commodore.gen.tr

Commodore => Commodore Yazılım => Konuyu başlatan: i_r_on üzerinde Eylül 09, 2017, 03:53:30 ÖÖ



Konu Başlığı: C64 ile web'de imaj arama
Gönderen: i_r_on üzerinde Eylül 09, 2017, 03:53:30 ÖÖ
Gereksiz projeler serisine devam :)

C64 ile web'de imaj aratıyoruz. Videoyu genele hitap etsin diye ingilizce olarak seslendirdim. Buluşmaya getirebilirsem türkçe de anlatırım. Yapımında yaptığım FLI converter'dan da bu konu altında biraz bahsederim daha sonra.

lHB8chfId3Q


Konu Başlığı: Ynt: C64 ile web'de imaj arama
Gönderen: phoenix üzerinde Eylül 09, 2017, 07:41:52 ÖÖ
Ellerine sağlık i_r_on.


Konu Başlığı: Ynt: C64 ile web'de imaj arama
Gönderen: Alpyre üzerinde Eylül 09, 2017, 08:49:55 ÖÖ
Güzel çalışma. İngilizcen de yakıyor hani :P


Konu Başlığı: Ynt: C64 ile web'de imaj arama
Gönderen: emarti üzerinde Eylül 09, 2017, 11:16:44 ÖÖ
ir_on güzel çalışma benim youtube altyazıları portekizce çevirdi. Portekizce öğrenmelisin bu bir işaret olmalı :)


Konu Başlığı: Ynt: C64 ile web'de imaj arama
Gönderen: i_r_on üzerinde Eylül 09, 2017, 13:14:26 ÖS
@emarti, Alpyre : Videoda doğrudan konuştuğum için pronunciation kulak yakıyor :) Metin olarak kağıttan iyi aslında İngilizcem. Böyle böyle belki bu tarafını da iyileştiririm :)


Konu Başlığı: Ynt: C64 ile web'de imaj arama
Gönderen: LW3D üzerinde Eylül 09, 2017, 13:34:42 ÖS
çok ilginç bir çalışma olmuş. Tebrikler...nereden aklına geldi?


Konu Başlığı: Ynt: C64 ile web'de imaj arama
Gönderen: eins üzerinde Eylül 09, 2017, 13:45:54 ÖS
Gene enteresan bir proje Nejat. Ben lehimli istiyorum. Çok tel var tek tek uğraşılmaz. Bu arada avatarın yakıyor... ;)


Konu Başlığı: Ynt: C64 ile web'de imaj arama
Gönderen: i_r_on üzerinde Eylül 09, 2017, 14:05:22 ÖS
@LW3D : Bu esp bazlı kartuşla web client / server tarzı şeyleri implement ettiğim vakit C64'ü cloud ile tanıştırabiliriz diye düşünmüştüm. Hali hazırda multicolor'a resim convert eden bir uygulama yazdığım için herhalde ilk etapta böyle bir şey yapmak uygun gözüktü.

Aslında aklıma ilk gelen D64 imajlarını web api'leri üstünden listeleyip yükleyen bir şeydi. Baktım onun yapılmışı var, bundan başladım.

şurada yapılmışı : https://cbm8bit.com/webdrive/

Bir de tam sürücü emülasyonu dışında hiç bir şey c64 kullanıcılarını kesmiyor.

Benzer mantıkla başka internet api'lerini de kullanmak mümkün.

Sürekli uyumluluk tarafına kafayı yormak insanın ufkunu daraltıyor. Uyumluluğu süper seviyede olan cihazlar da var piyasada zaten. Ben bu yüzden uyumluluğu biraz geri planda tutmaya karar verdim.

@delimawi : Olsa dükkan senin. Ben hala kıçımı kaldırıp pcb tasarımı öğrenicem, evde zaten yamayıp bunu çinden sipariş edeceğim de.. ölme eşşeğim ölme :)

Avatar FLI converter'ımın ilk eserlerinden. Scale falan edilince renkler iyice oturmuş. *Dev'lerin yapay zekalarını yanıltır belki diye böyle kullanıyorum artık :)

* : Google, Facebook, Microsoft vesaire..