Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımiFlop USB Floppy Controller (Kendi Projem)
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: iFlop USB Floppy Controller (Kendi Projem)  (Okunma Sayısı 65876 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
perpetual_007
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Mart 14, 2014, 01:57:40 ÖÖ »

Bu cihazın bize fiyatı ne civarı olacak peki ?
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Mart 14, 2014, 02:12:59 ÖÖ »

Maliyetini bilemem ama bence uygun kolay bulanabilecek bir kutu içinde olmalı.
Kutu görüntüyü ve salkım saçak durumunu ortadan kadırıyor.

Kart ebadı, kutuya göre uydurulmalı.

Dışardan konuşması kolay tabii. Tolga kardeşimiz bu kadar uğraşırken bir de makyajlısını istiyorum

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Mart 14, 2014, 02:42:48 ÖÖ »

Ben kutusuz istiyorum, hatta sadece kod yazılmış pic32'de bana yeter

tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Mart 14, 2014, 09:04:22 ÖÖ »

Bu cihazın bize fiyatı ne civarı olacak peki ?

Board üretim maliyetini tam bilmeden bir tahminde bulunmak çok doğru olmaz ama, foruma özel fiyatı 40-50 TL civarı olur herhalde, tabi burada biz bizeyiz diye tahmini konuşuyorum, sonra  elimde olmadan fiyat artarsa kızmayın .

Kutu olayına ben de önem veriyorum ama kutu da hem maliyeti arttıracak hem de üretimi zorlaştırabilecek bir unsur. Ayrıca herkesin kutuya ihtiyacı da olmayabilir, örneğin 3.5" sürücü ile iFlop'u aynı kutuya koymak isteyenler çıkabilir (örneğin ben Kahkaha). O yüzden bunu iyi değerlendirmemiz lazım. Bu arada, board tasarımını yaptığımda boyutun şu anki prototipin yarısına kadar düşebileceğini tahmin ediyorum. O yüzden kibrit kutusuna da koyabiliriz .

Ben kutusuz istiyorum, hatta sadece kod yazılmış pic32'de bana yeter

Aynen... Proje de zaten bundan ibaret aslında . Geri kalan parçalar voltaj regülatörleri ya da direnç ve diyotlar gibi basit şeylerden ibaret.

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Mart 14, 2014, 11:07:13 ÖÖ »

Sinclair'in zamanında yaptığı gibi demonte kit olarak satılabilir o zaman

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Mart 14, 2014, 12:39:15 ÖS »

Peki farklı sistemlerin disketlerini yazmak için ne gerekecek bize? mesela 5 1/4 disket yazmak için ne yapacağız? ya da atıyorum Osborne için CP/M disketleri yazacağız? Osborne için senin düzenlememi yapman gerekecek (destek)? yoksa bu tür hazır kullanılabilir bilgiler var mı?

tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Mart 14, 2014, 12:42:09 ÖS »

Her sistemin farklı formatlarını yazabilmek için yazılıma o formatın desteğinin eklenmesi gerekecek. Format ile ilgili dokümantasyon (ve benim zamanımın) olması yeterli.

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Mart 14, 2014, 13:30:16 ÖS »

Kutu görüntüyü ve salkım saçak durumunu ortadan kadırıyor.

Kart ebadı, kutuya göre uydurulmalı.

Dışardan konuşması kolay tabii. Tolga kardeşimiz bu kadar uğraşırken bir de makyajlısını istiyorum

sen de haklısın gökçe... son kullanıcının tercihleri bunlar sonuçta. tolga devreyi seri üretime alsın, ben de kutulu bir "mod" yaparım olmadı. bu aralar altınkaya'nın sitesinde dolaştım baya bi süre. orada çok çeşitli kutular var. hem floppy'yi hem de tolga'nın devresini içine koyabileceğimiz uygun bir kutu mutlaka vardır...

tolga, hem senin PIC'i hem de floppy sürücüyü USB'den çalacağımız bir enerjiyle beseleyebilirmiyiz acaba? toplamda kaç mA akım çekiyor senin düzenek (okuma/yazma yaparken) hiç ölçme fırsatın oldu mu?

tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Mart 14, 2014, 13:49:01 ÖS »

tolga, hem senin PIC'i hem de floppy sürücüyü USB'den çalacağımız bir enerjiyle beseleyebilirmiyiz acaba? toplamda kaç mA akım çekiyor senin düzenek (okuma/yazma yaparken) hiç ölçme fırsatın oldu mu?

Daha ölçme fırsatım olmadı, ama tahmin yürütmem gerekirse, sadece iFlop 100ma'nın üstüne çıkmaz bence. Kalanı da drive'a bağlı. Dediğim gibi ben biraz daha garantili olsun diye ek besleme koydum. Bir de 5.25" drive'lar 12V istiyor olabilir diye düşündüm. Ama muhtemelen normal 3.5" drive'lar + iFlop USB'den beslenebilir sorunsuz olarak. Hiç olmadı bazı USB harddisklerin yaptığı gibi çiftli kablo kullanırız, 1A da haydi haydi yeter. Esasında bu şekilde düşününce, 5V'dan 12V üreten ucuz ve verimli bir çözüm bulsak o zaman ek beslemeye hiç gerek kalmaz herhalde.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Mart 14, 2014, 14:01:24 ÖS »

Esasında bu şekilde düşününce, 5V'dan 12V üreten ucuz ve verimli bir çözüm bulsak o zaman ek beslemeye hiç gerek kalmaz herhalde.

abi onun scartcade'in içinde kullanıyorum ben. SCART'a pin8'e 12V verebilmek için VGA'den çaldığım 5V'u 12V'a çeviren step-up voltaj reg kullandım.

O katmanın toplam maliyeti (perakende fiyatlşarıyla) 7-8 TL.

LM2577-ADJ (ayarlanabilen - sabiti de var ama o azıcık daha pahalı 1 TL kadar ) kullanıyorum (Simple Switcher). Bu hem swithc mode olması açısından verimli hem düşük akımlarda ısınmıyor (SCARTCADE de soğutucu bağlamadım mesela) hem de eğer istersen uygun shotky ve bobin ile 3A'e kadar besleme yapabiliyor...

http://www.bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=756320#ara

tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Mart 14, 2014, 14:25:00 ÖS »

Haklısın gözümden kaçmış benim. Maliyeti biraz varmış o katmanın ama olmayacak gibi de değil. Hem böyle olunca 5V regülatorünü de şutlama şansı var. O yüzden ciddi bir alternatif oldu bu.

Aslında bu regulatörden de kurtulmak mümkün olabilir, bunun yerine bir switch transistor kullanarak bu işi PIC32 de yapabilir belki, bu opsiyonu da değerlendirmekte fayda var. Akım ihtiyacı düşük olsa aslında bobin ve PIC32'den PWM çıkış ile boost converter yapıp 12V regulasyonu da zener ile sağlanabilirdi.

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Mart 14, 2014, 14:30:12 ÖS »

Abi siz neyce konuşuyorsunuz. Kahkaha

Elektroniğe merak saldım ama sizin seviyenizi görünce kendimi emekleyen çocuk gibi hissettim.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Mart 14, 2014, 14:41:18 ÖS »

Elektroniğe merak saldım ama sizin seviyenizi görünce kendimi emekleyen çocuk gibi hissettim.

Kahkaha. Yok yau biz de anamızın karnında öğrenmedik işte uğraşıp çalışınca öğreniliyor zamanla.

atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Mart 14, 2014, 14:44:50 ÖS »

Abi siz neyce konuşuyorsunuz. Kahkaha

Bu konuda tek olmadığıma sevindim. Araya ufak notlar sıkıştırılırsa seviniriz Kahkaha

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #44 : Mart 14, 2014, 15:04:38 ÖS »

Amaniiiiin fiyatı yükseltiyorlar, ben harici beslerim, adaptör takarım olmadı pille beslerim, hacılar siz yazılımı son haline getirin hele Kahkaha Kahkaha Kahkaha

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: