Khz yükledikten sonra quickres ile çözünürlüğü 640x480 yap.

PC açılış ekranına müdahale edemezsin o standart VGA'dir ve 480p yani 31.5 Khz'lik sinyal verir...

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #106 : Haziran 07, 2014, 00:08:09 ÖÖ »

Bana özelden mailini atarsan benim mameki atarım sana.eskiden beri sorunsuz çalışanı
mail adresimi yolladım
APPCRASH HATASI VERİYOR
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #107 : Haziran 07, 2014, 00:15:24 ÖÖ »

Soft15Khz yükledikten sonra quickres ile çözünürlüğü 640x480 yap.

PC açılış ekranına müdahale edemezsin o standart VGA'dir ve 480p yani 31.5 Khz'lik sinyal verir...

İki tane QuickRes var 1 ve 2 diye. Hangisini kullanıcam ?

Sıralamayı şöyle yapıyorum. Yanlışım varsa düzelt lütfen @yavuzg

Soft15khz kurdum. Hemen ardından PC'ye res. atmadan QuickRes ile res. 640x480 yapıyorum. PC'ye res. atıyorum ve bu esnada PC'nin VGA'yı JAMMA'ya bağlıyorum. Otomatik ve sorunsuz görüntü almam gerekiyor böylece. Jumper yine sadece 15khz'de aktif olacak.

Ben şey yaptım bide. QuickRes 1 denedim sadece çözünürlüğü en üstteki 640x480 yaptım. i ibaresi yoktu yanında. Ayarları saklayayım mı diye uyarı geldi evet dedim ama restart atmadan PC'yi kapadım. Daha sonra kapalı PC'yi JAMMA'ya bağladım ve sonuç yukarıdaki videoda. Gerçi videoda jumper'lar 15khz ve 31khz'de aktifti.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #108 : Haziran 07, 2014, 00:23:32 ÖÖ »

Quickres 1 kullanacaksın. Quickres 2 eğer PC'ye 2 ekran bağlıysa (mesela laptop v.s. ise) ikinci ekrandaki çözünürlüğü değiştirmek için.

Quickres'i windows startup'ına koy (tray'e yerleşmeli).

640x480i diye göstermeyebilir evet. Interlaced mod'u seçip seçmediğini anlamak kolay. Yukarıda dediklerimi yaptıktan sonra bir mod seç (480'lerden birini) sonra PC'yi restart et. Açılınca, eğer PC'Nin bağlı olduğu monitör hala windows desktop'ını gösterebiliyorsa BAŞARISIZ oldun demektir. Yani hala 31.5Khz'lik bir moddasın demektir.

Sağlam olsun diyorsan 320x240 veya 320 x 224 (Arcade standardı) modlardan birini de deneyebilirsin. Eğer bu modlar zaten yoksa listede soft15khz başarısız olmuş demektir. Bazı ekran kartlarında (Nvidia örn) soft15Khz bütün modları yükleyemiyor registry'ye. NVidia'nin bir limiti var sanırım 32 mod max. İntel kartların ise 11 miymiş neymiş...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #109 : Haziran 07, 2014, 00:25:06 ÖÖ »

ha bir de doğru ekran kartına yükleyip yükleyemediğinden emin olman lazım. Onboard karta yüklemiş olmayasın soft15Khz'i?

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #110 : Haziran 07, 2014, 00:32:07 ÖÖ »

bir de çift DVI çıkışlıysa hangi çıkışa yüklediğin önemli. Soft 15 khz doğru yüklendiyse PC monitör açılmayacaktır.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #111 : Haziran 07, 2014, 00:39:14 ÖÖ »

ha bir de doğru ekran kartına yükleyip yükleyemediğinden emin olman lazım. Onboard karta yüklemiş olmayasın soft15Khz'i?

ATI Radeon HD 5450'ye yüklüyorum. Yanlış olacağını sanmıyorum yan infoda bilgileri okudum sorun yok gibi gözüküyor. Aktive oluyor 15khz.

2 seçenek var. ATI RADEON HD 5450 ve isimsiz ikon var sadece butonu aktif olabiliyor onda da ekran kartının bilgileri var aynısı ATI RADEON HD 5450'nin. Yoksa ona mı yükleyeceğim valla aklım ermedi bu işe. :S

Evet dektop yinede geliyor tam fail içindeyim. Kahkaha

bir de çift DVI çıkışlıysa hangi çıkışa yüklediğin önemli. Soft 15 khz doğru yüklendiyse PC monitör açılmayacaktır.

15khz kuruyorum sonra PC restart atıyorum PC açılıyor görüntü geliyor desktop yani. Ama desktop'da görüntü çamur gibi.
« Son Düzenleme: Haziran 07, 2014, 00:41:14 ÖÖ Gönderen: Orchid » Logged

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #112 : Haziran 07, 2014, 00:42:40 ÖÖ »

Bu arada sadece 15khz modu yüklü olacak programdaki seçeneklerden. diğerlerini yüklememn gerekiyor. öyle bi durum olabilir mi?

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #113 : Haziran 07, 2014, 00:47:38 ÖÖ »

galiba gidip soft15khz ile uyumsuz olan kartlardan birini bulmuşsun gibi. almanca forumları chrome'un translator'ı ile okuduğum kadarıyla 48xx uyumlu amam 5450 uymsuzmuş galiba.

sen de bi araştır da boşuna hırpalanma

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #114 : Haziran 07, 2014, 00:51:37 ÖÖ »

Bu arada sadece 15khz modu yüklü olacak programdaki seçeneklerden. diğerlerini yüklememn gerekiyor. öyle bi durum olabilir mi?

Sadece 15khz yükledim en başından beri. Diğer seçeneklere dokunmadım hiç.

galiba gidip soft15khz ile uyumsuz olan kartlardan birini bulmuşsun gibi. almanca forumları chrome'un translator'ı ile okuduğum kadarıyla 48xx uyumlu amam 5450 uymsuzmuş galiba.

sen de bi araştır da boşuna hırpalanma

Ödünç aldığım bir kart olduğu için sorun değil. ArcadeVGA gelene kadar idare etsin dedim ama olmayacak gibi anlaşılan. Araştırıcam. Teşekkürler.

15khz kurup daha sonra PC açıldığındaki görüntü:

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #115 : Haziran 07, 2014, 00:57:24 ÖÖ »

yok abi PC'nin boot ekranından sonra LCD monitörde görüntü alamaman lazım (Out of sync gibi bir hata mesajı vermesi lazım monitörün)

Quickres'i windows startup'a koydun mu? Arıyı görmüyorum sağ alt köşede??

Şu an gösterilen çözünürlük nedir? Bi quickres'li ekran görüntüsü de göndersene? Listeyi görelim neler var diye... Bir de soft15khz'i çalıştırıp onun da ekran görüntüsünü alalım. ya bi yerlerde atladığın bir durum var ya da dediğim gibi bu kart zaten desteklenmiyor olabilir...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #116 : Haziran 07, 2014, 00:59:51 ÖÖ »

ha bu arada ATI'nin driverlarını yükledin değil mi 5450 için? Yani Soft15Khz windows driverlarını desteklemez!!!

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #117 : Haziran 07, 2014, 01:07:54 ÖÖ »

yok abi PC'nin boot ekranından sonra LCD monitörde görüntü alamaman lazım (Out of sync gibi bir hata mesajı vermesi lazım monitörün)

Quickres'i windows startup'a koydun mu? Arıyı görmüyorum sağ alt köşede??

Şu an gösterilen çözünürlük nedir? Bi quickres'li ekran görüntüsü de göndersene? Listeyi görelim neler var diye... Bir de soft15khz'i çalıştırıp onun da ekran görüntüsünü alalım. ya bi yerlerde atladığın bir durum var ya da dediğim gibi bu kart zaten desteklenmiyor olabilir...

Quickres'i windows startup'a koyma hakkında en ufak fikrim yok.

15khz kuruyorum sonrasında restart atınca yukarıdaki resimdeki desktop geliyor. Restart atmadan quickres çalışıtıyorum ama 320x240 veya 320x224 çözünürlükleri listede yok. Ayrıca listede nedense aynı çözünürlükten 2-3 tane var nedense. :/

ha bu arada ATI'nin driverlarını yükledin değil mi 5450 için? Yani Soft15Khz windows driverlarını desteklemez!!!

CD'den yükledim driver'ları. Ayrı setup olarak netten indirmedim.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #118 : Haziran 07, 2014, 01:14:18 ÖÖ »

Quickres'in shortcut'ını windows startup'ına koyuyorsun

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=6568.msg63449#msg63449

Soft15Khz görüntüsü de alalım. Yüklenmemiş görünüyor.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #119 : Haziran 07, 2014, 01:35:39 ÖÖ »

Bunlar kurulmadan önce:

Buda kurulduktan sonra tabi kurulduysa.

Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 21   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: