Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbet1980 - 1990'lı yıllar Bakırköy piyasası
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 1980 - 1990'lı yıllar Bakırköy piyasası  (Okunma Sayısı 6021 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gokhan Ozkan
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 2.240



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Nisan 06, 2021, 11:36:55 ÖÖ »

Ben doğma büyüme Yeşilköy Bakırköy'lüyüm ama 2-12 yaş arasına denk geliyor bilgisayar ile hiç işim olmadı. Evde bir sürü osram c64 kaset var.

Yeşilköy de Canik pasajındaki bilgisayarcıyı (adını hatırlamıyorum) biliyorum birde 1994 gibi açılmış Saints Computer var. Tabi İstanbul caddesi girişinde escort bilgisayar.



Saints computer hala aynı yerinde devam ediyor. Tabiki artık sadece PC ve PlayStation üzerine.

Oradan çok oyun almışlığım vardır.

MegAmıga ve Amıgashow dergilerinde almıştım.
Hala arasıra uğrar hatırlarını sorar, biraz eski günlerdeki anılarımızı hatırlarız.
Logged
Gokhan Ozkan
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 2.240



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Nisan 06, 2021, 11:43:24 ÖÖ »

Benim 8/16 bit dönemim Amstrad ile geçti. O yüzden PC dönemine kadar Bakırköy'de girdiğim her pasajda, her sokakta bir bilgisayarcı arayıp, bulunca da "-Amstrad oyunu var mı abi? -Yok" şeklinde kısa bir diyalogla dükkandan çıkardım. Sadece Bakırköy Bilgisayar'da Memoreks'in hazırladığı pahalı Amstrad kasetleri olurdu.

Boğaziçi'nde PC öncesi dönemde Amiga oyunu çekildiğini hatırlıyorum. İsmi o zaman Boğaziçi değildir belki ama aynı yerdeydi; baharat kokan köşe pasajın girişindeydi. Yine aynı pasajın bodrum katında da Commodore oyunları çeken bir dükkan vardı; duvarda kocaman bir Shadow Warriors (Ninja Gaiden) posteri vardı.

Yeraltı pasajında da çeşitli konsollar satan bir dükkan vardı. Sega Master System 2'yi ilk orada gördüğümü hatırlıyorum. Kutu kutu oyunlar, joystick, gamepad, Sega aksesuarları falan vardı.

Galleria'nın içinde böyle Commodore logolu falan büyükçe bir dükkan vardı. Orada sanki kutulu orijinal oyunlar gördüğümü de hatırlıyorum. Acaba Teleteknik bayisi falan mıydı, belki hatırlayan vardır.

@Levent abi, oyun çekim fiyatlarıyla ilgili her ne kadar PC dönemi de olsa değinmeden geçemeyeceğim bir olay var. Senin olduğun zamanda mıydı bilmiyorum ama Ata Computer disket oyun çekimlerine muazzam bir indirim yapmıştı, o zamana göre çok uygun bir fiyattı. Dergilere ilanlar da vermişti (Ata PC Club olabilir mi öyle birşeydi). Ben o zaman karşıda oturmama rağmen oyun çektirmek için sürekli Bakırköy'e Sinanoğlu Pasajı'na geliyordum Çoğu zaman da epey kalabalık oluyordu içerisi.

Galeria Commodorcenterdi. Teleteknik bayi diye hatırlıyorum.

Yılbaşı için hazırlamış oldukları Amiganın en iyi müzikleri diye belirtmiş oldukları bir kasetleri vardı. Hala saklarım.
Logged
Gokhan Ozkan
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 2.240



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Nisan 06, 2021, 11:48:30 ÖÖ »

Yeşilyurt da, istayonun karşındaki sırada Yeşilköy yönünde Pirates computer diye de bir bilgisayarcı vardı. Amiga ve Commodore oyunları vardı. Yanlız uzun süre faaliyete bulunmamıştı.
Logged
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: