Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBirazda bilim - Beyin jimlastiği
Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Birazda bilim - Beyin jimlastiği  (Okunma Sayısı 99114 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #135 : Mayıs 29, 2014, 20:14:32 ÖS »

ayrıca müslüman bir ülkede yaşadığınızı unutmayınız inançlarınız farklı olabilir. Ancak Müslüman bir ülkede tabi ki her yerde kuran ve din konuşulacaktır.

...

sende bizi müslüman görüyorsan gelişme varda
bizim müslüman bir ülkede yaşadığımız şüpheli

Dostum bir karar versen diyorum...

Alper
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #136 : Mayıs 29, 2014, 20:20:21 ÖS »

@flimbo görüşlerinizden ve yazdıklarınızdan faydalandım. bende bir şeyler yazmak, katkı yapmak istiyordum ama görünen o ki bu ortam çokta uygun değil. Belki bir gün karşılıklı sohbet etme şansımız olur Kim bilir...

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #137 : Mayıs 29, 2014, 20:20:58 ÖS »

nasıl olucak maymundan geldiğimiz söyleyip (bu arada maymuna hakaret ediyorlar o ayrı)

yada alem sebebsiz yere oluştu dire diretirsen

yada biz koyun yarattık (haşa ) diyip koyundan koyunu kopyalayıp
gaza gelirsen

ozaman cehennemde tatil yeri ayırtırsın
kimin cennete cehenneme gideceğinin takdiri yaratandır
inanırsın inanmasın onu oraya gidince idrak edersin

başarı takdir edilir. lakin bilimi eleştirmiyoruz insanlık için ne yapıldıysa yapandan allah razı olsun ama adamlarda nasıl bir mantık varsa
biz yaptık oldu olmaz olmuyoda zaten
sıfırdan koyun yapsana ozaman gaza gelelim

Sizin inancınız doğru ise töbe haşaa allah din kuran yok ise benim için hiç sorun yok nasıl olsa bir şey olmayacak demektir.

Ancak allah din kuran var ise ve bizlerin inandıkları doğru ise sadece sizi değil hepimizi çok zor zamanlar bekliyor demektir.

Hepimizin cehennemde yanacağına inanıyor olmak veya olmamak, bilimsel açıklamaları nasıl yanlış yapıyor ben onu anlamıyorum.

Benim şikayetim o noktada.
« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2014, 20:25:27 ÖS Gönderen: izmirmaster » Logged

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #138 : Mayıs 29, 2014, 20:23:16 ÖS »

@flimbo görüşlerinizden ve yazdıklarınızdan faydalandım. bende bir şeyler yazmak, katkı yapmak istiyordum ama görünen o ki bu ortam çokta uygun değil. Belki bir gün karşılıklı sohbet etme şansımız olur Kim bilir...

Ortam uygun değil...
En başından beri söylediğim şey! Kahkaha

Alper
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #139 : Mayıs 29, 2014, 20:27:06 ÖS »

gökhan usta forum bu hızla giderse ekşi sözlük sahibi gibi ödül alman içten bile değil her ortam var.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #140 : Mayıs 29, 2014, 20:27:27 ÖS »

Gerçekten insanı hayrete düşüren fikirler. Böyle ağzım açık şaşkınlıkla okuyorum yazılanları.

Şöyle örneklim yıllardır robot yapmaya çalışıyorlar en iyi yaptıkları koşabilen asimo ilk demosun da merdivenden düştü.

Bilim, evrene getirdiği açıklamalarla koşabilen, ama merdivenden düşen bir insansı robot yapmayı başarmış.

Buna rakip olarak ortaya konulan Din'in bugüne kadar yapmayı başardığı robot sayısı: 0

Alper
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #141 : Mayıs 29, 2014, 20:31:38 ÖS »

Yahu siz din ile sıfırdan koyun yapıp getirin, saniyesinde sizin dine girmezsem aha şu monitöre bakmak nasip olmasın... Kahkaha

NOT: Kopyalasanız da olur... ona da kabulüm.

Alper
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #142 : Mayıs 29, 2014, 20:33:22 ÖS »

Konu: Birazda bilim - Beyin jimlastiği  (Okunma Sayısı 924 defa)
kısa zamanda okunma sayısı hit olmuş

gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #143 : Mayıs 29, 2014, 20:33:51 ÖS »

Gerçekten insanı hayrete düşüren fikirler. Böyle ağzım açık şaşkınlıkla okuyorum yazılanları.

Şöyle örneklim yıllardır robot yapmaya çalışıyorlar en iyi yaptıkları koşabilen asimo ilk demosun da merdivenden düştü.

Bilim, evrene getirdiği açıklamalarla koşabilen, ama merdivenden düşen bir insansı robot yapmayı başarmış.

Buna rakip olarak ortaya konulan Din'in bugüne kadar yapmayı başardığı robot sayısı: 0

Allah ve onun dini diye anlatmaya çalıştığımız şey robot yerine insan gibi bir varlık yaratmış lütfen biraz dikkat.

Ama siz evrime inanıyorsanız zaten bişey söyleyemem
gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #144 : Mayıs 29, 2014, 20:34:03 ÖS »

Sizin inancınız doğru ise töbe haşaa allah din kuran yok ise benim için hiç sorun yok nasıl olsa bir şey olmayacak demektir.

Ancak allah din kuran var ise ve bizlerin inandıkları doğru ise sadece sizi değil hepimizi çok zor zamanlar bekliyor demektir.

Hepimizin cehennemde yanacağına inanıyor olmak veya olmamak, bilimsel açıklamaları nasıl yanlış yapıyor ben onu anlamıyorum.

Benim şikayetim o noktada.

Şikayetinizi çok iyi anlıyorum ancak şahsım adına şöyle açıklama getirim size.cehennemde yanıcaz demedim zor zamanlar bekliyor dedim.

Çünkü inanlar için iman edenler için sonzsuz cehennem durumu yoktur.

Neyse bu çok uzun sizin kafanızı şişirmeye gerek yok artık.

Ancak bazı insanlar ki bunlarda aslında dindar yada muslüman geçinen kişiler bilimi kabul etmeye bilirler.

Aslında sabahtan beri anlatmak istediğim.Din özellikle islam dini bilimi tamamiyle kabul eder.

Tersini söyleyenler inanınki başka bir şey peşindedir.

Bunun nedeni de bir çok bilim adamının din olgusunu inanışını adına nederseniz,Karşı çıkmalarından ve bir çok din adamının aşırı yobazlığından kaynaklanmaktadır.

Yani televizyon şeytan işi demek saçmalıktır.

Ancak televizyon şeytanın işlerine alet olmaktadır dikkat etmek gerekir demek islam anlayışı budur.

Çocuklarımızı televizyondaki bazı şeylerden ister istemez korumak durumundayız.Bilinçli birey hareketidir bana göre.Ayrıca dindar olmayı da gerektirmez.

Yazmak istemiyorum demiştim sizinle sohbet zevk vermeye başladı gerçekten

Ama artık kavgayı da sonlandıralım. Forumda bazı şeyleri kaçırdık bu arada gerçekten

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #145 : Mayıs 29, 2014, 20:38:49 ÖS »

Aslında sabahtan beri anlatmak istediğim.Din özellikle islam dini bilimi tamamiyle kabul eder.

Ya arkadaşım sen deminden beri bilimin yaptığı robot merdivenden düştü,
Darwin yalancı, Evrim yok diyen kişi değil misin? Kahkaha

Bu nasıl bir tamamiyle kabul etmektir? Kahkaha

Alper
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #146 : Mayıs 29, 2014, 20:45:46 ÖS »

Rabbim yapmış zaten
ateistlerden, hristiyanlardan, yahudilerden niceleri müslüman olmuştur
öyle inançları sağlamki ben yanlarında müslümanım demeye utanırım

esas seni yaratana imandır.  Onu idrak edince doğru yol kapısı açılır
bir insanın iman etmesi bizim için mutluluk kaynağıdır. onun kurtuluşudur ona seviniriz
Dinde zorlama ve aracı yoktur. islamiyetin kesin emridir insan kendi hür iradesiyle doğruyu bulması lazımdır. Yardımcı olunur söylenir sen araştırırsın doğruyu bulursun olay budur

yani din kötü birşey değildir ve hiçbirşeye engel değildir. İslamiyet geniştir küçük bir ortama sığmaz

Yahu siz din ile sıfırdan koyun yapıp getirin, saniyesinde sizin dine girmezsem aha şu monitöre bakmak nasip olmasın... Kahkaha

NOT: Kopyalasanız da olur... ona da kabulüm.

blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #147 : Mayıs 29, 2014, 20:46:11 ÖS »

Ben bu konun başından beri takip ediyorum.Herkes özgürce fikrini yazmaya çalıştı.Mümkün olduğu kadar kimseyi üzmeden ,hoş görü içersinde devam etmesini diliyorum.Bu sohbetin  daha hoş geçmesini dilerim. .Gerçekten Burdaki Bazı arkadaşlarımızın bilgileri ve akılcı yazıları Çok beğendim.Teşşekürler herkese

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #148 : Mayıs 29, 2014, 20:49:47 ÖS »

Ya arkadaşım sen deminden beri bilimin yaptığı robot merdivenden düştü,
Darwin yalancı, Evrim yok diyen kişi değil misin? Kahkaha

Bu nasıl bir tamamiyle kabul etmektir? Kahkaha

Bilimi tamamıyla kabul eder.

Bilimin saçmalıkları saçma teorileri vardiye tamamıyla nasıl bilimi Çöpe atalım.

Bu bir  doktor yanlış tedavi etti diye hastane gitmemekle aynı şey olur

yani bağcıya kızıp üzüm yemeyi mi bırakalım

Tek tek herşeyi açıklamak zorunda kalıyorum.

Demek istediğim robot bile yapamıyorlar. Kaldı ki evrim teorisini bizlere anlata bilsinler.

Ama dediğim gibi evrime inanıyorsanız zaten ben değil kimse size bir şey anlatamaz.

Hani başka bir din falan olsa (gerçi Darwin din kısmına çekiliyor farkındayız) yazmaya konuşmaya devam edelim de hal böyle olunca maalesef  kelime kalmıyor.

Klasik sorudur gerçi kendine göre bir garip cevap buldular darwinciler.

Maymunlar neden evrim geçirmeyi bıraktı acaba.

Ayrıca şöylede bir açıklama daha getirmek isterim size.

Tamam darwin'i kabul edelim sizin dediğiniz gibi olsun. Evrim vardır ve gerçektir.

O maymunu evirim çemberine sokanda ve ayrıca insana dönüşmesini sağlayanda yine allah olucaktır.

Ve artık gerçekten nokta.

Yorduklarımız üzdüklerimiz var ise haklarını helal etsinler.

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #149 : Mayıs 29, 2014, 20:52:44 ÖS »

Dostum o bilimi tamamiyle kabul etmek olmuyor kusura bakma...

Kısmen kabul etmek oluyor.

Çünkü Evrim bilim çevrelerince %99 oranında kabul gören çok köklü ve sağlam bir teori.

Bilimin işimize gelen kısımlarını kabul ediyor, gelmeyen kısımlarını reddediyoruz de, canımı ye!

Alper
Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: