Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBirazda bilim - Beyin jimlastiği
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Birazda bilim - Beyin jimlastiği  (Okunma Sayısı 102986 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #60 : Mayıs 28, 2014, 21:42:41 ÖS »

EMRE Usta konuyu koparttık hakkını helal et!
Ceza kesersen cezamızı çekeriz!

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #61 : Mayıs 28, 2014, 21:51:24 ÖS »

Stephan Hawking deperli bir fizikçi ancak kapasiteyi doldurmuş bence zamanda yolculuk mümkün değil ışık hızı ile ve matematik ile bir çıkılmaz saplantıya giriyorlar, oysa en uzakta milyar ışık yılı mesafedeki galaksiye söz gelimi ışınlanma durumunuz olsa bir hafta beş yıldızlı x gezegende çok daha farklı genetik yapıda gıdalar ile bol oksijen ve çok güzel yer çekimi ısı nem ortamında eylenip yine sonrasında dünyaya gelseniz zaman anlık olması durumunda yine bir hafta geçmiş olacaktır sürekli bir ilerleme var geriye gitme durumu yok malesef . bu arada x gezegendeki besinler belki bize çok lezzetli gelmez çünkü tat algımız koku algımız zengin besleyicileri zamanında kalıtım olarak hafızalamış neden bir muz lezzetli ama Eşek hıyarı asla yemeyiz gibi google dan bakın çocukken oynerken mutlaka dilinize temas etmiştir berbat bir tadı var biz bunları savaş aleti yapardık. yer çekiminin atomların bir araya gelmesi ile artarak arttığı kesin. adamlar element tablosunu yaparken kütlelerini nasıl bulmuşlar bu techizatlar fizik kitabında yer almıyor, enerjinin korunumunuda aklım almıyor madem öyle işliyorsa yasa uzay mutlak ısısı milyarlarca yıl sonra -150 değilde pozitif bır ısıl derecesi neden değil. bu arada haftaya sınavlar var ve çok çalışmak lazım:( en sevmediğimde artık bu teori kabul görmüyor dedikleri ama kitapta uzun uzadıya anlatımı olan teoriler.

this is amiga speaking.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #62 : Mayıs 28, 2014, 21:57:10 ÖS »

helal olsun, düşünmek güzeldir arkadaşlar iyiki düşünebiliyoruz. canlılar arasında en gelişmiş (dünya gezegeni için) insan. herşey insanlar için. canımız sağolsun. bu arada uzayda sadece yaşamın olduğu yerin dünya olduğunu sanmıyorum, daha iyi yada daha kötü hayat barındıran milyarlarca,tirilyonlarca hatta tirilyarlarca gezegen olduğunu düşünüyorum. kimi bizim gibi akıllık hatta bizlerden daha akıllık canlılarda barındırıyor olabilir. ama biz daha teknoloji çağının kapılarını yeni araladık. yanlış yerlerde başla dünyalar arıyor olabiliriz. bu konuda bana katılıyormusunuz ? katılmayan varsa nedenini belirtirse birazda forma hareket gelmiş olur.

EMRE Usta konuyu koparttık hakkını helal et!
Ceza kesersen cezamızı çekeriz!

this is amiga speaking.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #63 : Mayıs 28, 2014, 22:46:22 ÖS »

illa insan birine katılacak

yaradan seni serbest bırakmış kendini bul diye
herşeyi islamiyete yüklemeyin islamiyet gelişime engel değildir
genellikle insanlar kendi işlerine geleni kendine yorumlamışlardır
nasıl lanetli kavim olan yahudilerin
HZ. İSA yı beğenmeyip (güçlü kuvvetli peygamber istiyorlarmış RABLERİ SANKİ KİME NUR vereceğini kendilerine soracakmış )
öldürmeye kalktıkları gibi incili değiştirdikleri gibi
insan ne yaparsa kendine yapar

nasıl bizim dinsizler dini herşeye karşı gösteriyorsa
müslüman görünüp böyle dinsizlere koz verenleride aynı kefeye koymak lazım değişen birşey yok

olayın türkçesi neye inanırsan inan hepimizden bir cacık olmaz
diploma cehaleti gidermiyormuş millet nasıl gelişiyor ona bak

başbakan KURAN okuyunca yobaz
amerika başkanı amerikan senatosunu açınca papaz dua okuyunca
laik

bizim bazıları imam nikahı dediğimiz nikahı kıydırınca
yobaz
yahudi hahamı zengin bir yahudinin nikahını kıyınca sorun yok
o laiklik basın özgürlüğü bizim malum medyada çarşaf çarşaf haberi çıkıyor onlar yahudi

bizim genel kafamızdaki örümcekli yapı gitmeyince boşuna bilimden bahsetmeyin

eski kavimlerede peygamberler geldi yunanlılarada gelmiştir uzak doğuyada dünyanın yuvarlaklığını kendilerinden bulmadılır
mitolojideki şekillere bakarsan çoğunun ahiret inancına yakın olduğunu görürsünüz

ÜÇ BEŞ AYETTEN SONRAKİ AYETLER

KASAS - 59
Rabbin, ülkelerin merkezî yerlerine, kendilerine âyetlerimizi okuyan bir peygamber göndermedikçe oraları helâk edici değildir. Zaten biz, halkları zalim olmadıkça memleketleri helâk etmeyiz.

ENAM 6

Onlardan (Mekke halkından) önce nice nesilleri helak ettiğimizi görmediler mi? Yeryüzünde size vermediğimiz imkan ve iktidarı onlara vermiştik. Onlara bol bol yağmur yağdırmıştık. Topraklarından nehirler akıttık. Sonra da günahları sebebiyle onları helak ettik ve arkalarından başka bir nesil var ettik”

ENAM 44

Kendilerine yapılan uyarıları unuttuklarında, (indirmiş olduğumuz sıkıntı ve musibetleri kaldırıp) üzerlerine her şeyin kapılarını açtık. Nihayet kendilerine verilenler yüzünden şımardıkları zaman onları ansızın yakaladık, birdenbire onlar bütün ümitlerini yitirdiler.

Kıyame suresi 36
İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı sanır!

KURANI KERİMDE eski kavimlerin bizden ileri oldukça açıkça yazıyor
okursanız dediklerimi dahi anlarsınız bakarsınız biliminiz gelişir

OKUMAK iyidir zihni geliştirir okumadan birşeyler söyleyip dayatmak cehalet örneğidir

BİLİME DEVAM

saygılarımla

Bu konuda Alpyre kardeşime katılıyorum. Bilimsel bir tartışmada yaradanın kilidini koyup bilimi bitirmek sadece insanlığa zarar verir.
Üç beş ayet okuyup da bilim karşıtlığına soyunmak akılcı bir yol değildir. Evet, dinler ilk ortaya çıktıklarında daha akılcı ve özgür düşüncelerle gelmişlerdir. Ne zaman ki hükmedici konuma yüselmiş (imparatorluk dini) o zaman tutuculuğa kaymıştır. Dünyanın düz olduğu incilde yazmıyordu. Zamanın Roma'sının geldiği bilimsel düzey o kadardı. Oysa Yunanlılar dünyanın yuvarlak olduğunu keşfetmiş ve ona göre meridyen parelel sistemleri hesaplıyorlardı. Bu bilgilerin gün ışığına çıkması hıristiyanlığın parçalanması ve rönesansın ortaya çıkmasına bile neden olmuştur.
Mevcut konuda Stephan Hawking'in yazılarını tavsiye edebilirim.
sen meğersem ne güzel bir insanmısşın sende sadece retro hazineleri değil başka hazinelerde varmış çok güzel şeyler yazmışşın alan alır diyicem ama nasibi olan alır diyelim .
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #64 : Mayıs 28, 2014, 22:55:39 ÖS »

Adam Kur'an'dan kopyalayıp yapıştırıyor. Bunu ben de yapabilirim. Bu marifet mi şimdi. Hayır onu geçtim, burası yeri mi? Ne arsızmışsınız arkadaş!

Alper
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #65 : Mayıs 28, 2014, 23:36:30 ÖS »

alp işine bak benim mesajlarıma cevap yazma kendi yoluna git.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #66 : Mayıs 28, 2014, 23:47:58 ÖS »

Bu başlığa pek bakmadım...Bilimle aram pek olmadığından sanırım...

Konu hakkında benimde fikirlerim var ama sanırım konudan daha çok sorumluluk paylaştığım forumla alakalı birşeyler yazmam gerekiyor...

Öncelikle Alpyre, kusura bakma ama ibo1973'ün yazdıklarında senin yazdıklarını hak edecek şekilde bir yaklaşım göremedim. Bilimsel bir konu olsa dahi, forum üyeleri, istedikleri başlıkta, görüşlerini paylaşabilirler. Bu sizin için bilimsel ya da anlamlı olmayabilir, ama saygısızlık etmedikten sonra, bunları engellemeye kalkmak, ya da küçümsemek bizim tercih edeceğimiz bir yöntem değil...Her üye fikrini, görüşünü ya da tartışmayı anlamlı bulmadığını, kendince sebeplerle dile getirebilir...

Alıntı
FORUMA gelince

burada sosyalist-dinsiz-profili kapalı kardeşlerim tartışma başlatır sen müdahil olursan laf yersin

burada hükümeti eleştirirler sen eleştireni eleştiremezsin

onların basın özgürlüğü vardır istanbulda ağaçlar taşınır bir taraflarını yırtarlar
izmirde ağaçları belediye komple keser sesini çıkarmazlar kendilerinden olana böyle basınları özgürdür

konuya ayet yazarsın seni cahil görürler arada laf söylersin yönetici milleti rahatsız etme der

biraz dikkat

@İzmirmaster, yukarı da yazdıklarınızı daha öncede dile getirdiniz. hatta benzer bir tartışmada, benzer şeyler yazarak forumu terk etmeye kalktınız. Bunu anlamsız bulduğumuzdan üyelik silme başvurunuzu kabul etmedik. Tekrar benzer bir tartışmada, yine yönetime sataşıyorsunuz. Bu sağlıklı bir yaklaşım değil. Çünkü hemen hemen tüm forum üyeleri (en azından eskiler) bilir ki, yönetim olarak dolmuşa gelmemiz, sizin yazdıklarınızdan etkilenmemiz çok mümkün değil. Olsaydı üyeliğiniz silmeye kalkmadan sizi banlar ya da daha sonra üyelik silme başvurunuzu memnuniyetle kabul ederdik. Bunları yapmadık, çünkü bunların ne kadar anlamsız ve çocukça olduğunun farkındayız. Yine de, eğer forum ve yönetiminden memnun değilseniz, üyeliğinizi silebilirsiniz. Bu sefer isteğinizi anlayışla karşılayacağız. Bu forum sizle yapılan ticari bir sözleşme ya da bir hizmet anlaşması üzerine yürümüyor. Her üyeyi memnun etmek gibi bir sorumluluğumuz olmadığı gibi, yersiz eleştirilerinizi çekmek zorunda da değiliz...

AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #67 : Mayıs 28, 2014, 23:48:08 ÖS »

Symphony of Science - the Quantum World!: http://youtu.be/DZGINaRUEkU

AmigaAmigaAmiga
ronniefrown
Üye

"There is no knowledge that is not power."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #68 : Mayıs 29, 2014, 00:52:22 ÖÖ »

canlılar arasında en gelişmiş (dünya gezegeni için) insan. herşey insanlar için. canımız sağolsun.

lafım sadece EMREZ'e değil, yanlış anlaşılmasın ama burada yazan bu düşünce şekli zaten tüm batı felsefesini ve günümüzü az çok özetliyor. Humanizma, insan merkezli düşünme günümüzde artık yerini post-humanizma'ya bırakıyor. insan kendini o kadar önemli görüyor ki, tüm evren bizim için yaratılmış, her şey bizim için var. oysa tüm bildiğimiz Newton'ın da söylediği gibi okyanus kıyısında bir kaç çakıl taşı, kum tanesi.

çok bilen, çok üstün bu insan bugün bir virüs gibi doğayı katlediyor, hayvanların soylarını tüketiyor, birbirini boğazlıyor..hala binlerce yıllık nefretler, kan davaları, sözüm ona "lanetlenmiş ırk" gibi kavramlar havada uçuşuyor..evrende bir kum tanesi bile değilken bu ne kibir? Ayrıca, ahlaklı olmayı dindar olmakla veya belirli bir dinin mensubu olmak ya da olmamakla karıştırmak ne büyük bir cehalettir. Ahlaklı insan Hristiyan da olsa, Müslüman da olsa, Musevi de olsa, Ateist de olsa çalmaz, hak yemez, birbirine saygı, sevgi gösterir. Japonya'daki nükleer faciadan sonra erzak yardımı için sessizce ip gibi sırada bekleyen binlerce insanı hepimiz televizyonlarda gördük. Bizdeki felaketlerde, depremlerde yardım dağıtılırken millet birbirini öldürecek, ne sırada beklemesi, ne saygısı. Bırakın felaketleri, gün içinde kırmızıda duranlara çalınan kornalar, banka sıralarında birbirinin önüne atlayan kurnazlar, yollarda önlem alınmamış öylece duran çukurlar, daha bir sürü hak hukuk bilmezlik ve sorumsuzluk örneği her an gözümüzün önünde. Uzun lafın kısası, Cehennemde yanma korkusu olmayan insan da sırf yanlış olduğunu düşündüğü için bir başkasının hakkına el uzatmaz, ahlak budur.
« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2014, 00:53:58 ÖÖ Gönderen: ronniefrown » Logged

Sega : MS1/MS2/GG/MD1/MD2/32x/MegaCD/Saturn/Dreamcast
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #69 : Mayıs 29, 2014, 01:08:54 ÖÖ »

Yav şimdi bir de biz kabahatli olduk iyi mi arkadaş...

Bu kadar da saçmalık görmedim ya ben... Dediğim gibi bu forumda demek ki bilim filan konuşmak istemeyeceksin. Çok uçuk bir istek oluyor demek ki.

Onun yerine paso ayet paylaşmalı demek ki. İyi bundan sonra ben de her cuma bir ayet sallayayım buraya. Mesaj alındı sevgili yönetim. Hadi kal sağlıcakla!

Alper
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #70 : Mayıs 29, 2014, 08:00:19 ÖÖ »

Ülkemizde anonim ortamlarda böyle bir muhabbet döndüğü anda mutlaka birisi çıkar bunu Allah (CC) yaptı der, kanıtını ise Kuran ayetlerinden verir. Bence bu yanlış değildir. Ama karşındakinin sorgulayan bilimsel yaklaşımına kendi dini motifleri ile süslediği amacını aşan yorumlar yapmaya başladığında, işte o zaman tuzağa düşülüyor, konu seviye kaybederek gerçekten güzel başlayan tartışma raydan çıkıyor. Git bu tartışmayı hangi forumda açarsan aç göreceksin bu böyle olacaktır.

Çünkü ne yazıkki bu memlekette bilim - din iki düşman olarak bize öğretilmiş birileri de bu arada parsayı götürmüş, biz de enayiliğimize doymamışız...

AmigaAmigaAmiga
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #71 : Mayıs 29, 2014, 10:53:10 ÖÖ »

Ortaya yazarak bende bi şeyler ekliyim bakınız önceki yorumlarımda arkadaşlar kendilerince bilim dedikleri bana göre bilim kurgu olan yorumlarına ilaveten bende demişimki zamanın anahtarı sadece allahtadır merek edenler geri dönüp konuya bakabilirler burası bir forum olduğuna göre herkez iyi kötü saçma veya çok mantıklı kendi fikrini eklemesi lazım ben allahtan korkan elimden geldiğince namazlarını kılan gene herşeyden önemlisi allaha inanan müslüman birisi olarak böyle yazmışım bazı kişilerde konuyu sapıtıp vay efendim sen buraya neden böyle yazdın diyip konuyu genişletti kendisine göre yazdığı bilimkurgu (bilim değil ) çok mantıklı bana göre saçma şeyler yazan herkeze bendemi aynı şekilde davarnıyım hep beraber tartışmalı hır gür çıksın bir ortamda birbirimize hiç tahamül etmiyelim. eğer bu forumda imanlılar allaha inanlar giremez kendi fikirlerini ekliyemezler diye bir kural varsa bana gösterin bende bi daha girmiyim fikrimi eklemiyim yok eğer böyle bir kural yoksa bende herkez gibi kendi inançlarım dahilinde her konuya yorum eklerim kimsede beni eklediğim yorumdan dolayı rencide edicek tavır ve hareketlerde bulunamaz bulunanada terbiyesizde derim ahlaksızda derim.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #72 : Mayıs 29, 2014, 11:06:44 ÖÖ »

Ortaya yazarak bende bi şeyler ekliyim bakınız önceki yorumlarımda arkadaşlar kendilerince bilim dedikleri bana göre bilim kurgu olan yorumlarına ilaveten bende demişimki zamanın anahtarı sadece allahtadır merek edenler geri dönüp konuya bakabilirler burası bir forum olduğuna göre herkez iyi kötü saçma veya çok mantıklı kendi fikrini eklemesi lazım ben allahtan korkan elimden geldiğince namazlarını kılan gene herşeyden önemlisi allaha inanan müslüman birisi olarak böyle yazmışım bazı kişilerde konuyu sapıtıp vay efendim sen buraya neden böyle yazdın diyip konuyu genişletti kendisine göre yazdığı bilimkurgu (bilim değil ) çok mantıklı bana göre saçma şeyler yazan herkeze bendemi aynı şekilde davarnıyım hep beraber tartışmalı hır gür çıksın bir ortamda birbirimize hiç tahamül etmiyelim. eğer bu forumda imanlılar allaha inanlar giremez kendi fikirlerini ekliyemezler diye bir kural varsa bana gösterin bende bi daha girmiyim fikrimi eklemiyim yok eğer böyle bir kural yoksa bende herkez gibi kendi inançlarım dahilinde her konuya yorum eklerim kimsede beni eklediğim yorumdan dolayı rencide edicek tavır ve hareketlerde bulunamaz bulunanada terbiyesizde derim ahlaksızda derim.

@ibo1973
Bu forumda ister saçmasapan, ister mantıklı, herkes istediğini paylaşmakta özgürdür. Ayrıca konunun başlığında da beyin jimnastiği şeklinde bir ibare yer alıyor. Sen muhtemelen fizikle pek alakalı olmadığın için söylenilenler sana masal ve bilim-kurgu gibi geliyor. Şahsen başlıkta paylaştığım şeyler fizikçilerin hararetle tartıştıkları, birçoğu da kabul görmüş konular. Ayrıca gerçekten bilim-kurgu bile olsa neden rahatsız oluyorsun ki? Bilimi, tanrıyı inkar etme aracı olarak mı görüyorsun?

Senin sürekli vurguladığın "saçma" konusu da göreceli bir kavram. Eşime göre bu forumda 'retro' diye tabir ettiğimiz şeylerle uğraşmak bile saçma sapan, zaman israfı olan uğraşılar.

Böyle bir başlığa inançlılık-inançsızlık, islam-dinsizlik bazında yaklaştığın ve lafı bu kadar da uzattığın için pes doğrusu diyorum.
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #73 : Mayıs 29, 2014, 11:53:50 ÖÖ »

Beyin jimnastiğinden geldiğimiz şu noktaya bakar mısınız? Esasen baktığımızda en basit anlamda bir elektronik devrede cereyan eden bütün olayları ve sonuçları din ile ayetler ile açıklamaya çalışmak ne ise bu değerli ve aklın sınırlarını zorlayan soruları ayetler ile açıklamaya çalışmak aynı şey bence. Ve bu tartışmanın değil başka değerli bir tartışmanın konusu olmalı diye düşünüyorum. Şimdi bu konuda kalınan yerden devam edebilir miyiz?

AmigaAmigaAmiga
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #74 : Mayıs 29, 2014, 12:01:17 ÖS »

Allah var dendi ve konu kapandı AmigaFUN.

Bence daha uzatmaya da gerek yok. Böylesi üyeler ve yönetim ile bu forumda bilim konuşulamayacağı aşikar.

Tavsiyem başka forumlardan yararlanmaya bakın.

Alper
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: