Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Mortal Kombat 2-3-4 Kick-Harness Yapımı
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Mortal Kombat 2-3-4 Kick-Harness Yapımı  (Okunma Sayısı 34193 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ekim 03, 2014, 17:58:26 ÖS »

Gecenin sıcak haberi Yavuz abiden geldi.

Hakkın ödenmez abi. Bıkmadan, sıkılmadan uğraşıyorsun bizler için. Çok teşekkürler.

@orchid, okey baby'deki sokete bakıp fotosunu çekecektin?

O kabinlerde kick-harness bağlamak için ayrılan özel bir soket varmış (daha önceki mesajımda bahsetmiştim). Eğer o sokete bağlamayalım ben direk butonlara bağlarım diyorsan harness'in ucunu o şekilde yapacağım.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ekim 03, 2014, 18:21:48 ÖS »

Abi bu akşam fotoyu çekip göndericem merak etme.

skonac
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Kasım 19, 2014, 09:31:54 ÖÖ »

Bir test kontrol paneli için gerçek arcade butonlar harcamak ve masa üzerinde de fazla bir yer kaplamasını istemiyorum. Malzeme raflarıma bakınırken microcontroller projeleri için avuçla aldığım micro push butonları görüyorum ve aklıma bunları kullanarak çabucak minyatür bir kontrol panel yapmak geliyor

Şöyle bir şey mesela ...

Merhabalar,

Aynı kontrol panelinden bende yapmak istiyorum ama bir sorum olacak. Ortadaki butonların işlevlerini açıklayabilir misin acaba? P1 start, P2 start  ve jeton haricinde neler var?

Teşekkürler.
« Son Düzenleme: Ocak 16, 2021, 13:47:56 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Kasım 19, 2014, 15:05:46 ÖS »

servis ve test butonları

skonac
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Kasım 19, 2014, 22:10:09 ÖS »

Teşekkürler. O halde devam
skonac
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Kasım 20, 2014, 15:15:29 ÖS »

Sevgili @yavuzg,

Bir sorum daha olacak. Masandaki test düzeneğini kurarken kullandığın GBS8220 nin beslemesini hangi güç kaynağından yaptın acaba? Resimde yanlış görmüyorsam oyunun beslendiği güç kaynağını değilde, masandaki diğer güç kaynağını kullanmış gibisin.
Bunu şunun için soruyorum, aynı düzeneği kurduğumda eğer VGA dönüştürücüyü oyunu besleyen güç kaynağından beslersem ekranda sürekli bir kayma oluyor. (sanki video sinyalindeki sync pini bağlanmamış gibi)
Sebebi ne olabilir acaba?
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Kasım 20, 2014, 15:47:03 ÖS »

Sevgili @yavuzg,

Bir sorum daha olacak. Masandaki test düzeneğini kurarken kullandığın GBS8220 nin beslemesini hangi güç kaynağından yaptın acaba? Resimde yanlış görmüyorsam oyunun beslendiği güç kaynağını değilde, masandaki diğer güç kaynağını kullanmış gibisin.
Bunu şunun için soruyorum, aynı düzeneği kurduğumda eğer VGA dönüştürücüyü oyunu besleyen güç kaynağından beslersem ekranda sürekli bir kayma oluyor. (sanki video sinyalindeki sync pini bağlanmamış gibi)
Sebebi ne olabilir acaba?

GBS'yi ayrı duvar tipi 5V bir adaptörle besliyorum. Sebebi bu benim test düzeneğim olduğundan GBS'nin arcade kart'a power verdiğim anda ayakta olmasını tercih ediyorum zira ilk açılışta GBS görüntü vermekte baya bi gecikiyor ve ben kartın ilk açılış ekranlarını görmek istiyorum.

Bunun dışında GBS8xxx çok akım çekiyor (çok da ısınıyor) o yüzden en az 5V 1A (1000mA) güç kaynağı kullanmalısın. Oyunu beslediğin güç kaynağı eğer iyi regüleli 5V veremiyorsa veya sağladığı akım hem PCB hem de GBS'ye yetmiyorsa ekranın "pır pır" etmesi normal...

skonac
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Kasım 20, 2014, 17:00:35 ÖS »

Haklısın ilk görüntünün gelmesi zaman alıyor. Benim durumumda belki de dediğin gibi güç kaynağının çıkışı yeterli gelmiyor olabilir. Şu an bendeki çeviriciyi 12v 2A lik harici bir adaptör ile besliyorum, bir sorun olmuyor.

Bunu sormaktaki amacım şuydu : Test ortamındaki komponentleri olduğunca azaltmak. Halihazırda oyun pcb leri zaten çok fazla yer kaplıyor, jamma harness zaten örümcek ağı gibi. Ne kadar adaptör, kablo vs azaltıp ortadan kaldırırsam o kadar iyi diye düşünüyordum, zira masamda pek büyük değil. 
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Kasım 20, 2014, 17:22:02 ÖS »

Bunu sormaktaki amacım şuydu : Test ortamındaki komponentleri olduğunca azaltmak. Halihazırda oyun pcb leri zaten çok fazla yer kaplıyor, jamma harness zaten örümcek ağı gibi. Ne kadar adaptör, kablo vs azaltıp ortadan kaldırırsam o kadar iyi diye düşünüyordum, zira masamda pek büyük değil. 

Kesinlikle haklısın. Bende de masanın üzeri ıngıl ıkış

Şu GBS'yi, test power supply'ı jamma harness v.s tek bir kasaya toplama niyetim var. hatta bunun için "lab kutusu" (http://www.altinkaya.com.tr/Plastil-Laboratuvar-Kutulari/View-all-products.html) da aldım ama bi türlü vakit ayıramadım

skonac
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Kasım 21, 2014, 09:21:17 ÖÖ »

Lab kutusuna toplama fikri çok iyi bence. Böylece oyun almaya bir yere gidilecekse mesela, yanında götürüp, bir sürü kartı test etme imkanı olabilir.
Toplamaya başlıyorum bende, belki kutulu hale getirebilirim. Yaptıkça resimlerini koyarım buraya.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Kasım 21, 2014, 10:40:53 ÖÖ »

Oooo bir proje daha geliyor  Kahkaha

Ayrı bir konuda, detaylı anlatım ve resimler olursa, sanırım daha iyi olur. 
(Okuması keyifli oluyorda   Masum )

Lab kutusuna toplama fikri çok iyi bence. Böylece oyun almaya bir yere gidilecekse mesela, yanında götürüp, bir sürü kartı test etme imkanı olabilir.
Toplamaya başlıyorum bende, belki kutulu hale getirebilirim. Yaptıkça resimlerini koyarım buraya.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Kasım 21, 2014, 12:30:02 ÖS »

öyle oyun almaya gittiğin "biyerler" var yani diyorsun nerelermiş buralar?  Ney

Şaka bir yana, bir de lityum batarya uydurup "portable" yapmak lazım bu test cihazını

skonac
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Kasım 21, 2014, 14:16:32 ÖS »

Artı olarak minik bir ses amfisi, minik bir speaker, kutu dışına da ses ayar düğmesi eklense güzel olur.
Oyun almaya gittiğim bir yer yok aslında, koleksiyoncu bile değilim. Senin için demiştim ben
skonac
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Aralık 01, 2014, 11:49:30 ÖÖ »

Evet arkadaşlar nihayet işlerden vakit bulup masaüstü arcade test sistemimi kurmaya başladım. Sevgili @yavuzg nin bu başlıkta verdiği değerli tavsiyeler sayesinde bende çok benzer( aslında aynısı ) bir sistem kurmak için kolları sıvamıştım. Bir iki eksik malzemeyi de temin edince imalata başladım.

Eldeki delikli plaketlerden uygun boyutta bir tane bulup minik kontrol panelini oluşturuyorum.

Pin sayılarına uygun soketler seçip onları da yerleştiriyorum. Jamma harness a gidenler için ayrı, kick harness için ayrı soketler koyuyoruz malum.

Şimdi yapılması gereken bir dolu lehim işi var. Onu da hallediyorum.

* photo 1.JPG (344.62 KB, 1280x960 - Görüntüleme: 2927 kez.)

* photo 2.JPG (369.85 KB, 1280x960 - Görüntüleme: 2985 kez.)

* photo 3.JPG (340.31 KB, 1280x960 - Görüntüleme: 2997 kez.)
« Son Düzenleme: Aralık 01, 2014, 12:15:47 ÖS Gönderen: skonac » Logged
skonac
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Aralık 01, 2014, 12:37:06 ÖS »

Soketlerimizin pinlerini de basıp kontrol cihazımızı sonlandırıyoruz.

Evde maalesef pleksi yok Altına bir şeyler koyabilsek güzel olacak. Onu düşüneceğim. Sıra geldi kick harness'ı da board'a bağlayarak test etmeye.

* photo 4.JPG (435.27 KB, 960x1280 - Görüntüleme: 2943 kez.)
« Son Düzenleme: Aralık 01, 2014, 12:38:55 ÖS Gönderen: skonac » Logged
Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: