Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Pc den yapılan atari makinaları ile ilgili araştırma bilgi fikir alma
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 21   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pc den yapılan atari makinaları ile ilgili araştırma bilgi fikir alma  (Okunma Sayısı 186962 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Haziran 05, 2014, 19:53:56 ÖS »

Emin olmak mi benim evdede arcade makinasi var hatta  powersprit diye programi kurdum 15 kh gosterdi problem yok arcadevga ile bana gore ayni goruntuyu alitsin yavuz daha iyi bilir bide kargo parasi vercen 30$ onuda hesaba kat
 http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=7544.0

Dostum konunu inceleyeceğim şimdi. Resimleri gördüm nasıl keyiflendim sorma. Darısı başıma.

Ayrıca şunuda belirtmek istiyorum; Sistemi onboard ekran kartı ile denemek zorunda kaldım 15khz programında seçenekler aktif değildi. ArcadeVGA'yı bu yüzden almayı düşünüyorum çünkü bir ekran kartı lazım. Diğer ekran kartını ofise götürmek zorunda kaldığım için onu sökme şansım malesef yok. 30 dolar vericem dostum herşey arcade keyfi için.

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Haziran 05, 2014, 19:54:58 ÖS »

Cengiz hakli

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Haziran 05, 2014, 19:59:47 ÖS »

Valla o ayar kısmında boya sürülmüş hangisi H belli değil. Resmi koyuyorum. Standartsa bunlar H bellidir sanırım.

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Haziran 05, 2014, 20:26:33 ÖS »

Markasi ne bunun  ? Baya cafcafli duruyor komple makine ve sase resmi atsaydin iyiydi

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #49 : Haziran 05, 2014, 20:35:38 ÖS »

dostum bunlarla tek tek oyna. Bi sıkıntı olmaz yatay çizgiler karışık renklerde değişme göreceksin birinde. Biri genişliği , biri uzunluğu, biri konumu, biri parlaklığı biri dikey kaymayı biri yatay konumu belirliyo. ölümcül bişey yok yani. Diyelimki dikey kaymaya başladı potu yerine alcaksın olup bitecek. ama ben benimkine bakıp söyleyeyim

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #50 : Haziran 05, 2014, 20:37:14 ÖS »

benimki de buna çok benziyor. alt sıra sağdan 2. gibi.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Haziran 05, 2014, 20:54:57 ÖS »

Markasi ne bunun  ? Baya cafcafli duruyor komple makine ve sase resmi atsaydin iyiydi

Senkron kabin dostum ama boyanmış halde içi dışı komple.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Haziran 05, 2014, 20:57:15 ÖS »

dostum bunlarla tek tek oyna. Bi sıkıntı olmaz yatay çizgiler karışık renklerde değişme göreceksin birinde. Biri genişliği , biri uzunluğu, biri konumu, biri parlaklığı biri dikey kaymayı biri yatay konumu belirliyo. ölümcül bişey yok yani. Diyelimki dikey kaymaya başladı potu yerine alcaksın olup bitecek. ama ben benimkine bakıp söyleyeyim

Sorun aslında belli bir yerden sonra görüntü alamama sorunu. Onboard ekran kartı ve sistemde 15khz desteği olmadığı için sinyal gönderemiyor PC kabine ve XP logosundan sonra ekran boş konuma geçiyor.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #53 : Haziran 05, 2014, 21:04:29 ÖS »

Peki XP logosuna kadar düzgün görüntü mü geliyor karışık mı?

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Haziran 05, 2014, 21:04:36 ÖS »

Bide bir olay ekran karti coklu cikissa ondanda olabilir  evde monitor un varsa 640x480 modda acip sonra arcadene bagla ole dene  yatay dikey taramayla oyna cengiz in dedigi gibi bende ole yapiyorum

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Haziran 05, 2014, 21:05:11 ÖS »

Ekran ikiye bolunukmu resim at daha iyi anladilir

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #56 : Haziran 05, 2014, 21:26:18 ÖS »

Peki XP logosuna kadar düzgün görüntü mü geliyor karışık mı?

Karışık görüntü.
Bide bir olay ekran karti coklu cikissa ondanda olabilir  evde monitor un varsa 640x480 modda acip sonra arcadene bagla ole dene  yatay dikey taramayla oyna cengiz in dedigi gibi bende ole yapiyorum

Onboard ekran kartı, bu yüzden sorun bence. Ekran kartı tedarik etmem lazım öyle daha net sonuç alırız.

Ekran ikiye bolunukmu resim at daha iyi anladilir

Dediğim gibi karışık görüntü, karman çorman daha sonra bomboş siyah ekran oluyor XP logosundan sonra.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Haziran 05, 2014, 21:27:19 ÖS »

@orchid, öncelikle tebrikler, arcade kabinin hayırlı olsun... Ayrıca piyasadan bulduğun bir kabinle birlikte bir J-PAC de bulman şaşırtıcı derecede bir şans, bunu belirteyim...

Cengiz ve mesa'nın önerilerine ek olarak senin geri dönüşlerini de değerlendirerek yaşadığın sorunu ve ne gibi bir sonuç beklemen gerektiğini kısaca anlatayım;

- J-PAC üzerinde bir "jumper" olması lazım, 15Khz, 24Khz, 31Khz yazan. O hangi pozisyonda önce ona bak. Bu jumper arcade monitörü korumak için var. Eğer monitörün sadece 15Khz'i destekleyen bir modelse bu jumper'ı 15Khz moduna alıyorsun ki PC 15Khz'lik sinyal gönderene kadar arcade monitöre giden video'yu kesiyor. Soft15Khz de kullansan PC'Nin boot ekranları ve Windows logo ekranı VGA (640x480p) yani 31Khz'lik yatay tarama hızındadır.
- J-PAC'in "yalandan" downscaler'ı aslında sadece kaymayı engelleyecek kadar uyduruk bir şey (ki zaten Ultimarc bunu inkar etmiyor). Eğer monitörün 15Khz'lik bir monitörse ekranda yan yana 2 tane görüntü görürsün (mesa'nın dediği gibi). J-PAC basitçe 2 yatay tarama sinyalini birleştiriyor (2 satırı yanyana gösteriyor) böylece 31Khz'lik yatay tarama sinyali çok kaba bir şekilde 15Khz'e indirgeniyor. Etkisi ise 2 satır birleştiğinden yan yana 2 ekran görüntüsü

PC'ye soft15khz kurana kadar (ki orada yaşadığın soruna da geleceğim - sonra) bu şekilde (2 x yanyana desktop) bir görüntü al önce. Bunun için de çözünürlüğünü 640 x 480'e indir (mesa'nın önerdiği gib). 800x600 çözünürlük 31Khz'den de fazla!!! Yani J-PAC frekansı 2'ye bile bölse arcade monitör yine yakalayamaz görüntüyü ;

Bu ayaraları yaptıktan sonra eğer kayma varsa cengiz'in önerdiği gibi şase ayarları ile hafif hafif oynayarak çift ekran görüntüsünü sabitle...

Sonrasını oraya geldiğinde konuşuruz...

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #58 : Haziran 05, 2014, 21:30:44 ÖS »

Win 7  kullaniyorsa sansa kalmis  bide ekran kartonin modrli ne sen orchid

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #59 : Haziran 05, 2014, 21:33:26 ÖS »

@yavuzg abi nerdesin ya sen gelene kadar oyalamaya çalıştık anca bu kadar uydurabildik

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 21   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: