Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetNe istediğini bilmeyen retro cihaz&oyun toplayıcısı.
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ne istediğini bilmeyen retro cihaz&oyun toplayıcısı.  (Okunma Sayısı 15769 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
alatriste46
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mart 23, 2014, 22:27:44 ÖS »

Öncelikle forumdaki herkese selam olsun..Benim şu aralar kafamı karıştıran bir konu var ve anca burdaki arkadaşlarla tartışarak çözeceğime inanıyorum. Sorunum retro oyun konsolları ve oyunları toplama hakkında , evet çok bilindik bir konu ama ben ne toplayacagımı bilemiyorum ( herşeyi topluyorum aslında ) fakat odaklanamıyorum Elimde ben nintendo koleksıyonu var diyemıyorum kısacası herşeye zıplıyorum çör,çöp alıyorum ( zengin değilim hatta bir işim bile yok, öğrenciyim). Önce segalardan mı başlasam yoksa nintendolardan mı yada xbox mu, ps1 mi derken kafam karışıyor saçma sapan şeyler satın alıyorum çöp,çöp duruyor odamda ve kullanmıyorum. Nasıl,neyle başlasam şu collectable olayına bir yardımcı olun.. Siz nasıl başlaıdnız veyahut bir akıl fikir verin bana yoksa ayın sonunda cebimde paramda kalmıyo , aldıgım çöplerle baş başa kalıyorum

xeon83
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2014, 22:29:02 ÖS »

segayı her zaman bulursun bol.. buldugun guzel nıntendoları kacırma..
alatriste46
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2014, 22:33:51 ÖS »

mesela nintendo 64 alarak başlayabılırım sanırsam

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2014, 22:52:11 ÖS »

@alatriste46, sadece toplamak için retro konsol toplanmaz. bir amacın olması laızm. örneğin alım satımını yapacaksan pis, bozuk konsolları ucuza toplayıp elden geçirip tamir edip daha yüksek fiyata satabilirsin.

ya da sadece sende hatırası olan temiz konsolları toplarsın. ya da ben kolleksiyonerim dersin araştırırsın ve sadece nadir konsolları toplarsın...

ne olursa toplarım dersen buna ne paran yetişir ne de bir anlamı olur. sonra günün birinde topladıklarını paraya çok ihtiyacın olan bir zaman yok pahasına elden çıkarmak zorunda kalırsın...

kendimden örnek vermek gerekirse, ben mesela konsol veya ZX spectrum veya Amiga hiç toplamam. bu cihazlar kötüdür falan demiyorum kesinlikle, sadece hatırası yok bu cihazların bende...

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2014, 22:55:28 ÖS »

YavuzG'ye ek olarak...

Her sistemin özel ve güzel oyunları var. Eğer herşeyi toplayamayacaksan (benim gibi), ilgini çeken sistemlerin en gözde, olmazsa olmaz oyunlarını toplayabilirsin. Diğer arkadaşlar ne düşünürler bilmem ama SNES, NES, N64 oyunlarından çok özel ve güzeller olmasına rağmen, kutulu Mega Drive, Master System göze daha hoş gelen kutu ve materyallerle satışa sunulmuş. Nintendoların doğru dürüst kutuları yok. Sega'lar bir rafa koyduğunda daha güzel duruyor... Böyle görsel, kutu yapısına görede seçim yapabilirsin...

serkanarslan
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2014, 23:05:16 ÖS »

kardeşim sen oynamak için al,güzel güzel oyna.hiç 'yav ben koleksiyon yapayım' diye işe başlamış koleksiyoncu gördünmü?onlar zamanla ilgin artarsa olur.bütçeni hiç zorlama hiç te şartlanma.Baktın kelepir bi cihaz buldun alırsın,bit pazarlarına takıl vaktin oldukça.oyun oynamanın keyfini almaya bak zaten olay kendi rayına oturur.

june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2014, 23:12:53 ÖS »

Düşündüğün konsolun oyunlarını youtube'da seyret. Baya fikir veriyor.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2014, 23:16:24 ÖS »

Ben sadece çocukluğum ve gençliğimde kullandığım, anısı olan cihaz, oyun ve aparatları alıyorum.. Emulasyon işi içinde sadece psp kullanıyorum.
alatriste46
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2014, 23:19:28 ÖS »

Açık konuşmak gerekirse benım çocukluğumda sadece atari oynamışlığım var ve 95 model packetbell windows 95 model bi eskı kare kasa pc vardı onda skı oyununu oynardım.. Çok konsolum olmadı yani hep özenirdim olanlara şimdide o özendiğim cihazları toplamaya çalışıyorum..

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 23, 2014, 23:22:38 ÖS »

Öncelikle bir seçim yapmalısın, bu seçim tüm retro konsollar veya belirlediğin bir konsola çıkmış oyunların koleksiyonu olabilir. Her bir konsolun oyunlarını ayrı ayrı toplamaya kalkarsan bunun için epey zamana ve paraya ihtiyacın olacaktır. Maddi durumun iyi değilse böyle bir sevdadan vazgeçmen daha hayırlı olacaktır.

Mesela ben en çok CD li sistem olarak Dreamcast ve Sega CD oyun koleksiyonu yapmak istemişimdir, ama bu konsollara çıkmış oyunları TR de bulmak çok zordur o yüzden vazgeçtim.

Tavsiye olarak LW3D nin dediği gibi kasetli sistem Sega'nın  mega drive/genesis oyun koleksiyonu güzel bir koleksiyon olabilir.

Konsol koleksiyonu da bayağı bir masraflı oluyor. Atari'si var Nintendo'su var Sega'sı var SNK sı var, varda var yani. Çabucak yapmaya kalksan bi 100 lira para ancak yeter. Kahkaha

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mart 23, 2014, 23:25:39 ÖS »

Çocukken ilgini çeken kullandığın yada heves ettiğin, sana nostalji hissini yaşatan cihazlara yönel ve bu cihazların bazı özel donanımlarına sahip ol, mesela kartuş yuvasına takılan oyunları sd karttan oynatan araçlar var bunlara para harcamaktan çekinme, bit v.b. yerlerde harcayacağın para ve zamana yazık, arada bir böyle yerler iyi olur ama amaçladığın şeyler harici bir sürü şey aldığını farkedeceksin, evini hurdalarla doldurmanın alemi yok,
Özellikle oynamayı unutma,
evinde 100 tane cihaz olupta bunları kullanmadıktan sonra bi manası yok bence, sonuçta uğraştığımız şeyler sanat eseri değil ayrıca çoğu miadını doldurmuş durumdalar.

alatriste46
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 23, 2014, 23:27:34 ÖS »

@segaa o zaman sega dan başlıyayım oyun toplama konusunda.. Elimde sega mega drive 1-2 ve master system 1 var de varken daha masrafsiz olur sanırım. Nintendo olarak nintendo 64 ile başlayıp gameboy oyunlarını tamamlamak mantıklı olur mu sizce

alatriste46
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mart 23, 2014, 23:31:09 ÖS »

@commander64 çok haklısın benım şuanki durumumu kısacası budur.. Hurdaları toplamanın bi manasıda yok oynamadıktan sonra. Kullanmaya heves ettiğim cihazların fiyatı 100-200 arasında aslında şöyle bişey yapsam her ay 1 konsol alsam daha mantıklı yani hem oynayabiletesi daha yuksek ve kaliteli olursa hem maddiyat anlamında çok yormam kendimi hemde aylık kota koyarım kendime

alatriste46
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mart 23, 2014, 23:35:47 ÖS »

yanlız çok yanlış yere açmışım konuyu yahu genel sohbete açacaktım yeni farkettim ) herkese teşekkür ederim

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mart 23, 2014, 23:36:32 ÖS »

Bu işin mantığı yok olay burda zaten, istediğin gibi takılmalısın Türkiye'deki yaygınlıkları kartuşların bulunma ihtimalini çok etkiliyor mesela.
bu arada en az 3 kere topladığım cihazları (yani hurdaları) boşaltmak zorunda kaldım emeğine yazık oluyor.
Tam set olmayan cihazlardan mümkün olduğunca uzak dur derim.
(mesela bende şu an kol olmadığı için yatan saturn var )

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: