Sonunda 6-in-1 Jamma switch'i devreye alabildim. İşin en zaman alıcı tarafı her kart için kendi pin diziliminde bir uzatma kablosu ve JAMMA çevirici yapması oldu...

Kabinin kapasitesi doldu sanırım. Boydan boya 1980'lerin PCB'leri ile kaplandı. Sonuçta bunlar benim "orijinal" olarak sahip olmak istediğim oyun kartlarıydı ancak elbette ki zamanın popüler olmuş tüm oyun kartlarını toplamak ve bunları bir kabine sığdırmak veya bunlara birer kabin yapmak mümkün değil (Yoksa mümkün mü

). Bu yüzden, son kart olarak belki ilerleyen aylarda bi 60-in-1 da kabine girebilir. Sonuçta 6'lı switch'de hala 2 boş yer var...

Bu 6'lı switch diğer 2-in-1'dan farklı olarak bir uzaktan kumanda ile yönetiliyor. Bir diğer önemli fark ise 2-in-1'da her iki oyun kartı da çalışır vaziyette oluyor. Yani bir oyundan diğerine geçiş anlık oluyor. Ancak bu 6-in-1'da ise bir anda sadece tek bir kart a power veriliyor (ki mantıklı zira 6 oyun kartını birden destekleyebilecek bir güç kaynağı düşünemiyorum. Ortaya çıkacak ısı da cabası).
Bu şekilde minik uzaktan kumandası ile kabindeki oyunlar arasında kolayca geçiş yapılabiliyor.
Kart 1: Galaxian

Kart 2: Galaga

Kart 3: 1942 (Az oynamadık bunu Commodore 64'de)

Kart 4: Commando (Bunda da epey joystick eskitmişimdir. Rob Hubbard'ın efsane Commando müziğini arıyor insan o başka)

Son olarak bu 6-in-1 JAMMA switch'de ilerleyen günlerde bir mod yapacağım. Uzaktan kumandayı iptal edip bir komutatör ile oyunları manuel olarak seçilebilecek hale getireceğim zira arcade kabin ve uzaktan kumanda pek birbirlerine yakışan konseptler değil kanımca. Ayrıca bu karttan bir tane daha alırsam bunu yapmaya mecburum zira hep aynı frekansa ayarlanmışlar...
Özetle bu switchlerden almayı düşünen varsa gönül rahatlığıyla alabilir, ben bizzat denedim her ikisini de ve her ikisi de mükemmel çalışıyor.