Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımCommodore 64 Görüntü Sorunu
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore 64 Görüntü Sorunu  (Okunma Sayısı 26738 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Eylül 14, 2020, 12:10:19 ÖS »

RF kabloyla bağladığın zaman kanal taraması yapmalı ve doğru frekansı bulmalısın.

Alıntı
The HF signal is used by the PAL version (Europe) in the UHF aera (470-862 MHz) on channel 36. For the NTSC version (USA) in VHF aera (174-230 MHz) on channel 3 or 4. The impedance is 75 Ohm.

Kaynak: http://www.c64-wiki.com/index.php/RF_Jack

Ya da daha güzeli Composite veya SCART/S-Video kablo yaparak/yaptırarak daha kaliteli görüntü alabilirsin.

SCART/S-Video:

Kaynak: http://ilesj.wordpress.com/2012/03/30/c64-av-cable-theory-and-practice/

Composite:

bu şem çalışmıyor kaç defa denediysem netice alamadım uğraşıcakların dikkatine. sony tv de saçma sapan bir görüntü veriyor sebebini bilmiyorum 2 defa yaptın 2 tv 2 defa kablo yaparak denedim netice çalışmıyor. çalışan bir şema bilen varsa paylaşırsa iyi olur.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Eylül 14, 2020, 14:45:56 ÖS »

SCART pin16'yı GND'a bağlamayı denedin mi? Normalde pin 16 TV'ye ne tür sinyal gönderdiğimizi anlatmak için kullanılıyor. Bu pin'e 0-0.4V verirsek (Yani GND'a bağlarsak) TV gelen sinyalin Composite olduğunu anlar.

Ayrıca, her TV SCART soketinden S-video (Chroma-Luma) sinyalini anlayamayabilir. SCART standardında Composite Video, RGB seçimi pin16'ya verilen voltajla algılanabiliyor olsa da S-video veya Component video gibi sinyaller ancak TV menüsünden spesifik olarak seçilerek (eğer TV destekliyorsa) algılanabilir.

Bu bilgiler ışığında bir kez daha test et istersen...

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Eylül 14, 2020, 14:48:36 ÖS »

Ha bir de o şemada pin 8 hakkında bir bilgi vermemişler. Bu pin TV'yi otomatik AV moduna almak için kullanılan pin. Buraya 5V verirsen (aslında 4:3 formatı için 12V vermen lazım ama TV zaten 4:3 ise farketmez ne voltaj verdiğin) TV otomatik AV moduna geçer. O şemada 8'e bağlantı yapmamışlar...

SHARKHONN
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Mart 24, 2024, 23:04:47 ÖS »

Elimdeki c64 görüntü alamıyorum 1 gün önce sıkıntı yoktu bugün çalıştırdım görüntü gelmiyor hem tv de hem 1084S de denedim ekrana görüntü gelmiyor sorun nedir.RCA kablodan görüntü kablosu yapmıştım onu kullanıyorum.
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: