|
Konu Başlığı: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: atakantas üzerinde Haziran 11, 2020, 16:25:10 ÖS Amiga paralel porttan Arduino Nano ile SD Kart erişimi projesi.
İlgilenen arkadaşlar olacaktır. Link: https://www.generationamiga.com/2020/06/07/diy-make-a-cheap-and-easy-to-build-sd-card-adapter/?fbclid=IwAR0CLq5sK9-BzKnffSi7wb97SlxecvEvAKJygcc5GPZ7tGKbXSFyzT0cCMA (https://www.generationamiga.com/2020/06/07/diy-make-a-cheap-and-easy-to-build-sd-card-adapter/?fbclid=IwAR0CLq5sK9-BzKnffSi7wb97SlxecvEvAKJygcc5GPZ7tGKbXSFyzT0cCMA) Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: fort_apocalypse üzerinde Haziran 11, 2020, 20:42:57 ÖS Güzel bir proje, 3D kutusuna kadar tamamlanmış. Paralel porta takılan flaş bellek gibi çalışıyor sanırım. Amigayı aktif olarak kullananlar için gotekten daha kullanışlı. Bence en büyük eksisi sürücü yükleme zorunluluğu olması.
Teşekkürler paylaşım için. https://github.com/jbilander/sdbox Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: muhendis üzerinde Haziran 11, 2020, 21:23:05 ÖS Süper bir proje paylaşım için teşekkür ederim
Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: atakantas üzerinde Haziran 11, 2020, 21:29:23 ÖS Rica ederim.
8 mb Ram kartı ile Pcmcia/CF kart görmeyen a1200'lerde nasıl sonuç verir acaba ? Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: witchdoktor üzerinde Haziran 11, 2020, 22:48:33 ÖS Rica ederim. 8 mb Ram kartı ile Pcmcia/CF kart görmeyen a1200'lerde nasıl sonuç verir acaba ? Doğrudan paralel porttan okuma yazma yapan bir arabirim olduğu için sorun çıkmaması lazım. Hatta aynı mantıkla diğer retro sistemlerde bile uygun yazılımla kullanılabilir görünüyor. Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: Jax üzerinde Haziran 12, 2020, 08:50:11 ÖÖ Harika. :)
Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: Gökçe Bozkurt üzerinde Haziran 12, 2020, 09:16:35 ÖÖ Hemen bir arkadaş şu işleri üstlensin..
Kutu şu kadar, içi bu kadar, toplamda bu eder desin. Sipariş listesi oluşturulsun :))))) Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: savagery üzerinde Haziran 12, 2020, 13:09:34 ÖS Çok nefis bir proje.
Yapan olursa en az 3 adet alırım. Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: atakantas üzerinde Haziran 12, 2020, 17:44:04 ÖS Bu durumda Cengaver aranıyor. :D
Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: Simon (Özay Turay) üzerinde Haziran 12, 2020, 20:47:11 ÖS Söz vermeyeyim ama benim buna 5cm x 5cm bir redesign yapasım var Arduino Pro Mini ve daha kolay bulunabilen 180 derece DB-25 konnektör ile. ::)
Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: fort_apocalypse üzerinde Haziran 13, 2020, 01:41:38 ÖÖ Söz vermeyeyim ama benim buna 5cm x 5cm bir redesign yapasım var Arduino Pro Mini ve daha kolay bulunabilen 180 derece DB-25 konnektör ile. ::) Süper haber :D :D :D Teşekkürler Özay üstad. :) Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: Mathman üzerinde Haziran 13, 2020, 14:45:37 ÖS Yapılırsa 2 adet alırım ben de
Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: onursapci üzerinde Haziran 13, 2020, 14:55:12 ÖS Ben disketçiyim( son diskete kadar direniyorum) ama Goteke gerek kalmıyor mu bu olunca simdi. unbelievable
Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: pofpor üzerinde Haziran 13, 2020, 18:52:02 ÖS Kalabalığı görünce ben de sıraya girdim. Ustalar el atarsa, disket işini kolayca aradan çıkarıyorsa ben de varım.
Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: Ranthor üzerinde Haziran 13, 2020, 22:45:54 ÖS tam aradığım şey
Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: solitude üzerinde Haziran 14, 2020, 08:15:34 ÖÖ Bu cihaz, gotek'e alternatif değil anladığım kadarı ile.
Amiga 500 bir bilgisayarda tam olarak nasıl bir ihtiyacı karşılar emin olamadım. Bilenler anlatırsa makbule geçer. Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: witchdoktor üzerinde Haziran 14, 2020, 08:57:10 ÖÖ Dosya transferi için kullanılabilecek bir cihaz. Gotekin yerini tutmaz.
Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: Simon (Özay Turay) üzerinde Haziran 14, 2020, 11:19:46 ÖÖ ADF/DMS dosyalarını gerçek diskete atmak için güzel olabilir. :)
Edit: Bu PC formatlı floppy ve RAM disk kullanılarak da yapılabiliyor ama RAM yetersizse iki seferde yazmak falan gerekiyordu ve oldukça zahmetli bir işti. Ama şimdi bu cihazın sürücülerini, mount dosyasını ve ADF2Disk/DMS komutlarını (veya sığarsa aynı iş gören bir GUI) içeren bootable bir disket ve ADF/DMS dosyalarını kopyaladığımız bir SD kart ile SD0: Adf2Disk PPHammer.adf DMS Write PPHammer.dms To DF0: komutlarını yazmak kadar kolay olabilir bu iş. ;) Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: solitude üzerinde Haziran 14, 2020, 11:50:49 ÖÖ Gerçek diskete dosya atma bakımında gerçekten işe yarar bir cihaz o zaman.
Açıklama için tşk. Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: fort_apocalypse üzerinde Haziran 14, 2020, 12:28:05 ÖS Bu cihazı, disketten sürücüsünü yükledikten sonra, hard disk drive gibi kullanmak mümkün değil mi?
Hatta, kod yazan birisi sürücüyü Amiga V1.3 Rom içine yerleştirse, disketten sürücü yüklemeye bile gerek kalmadan, doğrudan bundan boot edebilir mi? Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: onursapci üzerinde Haziran 14, 2020, 12:41:48 ÖS ADF dosyasını SD karttan diskete atabiliyoruz değil mi?
Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: Simon (Özay Turay) üzerinde Haziran 14, 2020, 18:02:29 ÖS HDD gibi kullanabilirsin ama Fat95 driver'ı ile sınırlıyızdır diye tahmin ediyorum. Yani Amiga 600/1200'e PCMCIA CF kart takmak gibi.
Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: witchdoktor üzerinde Haziran 14, 2020, 19:48:24 ÖS Floppy/Gotek'ten boot edip, aygıt sürücüsünü mount ettikten sonra ASSIGN komutu ile tüm atamalar SD karta yönlendirilebilir. Performans çok iyi değilmiş ama böyle ucuz bir çözüm için idare eder.
Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: Exu üzerinde Haziran 15, 2020, 21:21:32 ÖS Eğer liste yapılıyorsa bende isterim bir tane :)
Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: phoenix üzerinde Haziran 15, 2020, 23:22:14 ÖS Biri liste mi dedi :D Benim neyim eksik o zaman ;)
Konu Başlığı: Ynt: Amiga için Paralel porttan SD Kart Erişimi Gönderen: haydar_abi üzerinde Ağustos 29, 2021, 21:30:04 ÖS Floppy/Gotek'ten boot edip, aygıt sürücüsünü mount ettikten sonra ASSIGN komutu ile tüm atamalar SD karta yönlendirilebilir. Performans çok iyi değilmiş ama böyle ucuz bir çözüm için idare eder. Aynen bu şekilde çalışmakta disket yada gotekte adf şeklinde açıp boot ettirilebilmekte. Benim yaptığım Ide Emulator gibi. 8gbden büyük diskleri sevmiyor. 4gb ideal Fat95 ile sınırlı değiliz. FFS gibi amiga dosya sistemleri ile de çalışabilir. Mount dosyası da ona göre olacaktır. PCMCIA disk mantığı gibi de düşünülebilir. Ben 3.9u attığım PCMCI diske bir mount dosyası yazarak 1200lere 3.9 kurmak için kullanabildim. SD Kart, Forumumuzdan Özkan tarafından yapılmıştı. Bir tane edindim. |