Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBirazda bilim - Beyin jimlastiği
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Birazda bilim - Beyin jimlastiği  (Okunma Sayısı 99123 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Mayıs 28, 2014, 15:45:18 ÖS »

Teşekkürler. Alpyre

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #46 : Mayıs 28, 2014, 16:08:18 ÖS »

Sevgili İBRAHİM kardeşim

İman etmiş bir insan için ALLAH tan gerisi yalan
herşeyin temele yüce yaratıcımızdır.

Rabbim insanı kendisini tanıması için yarattı

BAKARA 30
Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti.

BAKARA 31
Allah, Âdem’e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin” dedi.

Nahl Suresi 78
Allah, sizi analarınızın karnından, siz hiçbir şey bilmez durumda iken çıkardı. Şükredesiniz diye size kulaklar, gözler ve kalpler verdi.

Bilimin temeli imandır. Müslüman alimlerin neler buldukları ve başardıklarını
avrupalı bilim adamları zaten kendileri tasdik ediyor
imanlı islam devletleri zamanında ne buluşlar yapıldığı ortadadır
zamanla bu değişmiştir müslüman alimler dağılmış savaşlara gitmiş idareye ve medreselere cahil cühela dolmuştur

CANAKKALEDE öyle olmadımı bu vatan için şehid olan gene bizim müslüman toplumdu
kalanlar savaştan kaçanlar müslümanlıkla alakalı olmayan gruplardır onların torunlarını hala aramızda görebiliriz
ne okumuş şehit verdik

islamiyette geri kalmışlık müslümanlığı tam yaşayamamaktan gelir
herkesiz etiketi müslümandır ama sadece kimliğinde yazar kimin gerçek müslüman olduğunu bilemeyiz

BİLİM dediklerini temeli bellidir.

bilim adamları dedikleri bazı ucubeler; şarabın faydalarından bahseder
sonra aynıları zararlı der

rabbim ayette açıkça belirtmiştir
bakara 219

Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: “Onlarda hem büyük günah, hem de insanlar için (bazı zahirî) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından büyüktür.” Yine sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: “İhtiyaçtan arta kalanı.” Allah, size âyetleri böyle açıklıyor ki düşünesiniz.

DARWIN amca ne diyordü türlerin atası; gösterdikleri maymunla insan karışımı bir kafa tası onuda gene hristiyan bilim adamları yalanladı
kaç katman kazdılar dedikler ara form bir türlü çıkmadı çıkanlar hep bugün yaşayan türlerle birebir aynı(nesli tükenmiş mahlukat hariç)

şimdiki müslümanlık benimde dahil çok sıkıntılı imanımızda sorun var

YANİ BİLİM TEMELİNİ ; ALEMLERİN RABBİNE DAYANIR DERSEN
kimse anlamaz

FORUMA gelince

burada sosyalist-dinsiz-profili kapalı kardeşlerim tartışma başlatır sen müdahil olursan laf yersin

burada hükümeti eleştirirler sen eleştireni eleştiremezsin

onların basın özgürlüğü vardır istanbulda ağaçlar taşınır bir taraflarını yırtarlar
izmirde ağaçları belediye komple keser sesini çıkarmazlar kendilerinden olana böyle basınları özgürdür

konuya ayet yazarsın seni cahil görürler arada laf söylersin yönetici milleti rahatsız etme der

biraz dikkat

İBRAHİM 34
O, istediğiniz şeylerin hepsinden size verdi. Eğer Allah’ın nimetlerini saymaya kalkışsanız sayamazsınız. Şüphesiz insan çok zalimdir, çok nankördür.

söylemimin geneledir kişi hedeflenmez
ayetler iman eden kardeşlerim için yazılmıştır gerisi üzerine alınmasın
allah hidayet versin

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #47 : Mayıs 28, 2014, 16:12:01 ÖS »

@Alpyre
Belki de bilgiyi sıkıştırılmış halde kullanabiliriz diye düşünüyorum zaman zaman. Ama evren gibi bu kadar yüksek (ve daha da yükselen) entropili bir sistemde, sıkıştırma algoritmaları da çuvallayacaktır. Yıllar önceleri zihin jimnastiği yaparken karanlık madde ve enerjiyi pek hesaba katmadan bu tarz bir veri sıkıştırma mantığının mümkünlüğünü düşünüyordum. Ama karanlık madde ve enerjinin, evrenin %95'ini oluşturduğunu öğrendiğimde bunun uygulanabilirliğinin zorluğunu anladım.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Mayıs 28, 2014, 16:47:02 ÖS »

Sevgili İBRAHİM kardeşim

İman etmiş bir insan için ALLAH tan gerisi yalan
herşeyin temele yüce yaratıcımızdır.

Rabbim insanı kendisini tanıması için yarattı

BAKARA 30
Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti.

BAKARA 31
Allah, Âdem’e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin” dedi.

Nahl Suresi 78
Allah, sizi analarınızın karnından, siz hiçbir şey bilmez durumda iken çıkardı. Şükredesiniz diye size kulaklar, gözler ve kalpler verdi.

Bilimin temeli imandır. Müslüman alimlerin neler buldukları ve başardıklarını
avrupalı bilim adamları zaten kendileri tasdik ediyor
imanlı islam devletleri zamanında ne buluşlar yapıldığı ortadadır
zamanla bu değişmiştir müslüman alimler dağılmış savaşlara gitmiş idareye ve medreselere cahil cühela dolmuştur

CANAKKALEDE öyle olmadımı bu vatan için şehid olan gene bizim müslüman toplumdu
kalanlar savaştan kaçanlar müslümanlıkla alakalı olmayan gruplardır onların torunlarını hala aramızda görebiliriz
ne okumuş şehit verdik

islamiyette geri kalmışlık müslümanlığı tam yaşayamamaktan gelir
herkesiz etiketi müslümandır ama sadece kimliğinde yazar kimin gerçek müslüman olduğunu bilemeyiz

BİLİM dediklerini temeli bellidir.

bilim adamları dedikleri bazı ucubeler; şarabın faydalarından bahseder
sonra aynıları zararlı der

rabbim ayette açıkça belirtmiştir
bakara 219

Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: “Onlarda hem büyük günah, hem de insanlar için (bazı zahirî) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından büyüktür.” Yine sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: “İhtiyaçtan arta kalanı.” Allah, size âyetleri böyle açıklıyor ki düşünesiniz.

DARWIN amca ne diyordü türlerin atası; gösterdikleri maymunla insan karışımı bir kafa tası onuda gene hristiyan bilim adamları yalanladı
kaç katman kazdılar dedikler ara form bir türlü çıkmadı çıkanlar hep bugün yaşayan türlerle birebir aynı(nesli tükenmiş mahlukat hariç)

şimdiki müslümanlık benimde dahil çok sıkıntılı imanımızda sorun var

YANİ BİLİM TEMELİNİ ; ALEMLERİN RABBİNE DAYANIR DERSEN
kimse anlamaz

FORUMA gelince

burada sosyalist-dinsiz-profili kapalı kardeşlerim tartışma başlatır sen müdahil olursan laf yersin

burada hükümeti eleştirirler sen eleştireni eleştiremezsin

onların basın özgürlüğü vardır istanbulda ağaçlar taşınır bir taraflarını yırtarlar
izmirde ağaçları belediye komple keser sesini çıkarmazlar kendilerinden olana böyle basınları özgürdür

konuya ayet yazarsın seni cahil görürler arada laf söylersin yönetici milleti rahatsız etme der

biraz dikkat

İBRAHİM 34
O, istediğiniz şeylerin hepsinden size verdi. Eğer Allah’ın nimetlerini saymaya kalkışsanız sayamazsınız. Şüphesiz insan çok zalimdir, çok nankördür.

söylemimin geneledir kişi hedeflenmez
ayetler iman eden kardeşlerim için yazılmıştır gerisi üzerine alınmasın
allah hidayet versin

güzel yazmışşın gören gözler görür nasibi olanlar görür gerisine allah hidayet versin dediklerinde haklısın gibi görünüyor doğrusunu allah bilir.
flimbo
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #49 : Mayıs 28, 2014, 16:49:02 ÖS »

Bir yerlerde okumuştum  " Eğer evrendeki herşeyi zamanın bir fonksiyonu olarak yazabilseydik" Gelecekte neler olabilceğini söyleyebilirdik.Bu doğru mudur ? Bu konu hakkında fikri olan var mı?
Ne yazık ki doğru değil, sebebi de atomaltı düzeye indiğinde kuantum fiziğinin işin içine girmesi; Kuantum fiziği deterministik değildir. Yani aynı anda birden fazla kuantum durumunda olan bir sistemin sen hangi durumda olduğunu ölçmeye kalktığında ne çıkacağını söylemez, bunu bilmek mümkün değil.

Geleceği öngörmek için kuantum alanının dışındaki (daha makroskopik) sistemler için de çeşitli güçlükler mevcut. Bu güçlüğün en fazla hissedildiği alan belki de meteorolojik tahminler. Atmosfer kaotik bir sistem olduğundan her türlü devinim başlangıç durumuna çok hassas bağlı. Sen hava tahmini yapan bir program yazsan, ve hava durumunun şu anki konumunu ölçüp programına girerken gerçek değerinden ufak bir sapma yapsan (ölçümsel hata veya bilgisayarın hassasiyetinin sonsuz olmaması yüzünde), bu sapma senin tahminini gerçekte olacak olan hava durumundan zaman içerisinde fena halde sapmasına neden oluyor.

Geleceği öngörmek için son bir güçlük yine biraz yukarıdaki meteoroloji örneği ile ilintili. Bu bilgi-işlem güçlüğü. Yani evrendeki tüm veriyi yükleyip sonra sana bir an sonra nasıl bir evren ile karşı karşıya olacağını hesaplayıp söyleyen bir programın muazzam bir bilgi-işlem gücüne sahip olması gerekiyor.

Kısaca, Matrix filmindeki gibi bir simülasyonu yapabilen bir bilgisayar herhalde dünyanın kendisinde daha büyük olurdu

Tüm bu güçlüklere rağmen mevcut bilgi işlem teknolojilerimizle ve evren hakkındaki kuramsal bilgimizle yine de pek çok konuda gayet kesin ve güvenilir öngörülerde bulunmak mümkün, onu da eklemeliyim.

flimbo
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #50 : Mayıs 28, 2014, 16:57:17 ÖS »

Bir yerlerde okumuştum  " Eğer evrendeki herşeyi zamanın bir fonksiyonu olarak yazabilseydik" Gelecekte neler olabilceğini söyleyebilirdik.Bu doğru mudur ? Bu konu hakkında fikri olan var mı?

Buna "Theory Of Everything" diyorlar. Einstein ömrünün son zamanlarını bunu bulmaya çalışarak geçirdi. Bulamadı.

Günümüzün bilim adamları da Kütle çekiminin quantum açıklamasını yapabilirsek, o teoriyi bulmuş olacağız diye umutlanıyor.

Oysa şöyle bir sıkıntı var.

Bu fonksiyonu yazsak bile, bu fonksiyondan evrenin geleceğinde olacak şeyleri kesin sonuç olarak alabilmek için, evrenin herhangi bir anındaki tüm bilgiyi parametre olarak fonksiyona girebilmek gerekir.

O kadar bilgiyi depolayabilmek için "bir evren" lazım. Tam sonucu bilgi olarak alabilmek için de bir evren daha lazım.

Yani fonksiyondan kesin sonuç alabilmemiz için önce denek evrenler yaratabilmemiz lazım.

Ha iyi bilimsel formüllerle yakınsamalar elde edebiliriz. Ama göz ardı etmek zorunda kalacağımız çok fazla parametre olduğu için, "kelebek etkisi" yüzünden fonksiyonlarımız, çok uzak zaman dilimlerini öngöremez.
hmm peki ya bizim evrenimiz birisinin başka bir evren hakkında öngörüde bulunmak için kurduğu bir denek evrense?

blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Mayıs 28, 2014, 16:59:08 ÖS »

Gercekten cok harika bilgiler ve paylaşımlar.Teşekkürler flimbo.Ne güzel hem soruyoruz hem öğreniyoruz.

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #52 : Mayıs 28, 2014, 17:42:16 ÖS »

@izmirmaster

1) Dini konularda bilgisiz olduğum zannındaysan, belki de zannettiğinden çok daha fazla şey biliyorumdur, bunu bil isterim.

2) Ancak bilim ile ilgili açılmış bir başlıkta dini konular üzerinde konuşmak istemem.

3) Sözünü ettiğin evrim teorisi hakkında da gayet kapsamlı bilgiye sahibim. Ama konu başlığı fizik olduğu için ona da girmek istemem.

4) Bunların yanısıra, sizlerin konuyu inatla Allah'a ve dine getirme çabanızı son derece rahatsız edici buluyorum.

5) Burası sizin getirip durmaya çalıştığınız konuları tartışmaya uygun bir yer olsa sabaha kadar da tartışırım. Ama değil.

Bu yüzden yazdığın cümlelere olabilecek en kısa kısa ve öz bir şekilde yanıt vermek istiyorum:
Herhangi bir dine iman etmiş bir insan için, tanrısından gayrısının yalan olması; ne ben, ne de bir başkası için; ne Galile'yi ne, Newton'u, ne Einstein'ı, ne Hawking'i, ne de Darwin'i yalancı yapmak zorunda değildir.

Bir retro-bilgisayar forumunda, bilim konuşulmaya heves edilerek açılmış bir başlığı, dini misyonerliğe soyunmak için kullanmaya kalkmanızı, hoş karşılanacak bir davranış olarak görmüyorum.

Umarım bu söylediklerim üzerine azıcık da olsa düşünürsünüz.

Hadi iyi günler.

Alper
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Mayıs 28, 2014, 17:53:45 ÖS »

bence bilimin geldiği noktada bildiklerimiz bilinmeyen yanında bir hiç, tabi yinede çok önemli. hiç merak ettinizmi bir maddeyi yok edecek kadar sıkıştırıp atomlarını çökertip bir minik karadelik yaratmak için tam olarak ne kadar basınç yapılması (basınç bu iş için yeterli olmayabilir) yer çekimi gerekir. elektron neden sürekli dönüyor ! ısı vakum ortamdada nasıl oluyorda soğuruluyor (korunamıyor) yani en kaliteli termosta bile çayınız soğur. manyetiğin bir bariyeri varmı ? örnek zıt kutup gibi geçemedi alan ama bu alan manyetik olan başka bir cisim olmaması şartı ile. en max kaç derece ısı oluşturulabilir (bir sınırı vardır kesin negatif ve pozitif) ama en önemlisi uzay boşluğunda gaz,katı ve sıvı aynı anda ve hızda bir yönde harekete tabi tutulsa tamamı sürekli aynı hızdamı hareket eder ? yoksa gaz katının gerisindemi kalır. manyetik kuvvet ve kütle çekimi vakum alanda nasıl etkileşime girebiliyor cevabı karanlık maddemi... evet fizikçi arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum. unutmadan boş uzay her yerde -150 derece sıcaklıktamı.

this is amiga speaking.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Mayıs 28, 2014, 18:03:11 ÖS »

Arkadaşlar bu arada din tartışmasına girmeyelim lütfen. Allah hepimize akıl vermiş bu akıl ile insan oğlu yakın gelecekte kıyamet kopmazsa her şeyin yanıtını bulacak emin olun. şu an bilgisayar gücünü bir insan beyni kapasitesine getirdiklerini sanıyorum ve her gün daha da gelişiyor ayrıca istisnai beyin düzeyinde insanlar yaralanma sonucu beyin hasarlı veya farklı çalışan beyinleri olan insanlarda her gün yeni bilgilerin sağlanmasına katkı sağlıyor gelişme yönünde. üzgünüm ama insanlık bir gün haddini aşacak yani beyinlere mikrochipler ile yabancı dil ve fakülte seviyesi iş tecrübeleri yüklenebilecek, ölümlede oynamaya başladılar ancak kanser gibi bir vaka çıkıyordu karşılığında.

this is amiga speaking.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #55 : Mayıs 28, 2014, 18:08:02 ÖS »

sayın ALP
hedefim sabit kişiler değildir. düşüncelerimi saklamıyorum

1) Benim bilgimde fazla değil. Çok şey bilmen beni mutlu eder

2) Bilimin esaslarını konuşuyoruz; bilim tartışmaya açık bir konu
din bizim için esas bir olgudur eksiğimiz olabilir rabbim bizi affetsin

3) örnekleme oldu bilimin dalları birbirni kenetler insan düşünen varlıktır öyle yaratılmıştır. İnsanın her konuda bilgisi olması
insanın kendini geliştirdiğini gösterir önemli olan doğru yolu bulması

4) Rahatsız olmana gerek yok çok kötü birşey yapmıyorum

5) konunun akışına göre yazıyorum paylaşmak güzeldir. bazı zamanlardaki rahatsızıkları yazdım amacım kimseyi kötülemek veya yazdıklarını boşa çıkarmak değildir.

-herhangi bir dini bilmem ama benim mensup olduğum dinde ve benim için yaratıcıdan koptuğun zaman gerisi çokta önemli değil
ispatlanmamış şeylerle yaratıcının olmadığını idda etmek benim için yalan olarak yeter

incilin içine 10 dolar koyup insanları belli yere çağıranların yaptığı işle karşılastırmasanız sevinirim
kişi kendi yaptığının hesabını verir.

bir insanın inandığını duymak bana mutluluk olarak yeter
misyonerlik çok farklı bir kavramdır

saygılarımla

@izmirmaster

1) Dini konularda bilgisiz olduğum zannındaysan, belki de zannettiğinden çok daha fazla şey biliyorumdur, bunu bil isterim.

2) Ancak bilim ile ilgili açılmış bir başlıkta dini konular üzerinde konuşmak istemem.

3) Sözünü ettiğin evrim teorisi hakkında da gayet kapsamlı bilgiye sahibim. Ama konu başlığı fizik olduğu için ona da girmek istemem.

4) Bunların yanısıra, sizlerin konuyu inatla Allah'a ve dine getirme çabanızı son derece rahatsız edici buluyorum.

5) Burası sizin getirip durmaya çalıştığınız konuları tartışmaya uygun bir yer olsa sabaha kadar da tartışırım. Ama değil.

Bu yüzden yazdığın cümlelere olabilecek en kısa kısa ve öz bir şekilde yanıt vermek istiyorum:
Herhangi bir dine iman etmiş bir insan için, tanrısından gayrısının yalan olması; ne ben, ne de bir başkası için; ne Galile'yi ne, Newton'u, ne Einstein'ı, ne Hawking'i, ne de Darwin'i yalancı yapmak zorunda değildir.

Bir retro-bilgisayar forumunda, bilim konuşulmaya heves edilerek açılmış bir başlığı, dini misyonerliğe soyunmak için kullanmaya kalkmanızı, hoş karşılanacak bir davranış olarak görmüyorum.

Umarım bu söylediklerim üzerine azıcık da olsa düşünürsünüz.

Hadi iyi günler.
« Son Düzenleme: Mayıs 28, 2014, 18:16:36 ÖS Gönderen: izmirmaster » Logged

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #56 : Mayıs 28, 2014, 18:15:22 ÖS »

Bu forumdaki çoğu kardeşimiz ve arkadaşımız herkesin yanlışı ve eksiği olabilir önemli olan bunları tamamlamak
genel konuşuyorum derken bunu kasttetim
din tartışması olmaz
fikir beyan etmek suç  olmamalı
alp kardeşim gibi bende açıkça belirttim

Arkadaşlar bu arada din tartışmasına girmeyelim lütfen. Allah hepimize akıl vermiş bu akıl ile insan oğlu yakın gelecekte kıyamet kopmazsa her şeyin yanıtını bulacak emin olun. şu an bilgisayar gücünü bir insan beyni kapasitesine getirdiklerini sanıyorum ve her gün daha da gelişiyor ayrıca istisnai beyin düzeyinde insanlar yaralanma sonucu beyin hasarlı veya farklı çalışan beyinleri olan insanlarda her gün yeni bilgilerin sağlanmasına katkı sağlıyor gelişme yönünde. üzgünüm ama insanlık bir gün haddini aşacak yani beyinlere mikrochipler ile yabancı dil ve fakülte seviyesi iş tecrübeleri yüklenebilecek, ölümlede oynamaya başladılar ancak kanser gibi bir vaka çıkıyordu karşılığında.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #57 : Mayıs 28, 2014, 18:15:43 ÖS »

@izmirmaster:

Yahu arkadaşım, bu konu başlığında kim, ne zaman yaratıcının olmadığını iddia etti de siz burada dini vaaz vermeye soyundunuz?

Ayrıca burası vaaz verme yeri mi? Çok hevesliyseniz açıktan imamhatip okuyun, gidin camilerde istediğiniz kadar verin! Hayret bir şey ya!

Alper
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #58 : Mayıs 28, 2014, 20:50:10 ÖS »

Bu konuda Alpyre kardeşime katılıyorum. Bilimsel bir tartışmada yaradanın kilidini koyup bilimi bitirmek sadece insanlığa zarar verir.
Üç beş ayet okuyup da bilim karşıtlığına soyunmak akılcı bir yol değildir. Evet, dinler ilk ortaya çıktıklarında daha akılcı ve özgür düşüncelerle gelmişlerdir. Ne zaman ki hükmedici konuma yüselmiş (imparatorluk dini) o zaman tutuculuğa kaymıştır. Dünyanın düz olduğu incilde yazmıyordu. Zamanın Roma'sının geldiği bilimsel düzey o kadardı. Oysa Yunanlılar dünyanın yuvarlak olduğunu keşfetmiş ve ona göre meridyen parelel sistemleri hesaplıyorlardı. Bu bilgilerin gün ışığına çıkması hıristiyanlığın parçalanması ve rönesansın ortaya çıkmasına bile neden olmuştur.
Mevcut konuda Stephan Hawking'in yazılarını tavsiye edebilirim.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #59 : Mayıs 28, 2014, 21:31:12 ÖS »

illa insan birine katılacak

yaradan seni serbest bırakmış kendini bul diye
herşeyi islamiyete yüklemeyin islamiyet gelişime engel değildir
genellikle insanlar kendi işlerine geleni kendine yorumlamışlardır
nasıl lanetli kavim olan yahudilerin
HZ. İSA yı beğenmeyip (güçlü kuvvetli peygamber istiyorlarmış RABLERİ SANKİ KİME NUR vereceğini kendilerine soracakmış )
öldürmeye kalktıkları gibi incili değiştirdikleri gibi
insan ne yaparsa kendine yapar

nasıl bizim dinsizler dini herşeye karşı gösteriyorsa
müslüman görünüp böyle dinsizlere koz verenleride aynı kefeye koymak lazım değişen birşey yok

olayın türkçesi neye inanırsan inan hepimizden bir cacık olmaz
diploma cehaleti gidermiyormuş millet nasıl gelişiyor ona bak

başbakan KURAN okuyunca yobaz
amerika başkanı amerikan senatosunu açınca papaz dua okuyunca
laik

bizim bazıları imam nikahı dediğimiz nikahı kıydırınca
yobaz
yahudi hahamı zengin bir yahudinin nikahını kıyınca sorun yok
o laiklik basın özgürlüğü bizim malum medyada çarşaf çarşaf haberi çıkıyor onlar yahudi

bizim genel kafamızdaki örümcekli yapı gitmeyince boşuna bilimden bahsetmeyin

eski kavimlerede peygamberler geldi yunanlılarada gelmiştir uzak doğuyada dünyanın yuvarlaklığını kendilerinden bulmadılır
mitolojideki şekillere bakarsan çoğunun ahiret inancına yakın olduğunu görürsünüz

ÜÇ BEŞ AYETTEN SONRAKİ AYETLER

KASAS - 59
Rabbin, ülkelerin merkezî yerlerine, kendilerine âyetlerimizi okuyan bir peygamber göndermedikçe oraları helâk edici değildir. Zaten biz, halkları zalim olmadıkça memleketleri helâk etmeyiz.

ENAM 6

Onlardan (Mekke halkından) önce nice nesilleri helak ettiğimizi görmediler mi? Yeryüzünde size vermediğimiz imkan ve iktidarı onlara vermiştik. Onlara bol bol yağmur yağdırmıştık. Topraklarından nehirler akıttık. Sonra da günahları sebebiyle onları helak ettik ve arkalarından başka bir nesil var ettik”

ENAM 44

Kendilerine yapılan uyarıları unuttuklarında, (indirmiş olduğumuz sıkıntı ve musibetleri kaldırıp) üzerlerine her şeyin kapılarını açtık. Nihayet kendilerine verilenler yüzünden şımardıkları zaman onları ansızın yakaladık, birdenbire onlar bütün ümitlerini yitirdiler.

Kıyame suresi 36
İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı sanır!

KURANI KERİMDE eski kavimlerin bizden ileri oldukça açıkça yazıyor
okursanız dediklerimi dahi anlarsınız bakarsınız biliminiz gelişir

OKUMAK iyidir zihni geliştirir okumadan birşeyler söyleyip dayatmak cehalet örneğidir

BİLİME DEVAM

saygılarımla

Bu konuda Alpyre kardeşime katılıyorum. Bilimsel bir tartışmada yaradanın kilidini koyup bilimi bitirmek sadece insanlığa zarar verir.
Üç beş ayet okuyup da bilim karşıtlığına soyunmak akılcı bir yol değildir. Evet, dinler ilk ortaya çıktıklarında daha akılcı ve özgür düşüncelerle gelmişlerdir. Ne zaman ki hükmedici konuma yüselmiş (imparatorluk dini) o zaman tutuculuğa kaymıştır. Dünyanın düz olduğu incilde yazmıyordu. Zamanın Roma'sının geldiği bilimsel düzey o kadardı. Oysa Yunanlılar dünyanın yuvarlak olduğunu keşfetmiş ve ona göre meridyen parelel sistemleri hesaplıyorlardı. Bu bilgilerin gün ışığına çıkması hıristiyanlığın parçalanması ve rönesansın ortaya çıkmasına bile neden olmuştur.
Mevcut konuda Stephan Hawking'in yazılarını tavsiye edebilirim.

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 13   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: