Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga EmülasyonWinUAE de CF Kart / Compact Flash Hazırlarken Hata Alıyorum
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: WinUAE de CF Kart / Compact Flash Hazırlarken Hata Alıyorum  (Okunma Sayısı 21921 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 15, 2015, 12:18:27 ÖS »

Olası hataları önlemek adına yaptıklarımı yazayım. Buna rağmen olmuyor tıkandım...
-> admin ile açıyorum
-> "C:\Program Files (x86)\WinUAE\winuae.exe" -disableharddrivesafetycheck     şeklinde
-> PC den safety remove ediyorum artık pc görmüyor
-> winuae görüyor, HDDToolbox -> information dan scsi_device_name: uaehf.device şeklinde
-> hddtoolbox listesinden seçip Change Drive Type -> define new -> read configuration yapıyorum
-> Compact Flas listeye geliyor. Partition vs. işlemler ok ama

Ne zaman ki Save Changes desem
Bazen Error 28 on write
Bazen Error 29 on write
« Son Düzenleme: Ocak 17, 2015, 00:43:41 ÖÖ Gönderen: ilkergorkem » Logged

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2015, 12:44:09 ÖS »

CF kaç GB ve marka model konusunda bilgi verebilirmisin. Bazı CF'lerin sabit disk olarak kullanımında sorunlar olduğu konusunda bilgiler var... Detayları paylaşırsan daha iyi olabilir.

ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 15, 2015, 13:13:09 ÖS »

SanDisk ve 512Mb   . Ben PC ye takmamı sağlayan CF Kart okuyucudan şüphelendim ama deneyecek başka okuyucum yok. Evde bir de gerçek Amiga da deneyeceğim. Geçen denediğimde HDToolBox dan haberim yoktu. Belki bir sonuç çıkartırım

---------------
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ocak 15, 2015, 13:17:26 ÖS »

En güzeli partition'ları gerçek Amiga'da oluşturup daha sonra WinUAE'de kurulumu tamamlamak.

Bu arada HDInstTools'da güzel bir partition oluşturma aracıdır.

http://aminet.net/package/disk/misc/hdinst

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2015, 14:10:06 ÖS »

akşama deneyeceğim.

bu arada LW3D nin şu kaynağı çok güzel olmuş işime yaradı. Classic Workbench nedir nasıl kurulur iyice öğrenmiş oldum. http://www.gokhansonmez.com/2007/37/amiga-harddiskini-winuae-kullanarak-pcde-hazirlamak/

---------------
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2015, 14:53:49 ÖS »

En güzeli partition'ları gerçek Amiga'da oluşturup daha sonra WinUAE'de kurulumu tamamlamak.

Bu konudaki en büyük sorun, elinde ilgili dosyaları içeren bir disketin olup olmadığı. Ben de 2 farklı CF kart okuyucu ile baştan sonra tamamlayamadım kurulumu (4GB CF ile) (admin yetkileri tanımlamama rağmen). Amiga'dan formatlayıp kullanmam gerekti.
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 15, 2015, 15:19:21 ÖS »

Bir seferinde cf kartta benzer sıkıntıyı bende yaşamıştım. cf kart adaptörünün usb kablosunu, çok az geriye çekince kuruluyordu Kahkaha Gerçekten çok saçma bir durum ama diğer türlü yarıda hata veriyordu. Cf kart adaptörünü değiştirince sorun kalmamıştı. Kahkaha 
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ocak 15, 2015, 15:29:48 ÖS »

CF'yi WinUAE'ye sabit disk olarak eklerken, Read ve Read & Write seçenekleri ayrı ayrıydı hatırladığım. Dikkatsizlik eseri Read olarak eklediğimde benzer sorunu yaşamıştım... Bunuda akılda bulundurmak gerek.

AmigaMania
Deneyimli

Guru Meditation

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ocak 15, 2015, 16:45:40 ÖS »

hdf dosyası upload yapmak yasal mıdır, değil midir bilmiyorum ama kurulumla uğraşmak istemeyen arkadaşlara hazır kurulu ClassicWB 3.9 verebilirim.
Formatlı ve bootable seçenekli bir CF'ye DOpus ile kopyalamak yeterli.
Amiga Forever Workbench 3.x ile açtığınızda direk aktarabilirsiniz.

C= Commodore Amiga 4000D/060 RTG
C= Commodore A1200/060
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 15, 2015, 17:06:48 ÖS »

@AmigaMania

Sen bir yerlere yükle, orijinaline sahip olan kullansın, sahip olmayan da 24 saat içinde sistemine format atsın
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ocak 16, 2015, 00:14:42 ÖÖ »

CF karta, PC de FAT ve sonra FAT32 olarak format attıktan sonra iki şekilde de PCMCIA a takıp Amiga'yı açtım bir belirti vermedi HDToolBox da ise bulamadı bir şey. PCMCIA adaptörle gelen disketten Mount programını çalıştırdım. işlem sonunda compactflash.device vs. bir kaç dosya ilgili klasörlede belirdi. Mount başarılı oldu ki daha sonra tekrar denedim zaten bağlı dedi. Ama iş CF0: a gelince please insert volume diyor.

CF kart bozuk değil herhalde çünkü PC de çalışıyor ama amiga ya gösteremedim uyumsuz olan kartlar olabiliyormuş sanırım. bu da öyle galiba

---------------
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ocak 16, 2015, 00:34:05 ÖÖ »

CF card uyumlu olmayabilir. Bu işlemleri hep Amiga'yı powerdan kapatıp açarak deniyorsun değil mi? PCMCIA portuyla alakalı bir sorun vardır. resetle alakalı. Sendeki sistemde PCMCIA reset patch'i var mı acaba? ya da gerekiyor mu? Ama sen yinede powerdan kapatıp açarak dene derim..

blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ocak 16, 2015, 07:08:07 ÖÖ »

eger cf daha onceden ffs,sfs veya benzeri formatli degilse .winuae icinde partisyon yapamazsin.sebebi cf disk yapisi fat olarak partisyona sahip olmasi ve bunu usb veya pcmcia uzerindeki kontrolcu winuae üzerinde ffs veya sfs partisyon yapamamasidir .ancak dogrudan anakart io kontrolcusune bagli olmalidir.yani tipki ide hdd gibi ide kablosuna bagli olmasi gerekir.ben cf kart 2.5"ide to 3.5" cevirici ile ide kabloya baglayip.bios uzerinde direk cf karti tipki hdd gibi gormesini sagladiktan sonra winuae uzerinde partisyon ve format yapabildim.baska yontem var mi bilmiyorum.
« Son Düzenleme: Ocak 16, 2015, 09:20:35 ÖÖ Gönderen: blackturk » Logged

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ocak 16, 2015, 23:45:26 ÖS »

CF Kart ı winuae de partitionlara ayırma ve sonrasında Format atma problemini çözdüm!

- Yeni versiyon winuae lerde -disableharddrivesafetycheck opsiyonu çalışmıyor. Bu yüzden eskisi gibi CF nin FAT32 , FAT olması işi bozabiliyor. PC de mount olan CF sorun çıkartıyor Block Zero ya yazma gerçekleşemiyor. Yani hiç partition olmamalı.

- Ancak bunu nasıl yapacağız? windows disk managment CF deki partitionu sildi gözükse bile olmuyor (belki de bazı CF kartlarda işe yarıyordur). En iyisi diskpart ile MBR/partition tablosunu silmek, sonra CF yi çıkartıp tekrar PC ye takıp tekrar işlemleri denemek. İşte ben denedim ve Save Changes daki hatayı almadan işlemi geçtim iki adet partition gözüktü format ta attım.

- DISKPART İşlemleri -
1) CMD çalıştırdıktan sonra DISKPART yazıp çalıştırın. Sonra
2) list disk
3) select disk x (sizde CF kaça denk geliyorsa)
4) list partition
5) clean

Sevincim fazla uzun sürmedi çünkü winuae de herşey artık tamam iken gerçek Amiga ya PCMCIA vasıtasıyla CF kartı taktığımda halen ne ekrana disket ikonları çıkıyor ne Diskopus da GDH0: görüyorum shell den CF0: yazıyorum disk takın diyor. HDToolBox dan ise liste yine boş geliyor... Acaba neden???

---------------
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ocak 17, 2015, 11:50:02 ÖÖ »

ilker haftasonu zaman bulabilisem bendeki CF'lerden birini PCMCIA'dan okunacak hale getireyim. Sana ulaştırırım. Sorun CF'de mi? PCMCIA dönüştürücüde mi? anlarız...

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: