Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıSNES, MEGA DRIVE2 ve ATARI2600 ADAPTÖRÜ HAKKINDA
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: SNES, MEGA DRIVE2 ve ATARI2600 ADAPTÖRÜ HAKKINDA  (Okunma Sayısı 8551 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
pofuduk
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 04, 2007, 17:37:16 ÖS »

Arkadaşlar elimde bu üç aletten var ama adaptörleri yok malesef. Atari ve sega 9 volt dc; snes ise 9 volt ac adaptör kullanıyormuş öğrendiğim kadarıyla. Piyasada bulunan normal 9 volt ac adaptörleri bu aletlerde kullanabilir miyim? Kullanamayacaksam nasıl bir şey bulmam lazım? Bilgisi olan arkadaşlar el atarsa memnun olurum..
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 04, 2007, 17:43:03 ÖS »

Silencer de aynı derdi paylaşıyor.Ve hatta bir çok arkadaşta aynı derttedir sanırım.

Bu cihazların genelde alt kısımlarında gerekli bilgiler yazmakta.Kaç volt ile çalıştığı gibi.Kullanmadım ama bazen sadece 9 voltluk adaptör olması yetmeyebiliyor.Piyasada satılan 1,5-12 voltluk adaptörlerden ayarlı olanları bu cihazların alt kısımlarında yazan voltaj değerleri  için uygun diye biliyorum.

pofuduk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 04, 2007, 17:48:53 ÖS »

Uygun voltajlı bir adaptör uydursam alete zarar verebilir mi? Bir de snes ac 9 volt istiyor. Ac isteyen bir alette dc kullanabilir miyim?
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Mayıs 04, 2007, 19:19:01 ÖS »

Ben nadasa bıraktım bu işleri.

DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 04, 2007, 19:51:37 ÖS »

Uygun voltajlı bir adaptör uydursam alete zarar verebilir mi? Bir de snes ac 9 volt istiyor. Ac isteyen bir alette dc kullanabilir miyim?

Uygun voltajlı bir adaptörle işin hallolur pofuduk.Yalnız ac isteyen bir alete dc vermek alete zarar verebilir.

zombi
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Mayıs 04, 2007, 22:45:31 ÖS »

Bende bir distortion pedal var, üzerinde dana kadar "use only AC adapter" yazmasına rağmen, ilginç bir şekilde bu dana kadar yazıyı görmeyen ben (kör) vakti zamanında cihazı bir ay kadar süre ile DC adaptör takarak kullanmıştım. Pek de güzel çalışıyordu.
pofuduk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 07, 2007, 08:52:51 ÖÖ »

Bazı adaptörler var elimde. Ac/dc yazıyor. değişik voltajlara getirebiliyorsun. Bir de anlamadığım polarite diye bir ayar var bu adaptörlerde. Bu konu hakkında bilgi alsam   
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Haziran 16, 2008, 02:04:30 ÖÖ »

Podufuk kardeş, Sega konusunda sana yardımcı olabilirm. Sega Mega Drive 2 lerde, (mavi tuşlularda) adaptör olarak 9v 500mAH istemesine rağmen, piyasada ayarlanabilir olarak satılan adaptörlerden alıp 12V ayarına getirmen yeterlidir. Şimdiye kadar çok makinada sorunsuz kullandım. Bazılarında ekranda dalgalanma yaptı Bu arada piyasada ayarlanabilir adaptörler 300mAH olarak satılmaktadır. 500lukler daha pahalıdır. SNES konusunda 9v 1000mAH ayarında ucu tutuktan sonra tüm adaptörler çalıştırmaktadır. Bir zamanlar ben de bu konulara takıp, bir kocaman koli dolusu adaptör topladım. Halen 26 kolimle birlikte, bu adaptör kolim de bir köşede durmakta Kolay gelsin.

pofuduk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 16, 2008, 08:29:26 ÖÖ »

Teşekkürler. Adaptör olayını hallettim ben.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: