|
|
|
Retroman
|
 |
« Yanıtla #16 : Mart 17, 2014, 13:10:09 ÖS » |
|
007 Yavuz-G  Mission Completed 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 17, 2014, 13:14:41 ÖS Gönderen: Retromantr »
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #17 : Mayıs 01, 2017, 23:00:41 ÖS » |
|
Bugün gaza gelip biraz evde bulduğum arcade kartları deniyeyim dedim...NeoGeo MVS'yi denerken, ekrana şöyle bir hata mesajı gelip kaldı? Bu konuda fikir verebilecek var mı ? (teşekkürler)
Backup Ram Error Address Write Read 00D00000 5555 5540
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #18 : Mayıs 02, 2017, 01:34:27 ÖÖ » |
|
Hata backup RAM'den değil o kadarını biliyorum Bir via vardı paslanan ondan kaynaklanıyor. Model neydi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #19 : Mayıs 02, 2017, 11:20:24 ÖÖ » |
|
Bundan korkuyordum  Backup RAM'dır, belki pil değiştiririz olur diyordum... MVS FZ1x model... FZ1'den sonra sanki bir şey daha yazıyordu. Detaylı bakar, yazarım... teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #20 : Mayıs 02, 2017, 12:07:28 ÖS » |
|
Bundan korkuyordum  Backup RAM'dır, belki pil değiştiririz olur diyordum... MVS FZ1x model... FZ1'den sonra sanki bir şey daha yazıyordu. Detaylı bakar, yazarım... teşekkürler. Pilini sökmen lazımdı çoktan... Bu vesileyle bari bir kez daha duyuralım; Ey ahali! Her kimin deposunda pili sökülmemiş NeoGeo MVS varsa tiz kellesi vurula  Backup RAM ve Calendar error almaya başlamadan önce bir an evvel pillerinizi sökün 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kirkoryan
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #22 : Mayıs 02, 2017, 12:14:38 ÖS » |
|
Bendeki mvs dede aynı sıkıntı çıkmıştı tabiki işin doktoru Yavuz abiye danıştım ve bana ne yapmam gerektiğini söyledi bir kablo lehimlemeyle halloldu sorun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evreno
|
 |
« Yanıtla #23 : Mayıs 02, 2017, 13:08:53 ÖS » |
|
benim mvs lere de girişeyim olmazsa 2 adet de bende var pili üzerinde duran üstad bu arada pilin yerine yenisini takmak zorundamıyız? yoksa boş şekilde sıkıntısız çalışırmı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yavuzg
|
 |
« Yanıtla #24 : Mayıs 02, 2017, 14:25:41 ÖS » |
|
benim mvs lere de girişeyim olmazsa 2 adet de bende var pili üzerinde duran üstad bu arada pilin yerine yenisini takmak zorundamıyız? yoksa boş şekilde sıkıntısız çalışırmı?
Ben bendekilerin hepsini söktüm. Yerine yenisini takmak pek mümkün değil zira şarjlı lityum pil lazım ki piyasada pek bulunan bir şey değil. Alternatif olarak PCB'Nin şarj devresini iptal eden bir mod'la şarjsız normal pil de takılabiliyor ancak ben uğraşmaya gerek görmedim. Yenisini takmak lazım mı dersen, eğer oyunlardaki skorlarını saklamak gibi bir endişen yoksa gerekli değil ki zaten pille bile 6 oyunun skorunu saklayabiliyorsun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cengizermis
|
 |
« Yanıtla #25 : Mayıs 02, 2017, 14:44:06 ÖS » |
|
Cihazım sıkıntıya girmesin ama bende şu pili ömrü bitene kadara kullanayım diyenler sanırım pilleri bir hazneye koyarak yada uzun iki kabloyla anakarttan uzaklaştırarak yola devam edebilirler. Bir sakıncası olmaz gibi geliyor bana.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
evreno
|
 |
« Yanıtla #26 : Mayıs 02, 2017, 16:50:39 ÖS » |
|
olay sadece skor tutma ise gereksiz bir detay söküp o şekilde kullanırım o zaman zaten çok oyunlu kartuş kullanıyoruz. teşekkürler paylaşım için.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
varol
|
 |
« Yanıtla #27 : Mayıs 02, 2017, 18:25:39 ÖS » |
|
Ben söktüm yakın zaman önce pilimi, şöyle bir eksisini hissettim. Unibios kullanıyorum cihazı her açışımda bios menüsüne gidip kendi tercihime göre değiştirmem gerekiyor (console mode, region)
Pili sökene kadar farkında değildim ama saklıyormuş bu bilgileri sanırım, başka da (skor derdim pek yok) bi sıkıntı yaşamadım ben.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #28 : Mayıs 03, 2017, 22:40:44 ÖS » |
|
@yavuzg tam model NEO-MVH MV1FZS Backup Ram Error Address Write Read 00D00000 5555 5540 benzer hatalar buldum...Ama Write Read değerleri farklıydı...Bir kablo çekiyorlar ama  neye dayanarak anlamadım... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #29 : Mayıs 04, 2017, 17:10:58 ÖS » |
|
Ben bu yukardaki kabloyu lehimledim... Benim boardun aynısı sanırım... Hatada aynı.. Ama bir değişiklik olmadı  Olumlu olmasa bile bir değişiklik olmasını beklerdim. Şimdi dikkat ettimde dikkatsizliğim söz konusu... Bir süre sonra.... İlk sorunu aştım...Şimdi karman çorman bozuk ekran geliyor... Aşağıdaki resimlerden 5555-5540 olan için gerekli kabloyu lehimleyince ilk aşamayı geçtim.. Diğerleri de ilerde çıkacak sorunlar için arkadaşlara faydalı olabilir.
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 04, 2017, 17:50:29 ÖS Gönderen: LW3D »
|
|
|
|
|
|