Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetAtv kanalında yayınlanmış "Eliminatör" adlı oyun programını hatırlar mısınız?
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Atv kanalında yayınlanmış "Eliminatör" adlı oyun programını hatırlar mısınız?  (Okunma Sayısı 28638 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Kasım 17, 2014, 23:26:06 ÖS »

Şu ara hiç oyun programı yapılmıyor farkında mısınız.Bir ara cnnturk'teki multiplayer i izliyordum ama yayından kalktı sanırım.Retro bölümü yapmışlardı fena değildi.Yinede eliminatörün tadını alamadım:)

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Kasım 17, 2014, 23:59:10 ÖS »

Evet şarkıcı Ufuk'un sunduğu program,Amigayı ekranlardan gördüğü
m zamanlardı sanırım.Virüs diye bir oyunda çoklu oyuncu birbirine virüs satmaya çalışırdı,öyle hatırlıyorum.
16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Kasım 18, 2014, 00:11:04 ÖÖ »

Evet şarkıcı Ufuk'un sunduğu program,Amigayı ekranlardan gördüğü
m zamanlardı sanırım.Virüs diye bir oyunda çoklu oyuncu birbirine virüs satmaya çalışırdı,öyle hatırlıyorum.

Bak ben bunları unutmuştum.
Ufukun yanında birde ismini hatırlayamadığım,o dönem yayınlanan Spiderman çizgifilmindeki Peter Parker'ı seslendiren uzun saçlı bi sunucu daha vardı.Birkaç sene önce kanalın birinde denk geldim.

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Kasım 18, 2014, 07:44:36 ÖÖ »

Korhan Abay hafta sonları TRT'de bir program sunardı. yarışmacılara "Adam Asmaca" oynattırırdı. sistem olarak bir Amiga 500'den (belki 600)  yararlanıyordu. tarih olarak 90ların başı diyesim var ama..

Programda kullandıkları bilgisayar, Korhan Abay'ın kendi Amiga500'ü. Bir röportajını izlemiştim, "sürekli getir götür yapıyorum, birgün bozulacak" diyordu.
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Kasım 18, 2014, 07:50:01 ÖÖ »

Korhan Abay hafta sonları TRT'de bir program sunardı. yarışmacılara "Adam Asmaca" oynattırırdı. sistem olarak bir Amiga 500'den (belki 600)  yararlanıyordu. tarih olarak 90ların başı diyesim var ama..

Programda kullandıkları bilgisayar, Korhan Abay'ın kendi Amiga500'ü. Bir röportajını izlemiştim, "sürekli getir götür yapıyorum, birgün bozulacak" diyordu.

Amiga dünyası dergisinin bir sayısında bu röportaj var.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Kasım 18, 2014, 09:56:30 ÖÖ »

Cengaver diye bir rakip vardı. Tarkan(şarkıcı değil öteki) gibi giyinen. En kolay adam oydu. Herkes onu seçerdi.

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Ocak 29, 2019, 10:23:20 ÖÖ »

Bugün bir arkadaşım sordu. Hatırlıyor musun diye.. Ben de bir bakayım dedim forumun diplerine... Hortlatalım konuyu. Elinde video vs anısı olan var mıdır arkadaşlar?

HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ocak 29, 2019, 10:48:12 ÖÖ »

O yıllarda bir çok yayın kaydediyordum, Tuttu fritti, Buşhido, bilimum kanal altı kung fu filmleri, video devri kapanınca bodrumda fare pisliğinden rutubetten hepsi çöp olup gitti.
ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ocak 29, 2019, 11:00:31 ÖÖ »

O yıllarda bir çok yayın kaydediyordum, Tuttu fritti, Buşhido, bilimum kanal altı kung fu filmleri, video devri kapanınca bodrumda fare pisliğinden rutubetten hepsi çöp olup gitti.

Yazık olmuş yahu...

BillBull
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ocak 29, 2019, 11:09:24 ÖÖ »

Ben sanki flash tv de bir tane hatirliyorum. Bu cok eski değil, boyle 1999/2000 yili filan olmali. Izledigimi net hatirliyorum. Colin Mcrae rally 2 incelemesi vardi,grim fandango incelemesi vs Ama kanali hatirlayamiyorum, sanirim flash tv ydi dedigim gibi.

Retro bolumu de olabilir çünkü Wolfenstein 3d nin tanitildigini da hatırlıyorum.

Peki bu programi hatirlayan var mi? Ismi belki videosu vs ??
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ocak 29, 2019, 11:18:27 ÖÖ »

"hugo'nun da ... koyayım tolga abi'nin de ... koyayım" kadar hiç değil elbette
Bu müthiş bir yardırmadır benim için. Canlı izlemiş ve gülmekten yerlerde yuvarlanmıştım

Ben ilkokulda sabahci oldugumdan o bolumu kacirmistim ama sehir efsanesi diyenler var kanit yok sanirim suan. Tolga abi de yalanlamis dogrusu ne acaba

C64 ve A500 gerisi teferruat
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ocak 29, 2019, 12:15:34 ÖS »

O Program Eliminatör müydü hatırlamıyorum ama oyunlar Amigada oynatılırdı. Chuck Rock 2, Twintris, SFII turnuvası yaparlardı. Stüdyoda bir grup genç dolu olurdu, sırayla oynarlardı.

Ben SF2 'yi izlemeyi çok severdim, ama benim gibi salona gidip sadece saatlerce Sf2 müziği dinleyip, parallax izleyen biri için oyun cidden berbattı.

Yine doksanların başında Amiga'da Dinozorus ve Hugo, SNES'te  Super Mario World ve SF2 ve Turbo oynatılmaya başlandı.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ocak 29, 2019, 12:17:03 ÖS »

Dinazorusta neler vardi ?Kafakoparnus tukurukus

C64 ve A500 gerisi teferruat
Amiga24
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ocak 29, 2019, 12:24:07 ÖS »

Bende yanlış hatırlamıyorsam "Eliminatör" isimli program ile ilgili hafızam da kalan, oyuncuların özellikleri programın başında intro şeklinde anlatılıyordu ve bir oyuncu boynuna asılı joystiklerle gösterilip uyurken onlardan ayrılmayıp hatta duşa bile joystiklerle girdiği gösterilip bu derece oyun bağımlısı deniyordu...

Amiga 1200 HD 80MB + CF 8GB + Elbox 1200 / 4 + 68882 50Mhz CoP
Amiga 600 2MB
Amiga 500 + Amiga 590 HDP
Amiga 500 Plus
Commodore 1084S Montr
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ocak 29, 2019, 13:11:51 ÖS »

Dinozorus'u Vigo/Bronx yazmıştı. Yıllar sonra kodlarını github'da yayınlamıştı. Forumda da konuşuldu diye hatırlıyorum ancak başlığı bulamadım.

Linkten indirebilirsiniz. Çalıştırması biraz meşakkatliydi diye hatırlıyorum. Çalıştırılabilir dosyalar ADF klasöründe. A1200 + fastram istiyor.

https://github.com/vigo/dinozorus

Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: