Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Konami - The Main Event - Arcade PCB tamiratı
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Konami - The Main Event - Arcade PCB tamiratı  (Okunma Sayısı 20407 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Kasım 12, 2014, 09:25:28 ÖÖ »

Alıntı sahibi: YavuzG
Eğer sorun dikey çizgiler şeklinde ise genelde ilgili ROM veya RAM'ın data yollarında veya bacaklarında veya RAM'in belli bir data kısmındadır diyebiliriz. Eğer sorun yatay ise genelde sorun data değil adres yollarındadır. Yani adresleme yaparken (satır satır karakteri çizerken) doğru sayamaz, sırayı kaçırır veya başa dönerse şu an gördüğüm "yatay" tekrarlar veya atlamalar veya çizgiler oluşur...

Ne zaman ne işe yarayacağı belli olmayan pratik bilgiler arşivine bir yenisini daha ekledik. Logic probe'un da çok fiyakalıymış Kahkaha

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Kasım 12, 2014, 09:33:18 ÖÖ »

Yine fotoroman tarzında süper bir tamirat Kahkaha Yavuz, sabrına ve özellikle araştırdığını tam olarak bulma yeteneğine hayranım. Sonuçlar olumlu olmasa bile sırf bu özelliğin yeterdi.

Alıntı sahibi: yavuzg
Aslında internete teşekkür etmek daha doğru olur. İnternet olmasa bu tamirat mümkün olmazdı. Ne garip değil mi, bu oyunların popüleritesini kaybedip bir kenara atılmasına sebep olan gelişmiş teknoloji aynı zamanda onların tekrar hayata dönebilmesini de sağlıyor... (Geç oldu sanırım arcade board tamiratından felsefe çıkartacak kadar saçmalamaya başladım )

Çok iyi tespit, tamamen doğru. Bugün arcade oyunlarını da amiga'yı da gömen teknoloji, bunları yeniden ayaklandırmamız için gerekli desteği de veriyor.

Bir garip COMMODORE fanatiği...
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Kasım 12, 2014, 09:42:27 ÖÖ »

Ist/Bakırköy/Galleria/FameCity'de vardı bu zamanında hemde orjinal kabini ile. SF kadar olmasada zevkli bir oyundu.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Kasım 12, 2014, 09:49:30 ÖÖ »

Elin sağlık. Yine çok güzel bir çalışma olmuş. yavuzg arcade leri bitir artık sıra Amiga'lara gelsin. Sırada bekliyoruz.  Kahkaha

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Kasım 12, 2014, 10:43:48 ÖÖ »

Ayni sehirde olsak tnt amusements gibi kanal yapardik eline saglik.biri allah rizasi icin sunlari pdf duzenlesin

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Kasım 12, 2014, 10:51:43 ÖÖ »

Aslında internete teşekkür etmek daha doğru olur. İnternet olmasa bu tamirat mümkün olmazdı. Ne garip değil mi, bu oyunların popüleritesini kaybedip bir kenara atılmasına sebep olan gelişmiş teknoloji aynı zamanda onların tekrar hayata dönebilmesini de sağlıyor... (Geç oldu sanırım arcade board tamiratından felsefe çıkartacak kadar saçmalamaya başladım )

Saçmaladığınızı sanacak kadar yorulmuşsunuz sadece. Yaptığınız tamiratlara imreniyorum doğrusu. Her zamanki gibi elinize sağlık.

(Bu arada PM attım malum kargo ile ilgili.)

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Kasım 12, 2014, 11:18:36 ÖÖ »

Yavuz üstad yine harika bir çalışma olmuş. Ellerine sağlık

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Kasım 12, 2014, 11:42:53 ÖÖ »

Bu karttan bir tanede bende var... Sahibinden.com'da aldığım arkadaş ses sorunlu demişti sanırım bendeki arcadeleri bir elden geçireyim, seni arcade board'a boğacağım sanırım

daruga_13
Deneyimli

Genesis Does What Nintendon't

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Kasım 12, 2014, 15:15:33 ÖS »

Televizyon kanalları bile bu kadar çok dizi çekmiyor
Üstad eline dilne sağlık.
Made by Retronarius Prof. Dr YavuzG

Aradığım Orjinal Sega Mega Drive/Genesis oyunları:Bölge kodu farketmez...

-Snowbros
-Sunsetriders
-Mega Turrican
-Comix Zone
-Teenage Mutant Hero Turtles The   Hyperstone Heist
Nes/Famicom oyunları:
-Astyanax
Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Kasım 12, 2014, 15:24:22 ÖS »

Abi ellerine sağlık.Bir kart daha sayende hayata dönmüş oldu. Kahkaha
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Kasım 13, 2014, 02:41:54 ÖÖ »

Yedek parçalık kartın sorunu neydi? Onun üzerinden gitsen daha az sorun mu yaşardın diye merak ettim. Bu oyunu atari salonlarında görmemiştim. Şu senin meşhur sepeti de merak ediyorum aslında. Daha ne pcbler var acaba😉

o kart tamamen ölüydü. 640Khz'lik kristali eksikti, tamamlayınca sadece ses geldi, görüntü yoktu. Bir karar vermem gerekiyordu birinden birini kurtaracaktım. Bu fiziksel olarak daha temizdi. Şansımı bundan yana kullandım

Abi hadi elektronik kısmı anladım da, sen assembly'ye de dalmışsın Kahkaha Pes diyorum ve karşında 1 dakikalık saygı duruşuna geçiyorum.

zamanında sprite tasarlamışlığım var c64'de, o kadar binary aritmetik biliyorum yani

Yedek parçalık kartta benim arızalı kartın chip 051960 duruyor olabilir mi kendime yer buldum hemen

051960 zaten değiştirdiğim arızalı sprite generator çipi. maalesef kullandık onu...

made in japan

fixed in turkey

Ne zaman ne işe yarayacağı belli olmayan pratik bilgiler arşivine bir yenisini daha ekledik. Logic probe'un da çok fiyakalıymış Kahkaha

aynen

kullandığım logic probe "muhteşem" üstün bir model değil ancak aliexpress'deki 10 dolarlık olanlardan da değil 20 Mhz'lik olan bir model

http://www.dhgate.com/product/logic-probe-ttl-amp-cmos-circuit-tester-h440/158419642.html#s1-6-1|2824300810

Ist/Bakırköy/Galleria/FameCity'de vardı bu zamanında hemde orjinal kabini ile. SF kadar olmasada zevkli bir oyundu.

Doğru, basit bir oyun aslında. Esasında 4 oyuncuyu desteliyor. 4 kişiye kakara kikiri yaptırmıştır zamanında... kabin 4 kişilikmiydi, hatırlıyormusunuz?

Elin sağlık. Yine çok güzel bir çalışma olmuş. yavuzg arcade leri bitir artık sıra Amiga'lara gelsin. Sırada bekliyoruz.  Kahkaha

Yok hocam, Amiga hiç ilgi alanımda değil. Benim nostaljim 80'ler Amiga'yı daha genç arkadaşlara bırakıyorum

Ayni sehirde olsak tnt amusements gibi kanal yapardik eline saglik.biri allah rizasi icin sunlari pdf duzenlesin

Valla doğru söylüyorsun. Yanlız eleman müthiştir, Todd'u tanımayanlar/bilmeyenler youtube'da takip etsin

bendeki arcadeleri bir elden geçireyim, seni arcade board'a boğacağım sanırım

uzun süren tamirlerden sonra board'lar ile aramda duygusal bir bağ oluşuyor, üzerine çökebilirim bir kaçının söyliyim  Kahkaha

Televizyon kanalları bile bu kadar çok dizi çekmiyor
Üstad eline dilne sağlık.
Made by Retronarius Prof. Dr YavuzG

arada daha anlatmadığım basit tamiratlar bile oldu hepsini fotolamak yazmak çizmek de zaman alıyor

senin MVS eline ulaştı mı? denedin mi?

Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Kasım 13, 2014, 09:39:18 ÖÖ »

senin MVS eline ulaştı mı? denedin mi?

MVS elime ulaştı fakat henüz deneme fırsatım olmadı abi.Kabin eski evde.Bu hafta sonu bir aksilik olmazsa deneyeceğim.
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Kasım 13, 2014, 11:40:35 ÖÖ »

zamanında sprite tasarlamışlığım var c64'de, o kadar binary aritmetik biliyorum yani

Duruyorsa görmek isteriz c64'deki çalışmalarını.
skonac
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Kasım 13, 2014, 22:22:47 ÖS »

Doğru, basit bir oyun aslında. Esasında 4 oyuncuyu desteliyor. 4 kişiye kakara kikiri yaptırmıştır zamanında... kabin 4 kişilikmiydi, hatırlıyormusunuz?

Bu oyunu bir zamanlar konur sokakta olan Fantasy Land'de görmüştüm. Hemen girişte dururdu, pek meraklısı da yoktu. O yüzden bir süre sonra kaldırmışlardı. Kabin 4 kişilikti, hatta o zaman değişik gelmişti. Sunset Riders' ı da ilk kez orada görmüştüm. Sanırım o da 4 kişilikti.
Ben ise onun biraz ilerisindeki Pit Fighter'a takılırdım.
« Son Düzenleme: Kasım 13, 2014, 22:24:51 ÖS Gönderen: skonac » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Kasım 13, 2014, 22:55:38 ÖS »

Duruyorsa görmek isteriz c64'deki çalışmalarını.

Yok nerdeee... C64'ü tüm floppy'lerle birlikte satıp Amiga 500 almıştım zamanında

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: