Biz crap game yazamıyoruz bile, adam compiler yazıyor... eheh.
Ne crap game'i be kardesim ben 8 saat basindan kalkamadim o oyunun sen ne diyosun

hastasiyiz commodore.gen.tr'nin (hem forumun hem oyunun;))
C dili ile alakası var mı? Yoksa isim benzerliği mi? ve isminin ++ olması obje yönelimli olduğunu mu söylüyor bize?
C'den ziyade C++ ile alakasi var. C++'in C64'e uyarlanmis hali gibi birsey. Kisaca C++'in kucuk bir alt kumesi + c64'e has birkac eklenti diyebiliriz. Ve Evet elinden geldigince nesne yonelimli olmaya calisiyor. Siniflar var, siniflarin metotlari ve attribute'leri var. new ile siniflardan dinamik objeler yaratilabiliyor vs. Ama siniflar arasi miras (inheritance) ve "ayni arayuz farkli davranis"(polymorphism) gibi bazi nesne yonelimlilik ozellikleri henuz bulunmuyor.
Malesef en buyuk eksigi dokumantasyon. Onu da onumuzdeki gunlerde hazirlamayi umuyorum. Bu yuzden de aslinda forumlarda dil ile ilgili sorulan sorular benim cok isime yariyor. Dokumantasyon eforunu nerelere yogunlastirmam gerektigini gosteriyor bana. O yuzden tekrar cok tesekkurler.
Sıfırdan mı çıkardın sen bu compiler'ı nightlord? Amanın ya proje çok büyük amaneey... Gözüm korktu birden.
Evet sifirdan yaptim ama derleyicinin kendisi cok buyuk bir proje sayilmaz. Asil test etmek cok zor oldu
CeppTetris'e gelelim, demoscene forumlarında iddia edildiğinin tersine level olayı var, 178 satır yaptım ve bıraktım, sanırım her 100 satırda bir level yükseliyor olmalı, kapatırken 2 sayısını gördüm çünkü... Ve gayet eğlenceli.. Eh bir tetrismanyağı olarak sık sık açıp bununla vakit geçireceğimden eminim.
Evet 100 puanda bir level atliyor ve hizlaniyor, fakat 1 satirda 1 puan almiyorsun, bir parca ile kac satir yok edersen ona gore yukselen puanlar aliyorsun. mesela bir parcayi indirdiginde bir satir yok olursa 4 puan aliyorsun, ama uzun cubuk ile 4 satir birden yok edersen 30 puan aliyorsun. Oyunu biraz zorlastirmayi planliyorum. levellara karsilik gelen parca dusme hizlarini artirip level atlamayi da hizlandirmak niyetindeyim

illa acme mi lazım?
evet acme lazim. cepp direk c64 binary dosyasi uretmiyor. assembly kod dosyasi uretiyor. bu dosyanin acme ile derlenip c64 executable yapilmasi gerekiyor.
yanlız ben arşivin içinde herhangi bir compiler görmedim. Bir de command line'dan compile edemiyor muyuz?Bir helloworld programı iyi olurdu aslında...
son versiyonunu (yani cepptris'i derleyen versiyonu) dedigim gibi hala siteme koyamadim. Bir onceki versiyonun linkini vereyim
http://www.nightnetwork.org/c64/cepp_win_0-1-0.zipayrica dokumantasyon namina olan bir avuc forum postu da su adreste
http://www.tr-demoscene.info/bbs/f49-c.htmlLinux icin olan versiyonda test klasorunde tam hello world olmayan ama 5-6 tane ornek var. windows paketine koymusmuydum hatirlamiyorum. Neyse umarim onumuzdeki hafta icinde soyle esasli bir dokumanini hazirlayacagim derleyicinin. Sonra da artik "commodore.gen.tr 2 - return of the troll" oyununu bekleriz senden