Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Naomi / Atomiswave emulasyonu  (Okunma Sayısı 27819 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 25, 2014, 01:48:27 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar.

Kabine bağlı çift çekirdek dual core işlemcili, 1GB DDR2 Ram, 1GB ArcadeVGA 5450 ve Windows XP olan sistemde DEMUL üzerinden çalıştırdığım oyunlar kasıyor. Ama şunuda belirtmem de yarar var; DEMUL'un 0.57 versiyonunu kullanmak zorunda kalıyorum oysa son versiyon 0.58 ve 0.57'e göre baya birşeyi fixlemişler. 0.58'de ne yapıp edip video ve ses pluginini gösterebildim ama bu seferde emulator çöküyor. Araştırdım ki DEMUL'da video plugini DirectX11 seçili olursa emulatorden verim alınıyormuş. Windows XP DirectX 9'a kadar destek veriyor malesef.

DirectX11 için Windows 7 kurduğum zaman bu seferde 1GB Ram yetmez diye düşünüyorum. Extradan 1GB Ram daha almam illa gerekir mi ? Zaten anakartta ram slotu 2 adet. 2GB garanti olmazsa toplam Ram'i 4GB yapıp işi garantileyim diyorum.

DirectX11 olmadığı için Naomi ve Atomiswave oyunlarından zevk alamadım mağlum kasıyor lanet şey yoksa MAME'den aşırı memnunum canavar gibi kerata. Kahkaha

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 25, 2014, 10:10:17 ÖÖ »

@orchid, senin "gerçek" naomi/atomiswave'e geçme zamanın gelmiş aslında da uzatmaları oynuyorsun bence

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 25, 2014, 10:53:32 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar.

Kabine bağlı çift çekirdek dual core işlemcili, 1GB DDR2 Ram, 1GB ArcadeVGA 5450 ve Windows XP olan sistemde DEMUL üzerinden çalıştırdığım oyunlar kasıyor. Ama şunuda belirtmem de yarar var; DEMUL'un 0.57 versiyonunu kullanmak zorunda kalıyorum oysa son versiyon 0.58 ve 0.57'e göre baya birşeyi fixlemişler. 0.58'de ne yapıp edip video ve ses pluginini gösterebildim ama bu seferde emulator çöküyor. Araştırdım ki DEMUL'da video plugini DirectX11 seçili olursa emulatorden verim alınıyormuş. Windows XP DirectX 9'a kadar destek veriyor malesef.

DirectX11 için Windows 7 kurduğum zaman bu seferde 1GB Ram yetmez diye düşünüyorum. Extradan 1GB Ram daha almam illa gerekir mi ? Zaten anakartta ram slotu 2 adet. 2GB garanti olmazsa toplam Ram'i 4GB yapıp işi garantileyim diyorum.

DirectX11 olmadığı için Naomi ve Atomiswave oyunlarından zevk alamadım mağlum kasıyor lanet şey yoksa MAME'den aşırı memnunum canavar gibi kerata. Kahkaha

Naomi emülasyonu için nulldc tavsiye ederim denemediysen gayet başarılı bence.

Bir garip COMMODORE fanatiği...
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 25, 2014, 13:10:58 ÖS »

@orchid, senin "gerçek" naomi/atomiswave'e geçme zamanın gelmiş aslında da uzatmaları oynuyorsun bence

Sorma, adamın tekinden Atomiswave ve oyunlarını alacaktım o da tokatçı çıktı. Tokatçılara denk geliyorum sürekli. Kemal Sunal'ı da geçtim yemin ederim ya sabır ya selamet böyle işe. Kahkaha

Merhaba arkadaşlar.

Naomi emülasyonu için nulldc tavsiye ederim denemediysen gayet başarılı bence.

Ya elimde o kadar sistem var hala 4GB Ram alayım mı diye sormuşum yemin ederim bu uyku sorunu bitirdi beni. Mini pc sistemine bağladım ArcadeVGA'yı. Sistem 4GB DDR3 Ram'e sahip yine dual core işlemci falan filan. Üzerinde Windows 7 Ultimate 64Bit vardı. Bunda da kasarsa yuh dicem.

JAMMA uzatma kablomda geldi. Butonlar da TR'de şuan yarın elime geçerse haftasonuna arcade kabinin videosunu çekerim artık hem naomi hem mame emulsyonu ile beraber sonrasında İstanbul'a elveda.

Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 25, 2014, 13:15:58 ÖS »

mame için pentium 4 2.8ghz işlemci 1 gb ram kullanıyorum ve pc ye xp kurdugumda emulatörde kasıyor sonra üzerine win7 kurdum 1gb ile canavar gibi çalışıyor Kahkaha

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 25, 2014, 13:24:02 ÖS »

mame için pentium 4 2.8ghz işlemci 1 gb ram kullanıyorum ve pc ye xp kurdugumda emulatörde kasıyor sonra üzerine win7 kurdum 1gb ile canavar gibi çalışıyor Kahkaha

Atomiswave kasmasında gerisi önemli değil.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 25, 2014, 15:34:59 ÖS »

Sorma, adamın tekinden Atomiswave ve oyunlarını alacaktım o da tokatçı çıktı. Tokatçılara denk geliyorum sürekli. Kemal Sunal'ı da geçtim yemin ederim ya sabır ya selamet böyle işe. Kahkaha

@orchid, bırak bu tokatçılarla uğraşma artık. ben de bir dönem maalesef kazık yedim öyle bir heves...

Temiz temiz sipariş et gelsin. zaten küçücük bir kutu gelecek (20 cm x 20 cm civarı)

http://www.arcadespareparts.com/arcade_boards/fighting_games/atomiswave_rumblefish/12370.html

Ancak acele edip kargosunu FedEx filan verme. Normal posta ile sipariş edersen kargosu 30-40 olur max...

Ben arızalı MVS sipariş etmiştim alet arızalı olmasına rağmen bile baloncuklu naylonlar ile gayet güzel paketlemişler, olabilecek en küçük koli haline getirmişlerdi...

Tabi gerçek donanıma geçince bir de oyun kartuşları olayına girmek lazım ki orada kesenin ucu açıldı mı bir daha kapanmak bilmez muhtemel...

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Haziran 25, 2014, 17:17:52 ÖS »

bence orjinal naomi kur emulasyonla uğraşma

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 25, 2014, 21:29:55 ÖS »

@orchid, bırak bu tokatçılarla uğraşma artık. ben de bir dönem maalesef kazık yedim öyle bir heves...

Temiz temiz sipariş et gelsin. zaten küçücük bir kutu gelecek (20 cm x 20 cm civarı)

http://www.arcadespareparts.com/arcade_boards/fighting_games/atomiswave_rumblefish/12370.html

Ancak acele edip kargosunu FedEx filan verme. Normal posta ile sipariş edersen kargosu 30-40 olur max...

Ben arızalı MVS sipariş etmiştim alet arızalı olmasına rağmen bile baloncuklu naylonlar ile gayet güzel paketlemişler, olabilecek en küçük koli haline getirmişlerdi...

Tabi gerçek donanıma geçince bir de oyun kartuşları olayına girmek lazım ki orada kesenin ucu açıldı mı bir daha kapanmak bilmez muhtemel...

Cihazın kendisi neysede arşiv yapma hastalığı oluyor bende oyunlarda. Atomiswave oyunları toplamda 12 veya 13 tane ama hepsini almaya kalkınca masraflı oluyor. Her oyunu bulmasıda garanti değil gibi.

Mini kasada ArcadeVGA sorun çıkarttı nedense. Bir yerden kurtarıyorum ama bir yerdende fire veriyorum nasıl iş bu. Kahkaha Başka bir ekran kartı ile denicem kafaya taktım Atomiswave / Naomi sistemini kasmadan kabinde oynamaya.

bence orjinal naomi kur emulasyonla uğraşma

Sahibinden'de Sega Naomi Network Sistem satan birisi vardı fiyat 1300 TL idi. İstesem alırdım da yemin ederim o ara paranın kıymetini mi bildim nedir almaktan vazgeçtim. Ama güzel sistem orası bir gerçek o paraya değer mi tartışılır. Hani 1000 TL dese direk almıştım kesin. Kahkaha DEMUL işi çözülsünde varsın gerçek sistem olmasın yoksa hangi birine para yetişecek. Kahkaha

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Haziran 26, 2014, 13:41:03 ÖS »

@yavuzg yine kanıma girdin sen varya. Kahkaha

Demin sipariş geçtim Atomiswave board'u ile oyununu. Arkadaş teslim alıcak benim yerime. İstanbul'a döndüğümde teslim alıcam o zamana kadar Allah kerim.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Haziran 26, 2014, 17:23:25 ÖS »

Demin sipariş geçtim Atomiswave board'u ile oyununu. Arkadaş teslim alıcak benim yerime. İstanbul'a döndüğümde teslim alıcam o zamana kadar Allah kerim.

e abi fena değildi fiyatı... yani rumble fish oyunu nedir bilmem ama onun bile tek fiyatı yüksekti aliexpress/ebay v.s. yerlerde ki adam hem atomiswave hem oyunu satıyor o fiyata. bence düşeş...

Bir de arcadespareparts çinli minli ama son 3 senedir hiç yamuğunu görmedim. lionheart'da ordan board aldıi tertemiz çıktı boardlar...

Benim de çok kanıma girildi bu forumda olsun ben memnunum Kahkaha

Umarım sorunsuz çıkar da bol bol keyif alırsın. artık bi atomiswave kartuş kolleksiyonu olayına da girersin yavaştan...

Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Haziran 26, 2014, 17:56:11 ÖS »

e abi fena değildi fiyatı... yani rumble fish oyunu nedir bilmem ama onun bile tek fiyatı yüksekti aliexpress/ebay v.s. yerlerde ki adam hem atomiswave hem oyunu satıyor o fiyata. bence düşeş...

Bir de arcadespareparts çinli minli ama son 3 senedir hiç yamuğunu görmedim. lionheart'da ordan board aldıi tertemiz çıktı boardlar...

Umarım sorunsuz çıkar da bol bol keyif alırsın. artık bi atomiswave kartuş kolleksiyonu olayına da girersin yavaştan...

Ben oradan CPS1 kart almıştım.Çok özenli bir şekilde paketleyip göndermişlerdi.Hiçbir sıkıntı da yaşamadım.

Arcade işi zaten aklımda ve kanımda vardı ama bunu ortaya çıkarmamı sağlayan Yavuz Abi oldu.

Bende yakında elimdeki kartlarla ilgili paylaşımlarda bulunacağım.Evlenip başka eve geçtim ama kartlarım ve diğer bütün retro eşya ve malzemelerim diğer evde kaldı.Yeni geçtiğim evde yer ayarlayınca onları da getireceğim. Onlarsız olmaz. Kahkaha
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Haziran 26, 2014, 20:05:00 ÖS »

Buldun mu kaçırmayacağın tarzda bir fiyata aldım gerçekten. Özellikle board'a yüksek fiyat çekiliyor, oyunlar yine bi derece 35-40 dolara bulunuyor aliexpress tarzı sitelerde. Rumble Fish'i severim fakat yerine Metal Slug 6 olsa daha iyi olurdu ama buna da şükür. Kahkaha

Butonlarım ayın 25'inde gelmişti yine aynı siteden. Özenle paketlemiş site sahibi, hoşuma gitti. Fedex ile almak zorunda kaldım hemen gelsin diye oradan girdi biraz. Kahkaha Atomiswave'de aynı şeyi yapmayıp arkadaşın adresi verdim. Gelsin bi detaylı bi inceleme yapmak lazım videolu vb. TR'de Atomiswave board ve oyunlarına sahip olan kişiler var ama hiç inceleme tarzı şeyler yok nette sadece resim koyuyorlar. Haftasonuna videoyu koyucam dedim ya butonlar geldi diye.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Haziran 26, 2014, 20:10:09 ÖS »

Ben oradan CPS1 kart almıştım.Çok özenli bir şekilde paketleyip göndermişlerdi.Hiçbir sıkıntı da yaşamadım.

Arcade işi zaten aklımda ve kanımda vardı ama bunu ortaya çıkarmamı sağlayan Yavuz Abi oldu.

Bende yakında elimdeki kartlarla ilgili paylaşımlarda bulunacağım.Evlenip başka eve geçtim ama kartlarım ve diğer bütün retro eşya ve malzemelerim diğer evde kaldı.Yeni geçtiğim evde yer ayarlayınca onları da getireceğim. Onlarsız olmaz. Kahkaha

Sağlam site kesinlikle. Buraya çalışıcam artık öyle görünüyor. Düşeş şeyler düşerse ben yokken kapın hemen benim için geldiğimde hallederiz. Kahkaha

İstediğim zaman ayrı eve geçme durumu var ama şimdilik gerçekleştirmiyorum bunu. Geçtiğim an evi zaten oyun merkezi tarzı birşey haline getiririm. Yok yok abarttım sanırım. Kahkaha En azından bir odayı oyunlara ayırırım. Arcade kabinidir, konsollarıdır, Lan sistemli PC ağı vs. Güzel olur diye düşünüyorum. İmkanı olan herkes yapmalı bence.

Bu arada senide kaybettik. Haziran'da dünya evine giriyordun. Allah mesut etsin diyeyim.

Bir retrocuyu daha kurban verdik. Başımız sağolsun. Kahkaha

Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Haziran 26, 2014, 22:18:45 ÖS »

Sağlam site kesinlikle. Buraya çalışıcam artık öyle görünüyor. Düşeş şeyler düşerse ben yokken kapın hemen benim için geldiğimde hallederiz. Kahkaha

İstediğim zaman ayrı eve geçme durumu var ama şimdilik gerçekleştirmiyorum bunu. Geçtiğim an evi zaten oyun merkezi tarzı birşey haline getiririm. Yok yok abarttım sanırım. Kahkaha En azından bir odayı oyunlara ayırırım. Arcade kabinidir, konsollarıdır, Lan sistemli PC ağı vs. Güzel olur diye düşünüyorum. İmkanı olan herkes yapmalı bence.

Bu arada senide kaybettik. Haziran'da dünya evine giriyordun. Allah mesut etsin diyeyim.

Bir retrocuyu daha kurban verdik. Başımız sağolsun. Kahkaha

Teşekkür ederim kardeşim.

Aslında senin aldığın Atomiswave board için çok önceden ben niyetlenmiştim ama diğer kartları toplamaktan buna sıra gelmedi.Hayırlı olsun.Eğer oyun lazım olursa Aliexpress.com'da bir satıcıda görmüştüm.

Ben evlenmeden önce herşeyi açıkça söyledim Kahkaha Kabin konusunda biraz tartışsakta ısrarcı olunca kabul ettirdim.

Eski evde ki kabini getirmeyeceğim.Oraya gittiğimde ara sıra orada da oynarım. Yeni bir kabin almayı planlıyorum. Eğer bulamazsam eski evde ki kabini taşıyacağım.

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: