Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBirazda bilim - Beyin jimlastiği
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 13   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Birazda bilim - Beyin jimlastiği  (Okunma Sayısı 99110 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #90 : Mayıs 29, 2014, 15:56:45 ÖS »

"Bu forumda....." diye başlayıp devamını getiren mesajlar yazan arkadaşlar memnun değilseniz, lütfen diğer forumlarda paylaşım yapmaya devam ediniz. Katkınız yardımlarınız içinde çok teşekkür ederiz. Ama yönetim aklınıza estiğinde klavye kahramanlığı yapabileceğiniz bir merci değil. Bunu yapmanızın ne büyük ayıp olduğunu anlatmaya gerek yok ama anlamıyorsanız, davul çalsak az olduğunun farkındayız. Daha iyi yönetildiğini düşündüğünüz foruma gidin, kendinizi de bizide yormayın...

gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #91 : Mayıs 29, 2014, 16:14:43 ÖS »

Ben söylemiyorum o bir metin değil ayet :)Neyse bu durumun üstüne ben zaten bişey söyleyemem

Size göre öyle başkasına göre metin, size göre doğru, başkasına göre yanlış. Olay da buradan patlak veriyor zaten, sabaha kadar yazsanız çıkmaz bir sokak. Ben şahsen bazı insanlardan çok daha akıllı ve terbiyeli hayvanlar biliyorum. Mevzu o değil. Bu tartışmanın bu kadar uzaması da gereksiz. İnanan inanmayan ya da farklı şeylere inananlar olabilir, en güzeli bunu bir kısır döngüne dönüştürüp tartışmayı alevlendirmeden sona erdirmek. Herkes istediği hayatı yaşayıp mutlu olsun, diğerlerine müdahale etmeden.

Ne güzel hobiler, uğraşlarmış bu amigalar, commodorelar, segalar ve nintendolar ki bu kadar farklı dünya görüşüne sahip insanı aynı çatı altında toplayabilmiş. En azından olumlu bir yanını bulup oradan bakmak lazım.
[/quote]

Haklısınız  tabikii birilerine göre metin birilerine göre ayet birilerine görede hiç bişey ifade etmeyen saçmalık olarak düşünülebilir.

Ancak bu ayetin benim yazdığım bir şey olmadığı zaten başında geçen yarattık cüümlesinden belli oluyor.bunu belirtmek için metin değil ayet yazdım.Yoksa kişilerin ne olarak baktığı kendilerini bağlayıcıdır.

Sizinde belirttiğiniz gibi özellikle forumda konuştuğumuz ve paylaştığımız herşey bilimin ürünü yani bilim olmasaydı commodore64 tabiki olamazdı.Yaratıcı bilim adamına beyin vermeseydi ne olurdu o bambaşka bir konu tabikii.(buda inananlar için geçerli)

Demekki benim düşünceme göre bilim ve din kesinlikle bir bütündür.İkiside insanlar için önemli ve kullandığı şekile göre tehlikeli yada muhteşem olabilir.

Saygılar.Sevgiler.
« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2014, 16:41:47 ÖS Gönderen: gameretro » Logged
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #92 : Mayıs 29, 2014, 16:24:39 ÖS »

Yönetime asla laf söyleme... Çok büyük ayıp olur.
Beğenmiyorsan terket... eleştirme...

Tipik faşist AKP kafası!

Alper
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #93 : Mayıs 29, 2014, 16:34:59 ÖS »

Gel seni yönetici yapalım... Bundan sonra sıkıştık mı? istediğimiz gibi davranmadın mı, sana sövüp sayalım... Elinde sihirli değnekle birilerini sindirip, aydın, rasyonel, modern yönünü gösterirsin belki...

argumentum ad hominem ne anlama gelir, belki ondan başlamak bile isteyebilirsin...

flimbo
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #94 : Mayıs 29, 2014, 16:46:32 ÖS »

@izmirmaster Evet itiraz edince ayetin devamı da geldi.

Ortaya nefret söylemi barındıran bir ayet atıp, bu alıntıyı kullanarak bir kısım insana hakaret ima edip, sonra da arkasında durmamak, sonra da "siz bu lafı yiyin kardeşim ne alınganlık yapıyorsunuz" demek

bunun ciddiye alınacak bir tarafı yok.

Bu ayıptır. Allah'ın sözünü kendi nefretini ifade etmek için kullanmak ise ... ona karar verecek kişi ben değilim, ama günah olabilir diye düşünüyorum.

o yüzden yazınızın devamını okumayacağım sanırım.

Ayrıca Simon'un yorumuna da birebir katılıyorum, yani "wall of text" meselesi. Bu ve diğer pek çok üslup detayının bir araya gelmesine "Netiquette" denir. Netiquette kabaca bir kişinin sanal bir ortamdaki itibarını belirler, yani gerçek dünyadaki "oturup-kalkma" diye tabir ettiğimiz durum.

daha da yazacaktım aslında ama muhtemelen yazının hedef kitlesinin mevcut Netiquetti bu yazıyı bitirmem için vermem gerekecek emeğe denk olmadığından, vazgeçiyorum.

e bu da onlara mı kapak olsun o zaman? Who cares..

selamlar..

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #95 : Mayıs 29, 2014, 16:48:25 ÖS »

@LW3D: Ben sana sövüp saydım mı? Sen en küçük eleştiriye bile kapalısın arkadaşım. Yöneticilik bu değil!

Konunun ad hominem ile de ilgisi alakası yok!

Alper
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #96 : Mayıs 29, 2014, 16:51:45 ÖS »

Yazının öncesini okumadım, okumayı da düşünmüyorum. Burası Commodore ve benzeri retro tabir edilen cihazlarla ilgili bir forum olduğu için yıllardır takılıyorum. Diğer türlü tartışmalar için Internet uygun bir ortam değil bence, lütfen kimse kimseyi kırmasın

gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #97 : Mayıs 29, 2014, 16:57:22 ÖS »

@izmirmaster Evet itiraz edince ayetin devamı da geldi.

Ortaya nefret söylemi barındıran bir ayet atıp, bu alıntıyı kullanarak bir kısım insana hakaret ima edip, sonra da arkasında durmamak, sonra da "siz bu lafı yiyin kardeşim ne alınganlık yapıyorsunuz" demek

bunun ciddiye alınacak bir tarafı yok.

Bu ayıptır. Allah'ın sözünü kendi nefretini ifade etmek için kullanmak ise ... ona karar verecek kişi ben değilim, ama günah olabilir diye düşünüyorum.

o yüzden yazınızın devamını okumayacağım sanırım.

Ayrıca Simon'un yorumuna da birebir katılıyorum, yani "wall of text" meselesi. Bu ve diğer pek çok üslup detayının bir araya gelmesine "Netiquette" denir. Netiquette kabaca bir kişinin sanal bir ortamdaki itibarını belirler, yani gerçek dünyadaki "oturup-kalkma" diye tabir ettiğimiz durum.

daha da yazacaktım aslında ama muhtemelen yazının hedef kitlesinin mevcut Netiquetti bu yazıyı bitirmem için vermem gerekecek emeğe denk olmadığından, vazgeçiyorum.

e bu da onlara mı kapak olsun o zaman? Who cares..

selamlar..

Kimseye hakaret ima eden nefret ima eden bir ayet değil ayrıca ayet olduğunu bile düşünmeden benim söylediğimi sandınız.

Bu sizin bu konuda hiç bilginizin olmadığını gösteriyor.Bu tip konularda biraz daha bilgilenmek ve ondan sonra konuya dahil olmak gerektiği düşüncesindeyim.O zaman bu tip yanlış anlamalar veya taraflı bakışlarınız ortadan kalkıcaktır.
(Allah'ın sözünü kendi nefretini ifade etmek için kullanmak)

parantez içindeki bölümde benim yerime düşünmeniz de hoş değil bu sizin algınız olabilir.Öyle bir niyetle yazılmadı.TAbiki benim ne niyetle yazdığımı bilemezsiniz ama hemen en kötüsünü düşünmeyin lütfen.Aşırı ön yargılı bakmışsınız.Üzüldüm.

Yine kitaptan cevap verelim.

İkra=oku

Buda size gönderme değil bunuda yanlış anlamayın lütfen.Oku derken hepimiz için herşeyi her yönüyle okumayı demek istiyorum.Ozaman daha net olucaktır.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #98 : Mayıs 29, 2014, 17:05:05 ÖS »

Adamlar forumu tekkeye dönderdi... Yönetim hala beni azarlamakla meşgul...

Alper
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #99 : Mayıs 29, 2014, 17:05:17 ÖS »

Mevzuyu saptırmaya hala devam ediyoruz. Kuran_ı Kerimi ezbere bilseniz de özünü anlamamışşınız. Tabii ki bilim fantazi - hayallerin bazen gerçeğe dönüşmesi değil midir?
70'li yıllarda Big-bang tartışılırken Allah yarattı deyip dalga geçiliyordu. Şimdilerde ise Kuran'da yazıyor diye yırtınıyorlar.
Ben bu kafaları doğru bulmuyorum. Şurada bilimsel fantazilerimizi paylaşamayacak olmamız bile üzücü. Katı İnanca gelince şudur. der, noktayı koyar. Oysa İslam sevgi ve hoşgörü dinidir. Hayyam, Yunus Emre, Mevlana ve diğerleri boşa yaşamadılar herhalde.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #100 : Mayıs 29, 2014, 17:11:52 ÖS »

Adamlar forumu tekkeye dönderdi... Yönetim hala beni azarlamakla meşgul...

Ya surda tatli sert fikir paylasiyoruz neden bukadar rahatsiz oldunuz anlamadim.
flimbo
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #101 : Mayıs 29, 2014, 17:13:18 ÖS »

>> Kimseye hakaret ima eden nefret ima eden bir ayet değil ayrıca ayet olduğunu bile düşünmeden benim söylediğimi sandınız.

yanlış, ve yanlış

>> Bu sizin bu konuda hiç bilginizin olmadığını gösteriyor.Bu tip

yanlış

>> konularda biraz daha bilgilenmek ve ondan sonra konuya dahil olmak gerektiği düşüncesindeyim.O zaman bu tip yanlış anlamalar veya taraflı

haddiniz değil.

>> bakışlarınız ortadan kalkıcaktır.

yanlış

>> (Allah'ın sözünü kendi nefretini ifade etmek için kullanmak)

inkar.

>> parantez içindeki bölümde benim yerime düşünmeniz de hoş değil bu sizin algınız olabilir.Öyle bir niyetle yazılmadı.TAbiki benim ne niyetle yazdığımı bilemezsiniz ama hemen en kötüsünü düşünmeyin lütfen.Aşırı ön yargılı bakmışsınız.Üzüldüm.

yanlış

>> Buda size gönderme değil bunuda yanlış anlamayın lütfen.Oku derken hepimiz için herşeyi her yönüyle okumayı demek istiyorum.Ozaman daha net olucaktır.

bana değilmiş o yüzden yanlış anlamıyorum burayı

ayrıca koskoca mesajda yanlış veya saygısızca olmayan tek bölüm.

evet size cevabım budur. yani sizin duruşunuz da buradan böyle görünüyor.

Belki ben yanılıyorum, belki de siz. Herhalde ona artık konu başlığını okuyan (o kadar boş zamanı olan) herkes kendisi karar verecektir.

flimbo
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #102 : Mayıs 29, 2014, 17:14:08 ÖS »

ayrıca "Buda" değil "Bu da".

gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #103 : Mayıs 29, 2014, 17:17:02 ÖS »

haklisiniz duzeltme icin ayrica tesekkurler.
flimbo
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #104 : Mayıs 29, 2014, 17:17:40 ÖS »

haklisiniz duzeltme icin ayrica tesekkurler.
BİŞEY DEĞİL

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 13   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: