Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeCRT Televizyonumun YOKE Ayarı
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: CRT Televizyonumun YOKE Ayarı  (Okunma Sayısı 7144 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SerdarS
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Şubat 01, 2025, 17:50:29 ÖS »

Aynı Tv bende de var, sol üstte aşağı doğru çok hafif bir kayma var, servis menüsü ile kolayca düzeltilebiliyor ama misal o bölgede skor tablosu var diyelim orda olursa görüntü yine kötü görünüyor, çünkü servis menüsü o bölgeyi sadece yukarı taşıyor gizliyor ama gerçekte düzeltmiyor.

Binbir güçlükle 4 vidayı söktüm, öyle bir şey yapmışlar ki vidalara ulaşmak imkansız normal tornavidalarla, ince upuzun ve gövde kısmı sap kısmı da ince olmalı yoksa sıkışıyor.

Neyse açtım içini ama gözüm korktu ürkütücü görünüyor, geçmişte çok pis çarpılmıştım hemde elektriğe bağlı haldeydi Kahkaha

Biraz bakındım, ayar düğmeleri var ancak bu sorun onlarla düzelecek bir şey değil denedim bambaşka şeyler onlar. Tek dikkatimi çeken soldaki hoparlör oldu, çünkü görüntü bi şekilde sol üstten aşağı çekiliyor tek bir tarafta olan bir durum bu, hoparlör üstünde de biliyorsunuz mıknatıs bulunuyor bu soruna bu neden olabilir mi? Sökemedim çünkü tüpe çok yakın oda lanet olsun ki.

Pot ayarı komple bir kayıklığı düzeltir diye düşünüyorum ama tek bir tarafta kayma olunca oda işe yaramıyor, bu benim durum için bir fikri olan var mı?
« Son Düzenleme: Şubat 01, 2025, 17:52:30 ÖS Gönderen: SerdarS » Logged
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Şubat 01, 2025, 22:36:38 ÖS »

https://www.youtube.com/watch?v=Q2IHJfvD-70

HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Şubat 02, 2025, 00:15:02 ÖÖ »

DELL 2001FP
https://www.youtube.com/watch?v=AYaCLQrl9cU

Şu LCD monitör efsaneymiş 20" 4:3 15Khz destekli, temiz bulsam Evdeki CRT tüplü ne varsa atarım.

Amiga'da kullanmanın yanında S-Video girişinden Commodore 64, Playstation 2 falan bağlamak muazzam olur.
SerdarS
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Şubat 04, 2025, 18:37:45 ÖS »

Ufak bir 4:3 tft ekran geçti elime, aslında uyduruk bir ekran ama yine de hiç fena değil grafikler. Doğru düzgün kaliteli 4:3 dijital ekran fikrine sıcak bakmaya başladım şahsen bende.

Ps2 bağladım:

* 4dd25626-f19f-41a5-aa75-fed1007019a3.jpg (921.22 KB, 1838x2680 - Görüntüleme: 36 kez.)
« Son Düzenleme: Şubat 04, 2025, 18:39:41 ÖS Gönderen: SerdarS » Logged
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Şubat 04, 2025, 21:17:40 ÖS »

Destekliyorum. Zira ne kadar çok insan bunlara geçerse, o kadar çok CRT bana kalır

SerdarS
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Şubat 04, 2025, 22:00:47 ÖS »

Crt pimpirikli bi adama kafayı yedirtir eninde sonunda, yani servis menüsünde geometriye harcadığım zamanla oyuna harcadığım zaman neredeyse eşittir Kahkaha

Abi tam oldu tamam diyorum, bu sefer NTSC için sil baştan geometri ayarı yapmam gerekiyor, sonra PAL için tekrar bıktım şahsen ben bu işten.

İki tane CRT var, ikisi de sınıfının en iyilerinden ama mutlaka bir geometri sorunu ile boğuşuyorum yılıyorum artık en sonunda.

Mesela PAL için 100hz çalışan TV, NTSC için bunu yapamıyor. Bir sürü ayar PAL NTSC farkı yüzünden çıkmıyor, PAL ile çıkan ayarlar NTSC ile yok oluyor menüde bile görünmüyor.

Birinin sağ tarafında yanık gibi sarı leke çıkar, birinin bi tarafı aşağı çeker yıldım artık Kahkaha

Philips 70 Ekran HDMI, RGB Scart, Component, S-video, Compozit her türlü girişten bolca var(Ps1 oyunu çalışıyor NTSC)

Sony 37 Ekran (RGB Scart + Compozit girişli)

Philips Tv de sağ üst köşede ekran sararması oluyor çok küçük bi alanda, Sony ile de yine sol tarafta aşağı doğru hafif sarkma var. Geometriden önce bunları düzeltebilsem keşke, daha bunları bile düzeltemedim.
« Son Düzenleme: Şubat 04, 2025, 22:03:09 ÖS Gönderen: SerdarS » Logged
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Şubat 05, 2025, 07:28:16 ÖÖ »

Oyunun adı nedir bu arada
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Şubat 05, 2025, 07:33:55 ÖÖ »

Crt pimpirikli bi adama kafayı yedirtir eninde sonunda, yani servis menüsünde geometriye harcadığım zamanla oyuna harcadığım zaman neredeyse eşittir Kahkaha

Abi tam oldu tamam diyorum, bu sefer NTSC için sil baştan geometri ayarı yapmam gerekiyor, sonra PAL için tekrar bıktım şahsen ben bu işten.

İki tane CRT var, ikisi de sınıfının en iyilerinden ama mutlaka bir geometri sorunu ile boğuşuyorum yılıyorum artık en sonunda.

Mesela PAL için 100hz çalışan TV, NTSC için bunu yapamıyor. Bir sürü ayar PAL NTSC farkı yüzünden çıkmıyor, PAL ile çıkan ayarlar NTSC ile yok oluyor menüde bile görünmüyor.

Birinin sağ tarafında yanık gibi sarı leke çıkar, birinin bi tarafı aşağı çeker yıldım artık Kahkaha

Philips 70 Ekran HDMI, RGB Scart, Component, S-video, Compozit her türlü girişten bolca var(Ps1 oyunu çalışıyor NTSC)

Sony 37 Ekran (RGB Scart + Compozit girişli)

Philips Tv de sağ üst köşede ekran sararması oluyor çok küçük bi alanda, Sony ile de yine sol tarafta aşağı doğru hafif sarkma var. Geometriden önce bunları düzeltebilsem keşke, daha bunları bile düzeltemedim.

Aslında "o kadar da takmadan zevk almaya bakmak lazım" demek isterdim, ancak 2 hafta boyunca kendi Sony TV'min convergance/geometri ayarları ile 2 hafta uğraşıp sonunda başarısız olduğumu düşününce riyakârlık yapmak istemem Kahkaha Kahkaha Kahkaha
SerdarS
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Şubat 05, 2025, 12:23:38 ÖS »

Oyunun adı nedir bu arada
Oyunun adı: (Colin McRae Rally) - Ps1 oyunu 98 çıkışlı, bu NTSC olanı o yüzden ekranı tam olarak kaplıyor, bu oyunun PAL sürümü ne ekranı kaplıyor nede Subaru logosu var oyunda Kahkaha

Aslında "o kadar da takmadan zevk almaya bakmak lazım" demek isterdim, ancak 2 hafta boyunca kendi Sony TV'min convergance/geometri ayarları ile 2 hafta uğraşıp sonunda başarısız olduğumu düşününce riyakârlık yapmak istemem Kahkaha Kahkaha Kahkaha
Aslında piyasada çok büyük bir CRT TV ustası açığı var, bu sektöre giren tek olur ve güzel para kazanır diye düşünüyorum Kahkaha
« Son Düzenleme: Şubat 05, 2025, 12:30:11 ÖS Gönderen: SerdarS » Logged
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: