Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBirazda bilim - Beyin jimlastiği
Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 13   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Birazda bilim - Beyin jimlastiği  (Okunma Sayısı 99112 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #120 : Mayıs 29, 2014, 18:34:23 ÖS »

Bilim demek bir şeye açıklama getirmek, sonra da o açıklamayı test etmek demek.

Bugün bilim maddeye proton, elektron, nötron diye açıklama getiriyor ve o açıklamanın üzerinden yürütülen öngörüleri test ediyor.

Doğruluğunu defalarca gözlemlemeye çalışıyor. Ancak ondan sonra o açıklamalar teorilerde kabul görüyor ki, eleştiriye ve geliştirilmeye açık kalmakla birlikte.

O açıklamalar üzerinden gidilerek öngörüde bulunuyor ve böyle yaparsak şu çalışır diyor. Bu da teknolojiyi ilerletir.

Bilimin ortaya koyduğu ve geliştirdiği atom modeli olmasa karşındaki bilgisayarın, hatta Commodore 64'ün transistörleri tasarlanabilir miydi?

Peki şimdi dine bakalım.

Atom hakkında ne demiş Kur'an? Ne bilgi vermiş? Hiç!

Saba Melikesi'nin tahtını cinlerden İfrit ışınladı diye bir masal anlatmış. Peki onun nasıl olduğunu açıklamış mı? Yok.

Hiç bir açıklama getirmemiş. Sorana da, senin aklın ermez demiş, ancak Allah bilir demiş! Asırlarca da sorgulayanın kafasını uçurmuş!

Bu nedenle bilimde dinin, inancın hiç bir yeri yoktur.

Hiç bir faydası da yoktur.

Bunları mı söyleyelim burada... Bu söylediklerimizi kaldırabilecek olgunlukta mısınız? Öyleyseniz sabaha kadar tartışırım burada!

Commodore.gen.tr'de tartışılmasını istediğiniz konu bu mu gerçekten!?

Alper
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #121 : Mayıs 29, 2014, 19:26:15 ÖS »

HAYDAR USTAM İYİ noktaya parmak basmış

islamiyet gelişmeye engel değildir. Etiketi müslüman olup müslümanlıkla alakası olmayanı müslümanla kıyaslarsak bu
tartışmalar olur

hayal kurmayan insan yoktur yapıya aykırı
islamiyette insan için herşeyi kolaylaştırılmıştır

bing bang ilk çıktığında tanrı yoktu kendi kendine oldu diyince
müslümanlar müdahale etmeye başladı olayın özü budur

Mevzuyu saptırmaya hala devam ediyoruz. Kuran_ı Kerimi ezbere bilseniz de özünü anlamamışşınız. Tabii ki bilim fantazi - hayallerin bazen gerçeğe dönüşmesi değil midir?
70'li yıllarda Big-bang tartışılırken Allah yarattı deyip dalga geçiliyordu. Şimdilerde ise Kuran'da yazıyor diye yırtınıyorlar.
Ben bu kafaları doğru bulmuyorum. Şurada bilimsel fantazilerimizi paylaşamayacak olmamız bile üzücü. Katı İnanca gelince şudur. der, noktayı koyar. Oysa İslam sevgi ve hoşgörü dinidir. Hayyam, Yunus Emre, Mevlana ve diğerleri boşa yaşamadılar herhalde.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #122 : Mayıs 29, 2014, 19:28:50 ÖS »

İslamiyet gelişmeye engeldir...

Test etmek gayet basit:
Dünyadaki İslam ülkelerine bakın. Hepsi geri.

Alper
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #123 : Mayıs 29, 2014, 19:30:32 ÖS »

İslamiyet gelişmeye engeldir çünkü:

İman etmiş bir insan için ALLAH tan gerisi yalan
herşeyin temele yüce yaratıcımızdır.

Alper
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #124 : Mayıs 29, 2014, 19:30:41 ÖS »

alp kardeşim bilimdi tartışmaydı oydu buydu neyse
sana masal gelen şeyler bizim için çok önemli
baştan böyle söylesen sorun kalmaz

boşver bilim senin için dinsiz olsun
bizim için ikisi bir arada ayrılmaz

konu uzar gider
geç başka konuya

Bugün bilim maddeye proton, elektron, nötron diye açıklama getiriyor ve o açıklamanın üzerinden yürütülen öngörüleri test ediyor.

Doğruluğunu defalarca gözlemlemeye çalışıyor. Ancak ondan sonra o açıklamalar teorilerde kabul görüyor ki, eleştiriye ve geliştirilmeye açık kalmakla birlikte.

O açıklamalar üzerinden gidilerek öngörüde bulunuyor ve böyle yaparsak şu çalışır diyor. Bu da teknolojiyi ilerletir.

Bilimin ortaya koyduğu ve geliştirdiği atom modeli olmasa karşındaki bilgisayarın, hatta Commodore 64'ün transistörleri tasarlanabilir miydi?

Peki şimdi dine bakalım.

Saba Melikesi'nin tahtını cinlerden İfrit ışınladı diye bir masal anlatmış. Peki onun nasıl olduğunu açıklamış mı? Yok.

Hiç bir açıklama getirmemiş. Sorana da, senin aklın ermez demiş, ancak Allah bilir demiş! Asırlarca da sorgulayanın kafasını uçurmuş!

Bunları mı söyleyelim burada... Bu söylediklerimizi kaldırabilecek olgunlukta mısınız? Öyleyseniz sabaha kadar tartışırım burada!

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #125 : Mayıs 29, 2014, 19:34:00 ÖS »

hah bizde onu anlatmaya çalışıyoruz
islamiyet yönümüz zayıf o yüzden dört dörtlük müslüman
değiliz adımız müslüman dinsizlere hristiyanlara yahudilere koz
veriyoruz

aynen bizim için böyle
İman etmiş bir insan için ALLAH tan gerisi yalan
herşeyin temele yüce yaratıcımızdır.

İslamiyet gelişmeye engeldir...

Test etmek gayet basit:
Dünyadaki İslam ülkelerine bakın. Hepsi geri.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #126 : Mayıs 29, 2014, 19:36:05 ÖS »

İşin ilginci, 1000 yıl önce bile şu anki islamiyet anlayışının olmayışı. Son yüzyılda akıl almaz gelişmeler yaşanırken, islamın kendini dondurması, tartışmaya kapaması...

Düşünün, Darwin'den yüzlerce yıl önce tasavvuf düşünürleri ve islam bilim adamları evrilme tarzı bir canlı gelişim silsilesini yorumlamışlar ve islamla çelişmediğini vurgulamışlar.

Nereden nereye geldik yahu...
gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #127 : Mayıs 29, 2014, 19:36:21 ÖS »

Peki şimdi dine bakalım.

sorularınız için tabiki bu forum sayfaları yetmez.ilim ve bilim buradan size kolayca anlatılabilecek bir şey değil ancak.

Şu linkten saba melikesini : http://www.haksozhaber.net/sebe-melikesi-belkis-mitolojik-bir-varlik-mi-22799yy.htm

bu linkten atom ile ilgili sorunuzu :http://www.kuranca.com/p/biyoloji-atomlar.html

Buradan ayetleri okuya bilirsiniz: Ne yerde ne de gökte, zerre ağırlığında bir şey, ALLAH'tan gizli kalmaz. Ondan (zerreden) daha küçük ve daha büyük hiç bir şey yoktur ki, açıkça kitapta bulunmasın,» [676]
“Ne göklerde ne yerde, ALLAH'ın ilminden, bir zerre ağır­lığınca bir şey kaçmaz. Bundan (zerreden) daha küçük ve da­ha büyük hiç bir şey yoktur ki, hepsi muhakkak kitapta apa­çık bulunmasın.» [677]

ayrıca müslüman bir ülkede yaşadığınızı unutmayınız inançlarınız farklı olabilir. Ancak Müslüman bir ülkede tabi ki her yerde kuran ve din konuşulacaktır.

Eğer forum kurallarına aykırı bir durum varsa tabi ki yetkililer düzenleme yapacaktır konuyu kapatır konuyu  siler onlara kalmış ama anladığım kadarıyla bir sorun yok.

Müslümanlardan bu kadar korkmanıza gerek yok. Allaha şükür her şeyi kaldırabilecek olgun ta insanlar var ve var olmaya devam edecektir.

Konudan rahatsız olduğunuzu söyleyerek  bana bir serzenişte bulunmuşsunuz. Ancak forumda bir çok konu var onları takip edebilirsiniz. Yönetime kızıyorsunuz ama bana siz aynı şekilde davranıyorsunuz.

Neyse konu aslında kişisel değil ancak bir yaratıcı ve din olmadığını söylemek için etrafınızdaki hiç bir şeyi görmüyor duymuyor ve gerçekten konuşmuyor olmamız gerekir. Bilmiyorum evlimisiniz değilsenizde allah en mutlu ve güzelini nasip etsin sizlere allah bağışlasın bir oğlum var ve ben oğlumun dünya ya gelme sürecinde yaşadığım şeyler bilim ile açıklanacak gibi değil.Cocuk ve insan bedeni öyle bir mucize ki anlatamam.

Şöyle örneklim yıllardır robot yapmaya çalışıyorlar en iyi yaptıkları koşabilen asimo ilk demosun da merdivenden düştü.Bu kadar teknoloji bilim insanın birebir kopyasını halen yapamıyor kök hücre ve dna konuları ve clon konuları ap ayrı bir forum konusu olur insan odaklı yapılabilmektedir.

ayrıca şunu da belirtmek isterim allah mucizesinin yüzde 90'a kadar olan kısmını bilim ile açıklanabilir kılmıştır .Eğer bu böyle olmasaydı inanç olmazdı kuran mucizelerini insanlara aslında bilim ile anlatır.

konu ile ilgi olarak link vermemin sebebi uzun yazılara karşı tepki veren arkadaşların haklılık payıdır.

Bu konuya daha fazla yazmak gerecekten istemiyorum.Yine benin inanışımdan ötürü yazdıkça küfre girecek ve sonradan bazı arkadaşları manevi olarak zora sokabilicek laflar çıkması.

Allah hepimize hidayet versin.

Sevgiler.Saygılar.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #128 : Mayıs 29, 2014, 19:42:16 ÖS »

Bilim zaten dinsiz olmak zorunda.

Çünkü bilim "bilebiliriz" diyor.

Din ise "bilemezsiniz, haddinizi bilin" diyor.

Beni rahatsız eden şey, bunları söyleyeme mecbur bırakıyorsunuz insanları.

Bilimi, Din ile yarıştırmayın diyorum (ha bunu espriyle karışık dile getirmek istedim, olmadı ters tepti, biraz da ben becerememiş olabilirim).

Çünkü yarıştırırsanız din kesinlikle kaybeder. Çünkü bilim bilgi elde etmenin yöntemini çok net ve tartışmasızca ortaya koymuştur.

Bilim konuşan insanlara, "bunlar yalan dolan, Allah var" demek bilimi, bilimsel düşünceyi engellemek demektir.

Bunu yaparsanız din ile ilgili görüşlerimizi ortaya koymak zorunda kalıyoruz. Çünkü bilimi özgürce konuşabilmek istiyoruz. Bu yaptığınızla rahatsızlık veriyorsunuz.

Çünkü dininizin size doğruyu söylemediğini söylesek hayal kırıklığına uğrayacaksınız... söylemesek sussak gönül razı değil! Çünkü sesimizi Allah'la kesmiş oluyorsunuz.

Bilmem anlatabiliyor muyum arkadaşım?

Alper
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #129 : Mayıs 29, 2014, 19:45:34 ÖS »

Müslüman bir ülkede yaşadığımızı nasıl unutalım kardeş. Sayenizde hiç unutamıyoruz... Kahkaha

Alper
gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #130 : Mayıs 29, 2014, 19:53:22 ÖS »

Sizin inancınız doğru ise töbe haşaa allah din kuran yok ise benim için hiç sorun yok nasıl olsa bir şey olmayacak demektir.

Ancak allah din kuran var ise ve bizlerin inandıkları doğru ise sadece sizi değil hepimizi çok zor zamanlar bekliyor demektir.

Saygılar Sevgiler.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #131 : Mayıs 29, 2014, 20:01:03 ÖS »

alp kardeşim bukadar saplanma geniş düşün
şimdi senin fikirlerine kimsenin kızdığı yok

lakin

din sana atomu parçalamak günah demiyorki
dinle bilimi birbirinden ayırıyorsun

bilgisayar kullanıyorsun ne amaç için kulladığın önemli
islamiyet sana bilgisayarı yasaklamıyor

örnek
ben darwine ve onan inanalara yalancı diyorum
geçiş formunu birtürlü göremedik

türlü evrim geçiremiyorum
okadar suya giriyorum birtürlü solungaclar gelişmiyor

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #132 : Mayıs 29, 2014, 20:03:14 ÖS »

Televizyona bak her kanalda alakasız alakalı din din din din din...
Siyasete bak, yok o alevi, bu yahudi.. din din din din...
Okula gideyim de, yok başörtüsü problemiydi, yok zorunlu din dersiydi... din din din din...
Hobi takılayım de, Commodore.gen.tr'ye gir... Ayet, mayet din din din

Bilim konuşayım de... yok Newton, Darwin yalancı, Allah var... cehennemde yanacaksınız... din din din...

Sayenizde Müslüman ülkede yaşadığımızı unutma ihtimalimiz mutlak sıfır. Kahkaha

Alper
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #133 : Mayıs 29, 2014, 20:11:34 ÖS »

sende bizi müslüman görüyorsan gelişme varda
bizim müslüman bir ülkede yaşadığımız şüpheli

namaz kılan hoca oruç tutan yobaz
bakış açısı böyle

izmirde oturuyorum adamın komşusu sıkıntıda
allah versin diyor yardım etmiyor
mal allah sana vermiş dağıt diye ama kafa çalışmıyor niye din kötü
işine gelmiyor alışmışlar 3-5 şarlatanı çıkartıp bunlar namaz kılarken hırsızlık yaptı yok bu hacaa gitti faiz yiyor. Yok bu sapık
herşeyi islamiyete yıkmamak lazım

din sana neyi emrediyor
emirlerin içinden birtane kötü eylem göster sana tamam diyim

Sayenizde Müslüman ülkede yaşadığımızı unutma ihtimalimiz mutlak sıfır. Kahkaha

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #134 : Mayıs 29, 2014, 20:12:53 ÖS »

Sizin inancınız doğru ise töbe haşaa allah din kuran yok ise benim için hiç sorun yok nasıl olsa bir şey olmayacak demektir.

Ancak allah din kuran var ise ve bizlerin inandıkları doğru ise sadece sizi değil hepimizi çok zor zamanlar bekliyor demektir.

Hepimizin cehennemde yanacağına inanıyor olmak veya olmamak, bilimsel açıklamaları nasıl yanlış yapıyor ben onu anlamıyorum.

Benim şikayetim o noktada.

Alper
Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 13   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: