Bilim demek bir şeye açıklama getirmek, sonra da o açıklamayı test etmek demek.
Bugün bilim maddeye proton, elektron, nötron diye açıklama getiriyor ve o açıklamanın üzerinden yürütülen öngörüleri test ediyor.
Doğruluğunu defalarca gözlemlemeye çalışıyor. Ancak ondan sonra o açıklamalar teorilerde kabul görüyor ki, eleştiriye ve geliştirilmeye açık kalmakla birlikte.
O açıklamalar üzerinden gidilerek öngörüde bulunuyor ve böyle yaparsak şu çalışır diyor. Bu da teknolojiyi ilerletir.
Bilimin ortaya koyduğu ve geliştirdiği atom modeli olmasa karşındaki bilgisayarın, hatta Commodore 64'ün transistörleri tasarlanabilir miydi?
Peki şimdi dine bakalım.
Atom hakkında ne demiş Kur'an? Ne bilgi vermiş? Hiç!
Saba Melikesi'nin tahtını cinlerden İfrit ışınladı diye bir masal anlatmış. Peki onun nasıl olduğunu açıklamış mı? Yok.
Hiç bir açıklama getirmemiş. Sorana da, senin aklın ermez demiş, ancak Allah bilir demiş! Asırlarca da sorgulayanın kafasını uçurmuş!

Bu nedenle bilimde dinin, inancın hiç bir yeri yoktur.
Hiç bir faydası da yoktur.
Bunları mı söyleyelim burada... Bu söylediklerimizi kaldırabilecek olgunlukta mısınız? Öyleyseniz sabaha kadar tartışırım burada!
Commodore.gen.tr'de tartışılmasını istediğiniz konu bu mu gerçekten!?
sorularınız için tabiki bu forum sayfaları yetmez.ilim ve bilim buradan size kolayca anlatılabilecek bir şey değil ancak.
Şu linkten saba melikesini :
http://www.haksozhaber.net/sebe-melikesi-belkis-mitolojik-bir-varlik-mi-22799yy.htmbu linkten atom ile ilgili sorunuzu :http://www.kuranca.com/p/biyoloji-atomlar.html
Buradan ayetleri okuya bilirsiniz: Ne yerde ne de gökte, zerre ağırlığında bir şey, ALLAH'tan gizli kalmaz. Ondan (zerreden) daha küçük ve daha büyük hiç bir şey yoktur ki, açıkça kitapta bulunmasın,» [676]
“Ne göklerde ne yerde, ALLAH'ın ilminden, bir zerre ağırlığınca bir şey kaçmaz. Bundan (zerreden) daha küçük ve daha büyük hiç bir şey yoktur ki, hepsi muhakkak kitapta apaçık bulunmasın.» [677]
ayrıca müslüman bir ülkede yaşadığınızı unutmayınız inançlarınız farklı olabilir. Ancak Müslüman bir ülkede tabi ki her yerde kuran ve din konuşulacaktır.
Eğer forum kurallarına aykırı bir durum varsa tabi ki yetkililer düzenleme yapacaktır konuyu kapatır konuyu siler onlara kalmış ama anladığım kadarıyla bir sorun yok.
Müslümanlardan bu kadar korkmanıza gerek yok. Allaha şükür her şeyi kaldırabilecek olgun ta insanlar var ve var olmaya devam edecektir.
Konudan rahatsız olduğunuzu söyleyerek bana bir serzenişte bulunmuşsunuz. Ancak forumda bir çok konu var onları takip edebilirsiniz. Yönetime kızıyorsunuz ama bana siz aynı şekilde davranıyorsunuz.
Neyse konu aslında kişisel değil ancak bir yaratıcı ve din olmadığını söylemek için etrafınızdaki hiç bir şeyi görmüyor duymuyor ve gerçekten konuşmuyor olmamız gerekir. Bilmiyorum evlimisiniz değilsenizde allah en mutlu ve güzelini nasip etsin sizlere allah bağışlasın bir oğlum var ve ben oğlumun dünya ya gelme sürecinde yaşadığım şeyler bilim ile açıklanacak gibi değil.Cocuk ve insan bedeni öyle bir mucize ki anlatamam.
Şöyle örneklim yıllardır robot yapmaya çalışıyorlar en iyi yaptıkları koşabilen asimo ilk demosun da merdivenden düştü.Bu kadar teknoloji bilim insanın birebir kopyasını halen yapamıyor kök hücre ve dna konuları ve clon konuları ap ayrı bir forum konusu olur insan odaklı yapılabilmektedir.
ayrıca şunu da belirtmek isterim allah mucizesinin yüzde 90'a kadar olan kısmını bilim ile açıklanabilir kılmıştır .Eğer bu böyle olmasaydı inanç olmazdı kuran mucizelerini insanlara aslında bilim ile anlatır.
konu ile ilgi olarak link vermemin sebebi uzun yazılara karşı tepki veren arkadaşların haklılık payıdır.
Bu konuya daha fazla yazmak gerecekten istemiyorum.Yine benin inanışımdan ötürü yazdıkça küfre girecek ve sonradan bazı arkadaşları manevi olarak zora sokabilicek laflar çıkması.
Allah hepimize hidayet versin.
Sevgiler.Saygılar.