Yolcunet'den aldığım diğer arızalı CPS2 oyunu; X-Men vs Street Fighter
Bu bir Asya sürümü zira CPS'in rengi gri. Asya sürümünün Avrupa/Amerika ve Japon sürümlerinden farkı oyunun içeriğinin dışında A-B boardlarının diğer bölge sistemleri ile uyumsuz olması. Sebebi ise dahiyane elektronik/yazılımsal/kriptografik bir "region-lock" değil!!! Capcom diğer bölgelerin soketlerini dişi yaparken asya bölgesinin B-Board soketlerini erkek yapmış, hepsi bu... Yani Asya bölgesi bir B-Board'u diğer bölge A-Board'ları ile kullanabilmeniz "teorik" olarak mümkğn, eğer 96 pinli 4 adet soketi değiştirmeyi göze alırsanız tabii

Neyse, aslında bir "gamer" sayılmam ancak bu oyunu grafiklerinden ötürü çok beğeniyorum. Çizgi film tarzı grafiklerini bir sanat eseri olarak takdir etmemek elde değil...
Dungeons & Dragons'un tamiratını tamamlayıp kabine attıktan sonra arkaplanda demo modunda bırakarak sepetten diğer malzemeyi, X-Men vs Street fighter'ı çıkartıyorum (ki bu sepeti daha yeni boşaltmıştım yine doldu

)
Yine hemen "adet gereği" test masamıza koyuyoruz board'umuzu. Adet gereği diyorum zira bunu yolcunet'in mekanında zaten denemiş ve arızalı olduğunu tespit etmiştik... Yine de, bir ümit

Bu arcade işlerinde genelde pek de öyle mucize beklememek lazım

Evet, board kaput!!! Ancak bu sefer gelen mavi ekran board'un sanki "intihar" etmiş olduğunun göstergesi gibi. Güzeel, bu sefer basit bir operasyon olacak gibi

(Ne kadar da yanılmışım

)
EPROM programlayıcımı hazırlayıp (hani şip şak "phoenix" ROM'ları geçeceğim ya hesapta) B-Board'u açıyorum.
Aman!!!

EPROM programlamaya gelene kadar biraz işimiz var galiba

Sağ taraftaki turuncumtrak silindir board'un kripto anahtarını tutan pil oluyor. Bu board GERÇEKTEN intihar etmiş