Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore YazılımC=++ C64 icin yeni dil ve Cepptris oyunu
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: C=++ C64 icin yeni dil ve Cepptris oyunu  (Okunma Sayısı 21207 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Mayıs 10, 2007, 20:35:44 ÖS »

Alıntı sahibi: nightlord
evet acme lazim. cepp direk c64 binary dosyasi uretmiyor. assembly kod dosyasi uretiyor. bu dosyanin acme ile derlenip c64 executable yapilmasi gerekiyor.

Hmm.. Daha yeni çözdüm işi.. Dur bakalım neler yapıcaz..

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Haziran 08, 2007, 00:38:27 ÖÖ »

yaklasik uc hafta once "bir hafta sonra release yapacagim" demisim utanmadan. Lakin bazi kritik seyleri daha eklemeden cikarmama karari aldigim icin release gecikti. en son gecen hafta 0.2.2 versiyonunu yayinlamistim (evde 0.3.1 uzerine calisiyorum). Neyse bir update vereyim. Umudum 0.4.0 versiyonunun genel (dokumantasyonlu ve web siteli)release olmasi. Bu release de compiler'in yaninda bazi sik kullanilan siniflari iceren bir de "standart kutuphane" olacak. Bu kutuphanede sConsole adli sinifi kullanarak, Arda'nin bahsettigi gibi bir "Hello world" ornegi koyabilecegim

0.3.0 versiyonundaki yenilikler

- gnu cpp preprocessor eklendi: artik #define ve #include kullanabilirsiniz
- kodda temizlik
- hata raporlama bolumunun ilk hali yapildi

0.2.2 versiyonundaki yenilikler

- ilk grup hic fena olmayan gecici degisken kullanimi azaltici optimizer her compile sonunda temizledigi gecici degisken ve komut sayisini raporluyor
- overloading: ayni isimli farkli tiplerde argumanlar alan methodlara izin veriliyor
- siniflara constructor ve destructor tanimlama.
- new ve delete yapildiginda constructor ve destructor'in otomatik cagirilmasi
- c++ local deklarasyonlar (code blogunun herhangi bir yerinde var declare edebilirsiniz artik)
- access control: private public sinif uyeleri artik var. onceki versiyondaki gibi hersey public degil
- gnu gpl v2 lisans

cepptris ve diger unit testler de dilin yeni ozelliklerini kullanacak sekilde update edildi.

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Haziran 08, 2007, 02:14:30 ÖÖ »

ben birkaç class yazdım bile C=++ ile. yeni stable release'i bekliyorum test etmek için.

bu arada son zamanlar GP2X ile çok uğraştığımdan olacak history'de 0.2.2 versiyonun altında "overloading"i "overclocking" okudum ve birkaç sn boyunca <- şu şekilde durduktan sonra gözlerimi ovuşturdum ve yeniden güzel dünyamıza dönüş yaptım.
Daima Genç
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Haziran 08, 2007, 12:16:01 ÖS »

En son versiyonunu indirebileceğimiz bir yer var mı? C=++'yı çok merak ediyorum. Tr-Demoscene'den indiremiyorum, nightnetwork.org da cevap vermiyor ne yazık ki...
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Haziran 08, 2007, 23:21:08 ÖS »

hosting degistirdigim icin malesef nightnetwork.org su an calismiyor. sanirim bu haftasonu halledecegim
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Haziran 09, 2007, 11:59:40 ÖÖ »

@nightlord: Söylememe gerek yok ama... dosyaların sunulması konusunda commodore.gen.tr olarak bizde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız. Bir isteğiniz olursa commodore.gen.tr olarak yanınızdayız...

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: