Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Win xp sorusu  (Okunma Sayısı 19144 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Mayıs 26, 2014, 09:29:58 ÖÖ »

İşletim sisteminin üzerine zamanla eklenen bir sürü framework ve belki de sistem çekirdeğinin bunlara optimize olup olmaması gibi bir sürü durum var. Win XP çıktıktan sonra sistem mimarisinin üzerine o kadar fazla eklenti yapıldı ki. Artık bunların nasıl çalıştığı ve sistemin bu eklentileri ne kadar iyi yönetebildiği ön plana çıkmaya başladı.

Eğer Win XP'yi orijinal haliyle kullanıyor, üzerine o yıllarda çıkan 5-10 program yükler, sanal belleği tamamen kapatır veya RAM'e page ederseniz aşırı hızlı çalışacaktır.

Bu arada Vista, Win8 kötü yorumlarına pek katılmıyorum. Vista'lı notebook'umu yıllarca sorunsuz ve iyi bir performansla kullanmıştım ve yaşadığım bir sıkıntı hatırlamıyorum. Win 8 ise harika çalışıyor. Zaten beğenerek kullandığım Win 7'den sonra gerçekten de iyi geldi. Win 8, son güncelleme sonrası, gıcık olduğum birkaç davranış türünü de beklentilerime göre düzeltti ve daha da güzel oldu.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Mayıs 26, 2014, 10:29:08 ÖÖ »

Win XP çıktıktan sonra sistem mimarisinin üzerine o kadar fazla eklenti yapıldı ki. Artık bunların nasıl çalıştığı ve sistemin bu eklentileri ne kadar iyi yönetebildiği ön plana çıkmaya başladı.

MinWin programı hakkındaki Wikipedia makalesini okumanı tavsiye ediyorum. Longhorn üzerinde çalışırken hangi sistem dosyalarının birbiriyle bağımlı olduğunu bulmaya çalışırken iş çıkmaza girince MinWin programını başlaratarak kernel ve çevre bileşenleri tekrar yazılmaya başlanıyor. Yeni sistem Vista'da tam oturmamıştı, özellikle aero arayüzü çok gazlandığı için düşük özellikle sistemlerde çok kasıyordu. 7'de bunu çok iyileştirdiler. 8'de aero'yu atınca komple uçuşa geçti sistem.

8'in beğenilmeyen tarafı Metro arayüzü ve Start Menü'nün kaldırılmasıydı. MS Metro arayüzüne bir yerde mecbur kaldı. Apple yavaş yavaş iOS bileşenlerini OSX'e taşıyor. Google'ın Android netbook denemeleri de malum.  Önder avantajını kaptırmamak için böyle bir şey yapmak zorundaydı. Start menü'yü hiç kullanmadığım için böylesi çok işime geldi diyebilirim. Mac'te spotlight'a acayip alıştım. Metro arayüzü de ufak tefek farklarla aynı işlevselliği sunuyor. Şimdi akıllı klasör özelliğini de bir şekilde eklemelerini bekliyorum.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Mayıs 26, 2014, 10:57:23 ÖÖ »

İşletim sisteminin üzerine zamanla eklenen bir sürü framework ve belki de sistem çekirdeğinin bunlara optimize olup olmaması gibi bir sürü durum var. Win XP çıktıktan sonra sistem mimarisinin üzerine o kadar fazla eklenti yapıldı ki. Artık bunların nasıl çalıştığı ve sistemin bu eklentileri ne kadar iyi yönetebildiği ön plana çıkmaya başladı.

Eğer Win XP'yi orijinal haliyle kullanıyor, üzerine o yıllarda çıkan 5-10 program yükler, sanal belleği tamamen kapatır veya RAM'e page ederseniz aşırı hızlı çalışacaktır.

Bu arada Vista, Win8 kötü yorumlarına pek katılmıyorum. Vista'lı notebook'umu yıllarca sorunsuz ve iyi bir performansla kullanmıştım ve yaşadığım bir sıkıntı hatırlamıyorum. Win 8 ise harika çalışıyor. Zaten beğenerek kullandığım Win 7'den sonra gerçekten de iyi geldi. Win 8, son güncelleme sonrası, gıcık olduğum birkaç davranış türünü de beklentilerime göre düzeltti ve daha da güzel oldu.
win 8 konusu zevk meselesi ama beğenmeyipte nefretimi kazanan bir kaç özelliği

1- bir çok ayarın yapıldığı yer değişmiş
2- başlat menusü yerine getirilen iğrençlik çok çok kötü
3- Kafasına göre bana sormadan bir çok iş yapıyor ne yaptığı belli değil güvenlik anlamında kafam karışıyor üstelik dahada kötüsü bunları yaparken bazen bir güncellemeye giriyor makinayı kulanmammı engelliyor geçenlerde olmuştu örenğin makinayı kapattım bir güncellemeye girdi sabaha hala güncelliyordu
4- oynadığım bazı oyunlarla uyumsuz
bunlar başlı başına rahatça yeter sevmemek için zevk sizindir siz sevmiş olabilirsiniz tartışmaya açık bir konu değil zevk meselesi bence ama ben kesinlikle sevmedim
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Mayıs 26, 2014, 13:55:30 ÖS »

OS işi zevk meselesi bence de. Win 7'yi çok sevmiştim ama ara sıra realtime çalışmadığı, tepkide geciktiği zamanlar oluyordu. Win 8'de ise neredeyse realtime işletim sistemi kullanıyor gibiyim, tepkilerde hiç gecikme, takılma olmuyor. Kendi notebook'umda Win 8, çocukların desktoplarında Win 7 kullanıyorum. Win 8 gerçekten de Win 7'ye göre daha akıcı ve kesintisiz bir kullanım sunuyor.
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Mayıs 26, 2014, 14:04:18 ÖS »

Hız olarak win8 iyi ama kullanışlılık ve donanım desteği açısından çok sıkıntılı.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
flimbo
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Mayıs 28, 2014, 17:15:23 ÖS »

Performans söz konusu olduğunda zilyon tane parametre var

Birincisi verdiğiniz min konfigürasyon XP'nin zar zor az sıklıkta çökerek çalışabileceği bir konfigürasyon. Asıl ortalama konfigürasyona bakmak lazım.

İkincisi, yapılan işe de bağlı olarak çoğu zaman sabit diskin sistem performans üzerindeki etkisi epey belirleyici oluyor. Sizin sistemin disk hızına bakmak lazım. Mekanik sabit diskler bozulmaya başladıklarında adamakıllı yavaşlar.

Üçüncüsü RAM ne kadar yüksekse performansın o kadar yüksek olması lazım diye bir durum yok. Sistem RAM'i ihtiyacı olan  seviyeye kadar doldurur, sonra siz sisteme 32 GB RAM de taksanız sistemin kullanmadığı (veya kullanmayı akıl etmediği) kısmı öylece boş durur.

Dördüncüsü bir merkezi işlemcinin saat frekansının onun doğrudan hızını belirlediği doğru değildir. Çok basit bir örnek: PS3'ün merkezi işlemcisinin saat hızı 3GHz, PS4'ün 1.6 GHz. Çekirdek sayısını bir kenara koyalım, herhalde PS4'ün işlemcisinin işlem gücü CELL'den düşük demek pek mantıklı olmaz? (gerçi sayılarla konuşamıyorum şu an ama..)

Beşincisi XP sisteminin kurulumunun üzerinden ne kadar zaman geçtiği. Windows işletim sistemleri hani en yalın bir tabirle "ilkel" bir tasarıma sahiptir ve zaman içinde de "şişerler". (Windows'çular alınmasın, sözüm Bay Gates'e )

başka performans kriterleri de var ama şu an aklıma gelenlerin başlıcaları bunlar....

Amacım işletim sistemleri arasında tartışma yaratmak değil.
Mac Osx Windows karşılaştırmasına lütfen hiç girmeyin.

Merakım şu:

Yıllarca herkes winxp kullandı ve çeşitleri içerisinde gayet başarılı bulunan bir windows.

Winxp için min konfigürason 64 mb ram ve 300 mhz mmx cpu

2 gb ram ve 3 Ghz cpu kullanıca, yukarıdaki konfigürasyone göre sistemin uçması lazım.

Ama alelade bir sistem oluyor.

Sebep win xip nin çok şişmesi mi ?

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: