Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Sıfırdan kabin tasarımı ve imalatı, Arcade pcb ve mame
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sıfırdan kabin tasarımı ve imalatı, Arcade pcb ve mame  (Okunma Sayısı 217479 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #60 : Şubat 07, 2015, 23:03:56 ÖS »

Çok fazla da vaktim yok, acayip derecede vaktim buna gitti. İş güç yalan oldu resmen.

Daha bu işin başı

Yine de tebrikler, karar verip aksiyon almak da büyük başarı...

Zaten bu birinci kabin. Bundan edindiğin tecrübe ile ikincisinde daha rahat edersin. Şimdi ikinci kabin sana masal gibi geliyor olabilir, hatta bunu yaparken bile "nerden bulaştım bu işe" diyeceğin anlar olacak. Ancak bittikten sonra başka bir temalı bir tane daha yapmak isteyeceksin

Kolay gelsin...

ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #61 : Şubat 07, 2015, 23:15:07 ÖS »

Bu ne hız. Kontrol panelin detaylarını nasıl çözdün? Benim gibi üstten vidalayacak mısın?

Bu işlemi elindeki joystick freeze istediği için mi yaptın? Her modelde buna gerek olmuyor.

2 senelik düşünme ve çizimleri sayarsak yavaş sayılır..

Kontrol panel için geçenlerde bauhaus'a gidip ıvır zıvır baktım. Hırdavat reyonunu ezbere biliyorum zaten artık. Orada mandal kilit karşılığı olarak satılan bir demir parça ile, montaj L demirlerinin güzel bir aralıkla yaklaştıklarını fark ettim. Benim çizimden anlaşılır mı bilmiyorıum, ama böyle uydurma bir yöntem denemeye karar verdim.

L parça yan yanaklara monte olan U şekline benzer çıtaya vidalı olacak. Ucu kanca gibi olan parça ise kontrol panelin altına. KP koyup 3cm itince ileri panel tam olması gereken yere gelip kilitlenmiş oluyor. Geri gelmemesi için de dandik bir döner kilit koydum. Bauhausda bir sürü vardı göbek 18mm olan birini çizdim ben. Bu sadece panelin geri kaymasını durduruyor. Diğer parçalar da yukarı yada ileri gitmesini. Sağa sola da zaten yan yanaklar tuttuğu için gidemiyor. İşallah atladığım birşey yoktur.

Neden böyle yaptım:
Sadece üst parçayı, bize yakın kenardan menteşeleyemiyordum, çünkü çıkıntı kalıyordu. Sandık gibi açılsa arkadan menteşeyle, o zaman da joystickler cama geliyordu tam açamıyordum. Bunda panelin kilidi açıp, 3cm çekince, serbest olarak yukarı çıkabilir olacak. Kabloları soketlerinden çıkartıp aynı panelin 3 kişilik olanını takabilirim mesela.. ayrıca uzun işim olursa çıkarıp yana bir yere dayayabilirim gibi.

Ama uygulayınca orası burası sallanır mı, çirkin dururmu falan göreceğiz artık.

Dediğim gibi sırf plan ve çizim de bayıyor bir süre sonra aksiyon istiyor bünye.

Benim joystick önce kısa görünmüştü gözüme. Sonra kol yüksekliğinin ayarlanabilir olduğunu fark ettim farklı parçalar ile. Ama bir konuda süpheye düştüm. Aslında foto çekip koyarak daha iyi anlatabilirim de montaja döneceğim, daha sonra koyarım ama. 3 yükseklik yapabiliyorum joystickde, en yüksek olan kurtarıyordu 18mm lik suntayı. Ama sonuçta joystickin hareket ekseni (pivot) yine de çok aşağıda oluyor. Ve SF yada MK gibi oyunları ciddi oynayacaksak, o kadar yüksekten joystick tutma can sıkar. O yuzden bir çaba ile joysticki daha yüzeye yaklaştırmak istedim. Ama bir yandan da abanan ayılar olacağı için, MDF yi de çok inceltmek istemedim. 8mm kurtardım 10mm MDF tutuyor. Ha 8mm pivot yükselince ne olur.. bilmiyorum. Şart değildi, ama ben mi kestim, CNC 1 dakka uğraşmadı bile, neden olmasın.

Daha önce (bundan 16 yıl önce) bir kutu yapmıştım, 8 button + joystick. Suntadan birbirine vidalayarak. İcine de gamepad bacaklarına lehim ile butonları bağlamıştım. O zaman 10luk matkap ucu ile bu düğme deliklerini açıp, 18lik suntayı maket bıçağı ile eşeleyerek genişletmiştim.. 8 buton, ve joystick.. 1 gün sürmüştü. Düğmeler zor bela girene kadar genişletiyordum. Şimdi CnC nin deliklere butonları koyunca nasıl bir lüks hissettim anlatamam.

* CPIsoDetail2.png (87.58 KB, 1573x633 - Görüntüleme: 1572 kez.)

* CPIsoDetail.png (157.98 KB, 1079x669 - Görüntüleme: 1545 kez.)
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #62 : Şubat 07, 2015, 23:21:16 ÖS »

Zaten bu birinci kabin. Bundan edindiğin tecrübe ile ikincisinde daha rahat edersin. Şimdi ikinci kabin sana masal gibi geliyor olabilir, hatta bunu yaparken bile "nerden bulaştım bu işe" diyeceğin anlar olacak. Ancak bittikten sonra başka bir temalı bir tane daha yapmak isteyeceksin

Ne!? Yok öyle birşey. Hayatta. Şu ayağa kalksın ve evi toplayayım, başka birşey istemiyorum. 2 bar taburesi alıp hatunla Die hard falan oynıycaz. Başka kabin... şaka mı. Öyle birşey yok.. İçki getirin bana. Tema falan istemiyorum. Nerden bulaştım bu işe zaten evet.

Şu resmi derhal eklemem gerekiyor:

* CP.jpg (260.75 KB, 977x732 - Görüntüleme: 1591 kez.)
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #63 : Şubat 07, 2015, 23:30:35 ÖS »

Kesim dosyasını oluşturmadan önceki son halinin inventordaki renderlı hali...

* FinalRender.png (157.74 KB, 1486x950 - Görüntüleme: 1492 kez.)
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #64 : Şubat 07, 2015, 23:57:20 ÖS »

Ne!? Yok öyle birşey. Hayatta. Şu ayağa kalksın ve evi toplayayım, başka birşey istemiyorum. 2 bar taburesi alıp hatunla Die hard falan oynıycaz. Başka kabin... şaka mı. Öyle birşey yok.. İçki getirin bana. Tema falan istemiyorum. Nerden bulaştım bu işe zaten evet.

Şu resmi derhal eklemem gerekiyor:

Büyük konuşma. Bittikten 6-8 ay sonra görürüm seni. Kendini internette yine arcade kabinlerin resimlerine bakar bulacaksın. Neyse, daha anlatmıyayım, yaşayarak görmen daha iyi

Bu arada kontrol paneli yerine oturtmak için keşke şu "cabinet latch/clamp" denen şeylerden sipariş verseymişsin. Ben ilk iki kabinde bauhaus'daki sandık kilidi ve uzun gardrop menteşeleri ile çözmüştüm sorunu ancak sonra pacman'de cabinet latch kullandım.

Ancak anlattığından anladığım kadarıyla bir şekilde halletmişsin o sorunu...

ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #65 : Şubat 08, 2015, 01:57:37 ÖÖ »

Halledeceğimi umdum demek daha doğru olur

Cabinet latch'i de düşündüm, ama onu açmak için benim tasarımda, ön kapaktan eli yukarı uzatıp bi şekilde görmeden latchi serbest bırakmak gerek. Bu nedense bana zor geldi o gün. Gittim böyle birşey yaptım. Onu bulmakta ne var sanki keşke öyle yapsaydım, dünyanın işini çıkardım böyle yapıp, üstelik çalışma garantisi de yok.

Atladığım ufak tefek detaylar hemen çıkmaya başladı.

Mesela süpürgelik için yanaşma. Kabinin arka alt kenarına bir süpürgelik yanaşması yapmamışım. Dekupaj....

Jeton mekanizmasinin genişliğini kabaca ölçmüştüm, unutmuşum, çıkıntıları falan var girmiyor tabi. Dremel + dekupaj talaş gürültü vs..

Ön kapak için kafamda birşey vardı, kontrol paneldeki kadar uydurma bir yol, onu da çizmeyi unutmuşum, girişeceğim artık bir şekilde.

Arkalıklardan kestirdiğim panellerin ölçülerini benim DXF dosyasından ölçüp kağıda yazıp ebatlama ustasına vermişlerdi. 1 parça eksik bir parça da yanlış kesilmiş. Neyse ki 3mm MDF maket bıçağı ile bile kesilir, ve neyse ki artan 3mm MDFyi almıştım.

Az önce kontrol panel bağşantı detayının screenshotlarını alırken fark ettim ki sağ kenarda butonlarla üst üste gelmiş o kilitleme zımbırtıları. Dremele iş düştü yine.

Ayrıca bir heves hoparlorları takayım dedim, konya sokaktan aldığım 2 hoparlör farklı çıktı iyi mi. Baya görüntü farkı var. Aldığın herşeye dikkat edicen işte..
---

Bir tanıdık baskıcı var, orada yanlara baskı işini yapacağız. Laminasyon da var, ayrıca kaplama da yapıyor alet. Folyoyu kabarcık bırakmadan kaplayalım diye delirmeden. Dedik ki makine bitince çıktı al, eve götür kapla kapla yerine, parçaları kaplayalım sonra eve götürüp monte edelim.. Tabi bunu beklerken insan merak ediyor kabin nasıl olacak diye, parça alıştırması yapıyor...

* yerde.jpg (224.54 KB, 980x737 - Görüntüleme: 1589 kez.)
« Son Düzenleme: Şubat 08, 2015, 02:01:04 ÖÖ Gönderen: ggolem » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #66 : Şubat 09, 2015, 10:38:31 ÖÖ »

Kabin baya çıkmış ortaya...

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #67 : Şubat 09, 2015, 12:24:52 ÖS »

Kabin baya çıkmış ortaya...

Bunlar hep senin sayende  usta

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #68 : Şubat 10, 2015, 01:29:22 ÖÖ »

T molding kanalları adına, toz toprak talaş olmayayım dedim. Gittim marangoza.. (tanıdık marangoz, dedi ki illaki çözüm çıkar. getir buraya.) Oysaki 2 caucassian'a işi bağlamıştım YavuzG ile.

Bendeki parçaların tamamı convex değil. Yani parçada iç köşeler var. Daire testere masasına konulunca dik olarak parçanın her kenarı testereye yanaşamıyor. Ama çoğu uzun kenar yanaşıyor. 1.5mm lik genişlik yerine 2mmlik genişlikle denedik bir mdf parçaya, Tmolding guzelce oldu. Bütün yanaşan kenarlara açtık 2mm ile. Toplam 2 dakika sürdü tabi. Sonraö baktık baktık frezeydi şuydu buydu yok hiç biri olmuyor kalan kenarlara.

Titreşimliyle deneyelim dedi, elde açarsın artık...

Titreşimli bir dalga var ya... Yeni icat, bauhausda falan da görüyordum da, yok ya bu bu kadar rahat değildir demiş ve almamıştım. Çıkardı verdi aleti elime, bir de uyduruk MDF parça. Üstüne kalemle çizdim tam orta çizgiyi sonra da elle giriştim. Alet baya başarılıymış. Üstelik bu kötüsü, bocsh marka. Makita var da esas o çok iyi ama o burda değil dedi.

Ağır MDF tozu altında (ki baya zararlıdır) bir siteler marangoz atelyesinde, bir noktaya odaklanarak pür dikkat geçirilen 2.5 saatten sonra, işi bitirdim. Kollarımı 15 dakka hissetmedim ama neyse kalıcı hasar yokmuş. Babamın da parçaları tutması sayesinde bu kadar. Yoksa 4 saat sürerdi herhalde. Elle açılırsa yamuk yumuk olacağından emindim, o yüzden önce bir dayama parça yaptım. Titreşimli zımbırtının bıçağının ucu kesiyor sadece, altını dayamaya yaslayınca en azından klavuz olarak açtığım ilk yarık düzgün oluyordu. Sonra onu derinlet genişlet vs..vs.. Bana göre oldukça anormal olan bu süreçte bir tane bile foto çekmemiş olmam yazık tabi...

Ama sonrasında çektim. Sonrası da baskıcıdaki süreç oluyor. Dedim ya, yan parçalar üzerine sideart istiyordum ve bunu folyo çıktı ve laminasyon ile yapacaktım.

Side artı, eşimle zaten baya bir çalışmıştık. 300DPI tam yanak büyüklüğünde hazırladığımız görseli, 2 parçaya ayırıp sonra da, etrafından 10mm pay devam ettirdim. Folyo esneyen bir malzeme, kaplarken ufak tefek kaymalarda, kenarlardan baskısız beyaz zeminin sırıtmasını istemem. Fazlasını da kenarlara katlar Tmoldingi onun üzerine çıkarırım diye planladım.

Çıktıyı aldık, o ebatta görmek ekranda görmekten çok daha etkileyici oluyor.. Ağzımın suyu aka aka, bu çıktıları, laminasyon makinesinden geçirip lamine ettik. Çünkü aksi taktirde bu baskılar kolayca çizilip zarar görebilir.

Ardından lamine edilen çıktılar, kesildi ve hizalanıp parçalar üzerine yine laminasyon makinesinde silindirden geçirilerek kaplandı. Sonuç beklentimin çok ötesinde iyi oldu.

Bu metodu uygulamak isteyenler olursa önemli bir not:
Laminasyon makinesi bir silindir ile parçaya baskı uyguladığı için, parçanın silindire ilk değen kenarı ve son çıkan kenarlarında (yani silindire paralel olan kenarlarda) eğer Tmolding kanalı varsa, orada parça 8mm e inceldiği ve altında da boşluk kaldığı için kırılabilir. Benim parçalardan birinin üst kenarını hafif çatlatmış. Kırabilirdi de. Bu durumda, farklı bir açı ile silindire vermek yada elde kaplamak daha iyi (ama sinir bozucu) olur.

Bildisayarda tasarim, CNC ile kesim ve ayni şablon üzerine yapılmış görsel in bilgisayar çıktısı. Parçalar doğru kaplandığında, resimde birleşim yerini görülmüyor bile.

Bu kalitede baskı ve daha önemlisi kaplama imkanı Fevzi Çakmak 2 deki kumrulara yakın, Serhat Reklam sayesinde mümkün oldu.

* Serhat1.jpg (190.7 KB, 975x731 - Görüntüleme: 1497 kez.)

* Serhat2.jpg (300.34 KB, 975x1126 - Görüntüleme: 1620 kez.)

* Serhat3.jpg (208.51 KB, 728x971 - Görüntüleme: 1468 kez.)
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #69 : Şubat 10, 2015, 02:12:07 ÖÖ »

Ben laminasyon kısmını anlayamadım. Folyoyu bastıktan sonra MDF ile birleştirmek için bir makineye daha mı soktunuz? (Belli ki öyle - panelleri basım yerine götürdüğüne göre)

Peki baskı nedir? Inkjet? Mürekkep UV'ye dayanıklı mı? Kaça maloldu?

Eğer kullandıkları toner/mürekkep UV'ye dayanıklı değilse 1 sene içinde renkler solar. Normal "dış mekan" inkjet/toner plotterların bir başka sorunu ise darbelere dayanıklı olmamaları ve zamanla dökülme yapması. Bunların olmaması için ya basımdan sonra "UV lak" atılması lazım folyonun üzerine ya da solvent baskı yaptırmalısın.

Gerçi görseller gayet canlı ve güzel gözüküyor. Tanıdık demiştin sanırım bastırdığın yeri, muhtemelen bu bilgileri onlar da vermişlerdir ve uygun malzeme kullanmışlardır.

Solvent baskıda bu detayda çözünürlük yakalamak zor o da ayrı tabii...

Panelleri birleştirdiğin ve kabini görseller ile birlikte ayağa kaldırdığın anı görmeye sabırsızlanıyorum Kahkaha

İyi çalışma, kolay gelsin...

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #70 : Şubat 10, 2015, 07:54:42 ÖÖ »

Panelleri birleştirdiğin ve kabini görseller ile birlikte ayağa kaldırdığın anı görmeye sabırsızlanıyorum Kahkaha

Yaa nasılmış, bizde senin projeleri izlerken işte böyle sabırsızlanıyoruz. Kahkaha

@ggolem;
Görseller harika olmuş.
« Son Düzenleme: Şubat 10, 2015, 07:56:17 ÖÖ Gönderen: joker_ » Logged
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #71 : Şubat 10, 2015, 10:03:35 ÖÖ »

Ben laminasyon kısmını anlayamadım. Folyoyu bastıktan sonra MDF ile birleştirmek için bir makineye daha mı soktunuz? (Belli ki öyle - panelleri basım yerine götürdüğüne göre)

Doğru, bazı detayları yazmayı atlamışım, gece gece o kafayla haklısın. Senin sorduklarını da da kapsayan daha detaylı halini yazayım.

Laminasyon işi herhangi bir yüzeyi, çeşitli PVC malzemelerden biriyle kaplamak. Bu malzemelerin çoğu folyo gibi tek taraflı yapışkan. Dokulu olanları da var, parlak yada mat olanları da var.

Sokaklarda kimlik falan kaplayanlardaki makinanın çok büyüğü var, silindir yüksekliği ve ısısı ayarlanabilen.
Şunun gibi bir alet.

Laminasyon boyayı dış fiziksel etkilerden korusun diye. Bir miktar UV keseceğini de sanıyorum emin olmasam da. Ama temizlikçı  kadının bezinden, yada makine ile çalışırken, sürtünmelerden korur. Çok az da olsa bir görsel zayıflatması var, çıplak baskı daha iyi duruyor, ama çok az.

Uygulaması şöyleymiş, baskı alınıyor, aynı ebattaki bir PVC rulo kullanılarak alınan baskı bu laminasyon makinasında önce kaplanıyor. Yapışkanlı PVC tabakanın bir ucunu kaldırıp baskının üstüne hizalayıp silindire verince kava kabarcığı kalmadan tüm baskıyı kaplıyor alet. (aslında kabarcık kalıyor, ama mikro seviyede ve homojen dağılımlı. çok az görsel bozukluğun esas sebebi bu, ama buna karşı bir çözüm yok.)

Lamine edilmiş baskının arkasında hala folyobaskı tarafının yapışkanı duruyor ya, ikinci turda da bunun bir kenarını açıp, parçaya hizalayıp yine silindire veriyoruz. Bu sefer tabi MDF kalınlığına göre ayarlayarak. Böylece çok düzgün bir kaplama oluyor. Hir bir taraf esnemiyor.

Peki baskı nedir? Inkjet? Mürekkep UV'ye dayanıklı mı? Kaça maloldu?

Baskı inkjet. İlk denemeyi bununla yaptık, 3 farklı makina daha vardı tamamen başka teknoloji kullanan, bunla deneyim, kalite iyi olmazsa değiştiririz dedim. Baskıyı alınca çok iyi göründü gözüme. Alet 250DPI civarı basıyormuş, basan çocuk benim 300DPI'ı CMYK dosyayı gereksiz bulmuş ve 150ye indirmiş. 'abi dağıtma yapmazsa 150 de alıyoz, yoksa çok yavaş basıyo makine' açıklamasını yaptı, ne diyim şimdi Neyseki görsellerdeki karakter ilustrasyonları zaten 150DPI civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam, yani karakterlerde bir detay kaybı olmadı. Zaten olduysada hiç önemli değil, büyüğü güzel duruyor hakkaten.

Kullanılan mürekkep evet UVye dayanıklı. Zaten buna UV baskı diyorlar kendi aralarında.

Baskı laminasyon ve kaplama işinin ücreti 250TL. Ben bunu 1-2 yerde daha sordum, ipekcopy center, mert ozalit falan gibi, 150x100 lük sadece baslı için 60TL istemişlerdi. Bende 150x100 lerden 4 adet var, artı laminasyon artı kaplama.

altın bitmiş halini gönderiyorum şimdi.. Bitmiş değil de ayağa kalkmış diyelim, bitmeyen birşey bu meret.

« Son Düzenleme: Şubat 10, 2015, 10:23:50 ÖÖ Gönderen: ggolem » Logged
ggolem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #72 : Şubat 10, 2015, 10:21:22 ÖÖ »

Kesilen MDF parçaların bağlantısı için, illa cinslik yapıcam ya, şu mereti kullanmak istedim. Yapıştırmak yada çıtaya çakmak/vidalamak yerine.

Bunları aldıktan sonra, YavuzG'nin sanırım neo-geo yazısında olsa gerek birinin bu parçalardan kullansak nasıl olur sorusunu gördüm. YavuzG de çok sayıda gerekir ve çok milimetrik yerlerini tutturman lazım cevabını gördüm. Bi canım sıkıldı o sırada, doğru, çünkü. Neyseki meretin plastik olanı ucuz. 4 tanesi 1.5TL hem de bauhausda.

Fakat benim durumda bir fark var, hizlanmaları ile ilgili. Ben de klavuz kanallar olduğu için parça zaten tam yerinde milim  hareket etmeden duruyor. Bu kelebek denilen parçayı dayayıp, direk vidayla sabitleyebiliyorum. O yüzden bunun kullanılması mümkün oluyor. Bu şekilde oluk klavuz yoksa, gerçekten çok çok zor olur bu iş bu parçalarla.

Ve CNC dışında da bu klavuzları açmak büyük zahmet ve zaman ister, değmez.

* bottomDesign.jpg (111.89 KB, 1252x1014 - Görüntüleme: 1475 kez.)

* bottomsUp.jpg (362.89 KB, 1305x979 - Görüntüleme: 1526 kez.)

* Kelebek.jpg (202.6 KB, 1400x821 - Görüntüleme: 1525 kez.)
« Son Düzenleme: Şubat 10, 2015, 10:24:31 ÖÖ Gönderen: ggolem » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #73 : Şubat 10, 2015, 11:08:20 ÖÖ »

Laminasyon olayını anladım. Tabi "mat" laminasyon kullanılan mat malzemenin doğası gereği siyah ağırlıklı yüzeyde sırıtır, bahsettiğin micro hava kabarcıklarının sebebi o. Genelde zemin siyah ağırlıklı ise işi bilen baskıcı müşteriyi parlak laminasyona caydırmaya çalışır (parlakta o micro hava kabarıklar oluşmuyor)

Benim pacman'in kontrol panel kaplamasında da aynı durum olmuştu. Parlak laminasyonu da ben beğenmedim ve tamamen farklı bir baskı tekniği kullandım başka bir baskıcıda.

Bir de ipek ozalit bir makineden bahsetmişti, direk malzemenin üzerine UV baskı yapıyormuş. Ancak fiyatı pahalı gelmişti ve zaten ben kabinleri monte ettiğim için bir seçenek değildi...

Bir sonraki kabinde (ya da bu yazıları okuyanlar için) solvent baskı tavsiye ederim. Hem sağlam ve dayanıklı hem de daha ucuz (5 m2 => oracal folyo + baskı = 150 TL - hiç pazarlık yapmadım direk kabul ettim)

Bir de eğer oracal'ın yarı cast folyo'su kullanılırsa (hava oluklu) baloncuk olayı tamamen ortadan kalkıyor.

Baloncuk hikayesi aslında senin kabinin malzemesi gözönünde bulundurulursa sorun olmaz gibi zira MDF'nin nispeten prürüzsüz yüzeyine de camsil sıkarak (ıslak metod) folyoyu uygulayabiliyorsun.

Ancak kendimden örnek vereyim, benim kabine folyo kaplamaya akşam 20:00 de başlayıp ancak gece 01:00 de bitirebilmiştim. Stres ve yorgunluk had safhadaydı

Bu şartlar altında senin seçtiğin metod da gayet sağlam ve temiz iş olmuş...

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #74 : Şubat 10, 2015, 11:41:15 ÖÖ »

yan resimler, laminasyon çok iyi duruyor. Bende kabinin son halini çok merak ediyorum. Darılmaca gücenmece yok Bu kabinde çok harika oluyor...(Nazar değmesin)

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: