Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBit Pazarlarındaki Fiyatlar
Sayfa: [1] 2 3 ... 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bit Pazarlarındaki Fiyatlar  (Okunma Sayısı 42191 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Axeseytan
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 16, 2014, 13:27:07 ÖS »

Retrocular olarak bit pazarlarındaki bizim ilgilendiğimiz konsol, oyun vs gibi şeylerde son zamanlarda artış oldu. En azından benim gördüğüm böyle.  Bunların sebebi tamamen retrocular ve retcouları yolmak isteyen satıcılardır. Öncelikle bir kaç örnek vereyim.
Gecenlerde nes kasa + xbox kasaya satıcının biri 50 TL istedi. Nes kasaya en fazla 15, xbox kasaya en fazla 20 TL vereceğimi söyledim. Tabiki satıcı 50 TL'den 1 tl aşağıya inmedi. Ben ve benden sonra(belki benden önce soranda olmuştur) gelen kişilerde fiyatını fazla buldu(Bit pazarına göre). Sonradan öğrendim ki aynı ürünleri  başka bir kişi 35 tl ye yanında daha fazla miktar mal ile satıcıdan almış. Ürünleri ben kacırdım diye üzüldüm mü hayır üzülmedim aksine alan kişi adına sevindim. Birde şöyle bir durum var  ben veya benden sonra gelen bir kaç kişi onlara 50 TL versek bir sonraki satışta, aynı satıcı bu sefer onu 70 tl den satacaktı. Bu durumda ne oldu satıcı onun fiyatının 50 tl etmeyeceğini anlamış oldu ve 35 tl den verdi. 
Diğer bir örnekte kendim yaşadığım olayı anlatayım. Ben bazı famiclone oyunlarını topluyorum. Yaklaşık 3-4 ay önce satıcıda çoklu bir kaset gördüm ve kabıda hoşuma gitti ancak satıcı oyuna 5 tl dedi. Ben ise normalde bunları 1 TL'den aldığımı sırf bu kaset için 2 tl vereceğimi söyledim. Satıcı yaklaşık bu kasedi 2 ay boyunca sürekli getirdi. Sonucta ben bu kasedi 2 TL'den aldım. Hala daha bit pazarında famiclonelara 5 tl isteyen satıcı yokmu var tabi, kısaca onlar tok satıcı Bit pazarında 5 tl almadığım ürünü satış sitelerinde 20 tl den görünce sinirde olmuyor değilim.
Yani piyasayı arttıran kişilerde düşürenlerde biz oluyoruz. Burada demek istediğim sonuçta orası bit pazarı. Çalışıp çalışmadığı belli olmayan ürünlere bu kadar yüksek fiyat verdiğimiz zaman sonuçlar bizi olumsuz etkiliyor. Hadi sağlıcakla kalın.

sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2014, 14:01:18 ÖS »

Benim de başıma sıklıkla gelen bir olay. Saçma sapan ürünlere, özellikle de bit pazarı gibi bir yerlerde, fahiş fiyatlar istiyorlar. Hem de çalışıp çalışmadığı ki çalışmaması daha büyük bir olasılık olan ürünlere.

Pazar günü adamın tekinde PS3 extra slim vardı. Sordum 150 TL dedi. Hehe diye gülüp geçtim ben de. Yanındaki şopar da gelmiş abi eder o makina gibisinde yıkama yağlama yapıyor. Birincisi o ürün çalışsa 150 ye vermez. İkincisi çalışmasa sende işi olmaz zaten.

Başka bir zaman NTSC SNES kasaye denk geldim ama sadece kasa. Kenarında da kırık var 30 TL de aynen bıraktım. Hiç girmem pazarlık olayına uyuz olunca.

Artı ve son olarak o kadıköydeki adamın tavırları çok. 30 yaşında adamın, istediği fahiş fiyatı geçtim, bana resmen arakçı muamelesi yapması çok zoruma gitti.

Saygılar.

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2014, 15:02:43 ÖS »

ben ayda bir falan öylesine uğruyorum, geçen pazar günü harap bitap bi sharp mz-700'e 200 ama sana 150 olur dedi adam boğazını sıkacaktım kendimi zor tuttum, ama maşallah bazı arkadaşlar tak! gözünü kırpmadan çıkartıp veriyor, bu kadar paranız çoksa gidin zengin hobisi bulun kardeşim kendinize, ucuz yollu bir hobi diye uğraşıyordum ben, ama artık başka alanlara yöneldim zaten 

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2014, 15:19:11 ÖS »

Bu konuda axeseytann'a katılıyorum. Elbette herkes istediği malı istediği fiyattan almakta veya satmakta özgürdür. Ancak bu azınlıkta retro topluluğunun bireyleri olarak en azından yapacağınız retro alışverişlerde bu gerçekleri de aklınızın bir ucundan geçirmeniz bu hobby'nin ilerleyen yıllarda da "hepimiz" için bütçesel açıdan "erişilebilir" bir durumda kalması açısından önemli bence...

Fiyatların kontrol edilmesi tabii ki mümkün/etik değil ancak durduk oturduk yere de birbirimizi ... neyse öyle işte...

knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 16, 2014, 15:59:59 ÖS »

Axeseytan zamanında hatırlarsan Nintendocu'da retro oyunların piyasasını belirleyenlerin direkt bizler, taleplerimiz ve "param var verir alırım" anlayışı olduğunu söylemiş ve pek çok kullanıcı tarafından paramparça edilmiştim resmen. Seninle aynı düşündüğümüze çok sevindim, zira sadece bit pazarında değil, her türlü oyun tedariğinde geçerli bir mantık bu. Ama retrocular olarak öncelikle "çok param olduğu için harcıyorum hehe" anlayışından kurtulmamız gerekiyor.

D&R'da sıfır Dragon Quest IX'lar 20 liraya satılırken (ben öyle aldım) etrafta sadece kullanılmış kartuşları 35-40 liraya dolaşıyordu. Ben itiraz edince olay patlak vermişti zaten. Eğer böyle bir kültürü ayakta tutmak ve yaygınlaştırmak istiyorsak ilk düşüncemiz kendi arşivimizi büyütmek değil, herkesin bu ürünlere erişimini kolaylaştıracek şekilde davranmak olmalı.

Bahsettiğin olay uzun bir süre daha bu topraklarda yaşanacak ama o belli. Acı ama gerçek.

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
rumschpringa
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 16, 2014, 19:23:38 ÖS »

2 haftada 1 falan ben de izmir bit pazarına gidiyorum. orda bi kere n64 denk geldi. o da saat 15.00 gibi gelmiş pazara adamın eline düşmüş. biraz pazarlık yapmak istediğimde 'bu konsol işi için karısından boşanan var , ben nintendo yazısını gördüm mü alırım illa alıcı çıkar , adam gelir ben ayırmış olurum zaten fiyatını sormadan alır gider ' tarzı konuşmalar yaptı.

burda okuduğum muhabbetlerde de gece 3te gelip olanı biteni toplayanlar olduğunu falan gördüm. işin acısı benim yaşım 22 öğrenciyim ve ciddi anlamda bütçem kısıtlı.öncelikle elimde olmayanları toplamaya çalışıyorum ve aslında bende olan bi konsol gördüğümde para vermek benim için zor oluyo ama burda takaslarım , satıp başka alırım diye almak zorunda kalıyorum çünkü burdakilerin çoğunun aç olduğunu düşünüyorum.açlık konusuna değineceğim.

Allahtan yaşadığım yerde retro olayıyla ilgilenen kimse yok ve öğlen 1-2 gibi gitsem bile n64 set denk gelebiliyo öyle düşünün. ve bit pazarından bulduğum aleti  burda takaslamak istediğimde bit pazarından aldığımı duyunca 'AÇ'lar pm atıyo nerde yaşıyosun diye. ben sanıyorum kargo işi için bi kolaylık sağlanıcak. yaşadığım yeri söyleyince bi daha cevap atmıyolar. Ya da hangi gün kuruluyo diye soruyolar. anlıyorum ki gelicek burayı da süpürücek . olay bu yani.

ben 3-4 aydır bu işe heves ettim tek bir sega konsolum yok , nesim yok snesim yok atarim yok klonları bile yok. commodore , amiga denk geliyo almıyorum. çünkü yaşım gereği bu konsollar bana bişey ifade etmiyo.benim ilanlarım hep takaslık oluyo zaten , fiyat koymam gerektiği için fiyat koyuyorum. riskine girebilsem alıp satıp para kazanmayı düşünmüyo değilim. çünkü konsol edinmek cidden çok zorlaşan bi süreç oldu. sonuç oalrak bence çok hoş bi noktaya değinmişsin. teşekkürler

gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 16, 2014, 19:32:41 ÖS »

Arkadaşlara katılıyorum. Her şeyi almayın, her fiyata almayın.  Çok nadide ürünler değilse zaten tekrar tekrar gelir buralara. Aynı ürünlerin elden ele, zamlana zamlana forumlara dönüşüne defalarca şahit olduk.

Ayrıca belki biraz ağır olacak ama herkese de satmayın. Daha çok ihtiyacı olan birilerinin de ucuza alma şansı olur böylece.

Düşündüğümüzden daha çok kişi retro konsol ve oyunları ile ilgileniyor olabilir ama çok kalabalık da değiliz. Çoğumuz da benim gibi çok aktif alım satım yapmıyor zaten.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Aralık 16, 2014, 20:09:53 ÖS »

İzmir pazarında tezgahında sürekli nitelikli/niteliksiz retro ürün bulunan fix tezgahlar var. Ama adamlara fiyat sorduğunda hem ebay fiyatı çekiyorlar hem de utanmadan ebayden baktık diyorlar.
Biz de artık o sokağa uğramıyoruz bile. Ama geçerken bir şeyler gören arkadaşlar da " ebay amcalarda game gear vardı 50 liraya" şeklinde ifade ediyorlar durumu...
 Biz bir şey almıyoruz onlardan... gel gelelim öğlen olmadan da mallar bitiyor: birileri aynı fiyata ebayden, forumlardan temizini almak varken, boş dönmemek namına piyasayı yükseltiyor.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 16, 2014, 20:19:13 ÖS »

birileri aynı fiyata ebayden, forumlardan temizini almak varken, boş dönmemek namına piyasayı yükseltiyor.

Bence durum biraz daha farklı; Bazı satıcılar ürünleri temizleme zahmetine bile girmeden 3-5 fazlasına satıyorlar o ürünleri (3-5 değil tabi ki kâr oranları yüksek). 10 ürün satsa 10 lira kârla 100 lira ediyor.  Bence tezgahlar ondan boşalıyor. Tabi sonra çeşitli sorun yaşanıyor cihazlarla ilgili.
gameretro
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 16, 2014, 20:50:03 ÖS »

Şu durumu da unutmamak lazım bence bit pazarından 5-10 liraya alınan şeyler satış siteleri ve forumlarda 100-200-300 tl gibi fiyatlara alıcı buluyor.

Ben bit pazarlarını her hafta gezen biri olarak. Oradan almadığım malzemeleri bir çok kez burada inanılmaz rakkamlar ile satıldığını gördüm.

Kar o kadar yüksek ki o bakımdan ne bulsa toplayan dolu bit pazarları.

Birde hayal dünyasında yaşayanlar var onlarda şöyle düşünüyor.

Ben bunları toplarım 5-10 sene sonra aşırı uçuk fiyatlara satarım.

Durum koleksiyondan çok yüksek kar. Bir adamda 10 tane nes 15 tane atari2600 30 tane ps1 var ise başka bir şey gelmez insanın aklına.

Tabii ki isteyen istediği fiyata satar isteyen alır. 

Ama değerinin üstünde ki satışlar için gerçekten alanların parasına yazık.

Saygılar.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Aralık 16, 2014, 21:39:06 ÖS »

Benim itici bulduğum şey mala fiyat biçerken kullanılan yöntemin bilinçsizce kullanılması.
ebaye gir, zelda kartuş ne kadar 50 dolar... hmm 100 lira olsun ozaman...
Ama ebaydekinin haritası da var etiketi de sağlam, bu adamlardaki gibi bir arada zor duran cinsten değil ki.

Biz de sabahın köründe ebayden süper kondüsyonlusunu alabileceğimiz fiyata kırık döküğünü almak için gitmiyoruz ki... işin kötüsü bunlar geceden dolaşıp senin kırık dökük mala ucuza sahip olmanı da engelliyorlar.
« Son Düzenleme: Aralık 16, 2014, 21:40:43 ÖS Gönderen: cengizermis » Logged

commodore500
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Aralık 16, 2014, 22:04:53 ÖS »

kusura bakmayin ama bu piyasayi boyle yapanlar arasinda bu forumda olanlar cogunlukta . Piyasada ne var ne yok topluyorsunuz , odalarinizin videolarini yayinliyorsunuz 100 tane commodore  , 500 tane sega ! Manyakmisiniz kardesim ne yapacaksaniz bu kadar aleti? retro istiyorsaniz 1 tane cihaz yeter , tak oyunu oyna , yanyana dizince tren gibi basiniz goge mi eriyo ?  sen topla butun konsollari , ondan sonra piyasasi yuksek de. Benim bildigim her cihazdan 1 tane toplarsin koleksiyon olur . Ayni renk ayni model 1000 tane gameboy cihazini biriktirmek bence obsesiflik , veya arkadasin dedigi gibi Açlık !
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Aralık 16, 2014, 22:26:38 ÖS »

@commodore500 ( Erdem ) Odanın videosu falan diyince laf bize girdi ehehee... Ama benim odada aynı cihazdan bi sürü kopya falan yok(bazı gameboylar hariç). Elimde olan konsolun peşine de hayatta düşmem. Ben bi ara elimde birikti diye megadrive2 leri bedava dağıttım şu anda kapanmış olan bir forumda. Oyunları istiyorsun misal. Megadrivedan, gameboydan ayrı satmıyor adam. Ee zaten cihaz bedavaya geliyor gibi oluyor,  oyun parasına veriyor. Bazı arkadaşalr sağolsun hediye veriyor.

Koleksiyoncu olduğumu idda etmiyorum. belki de obsesiflik yapıyorumdur ama ne bana düşer koleksiyon şöyle olmalı demek ne de size kalır kanımca böyle olmaz demek.

Obsesifliğimin ürünü olan videoları izleyen arkadaşlar bazen birşeyler öğreniyorlar, ben bazen yorumlardan birşeyler öğreniyorum. Bazı insanlar kızıyordur senin gibi ama izleyince mutlu olan insan sayısınıda azımsamamak gerek. Forumların paylaşım yeri olduğunu da düşünürsek, bulunduğumuz ortamın ruhuna uyan paylaşımlar olduklarını düşünüyorum.

Herneyse, işte böyle. Bir arkadaşımız sitem etmiş bizde tecrubemizi paylaştık. Fena ettik sanırım.

eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Aralık 16, 2014, 22:41:50 ÖS »

kusura bakmayin ama bu piyasayi boyle yapanlar arasinda bu forumda olanlar cogunlukta . Piyasada ne var ne yok topluyorsunuz , odalarinizin videolarini yayinliyorsunuz 100 tane commodore  , 500 tane sega ! Manyakmisiniz kardesim ne yapacaksaniz bu kadar aleti? retro istiyorsaniz 1 tane cihaz yeter , tak oyunu oyna , yanyana dizince tren gibi basiniz goge mi eriyo ?  sen topla butun konsollari , ondan sonra piyasasi yuksek de. Benim bildigim her cihazdan 1 tane toplarsin koleksiyon olur . Ayni renk ayni model 1000 tane gameboy cihazini biriktirmek bence obsesiflik , veya arkadasin dedigi gibi Açlık !

Her kelimesine katılıyorum. Hobi adıyla yapılan bir işte aynı konsoldan 5 10 tane toplama mantığını anlamış değilim.

Ancak alan-satana da bir şey diyemem. İş ticarete dökülmüş. Yapacak bir şey yok bence..

Cengiz başkan da alınmasın bence ona değildi laf. Aynı konsolları tepe tepe dizip işte koleksiyonum diye mastürbasyon yapan tipleri kastediyor commodore500.

ronniefrown
Üye

"There is no knowledge that is not power."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 16, 2014, 22:42:32 ÖS »

Aldıklarımın çoğunu eBay ve yurt dışı sitelerden de alsam zaman zaman şansım yaver gider ve bit pazarından da güzel şeyler denk gelirse alırım. Sonuçta işine gelirse alırsın işine gelmezse almazsın bunda bu kadar sıkıntı yapacak ne var anlamış değilim. Ayrıca fiyatlar dünyanın her yerinde yükseliyor, bize has bi durum değil. Kolleksiyon yapanların bir değil en az 3 cihaza ihtiyacı vardır. Bir adet kutulu, sergilik, bir adet faal, oynamalık, bir adet de yedek parçalık, bozulduğunda bakkala gidip alamayacağın için. 500 Commodore olanını görmedim ama videoları da şahsen keyifle izliyorum. Manyaklıksa bir açıdan bakınca hepimiz manyağız, neyi referans aldığına bağlı. Benim 11 konsoldan oluşan Retro setup ım bir ps4 parası anca ederken bir çok insana bu düzenek manyaklık gelir, başka bir evde TV nin yanında gördükleri bir ps4 veya wii u normal görülür.

Sega : MS1/MS2/GG/MD1/MD2/32x/MegaCD/Saturn/Dreamcast
Sayfa: [1] 2 3 ... 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: