Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBit Pazarlarındaki Fiyatlar
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bit Pazarlarındaki Fiyatlar  (Okunma Sayısı 42207 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #45 : Aralık 17, 2014, 15:42:27 ÖS »

Nacizane önerim; böyle bir işe girişmişken forum yazılımını da yenilemeniz iyi olur

Güzel bir konuya parmak şey etmişsin. Sanıyorum forumun kullandığı temayla ilgili bir sıkıntı var. Kullanılan ücretli bir tema ve artık güncellenmiyor. Yani yazılım güncellenirse temanın komple değişmesi lazım. Bunun için de hatırı sayılır bir vakit ayırmak gerek.

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Aralık 17, 2014, 16:00:02 ÖS »

Herkezin bu bütüne geldiğini sanıyorum bence
Ben bütüne gelmedim. Geldiğimde buralar hep dutluktu. Amiga var dediler geldik.

herkez kelimesi evet biraz abartı olmuş çoğunluk diyelim herşeyden önce bence satış bölümü ile ilgili kısım kaldırılırsa 2 şey olur tahminen

1- alım ve satım yapan bazı kişiler bu foruma uğramaz tahminen bir başka yerde bu ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırlar herhalde elkide öyle olmaz tahmin sadece

2- forum daha ıssız olurki bu kimsenin arzu etmediği bir durumdur sanıyorum
 alım satım mesajlarına arada bir göz atan biriyim ve diğer konular kadar değilsede ilginç geliyor bakıyorum fiyat öğreniyorum vs

bi diğer konuda alım satım forumundan gelen mesajlar kapatılabiliyorken neden satım kısmı iptal edilsin bi hamle yapılıcaksa eğer kazanç kısmı daha büyükse neden olmasın bu hamle yapılabilir ama kazanç kısmına bakınca forum açısında çok fazla bir kazanç yok daha güzel konular üstte kalıcak kazanç bu olucak kayıp kısmında ise gelen insanların azalması ve açılan konuların azalması kayıplar olucaktır forum bana ait değil neticede benim fikirlerim forum sahiblerini bağlamaz şahsım adına alım satım mesajlarından rahatsızlık duymuyorum

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #47 : Aralık 17, 2014, 16:01:12 ÖS »

Ben bütüne gelmedim. Geldiğimde buralar hep dutluktu. Amiga var dediler geldik.

Aynen öyle. Kahkaha

Linke tıklayınca hata alıyorum.
Alıntı
Bir hata meydana geldi!
Profilinizde değişiklikler yapmak için izniniz yok.

u=4 ifadesini kaldırınca oldu, sanırım 4. user olan LW3D'nin profilini düzenleme linki olduğu için hata aldın, doğru link bu: http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?action=profile;sa=recentPosts

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #48 : Aralık 17, 2014, 16:12:37 ÖS »

Bir dakika. Çok önemli bir sır ortaya çıkmak üzere. LW3D 4 numara ise 1 numara kim? Kahkaha

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #49 : Aralık 17, 2014, 16:13:48 ÖS »

Konunun esasına dönersek ciddi bir değişim ve dönüşüm var toplumda, artık internet ve bilgi artık heryerde,  herşeyimiz ortalıkta, bir kaç yıla kalmaz bit olayıda tamamen kalkacak zaten keyfini çıkartmaya bakalım

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #50 : Aralık 17, 2014, 16:14:24 ÖS »

Alıntı
Bir dakika. Çok önemli bir sır ortaya çıkmak üzere. LW3D 4 numara ise 1 numara kim? Kahkaha
Kim olacak; "Big Brother"  Kahkaha Kahkaha

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #51 : Aralık 17, 2014, 16:47:44 ÖS »

Satılık kısmını kaldırmak değil niyetimiz. İnsanlar satış yapıyor diye de kızmıyoruz. Böyle bir hakkı kendimizde görmeyiz. Kaldı ki yeri geliyor hepimiz satıyoruz... Amaç sadece daha güzel, daha düzenli ve son mesajlar kısmından görünmeyecek şekilde bir düzenleme yapmak. Satış ilanlarının resimleri, bir script ile ilgili yazılımdan çekilip, satışların altına eklenebilir...

Forum yazılımı oldukça eski bir yazılım. Benzer açık kaynak kodlu yazılımların neredeyse hepsinde sorunlar  var. SMF'den başka gidecek yer yok. VBulletin iyi bir yazılım ama onunda astarı yüzünden pahalı... Forumla ilgili herkesin harika fikirleri var (tabii ki benimde). Ama fikir yerine, elini taşın altına koyacak insanlara ihtiyacımız var. PHP/MySQL ya da wordpress özel kod yazdınız da biz mi istemedik... Forum yazılımını terfi ettirmek ve oluşacak sorunlarda sorumluluk almak isteyen varsa, onada kapımız açık... Her zaman olduğu gibi...

wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Aralık 17, 2014, 17:01:30 ÖS »

Boş vaktim olsa seve seve yardımcı olmak isterim ama şu aralar şirkette fena halde bir projeye boğulmuş haldeyim

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #53 : Aralık 17, 2014, 17:16:33 ÖS »

@wolfiem: sanma ki diğerlerinin işi yok... Bu forumdaki insanların çoğunun profesyonel hayatları ve yığınla işi var. Hal böyle olunca, bırak forum yazılımının update'ini bazen anlamsız açılan başlıkları doğru gruba taşımaya bile zaman olmuyor...

wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Aralık 17, 2014, 17:21:58 ÖS »

@wolfiem: sanma ki diğerlerinin işi yok... Bu forumdaki insanların çoğunun profesyonel hayatları ve yığınla işi var.
Diğerlerinin işi yok demedim ki... Durumumu arzettim. Ben de o insanlardan ( şu aralar ekstra yoğun bir iş temposunda olan... ) biriyim

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #55 : Aralık 17, 2014, 18:03:25 ÖS »

1 Yönetici de asıl bomba 2 numara. Kahkaha

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
commodore500
Ziyaretçi
« Yanıtla #56 : Aralık 17, 2014, 19:52:26 ÖS »

Satiliklar bolumu kalksa da burada potansiel bir pazar oldugundan bir sekilde ticaret devam edecektir . Bence alan memnun satan memnun arasira canimiz sıkılsa da aynen devam derim . Bit pazarindaki nurlar da kapanin elinde kalsin .

june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #57 : Aralık 17, 2014, 20:36:37 ÖS »

keşke yurtdışındaki gibi bitpazarları olsa ve iyi kondüyonda, hak ettiği fiyatında her istediğimize ulaşabilsek. arzın az olması fiyat sorununu oluşturuyor birazda.
fiyat konusu zamanla piyasa içinde düzene oturur. asıl önemli olan ürünün doğru tanıtılması ve iyi paketlenerek gönderilmesidir. elinize kırık bir paket ulaşıyorsa yada koleksiyonluk diye tanıtılan ürünün kusurlu çıkıyorsa bu daha önemli bir sorundur. çünkü fiyat alıcının önceden kontrol edebildiği(alıp almama kararı)bir süreç. ancak tanıtıldığından farklı, kusurlu bir ürün ve/veya hatalı paketlemeden dolayı kırılmış bir ürün ile karşılaşmak alıcı kontrolü dışında olduğundan bununda en az fiyat konusu kadar önemli olduğunu düşünüyorum.

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #58 : Aralık 17, 2014, 21:24:54 ÖS »

Arkadaşımın çekmiş olduğu videoyu bir kez daha paylaşayım sizlerde izleyin içiniz açılsın

http://youtu.be/2dutp_qT0q8
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #59 : Aralık 17, 2014, 21:49:57 ÖS »

Konuyu baştan sona takip edip tüm yorumları okudum. Öncelikle beni ilgilendiren en önemli kısım commodore.gen.tr dir. Bu yüzden bizlere bu güzel forumu oluşturan, sunan kişi ve kişilere, başta sayın yöneticimiz LW3D ye teşekkür etmemiz lazım. Hala ayakta duran ve tüm güzelliğiyle bizleri burada buluşturan forumun her zaman arkasında durmalıyız.

Diğer alım satım konularına değinecek olursak, şunu belirtmek isterim ki bu forumun can damarı zaten alım satım forumlarıdır. Bu forumlar olmasa almak istediğimiz Retro cihazları nereden temin edeceğiz? Yoksa Yavuz abinin (yavuzg) ve diğer üyelerin projelerini elimizde cihaz olmadan etmeden nasıl uygulayacağız, ne işe yarayacak bu projeler. Herkes bit pazarına gitmiyor ve gidemiyor, neticede alım-satım forumları da cihaz almak isteyen arkadaşların en favori forumları haline geliyor. Bence forumun işleyişi bu şekilde çok güzel, zaten forumun amacı ve konusu commodore ve diğer Retro cihazlar üzerine kurulu. Geyik yapmak isteyen arkadaşların zaten ara sıra bu başlıklarlarıyla karşılaşıyoruz.

Benim açımdan son konu ise bit pazarları ve cihazların fiyatları. Bir çok kişi bu konular hakkında rahatsız olmuş. Kimi diyor ki bit pazarına gidiyorlar ne var ne yok topluyorlar, bir kişi beş on tane snes vs cihaz biriktiriyor falan filan. Bunun tartışmasını yapmak çok anlamsız ve yersiz. Kimin elinde 10 tane snes varsa da bu hiç kimseyi ilgilendirmez.
Şunu da söyleyim, şimdiye kadar gittiğim bit pazarlarında bir kaç oyun ve PS 1 kasaları dışında kayda değer hiç bir cihaz bulamadım alamadım, hep parayla satın aldım.
Adam sabahın köründe kalkıp o kadar yol tepiyorsa istediği, bulduğu cihazları almakta en doğal hakkıdır. Bize ne bundan.
Öte yandan bu işi kendine meslek edinen arkadaşlarımız da var. Onlara da saygı duymak lazım. Adam üç beş parça cihaz buluyor bunları satıp para kazanıyor diye kimsenin gözü kalmasın. Sende erken kalk, sende git dolaş o zaman. Niye burada arıyorsun. Yaparsın pazarlığını uymazsa almazsın.
Cihazların fiyatları çok pahalı diyorsanız da yine bu piyasayı belirleyen bizleriz.
Neyse diyeceklerim bu kadar.

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: