Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: zsh kabuğunda özel karakter sorunu  (Okunma Sayısı 4274 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« : Haziran 01, 2014, 22:08:38 ÖS »

OSX Maverics üzerinde terminal ekranımı biraz neşelendirmek için linkteki makaleyi takip ederek bazı değişiklikler yapıyorum
http://mindthecode.com/customize-the-terminal/

Ancak ZSH'la beraber bazı hayati karakterleri yazamadığımı farkettim. Türkçe karakterlerde sorun yok. Sadece pipe (|) ve tilda (~) karakterlerini yazamıyorum. Herhangi bir fikri olan?

Ekleme: Sorun başlangıçta düşündüğümden biraz daha farklı boyuttaymış. Kabuğu ilk baştaki gibi bash olarak değiştirdim ama hala "alt" tuşuyla çıkan hiçbir karakteri yazamıyorum. ($,|,~) gibi hayati karakterlerin hepsi uçtu bunların yerine saçma shortcutlar geldi. Pipe yerine bir önce yazdığım komut çıkıyor. tilda yerine denetçi diye saçma bir ayar penceresi çıkıyor. Bu karakterleri başka yerde yazıp terminal'de yapıştırarak kullanıyorum.
« Son Düzenleme: Haziran 01, 2014, 23:50:22 ÖS Gönderen: wizofwor » Logged

flimbo
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 02, 2014, 21:27:20 ÖS »

wizofwor merhaba,

Ben aynı konfigürasyonda benzer bir sorun yaşamadım, ancak,

terminal uygulamasının ayarlarına göz gezdirdiniz mi?

global keyboard layout'ta bir sıkıntı olabilir mi?

son olarak zsh/bash'ın ayarlarını sıfırlamak için ~/.zshrc ve ~/.bashrc dosyalarını silebilirsiniz/isimlerini değiştirebilirsiniz. Ayrıca zsh'in etkileşimli/menülü bir konfigürasyon uygulaması vardı, o da işe yarayabilir, ama şu an komutun ismi aklıma gelmiyor..

özel karakterler için benim şu an kullandığım terminal uygulamasının (10.6) edit menüsünün en sonunda special characters/özel karakterler seçimi için bir araç var, o kısa vade çözüm olabilir.

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Haziran 19, 2014, 21:23:50 ÖS »

zsh'ın bir suçu yokmuş. Terminal'in ayarlarında "Option tuşunu, meta tuş olarak kullan" diye bana hiç bir şey ifade etmeyen bir seçenek var. Onun seçili olmaması gerekiyormuş.

flimbo
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Haziran 19, 2014, 21:58:03 ÖS »

option tuşunu meta tuşu olarak kullan muhtemelen opt'u "alt gr" olarak kullan demek, bu arada alt gr'ye bazı karakterler için ihtiyaç oluyor, mesela @ için

wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2014, 22:04:37 ÖS »

Kontrol ettim @ de çalışıyor.

Şu kntrl, option, cmd tuşlarını öğrenemedim gitti zaten. Switcher'ların en çok zorlandığı yer bu olsa gerek. Kısa yolları ezberden buluyorum ama hangisi tuş ne iş yapıtyor diye sorsan bilmiyorum.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: