Senenin son tamiratı

Artık test edilmemiş, test edilip sonra bakılacak dediğim veya yedek parçaya ayırdığım arcade kartlarımı koyduğum sepetten çektiğim ve tamirat için masaya yatırdığım son kart

Pang 3
Önce kısaca bu arcade sistem hakkında biraz bilgi vereyim. "Capcom Play System" Capcom firması tarafından arcade oyunların üretim maliyetini düşürmek için teknolojiyi standartlaştırmaya başladığı ilk sistemlerden. Bu sistemde de ağabeyi CPS2 sistemleri gibi üst üste takılan devre kartlarından oluşuyor. Ancak CPS2'ler gibi henüz bir plastik kasaya girecek kadar gelişmemiş.
A Board: En alt katmanı oluşturan ana kart. Bu tüm oyunlarda standart. Yani herhangi bir CPS1 oyununun A board'u her hangi başka bir oyunu çalıştırabilir.
B Board: ROM board olarak da tabir edilebiliyor. Bu katmanda oyuna özel ROM'lar ve PAL'ler bulunuyor. Oyunu oluşturan grafik, ses ve program bu katmanda. Kartta ayrıca PAL (Programmable Array Logic) çipleri bulunuyor. Bu çipler onlarca mantıksal devre elemanının yapacağı oyuna özel mantıksal donanım konfigürasyonunun programlanarak tek bir pakete sığdırılmış hali diyebiliriz. Kopya koruması için de kullanılırlar. (Bkz.
http://en.wikipedia.org/wiki/Programmable_Array_Logic)
C Board: Bu en tepeye yerleştirilen minik kartta "CPS-B" ile başlayan bir kodu olan özel capcom çipi bulunur (Başkaca elemanlar da olabilir ama esas eleman bu özel çip). Bu C boardlar bazı oyunlarda ortak olarak kullanılabildiği gibi bazı oyunlara spesifik üretilmiş olan versiyonları da var. Temelde kopya koruma amaçlı mantık devreleri ve eğer oyunda uygulanmuşsa "suicide battery" (intihar eden batarya) yapısından sorumlu olup esasen oyunun grafikleri ile ilgili bir donanım.
Evet bu tanıtımdan sonra, tamirat konumuz olan oyunumuz; Pang 3

Bu kartı da yolcunet'den aldığım ilk parti kartlarla birlikte "arızalı" olarak temin etmiştim. Yine belirtmekte fayda var, kartı bilinçli olarak "arızalı" olarak almıştım.
Peki temelde neydi bu kartın arızası?
1) Karman çorman grafikler
2) Hiçbir ses yok