|
Konu Başlığı: Fare sağ tuş sorunu Gönderen: savagery üzerinde Kasım 06, 2020, 16:25:32 ÖS A1200 de ps2 çevirici ile kullandığım fare'nin sağ tuşu basmamaya başladı. Sorun ne olabilir.
Başka bir fare ile denedim / başka bir ps2 çevirici ile denedim. Teşekkürler. Konu Başlığı: Ynt: Fare sağ tuş sorunu Gönderen: Verminaard üzerinde Kasım 06, 2020, 17:15:27 ÖS Kapasitör akıntısı. İki gün önce aynı şey oldu. Sana WhatsApp'tan yazıyorum detaylı bilgi.
Konu Başlığı: Ynt: Fare sağ tuş sorunu Gönderen: savagery üzerinde Kasım 06, 2020, 19:06:50 ÖS Şimdi orijinal A1200 faresi ile denediğimde sağ tuş çalışıyor.
2 ayrı ps2 çevirici ve fare ile denediğimde sağ tuş çalışmıyor. Konu Başlığı: Ynt: Fare sağ tuş sorunu Gönderen: ekalkici üzerinde Kasım 06, 2020, 19:13:50 ÖS Çevirileri A500 de dener misin Alper abi birde öyle bakmak lazım çalışacaklar mı.
Konu Başlığı: Ynt: Fare sağ tuş sorunu Gönderen: fort_apocalypse üzerinde Kasım 06, 2020, 20:50:37 ÖS Şimdi orijinal A1200 faresi ile denediğimde sağ tuş çalışıyor. 2 ayrı ps2 çevirici ve fare ile denediğimde sağ tuş çalışmıyor. Aynı problem A500 de olsaydı "PAULA" ile ilgili sorun olduğunu yazardım ama A1200 hakkında bilgim yok. Konu Başlığı: Ynt: Fare sağ tuş sorunu Gönderen: savagery üzerinde Kasım 06, 2020, 21:22:07 ÖS Bu çeviriciler A500 lerimde çalışıyor. Vampire'li A500'de de çalışıyor.
Ama A1200'ü açarken sol ve sağ tuşa basıp boot options'a girebiliyorum. Demekki sağ tuş ve çevirici çalışıyor. WB çalışınca bir şeyler ters gidiyor olabilir mi? Konu Başlığı: Ynt: Fare sağ tuş sorunu Gönderen: Kaan Akkurt üzerinde Kasım 06, 2020, 21:28:14 ÖS Bu çeviriciler A500 lerimde çalışıyor. Vampire'li A500'de de çalışıyor. Ama A1200'ü açarken sol ve sağ tuşa basıp boot options'a girebiliyorum. Demekki sağ tuş ve çevirici çalışıyor. WB çalışınca bir şeyler ters gidiyor olabilir mi? user-startup ve startup-sequence içeriklerine bakmak lazım abi. Konu Başlığı: Ynt: Fare sağ tuş sorunu Gönderen: savagery üzerinde Kasım 06, 2020, 21:47:07 ÖS user-startup ve startup-sequence
Bunları pas geçerek açmak mümkün mü A1200'ü? Konu Başlığı: Ynt: Fare sağ tuş sorunu Gönderen: Kaan Akkurt üzerinde Kasım 06, 2020, 21:58:21 ÖS early startup ta boot With No-StartupSequence ile açılabilir
Konu Başlığı: Ynt: Fare sağ tuş sorunu Gönderen: Def Leppard üzerinde Kasım 06, 2020, 22:06:28 ÖS https://www.tsb.space/knowledge-base/amiga-1200-right-mousebutton-does-not-work/ (https://www.tsb.space/knowledge-base/amiga-1200-right-mousebutton-does-not-work/)
Eğer soket yerinde problem yoksa. kapasitör akmasından dolayı bazı yerlerde kesme oluyor. paula ya ground gitmediği için sağ mouse button çalışmıyor. zaten sağ mouse tusu direkt paula ile ilgili arada 2 pasif kapasitör ve 1 direnç var. Konu Başlığı: Ynt: Fare sağ tuş sorunu Gönderen: savagery üzerinde Kasım 06, 2020, 22:33:08 ÖS https://www.tsb.space/knowledge-base/amiga-1200-right-mousebutton-does-not-work/ (https://www.tsb.space/knowledge-base/amiga-1200-right-mousebutton-does-not-work/) Eğer soket yerinde problem yoksa. kapasitör akmasından dolayı bazı yerlerde kesme oluyor. paula ya ground gitmediği için sağ mouse button çalışmıyor. zaten sağ mouse tusu direkt paula ile ilgili arada 2 pasif kapasitör ve 1 direnç var. Peki ama bu durumda orijinal A1200 faresi çalışabilir mi? Onu takıyorum sorun yok. Ps2 çevirici taktığımda sağ tuş çalışmıyor. Konu Başlığı: Ynt: Fare sağ tuş sorunu Gönderen: Def Leppard üzerinde Kasım 06, 2020, 23:40:05 ÖS Orjinal amiga mouse çalışıyor ise benim dediğim sorunla ilgili olmaz. Ben her türlü çalışmıyor sanmıştım. O zaman sorun mouse çevirici ile ilgili olur. Benim dediğim sorunu tam anlamak için 2 tane ateş tuşu olan bir joystick i joystick portuna takınca ikinci ateş tuşu çalışmayacaktır. Eğer böyle ise sorun benim dediğim gibidir lakin normal amiga mouse calisiyorsa paula ground problemi değildir. Başka bir power denenebilir 5v düşük gelirse çevirici ile sorun oluyor olabilir. Çeviriciler sokete iyi oturmuyor olabilir, gerekirse detaylı bakmak lazım.
Konu Başlığı: Ynt: Fare sağ tuş sorunu Gönderen: savagery üzerinde Kasım 07, 2020, 08:06:01 ÖÖ Orjinal amiga mouse çalışıyor ise benim dediğim sorunla ilgili olmaz. Ben her türlü çalışmıyor sanmıştım. O zaman sorun mouse çevirici ile ilgili olur. Benim dediğim sorunu tam anlamak için 2 tane ateş tuşu olan bir joystick i joystick portuna takınca ikinci ateş tuşu çalışmayacaktır. Eğer böyle ise sorun benim dediğim gibidir lakin normal amiga mouse calisiyorsa paula ground problemi değildir. Başka bir power denenebilir 5v düşük gelirse çevirici ile sorun oluyor olabilir. Çeviriciler sokete iyi oturmuyor olabilir, gerekirse detaylı bakmak lazım. Evet. Başka bir adaptor ile deneyince çalıştı. Çok teşekkürler. |