Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Candy Cab arcade kabin - görüntü yok (Şase tamir oldu)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Candy Cab arcade kabin - görüntü yok (Şase tamir oldu)  (Okunma Sayısı 26675 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 20, 2014, 00:25:51 ÖÖ »

Oyun atarken görüntü gitti kapadım cihazı görüntü geldi. Oyun takıp çıkarttım sonrası yine gitti gidiş o gidiş görüntü yok gelmiyor. Durduk yere ekran mı bozuldu nedir olay anlamadım. Adam akıllı oynamadımda cihazla, ağustosta almıştım.
« Son Düzenleme: Ocak 19, 2015, 02:06:54 ÖÖ Gönderen: BIOHAZARD » Logged

yolcunet
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 20, 2014, 00:53:13 ÖÖ »

Yavuz ne yaptin sen ya voltaj kablosuna bi bak
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 20, 2014, 01:20:28 ÖÖ »

Bektaş'ın dediğine göre şase gitti(ki) sigortası atmamış. Bu aralar tahlihsizlikler aldı başını gidiyor gece gelecekler yine. Kahkaha

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 20, 2014, 02:13:33 ÖÖ »

Şase gitmeden 5 dakika önce denediğim oyunlar. Bu oyunlar yaktı beni. Bu bir tuzak.  Kahkaha

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 20, 2014, 02:41:38 ÖÖ »

Geçmiş olsun orchid...

Garantisi devam ediyormuydu bari 

Şaka bir yana sigortası falan atmıştır. Şase üzerinde veya kabinde mutlaka cam sigortalar vardır onlara bak.

Nasıl gitti monitör? Cızır cızır sesler çıkartarak mı, görüntü yavaş yavaş bozularak mı yoksa PAT diye mi gitti?

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 20, 2014, 09:50:29 ÖÖ »

Orchid çok geçmiş olsun, kötü olmuş

İnşallah sigorta felandır.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2014, 10:33:36 ÖÖ »

Görüntü pat diye gitti abi. FUSE yazan yeri açtım sigorta atmamış tel dümdüz duruyor. Birazdan yine denicem. Ama yaşadığım bir olay haber verdi bu olacakları 3'leme olacak dedim oldu da. 6.histe iyi olunca mekanlarda da istemiyorlar uğursuz diye. Kahkaha

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 20, 2014, 10:36:43 ÖÖ »

Orchid çok geçmiş olsun, kötü olmuş

İnşallah sigorta felandır.

Senin oyunlar yaktı makinayı Kahkaha

Önceden KOF 2002'de de oldu ama görüntü gelmişti bu sefer komple gitti.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 21, 2014, 04:23:38 ÖÖ »

Tekken 5 DR'ı da demin denedim sesli çalışıyor ama kabinde görüntü yok. İşe bak cihaz gelmeden önceki gün kabinin şase gitti. Gerçi 2 kabin daha alıcaktım eve ne yapıp edip ama önce tamir ettireyim Candy Cab'i.

Ayrıca sağolsun özgür @kirkoryan benim ilk kabinin jammasını arcadeforge'dan aldığım uzatma kablosunu lehimleyerek genişletti ama bu kabloda bildim bileli garip bir sorun vardı. Şöyle iza etmek gerekirse kabinden çıkan jammaya uzatma kablosunun 28 pinlik yeşil kısmını takıp diğer ucu olan jammaya da board takarsak yine çalışmıyordu aynı lehimde olduğu gibi ama bazı oyunlarda bunu yapıyor misal neogeo sisteminde veya umk3'de bu hata yok. Lehimden önce kendi jamma soketinden ise her oyun açılıyordu. Kabini yapan adam jamma soketini öyle bir yere koymuşki kabinin içine yuva yapası geliyor insanın.

Şimdi aklıma gelenlerden kablo arızalı değil öyle olsa hiçbir oyun açılmazdı önceden de sonradan da. Uzatma kablosunun jamma soketi oyun seçiyor seçeneği aklıma yatan ilk etken. @yavuzg bu konu hakkında yorumunu bekliyorum.

Kabinden çıkan jamma soketini atmadım olmadı uzatma kablosunun ucuna onu lehimlemek gerekebilir sence olur mu yoksa boşa mı kürek çekeriz ?

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 31, 2014, 19:57:46 ÖS »

Eski soketi taktık ama yok olmuyor. Eskiden her oyun açılıyordu. Nasıl iş bu anlamadım. Açılmasa hiçbir oyun açılmaz. Kafasına göre oyun açıyor kabin. Bu kabinde adam öyle bir yere koymuş ki JAMMA'yı Namco System 246'dan sonraki sistemleri takması daha sorun olurdu çünkü i/o board kısa tasarlanmış. Tekrardan uzatma kablosu alıcam son çare olarak yoksa bu kabini NeoGeo kabini olarak kullanıcam.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ocak 01, 2015, 13:32:29 ÖS »

@orchid senin sorunun nedir o kabinle, kısaca bir özetlermisin? Değişik zamanlarda karşılaştığın sorunları okuyorum şimdi ama bir şey anladım dersem yalan olur

"Eski soketi taktık ama olmuyor" dediğin nedir mesela?

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ocak 01, 2015, 14:44:54 ÖS »

Abi soketten kastım JAMMA ucu mavi renkti kabinin üzerinde gelen ama ama kabini yapan kişi kablo bağlantılarının ucuna bitişik monte etmiş JAMMA'yı. NeoGeo slotu olsun, PCB'ler olsun takarken sıkıntı oluyordu üzerine Namco systemleri takmak imkansız gibi birşey çünkü i/o boardları kısacık. ArcadeForge'dan aldığım bir JAMMA uzatma kablosu vardı. Kabinde bulunan JAMMA ucunu söküp ilk bu kabloyu bağladık ama kafasına göre oyun açmaya başladı (eskiden her oyun açılıyordu) sonra JAMMA ucundandır diye düşündüm ve uzatma kablosunun ucunda gelen JAMMA yerine kabin üzerinde gelen JAMMA'yı lehimledik yine oyun seçiyor işe yaramadı. Kablolarında sıkıntı olsa hiç oyun açmaz. Voltaj ayarı ile de ilgili değil olay. Nedir düşüncen merak ediyorum. İşin içinden bir sen çıkarsın.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ocak 01, 2015, 15:58:00 ÖS »

Sorunun 56 sebebi olabilir

JAMMA soketinin bir kablosu dibinden/içinden çatlamış/kopmuş olabilir. Tüm 56 pini baştan sona multimetre ile test edip kopukluk nerede diye anlaman lazım.

Yine multimetre ile tüm voltaj pinlerini (12V, 5V, -5V) JAMMA soketi tarafında ölçmeni tavsiye etmek dışında bir şey aklıma gelmiyor eldeki bilgilerle...

"Açmıyor" derken; X oyuna güç geliyor, görüntü gelmiyor. Veya monitöre görüntü geliyor ama ses gelmiyor v.s. gibi daha spesifik bilgi versen, hatta yaptığın uzatma kabloyu ve bağlantıların detaylı fotoğrafını çekip koysan süper olacak...

Bazı oyunların "açılıp" bazılarının açılmaması -5V kablolarında veya bir GND kablosunun temas sorunu gibi geldi bana...

Yani JAMMA kablosu yapısı komplex bir şey değil. Ancak tabii bunu uzatma operasyonunda 56 kabloyu da doğru bir şekilde birbirine bağlamak önemli. Burada bir hata yapmış olma olasılığın yüksek...

yolcunet
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ocak 01, 2015, 16:01:01 ÖS »

makinayı yolla bakalım burda yavuzum en iyi çözüm   
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ocak 01, 2015, 17:29:05 ÖS »

Sorunun 56 sebebi olabilir

JAMMA soketinin bir kablosu dibinden/içinden çatlamış/kopmuş olabilir. Tüm 56 pini baştan sona multimetre ile test edip kopukluk nerede diye anlaman lazım.

Yine multimetre ile tüm voltaj pinlerini (12V, 5V, -5V) JAMMA soketi tarafında ölçmeni tavsiye etmek dışında bir şey aklıma gelmiyor eldeki bilgilerle...

"Açmıyor" derken; X oyuna güç geliyor, görüntü gelmiyor. Veya monitöre görüntü geliyor ama ses gelmiyor v.s. gibi daha spesifik bilgi versen, hatta yaptığın uzatma kabloyu ve bağlantıların detaylı fotoğrafını çekip koysan süper olacak...

Bazı oyunların "açılıp" bazılarının açılmaması -5V kablolarında veya bir GND kablosunun temas sorunu gibi geldi bana...

Yani JAMMA kablosu yapısı komplex bir şey değil. Ancak tabii bunu uzatma operasyonunda 56 kabloyu da doğru bir şekilde birbirine bağlamak önemli. Burada bir hata yapmış olma olasılığın yüksek...

Uzatma kablosu ile kabinde bulunan JAMMA'ya direk bağlantı yaptığımda da aynı durum vardı kafasına göre oyun açıyor veya açmıyordu. @kirkoryan ile yaptığımız olay dipte bulunan JAMMA bağlantısını elimizde bulunan JAMMA uzatma kablosu ile genişletmekti. Buradan yola çıkacak olursak bağlantı yapılırken bir hata oluştu başka birşey aklıma gelmiyor. Dediğim gibi uzatma kablosunda da sorun olabilir. Direk kabinde bulunan JAMMA'ya bağlayıncada aynı sorun vardı. Güç kaynağım sağlam çünkü her oyun açılıyordu en başından beri. Değerleri ölçtüğümüz de 12V, 5V, -5V alıyoruz.

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: