Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımTCPIP AMIGA PCMCI KART/ SORUN ÇÖZÜLDÜ
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: TCPIP AMIGA PCMCI KART/ SORUN ÇÖZÜLDÜ  (Okunma Sayısı 17860 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 25, 2007, 17:06:06 ÖS »

3c589 marka 3com pcmci kartım var 16 bit ve 10 megabit bunun 3c589.lha dosyasını install ettim .  ///// Hazır hdf dosyası ile gerekli yazılımları buldum genesis full.Böylece işin %90 ı tamamdır. Kahkaha  Bu hdf yi isteyene yardımcı olurum.  Karizmatik  AExplorer çalışmadı TCPIP olarak başlıyor hatta 127.0.0.1 (artık ezberledim)ping atıyor ama pcden amigaya bağlanamıyorum ve telnetlede amigadan pcye bağlanamıyorum fakat pcye eriştiğini biliyorum erişimde verdiği hata uyarısı xpden dönüyor ve türkçe    Bu adımdan sonra ne yapacam bilmiyorum  Sadece ethernet kart çalışıyor
« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2007, 09:34:54 ÖÖ Gönderen: EMREZ » Logged

this is amiga speaking.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2007, 17:20:22 ÖS »

3COM kartları ben çalıştırmayı başaramadım. Sürücüsü var, ama sorun nedendir bilmiyorum, isimsiz bir PCMCIA ana kartla sorunsuz çalışmama rağmen 3COM'da başarılı olamadım. Bu nedenle 3com dışında bir markayı tavsiye edebilirim.

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2007, 17:24:51 ÖS »

Bu cihazı oğuz abiden aldım onda çalışıyordu ama kendisine zaten ulaşmak mümkün değil. Onun harddiskindeki yazılımlarla halletmişti sanırım.

this is amiga speaking.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 25, 2007, 18:16:07 ÖS »

Aşağıdaki başlığa bir göz atabilirmisin...

http://eab.abime.net/showthread.php?t=18786

Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Mayıs 25, 2007, 19:47:07 ÖS »

Alıntı
Bu cihazı oğuz abiden aldım onda çalışıyordu ama kendisine zaten ulaşmak mümkün değil

Neden mümkün değil? Telefonu yokmu sende? zaten Kadıköy'de hala.
Ondan aldıysan böyle bir sorun var ise ben ona götürmeni tavsiye derim.

@LW3D

Bu arada hocam Last Ninja avatarın daha iyi idi bence
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Mayıs 25, 2007, 21:06:52 ÖS »

@LW3D

Bu arada çalışan model varmı Amiga Ethernet bildiğiniz aklınızda olan?

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 26, 2007, 05:09:58 ÖÖ »

asagida amiga pcmcia portlarinda kullanabileceginiz ethernet kartlarinin listesi var.

3com kartlarin sadece belirli modelleri 3c589 denen bir patch ile calisiyormus.

http://www.g-mb.de/pcmcia_e.html

Retro Hincal Uluc
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 26, 2007, 12:07:55 ÖS »

Yokmu aranızda 3com ethernet kartı kullanan arkadaşlar ?

this is amiga speaking.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mayıs 26, 2007, 12:16:28 ÖS »

listeye bakarsan 3com kartlarinin desteklenmedigini goreceksin. (kocaman NO yazisi) 3com'un sadece 3C589 / 3C562D / 3C563D modelleri icin bir patch var. Eger elindeki kart bu modellerden biri degilse calistirman imkansiz. amiga icin gelistirilmis tek pcmcia ethernet surucu paketi bu oldugundan baska birinin baska bir surucu ile kullanma sansi yok.

oguz abi kullaniyordu diyorsan elindeki kart 3C589 / 3C562D / 3C563D dan biri olmali ve oguz abi muhtemelen bahsettigim o patch'i kullanarak calistiriyordu.

Retro Hincal Uluc
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 26, 2007, 15:18:52 ÖS »

Yukarda yolladığım başlıktaki arkadaşlar hep 3com ile çalışıyorlar ve adım adım nasıl yaptıklarını anlatıyorlar. Eğer ordaki fikirler işe yaramadıysa, çözüm zor.

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 26, 2007, 15:56:28 ÖS »

MUI 3.8 ve MIAMI olsa işim çok kolay olacak. AmiTcp yi yükleyince önce şifre ekranında takıldı kaldı sonra düzelttim tekrar denedim cihaz resetlendi sonra bir çok yazılım yükledim ama bu defada mui 3.8 istiyor. Bende bir ton yazılım var ama bunlar yok aksilik işte. Teşekkürler herkese elinde olan varsa bana bilgi verebilirmi.

this is amiga speaking.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mayıs 26, 2007, 16:38:10 ÖS »

aradığın dosyaların demolarını Aminet'ten bulabilirsin. Shareware yazılım olduklarından, sana kısıtlıda olsa elindekini kullanma fırsatı vereceklerdir. Hatırladığım kadarıyla ben ikisinide shareware olarak kullanmıştım. Daha sonra register etme yolunu ararsın. (kaldı ki Miami'nin lisansı bir ara bedavaya düşmüştü...)

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 26, 2007, 16:43:53 ÖS »

Anladım kardeş teşekkür ederim. şimdi elimdeki yazılımları biraz daha kullanayım. Ben hani bu işi daha önce çözmüş biri hdf dosyasını (harddiskini) kopyalayıp sıkıştırıp paylaşır diye bekledim heni beni bir dünya eziyetten kurtarırdı vallahi. Gece saat 1-2 lere kadar amiganın başındayım çok yoruldum artık.verdiğin linkteki eleman sanırım 4 ay boyunca çabalamış.

this is amiga speaking.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Mayıs 26, 2007, 17:36:53 ÖS »

Ben yıllar sonra A1200'ümü açtığımda, hazır ADSL'de var, bunu nasıl internete bağlarım diye düşündüm. İlk işim ve uzun süren çabam uyumlu PCMCIA kart bulmak üzerineydi. PCMCIA kartı bulunca, MUI, MIAMI kurdum (hatta shareware sürümlerini) hiç sorun olmadan bir akşamda internete bağlandım. Zamanında Win95'le Win98'le internete bağlanmak ne kadar zordu. Düşünki 1990 yılları başında üretimden kalkmış bilgisayarlardan bahsediyoruz. Kısacası, gülü seven dikenine katlanır. Sanıldığı kadar da zor değil..

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 26, 2007, 17:44:11 ÖS »

yer sorunum var çok az alanda sök tak dağıt zor oluyor ve zaten cihazın başına saat 22 den önce geçemiyorum ama kararlıyım bu işi çözeceğim. Sen yapabildinmi sende pcmci kart varmı

this is amiga speaking.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: