Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetNe istediğini bilmeyen retro cihaz&oyun toplayıcısı.
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ne istediğini bilmeyen retro cihaz&oyun toplayıcısı.  (Okunma Sayısı 15765 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
alatriste46
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 23, 2014, 23:40:25 ÖS »

aynen hocam bende de o olay var 3 tane falan aynı konsoldan topluyorum bazen aldığım fiyatın altında satmak zorunda kalıyorum hatta hediye olarak veriyorum yani çok sıkıntıya giriyorum toplama konusunda. Net bi hedef belirleyemedıgımden oluyor bunlar.

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Mart 23, 2014, 23:44:24 ÖS »

İlgini çeken bir konuya odaklan. Tek bir marka veya belli bir dönemin cihazları gibi. Mesela en çok ilgini çeken 5. dönem konsollarasa playstation  saturn, Nintendo 64, jaguar, 3DO ile başlayabilirsin. Bütçe kısıtlıysa oyunlara uygun fiyatlı denk gelmedikçe fazla yatırım yapmazdım. Ektra donanımlar da aynı şekilde. Zaten 3-4 tane konsolun olduğunda bundan sonrasına da karar vermiş olursun.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mart 23, 2014, 23:48:37 ÖS »

Saturn koleksiyonu veya NES koleksiyonu da yapabilirsin, Snes'e ve diğer sistemlere karşı biraz zayıf kalsa da gerçekten çok eğlenceli ve güzel oyunları var. Satürn oyunları da güzeldir.

Mesela benim oynayıp hiç unutamadığım iki nes oyunu var.
Flintstones The Surprise at Dinosaur Peak ve Flinstones THe Rescue of Dino and Hoppy

İkisi de çok eğlenceli ve güzel bir oyundu. Mutlaka oynayıp bitirmenizi tavsiye ederim.

alatriste46
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mart 23, 2014, 23:52:54 ÖS »

NES türkiyede çok bulunmuyor diye biliyorum keza oyunlarıda öyle ama en mantıklı gelen snes ve nintedo 64 ile ilgileneceğim sanırım başka öneriniz varsa memnuniyetle dinlerim

june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mart 24, 2014, 00:01:23 ÖÖ »

Az bütçe için bu liste olabilir.
Retro koleksiyondan çok retro oyun keyfi öncelikli ekonomik bir liste.
*Dmg01 ve çok oyunlu birkaç kartuş
*Ds lite ve r4
*Mega drive 2 ve çoklu kartuş
*famiclone

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
alatriste46
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mart 24, 2014, 00:04:42 ÖÖ »

ds lite ve mega drive 2 ,dmg01 sahibiyim fakat oyunları yok işte

fatihcavus
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Mart 24, 2014, 00:04:53 ÖÖ »

Özgür Ne yaparsan yap fazla abartma sonra malzeme çokluğundan koyacak yer bulamazsın

alatriste46
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mart 24, 2014, 00:09:35 ÖÖ »

@tafitcavus hocam çok haklısınız hatta elimde okadar çok cihaz olmamasına rağmen yine de koyacak yer bulamıyorum bazı oyunları vs

atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Mart 24, 2014, 00:44:16 ÖÖ »

Kullanmayacağın cihazı bence hiç alma. İlgin ne yönde ise ona odaklan. Mesela ben sadeve Commodore ve Amiga'larla ilgileniyorum. Onun dışında pc var sadece. Bir de Wii aldım. Şimdi ise bu cihazlara yan malzeme toplamakla uğraşıyorum.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
alatriste46
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mart 24, 2014, 00:56:54 ÖÖ »

@atlantis wii'yi softmode ile mi kullanmamı önerirsin yoksa normal mi

atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Mart 24, 2014, 01:02:15 ÖÖ »

Biz softmode ile her oyunu yüklüyoruz. Gerçi ben çok ilgilenemiyom ama toddler ve Atacan çok uğraşıyor. Benim zamanım yok pek Kahkaha

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
ronniefrown
Üye

"There is no knowledge that is not power."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mart 24, 2014, 01:46:26 ÖÖ »

2-3 yıldır bu işlere bulaşan birisi olarak söyleyebileceğim bu kolleksiyon işinde öncelikle çerçeveni belirlemen gerekiyor. Geçenlerde televizyonda Erol Evgin tablo kolleksiyonu ile ilgili konuşuyordu, "1950 sonrası Türk ressamlarının tablolarını biriktiriyorum" dedi. Çok doğru bir yaklaşım çünkü gerçekten bu işin sonu yok, sınırları belirlemek gerekiyor. Ben şahsen bende anısı olan ilk konsolum Sega Master System üzerine kolleksiyon yapmaya çalışıyorum ve 3 yıldır daha yüzde on ilerleme sağladım diyebilirim. Bir arkadaşım Sega bulmak kolay demiş. Nasıl kolay hiç anlamış değilim, ebay gibi sitelere ve kargo firmalarına para yetiştiremiyoruz. Tabii zaman zaman, çok uygun ve temiz bir şey denk geldiğinde öncelikli kolleksiyon hedefinin dışına çıkıp aldığın farklı ürünler de olabilir ama yine de bir konuya odaklanıp önce onu doğru düzgün yapmak en doğrusu diye düşünüyorum. Ne demişler, her işin kalfası olan hiçbir işin ustası olamazmış:)En nihayetinde mesele keyif almak ve bunu diğer insanlarla paylaşmak.

Sega : MS1/MS2/GG/MD1/MD2/32x/MegaCD/Saturn/Dreamcast
RetroLover
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Mart 24, 2014, 11:39:31 ÖÖ »

Bu işin inanın hiç mantığı yok. Ben mesela oyun oynamayı bile sevmem ama oyun kartuşlarının CD kapaklarının görselliği ve konsolların o retro duruşları o kadar hoşuma gidiyoki toplamadan edemiyorum

2xA500/3xC64,C64DTV/2x154I/Atari2600j,800XL/Sega MS,MS2,MD,MD2,Saturn,Dreamcast,GameGear/ZX Spectrum,+2/QuickShot Python, 2xMaverick/Supercom/NES/SNES/N64,N64 Pikachu E./GameCube/Wii/Nintendo 3xDMG01,GBP,GBC,GBA,GBASP,DS,DSL/PS 1,2,3/PSP2001/Watara/2xNeoGeoPocketColor/VestelMSX/Panasonic3DO
Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Mart 24, 2014, 15:50:12 ÖS »

Bugün Nasip Olursa Bir Foto Koyacagım Sen sen ol sakın hepsine birden yönelme ,senin için öncelik yok ise sana tavsiyem
Portatifte :
Nintendo Gameboy DMG-01 ve Oyunları Çok Geniş Bir Yelpazesi Var vede Temini Kolaydır. (Color Oyunlarından Uzak Dur Çogunlukta Reklam Oyunlarıdır.)

Konsolda
Super Nintendo veya Sega MegaDrive ikilisinden 1 tanesine yönelmendir.

alatriste46
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Mart 24, 2014, 17:40:29 ÖS »

@retromantr abi sega megaDrive ve nintendo da nıntendo 64 'e girmeye karar verdim Kahkaha

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: