Bugün 8 sid ile test edeceğim. Bir iki tane sid denedim hiç ses alamadım. Tahmin ettiğim bir kaç potansiyel sebebi var.
50% - Sid $8000 sonrasını kullanıyorsa bizim şu anki devrede o iş cacık. Ya I/O ya ROM ya da ram'in başlangıcından itibaren alakasız şeyler okur.
30% - Ses çıkış devresinde sorun olabilir. 2sc945 yerine BC237 kullandım. Buradaki transistör anladığım kadarıyla hem sesi yükseltmek hem de gelecek ters akımlara karşı diyot vazifesi görerek çıkışı sağlama alıyor. Nette ne olduğu önemli değil diyenler var ama yanıldıklarını düşünüyorum. Yarın muhtemelen orjinal transistörlerim gelecek. Bundan ise sorun bu gece çıkmaz çözümü.
19% - Data yahut adres hatlarında bağlantısızlık yahut karışma olabilir. Sid'e giden 8 data hattı, 5 de adres hattı var. Aslında güzel kontrol ettim ama bir daha kontrol etmem lazım. Bazı kanalların düzgün çıkıp bazılarının çıkmaması bana bunu çağrıştırıyor.
1% - 6581 / 8850 farkı. Bu da bir ihtimal. Denediğim sid özelinde söylüyorum tabii yoksa tek başına ana neden asla olamaz. Çünkü başka bir kaç sid'de hiç ses alamadığım da oldu. Test sid'i olarak ünlü isimlerin sid'lerinden, oyunlarda kullanılan sid'lerden falan uzak durmak lazım.
8 tane sid seçtim $1000 init / $1003 play adresli, hepsi de 8k'dan küçük. Bunları Eprom'a 0-2-4-6-8-A-C-E000 adreslerinden başlamak üzere eprom'a son sayfalarında da player rutinim ve cold reset rutinimi içerecek şekilde yazacağım.
Normalde Eprom'un 16 adres bacağı da cpu'ya bağlı. A13,A14 ve A15 bacaklarını doğrudan cpu'ya bağlamak yerine dip switch'lere bağlayacağım. Böylece 3 dip switch ile bu hatlara 1 ya da 0 göndererek 8 değişik sid'i test etme imkanım olacak.
Elimdeki boş eprom'lar tükendi artık, diş fırçası temizleyicisine yolum düştü

Bir tenesini temizlemek git gel'ler ile rahat yarım saatimi alıyor. (3-5 dk. gibi bir süre açık kalıp otomatik kapanıyor alet)
Neyse işe koyulayım ben. Bakalım tespit edebilecek miyim sorunu.
Ha bu arada deneyeceğim bir şey daha var, şu anda devreyi bir adet 4.5V (3*1.5V) pil ve 9v'luk diğer bir pil ile besliyorum. Bunlardan 4.5 olanını usb'den gelecek 5v ile değiştirip deneme yapacağım bir de. O yarım volt bir sürpriz yapar mı acep bize? En kısa zamanda bir power supply edinmek lazım.