Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12 13 14   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Psid player projesi  (Okunma Sayısı 138479 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #150 : Haziran 05, 2015, 22:18:41 ÖS »

Tatilde ektiklerimi biçeyim dedim. 16x2 lcd display'i çıkarıp tft'yi devreye bağladım. Ekranda sid ile ilgili bir kaç bilgi gösterecek kod yazdım.

Ortaya çıkan sonuç

ps: Ha unutmadan. TFT lcd üzerinde sd kart interface'ine sahip. Harici sd modülünü de devreden çıkarıp TFT üstündekini kullandım. Böyle çok daha kompakt oldu.
« Son Düzenleme: Haziran 05, 2015, 22:21:34 ÖS Gönderen: i_r_on » Logged

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #151 : Haziran 05, 2015, 22:35:27 ÖS »

Adım adım sona yaklaşıyorsun. Ben bu TFT'lerin arkasındaki SD modülünü sadece ekranda gösterilecek görseller için olduğunu sanıyordum. Arduino'nun buna erişebiliyor olması çok iyi.

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #152 : Haziran 05, 2015, 22:39:18 ÖS »

SD için pinler ekran pinlerinin zıt istikametinde bulunuyor. İkisi de SPI olduğu için çoğu ortak zaten. Bir tek CS sinyalini farklı pinlere bağlamak yetiyor yanlış hatırlamıyorsam.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
volkytolky
Ziyaretçi
« Yanıtla #153 : Haziran 05, 2015, 22:44:50 ÖS »

i_r_on Hocam ellerine sağlık.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #154 : Haziran 05, 2015, 23:23:17 ÖS »

@wizofwor : Evet ekstra bir pcb ihtiyacı ortadan kalkıyor. Ayrıca 3.3V ve GND de ekran ile ortak. Gerçi diğer hatları da ortak bağlayabilecek iken bağlamamışlar.

@Simon : Aynen, SPI'da CS hariç pin'ler hep ortak. Ben şimdilik header falan lehimlemedim. Senin icsp programlamada kullandığın kablo bükme taktiğini kullandım

Devre şu an 23 io pin'inden sadece 11'ini kullanıyor. 5v-3.3v logic conversion için kullandığım 74xx125 entegresini daha yaygın kullanılan CD4050 ile değiştireceğim. Hatta bu entegreyi içeren giriş çıkışları header'lı ufak bir pcb yapmak lazım. Breadboard üzerinde gereksiz kalabalık yapıyorlar. Bu ekranları 5v'a uygun satsalardı keşke.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #155 : Haziran 05, 2015, 23:50:21 ÖS »

Eline sağlık... Ekran, bilgileri sunumuyla çok üzel olmuş...

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #156 : Temmuz 06, 2015, 01:13:36 ÖÖ »

Ben Heck'in bus lehimleme işini gördükten sonra dur belki yaparım diye işe koyuldum. 8x12 cm'lik protoboard'a 6502, 2xSram ve Eprom için 4 adet soketi monte ettim. İş kablolama %30 seviyesine geldiğinde cortladı Kablolar kalın tek tel olduğu ilerlemek pek mümkün olmadı.

Sonra biraz ara verdim, geçen gün tekrar biraz üzerine düşündüm. Eldeki malzemeler düşünüldüğünde pcb yapmadan iş zor gözüktü. Tek parça tek yüz pcb yapsam hem boyuttan hem de routing'in karışıklığından hem de bir sürü delme işi çıkacağı için sıkıntı olacağını düşündüm. Eagle'da tasarlayıp yurtdışına üretime göndersem bir sürü bekleyeceğim. Hiç test edilmediği için sonunda sıkıntılı bir durum çıkma ihtimali de var.

Sonra aklıma Arduino'da kullanılan mantık geldi. 4 çipi birbirine kablolarla lehimlemek yerine bir adaptör yapsam nasıl olur diye düşündüm. Benim devrenin cpu board'unda (Devrede en yoğun kablolamanın olduğu şu an tek breadboard'daki) sinyallerin hepsi 6502 üstünde var. Bu 40 pin'lik bir çip. Diğer SRAM/EPROM çiplerini 40 pin'e adapte edersem bunları üstüste monte edebilirim diye düşündüm.

Eldeki header'lara vesaireye baktım. Eldeki malzemelerle mümkün değil. Bu iş için stacking female header denen header'lardan lazım. Pahalıymış da meretler. Bizde uzun bacaklı header diye geçiyor ve 40 pin'lik olanı 3 tl. Para kısmını geçeyim onu seve seve verdik

Neyse efendim biraz oryantasyon biraz manipülasyon 3 katı çıktık Özay'a da buradan header lehimleme kısmında verdiği tüyolardan dolayı teşekkürler, kendi bildiğim gibi takılsaydım muhtemelen birbirine geçmeyen board'lar elde edecektim

En alt kat cpu, onun üstüne iki kat sram yahut eprom gelecek.

Sırada Swinsid'e de bir kat çıkmak var. Address decoder'ı üstünde çalışmam gerektiği için şimdilik breadboard'dan kullanacağım. Finalize olduğunda ona da bir kat çıkacağım.

İlk prototip bayağı apartman gibi bir şey olacak

Ha unutmadan, başta beni yakan kablo aşağıdaki board'larda gözüken beyaz kablo. Diğer bacaklar için saçaklı daha ince bir kablo kullandım.

* IMG_4993.JPG (72.74 KB, 800x533 - Görüntüleme: 3704 kez.)

* IMG_4994.JPG (72.88 KB, 800x533 - Görüntüleme: 3544 kez.)

* IMG_4995.JPG (62.46 KB, 800x533 - Görüntüleme: 3628 kez.)
« Son Düzenleme: Temmuz 06, 2015, 01:16:31 ÖÖ Gönderen: i_r_on » Logged

twitter | blog
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #157 : Temmuz 06, 2015, 03:33:06 ÖÖ »

Yalnız belediye 3 kattan fazlaya izin vermiyor haberin olsun.

Şaka bir yana heyecanla takip ediyorum.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #158 : Temmuz 07, 2015, 00:15:38 ÖÖ »

Harç bitti son katı çıkamadım

Keriz gibi iki tane 40'lı header'ı iade edip yerlerine 4 tane 10'lu almıştım.
Swinsid katını şimdilik header'sız ve ince kablolama olmadan yaptım. Elimde 2 tane 19'lu header kaldı

Şöyle bir sorunsalım var şimdi. Kabloların yalıtkanları ince olduğu için lehimlendikleri yere yakın yerlerden soyulmalar oldu. Teferruatlı bir kısa devre testi yapmam lazım. Sadece birbirine yakın olan noktaları test etmek yetmeyecek.

40 pin'i hızlıca test edecek bir sistem var mıdır acaba arduino ile falan yapılabilen?

Çünkü elle yapmaya kalksam 39 + 38 + 37 + .... + 2 + 1 = n*(n+1)/2 = 780 tane test yapmam lazım.

Tabii 40 pin test edileceği için ya i/o bacağı yeterli bir çip kullanmak lazım ya da parallel input to serial output entegreleri kullanmak.

Bu projeyi yapana kadar 780 denemeyi yaparım gerçi Ancak elimizde kullanabileceğimiz güzel bir araç olur. Dur ben bunu projelerin arasına ekleyeyim belki yapan biri çıkar.

ps1: Bu arada bu board'lar için kısa devre testini yapmak için kolay bir yol buldum. Hatta testi yaptım bile. Board'lar üstüste iken en üstteki dişi header'lara boydan boya erkek header taktım. Multimetrenin bir probe'unu sıradan pinlerden birine, diğerini de diğer pin'lere sırasıyla çok da yavaş olmayacak şekilde sürterek ilerlettim. Temas halinde multimetre bir saniye sonra falan ötüyor ancak ekranda muhtemelen direnç öncesinde gösterilmeye başlanıyor. Gözle onu takip ettim. Board'lardan birinde kısa devre varmış bu arada.

ps2: Sorun cpu board'unda imiş, düzelttim. Bu kadar kolay olacağını tahmin etmiyordum

* 20150706_235205.jpg (71.73 KB, 800x450 - Görüntüleme: 3670 kez.)
« Son Düzenleme: Temmuz 07, 2015, 00:32:56 ÖÖ Gönderen: i_r_on » Logged

twitter | blog
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #159 : Temmuz 16, 2015, 02:51:30 ÖÖ »

Kaçak katı da çıktım sonunda. Şimdilik test etmeye vaktim kalmadı. Bayramda inşallah. Bu arada soldaki header'ları memory / swinsid(sid) / eprom katlarına chip select sinyallerini göndermek için ekledim.

Üstteki 4 adet board aşağıdaki iki breadboard'a denk geliyor. Resimde görünen kısmı tüm devreden kontrol sinyallerini etiket ile işaretleyerek ayırdım. Apartman çözüm çalıştığında (çalışacak!) görevini tamamlamış olacak. (Atmega'nın osilatör breadboardlarda gözükmüyor çünkü orjinal devrede address decoder'ı içeren breadboard üstündeydi.)

* 20150716_022516.jpg (94.14 KB, 800x512 - Görüntüleme: 3553 kez.)
« Son Düzenleme: Temmuz 16, 2015, 02:53:54 ÖÖ Gönderen: i_r_on » Logged

twitter | blog
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #160 : Temmuz 16, 2015, 09:18:51 ÖÖ »

Bugün web sitesi çok yavaş açılıyor bir sorun var sanırım. Tebrikler güzel bir proje olmuş.

this is amiga speaking.
Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #161 : Temmuz 16, 2015, 15:27:46 ÖS »

i_r_on, geceleri sıkı çalışıyorsun gerçekten. Bu arada yandaş mütahitler gibi göstere göstere kaçak kat çıkıyorsun projeye =) Breadboard'lar fıtık ediyor sanırım, ben de o kadar değişik çeşit breadboard aldım ama hala iyi bir tane bulamadım, deli ediyorlar insanı. Elimiz mecbur sinir ola ola kullanmaya devam ediyoruz, ne yapalım.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #162 : Temmuz 16, 2015, 21:58:43 ÖS »

@Metallic : Bu 4-5 gecenin falan ürünü. Her zaman uğraşamıyorum malesef. Aslında breadboardlardan yana çok derdim yok. Ama bir yerden sonra gerçek devreye gitmesi lazım işin. Breadboard'u sid dinlemek için işyerime götüremem mesela

twitter | blog
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #163 : Temmuz 17, 2015, 09:23:43 ÖÖ »

http://dangerousprototypes.com/forum/viewtopic.php?f=56&t=2197 bu linkte pic32 ile hard sid çalışması var. bunu Lucio Di Jasio vga, elm-chan fat32 ile birleştirip, microchip dma fast sd protokollerini kullanıp güzel bir proje çıkarabiliriz. hem basit ve derli toplu olur, daha ucuz olur ama hem 9 hem 5 volt ayrı ayrı gereksinimi mi var sid çipinin. 9 voltu 7805 ile 5 volta çevirsem çok ısıl sorunu olur mu bilmiyorum, 12 volttan 5 volta indirmede aşırı ısındığını görmüştüm. Bu çekilen akımla da orantılı olabilir ama emin değilim.

this is amiga speaking.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #164 : Temmuz 17, 2015, 10:07:37 ÖÖ »

Markus Gritch hali hazirda yapti projesini. Cia'i falan da emule ettigi icin digi de destekliyor. Fat/display desteği falan var.

Şu aşamada ben oldschool gitmeye meyilliyim. Diğer türlüsü tamamen software projesine dönüşüyor.

twitter | blog
Sayfa: 1 ... 9 10 [11] 12 13 14   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: