|
Konu Başlığı: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: Barış Yeni üzerinde Ağustos 21, 2021, 16:00:40 ÖS Merhabalar herkese,
7 yaşındaki Kızıma öğretmeninin ve çevremizdekilerin yönlendirmesi ile WISC-4 testi yapıldı Erenköy Ruh ve Sinir hastanesi Çocuk servisinde. Sonuç Üstün zeka çıktı ???. Üstün veya çok üstün çocuğu olan ya da bu konuda tecrübesi olan var mı ? Ne önerirsiniz eğitimi ile ilgi ? Teşekkürler herkese. Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: Cimihendriks üzerinde Ağustos 21, 2021, 16:12:14 ÖS Bana da küçükken benzer bir sonuç çıkmıştı, eğitimi hakkında fikir veremem ve doktorları muhakkak bahsetmiştir. Söyleyeceğim tek şey böyle bir conucu çocuğa belli etmemek olur. Çocuğun kendini normal sanması çok daha iyi gelişim sürecinde gördüğüm kadarıyla.
Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: ercanersoy üzerinde Ağustos 21, 2021, 20:26:25 ÖS Sizin adınıza sevindim.
Bir pedagog, bir psikolog, bir rehberlikçi veya bir hekim değilim. Sadece yüksek lisans yapmış bir bilgisayar mühendisiyim. Size bazı tecrübelerimden yola çıkarak bazı öneriler sunmak istiyorum. Bu önerilerin çoğu hayatımda uygulanamadı.
Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: Barış Yeni üzerinde Ağustos 21, 2021, 21:32:00 ÖS Bana da küçükken benzer bir sonuç çıkmıştı, eğitimi hakkında fikir veremem ve doktorları muhakkak bahsetmiştir. Söyleyeceğim tek şey böyle bir conucu çocuğa belli etmemek olur. Çocuğun kendini normal sanması çok daha iyi gelişim sürecinde gördüğüm kadarıyla. Merhaba cimihendriks Dediğinizde çok haklısınız durumunu bilmiyor ve söylemeyeceğiz. Teşekkürler Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: Barış Yeni üzerinde Ağustos 21, 2021, 21:37:04 ÖS Sizin adınıza sevindim. Bir pedagog, bir psikolog, bir rehberlikçi veya bir hekim değilim. Sadece yüksek lisans yapmış bir bilgisayar mühendisiyim. Size bazı tecrübelerimden yola çıkarak bazı öneriler sunmak istiyorum. Bu önerilerin çoğu hayatımda uygulanamadı.
Merhaba ercanersoy Tavsiyeleriniz çok faydalı olacak teşekkürler. Bu konuda eğitim açısından fazla bir şansımız olmadığını gördüm araştırmalarım sonunda. Para yoksa eğitim de ona göre oluyor. Devlet okulundan başka seçeneğimiz yok. Ancak sizinde bahsettiğiniz gibi okul haricinde destekleyici eğitimler ile süreci yönetmeyi düşünüyorum. Sevgili cınar'ın bahsettiği kurum ile iletişime geçip ne yapabiliriz bir konuşacağım. Tekrar teşekkürler. Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: fort_apocalypse üzerinde Ağustos 21, 2021, 21:56:30 ÖS Zor bir durum Barış Hocam.
Ben sizin yerinizde olsaydım; ona sınırsız şekilde sevgi vermeye çalışırdım ve yetişkin biriyle konuşur gibi iletişim kurmak gerektiğini düşünüyorum. Kız çocuğu olması, duygusal yönden daha gelişmiş bir beyne sahip olduğu için büyük avantaj. Otorite yerine sevgiyi kullanın, ebeveynleri üzülmesin diye çoğunlukla uyumlu yolu takip edecektir. Otorite kullanımı önce sorgulamayı ve sonuçta isyanı seçmesine sebep olabilir. Profesyonel uzmanlardan yardım almaktan çekinmeyin. Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: Barış Yeni üzerinde Ağustos 21, 2021, 22:48:39 ÖS Zor bir durum Barış Hocam. Ben sizin yerinizde olsaydım; ona sınırsız şekilde sevgi vermeye çalışırdım ve yetişkin biriyle konuşur gibi iletişim kurmak gerektiğini düşünüyorum. Kız çocuğu olması, duygusal yönden daha gelişmiş bir beyne sahip olduğu için büyük avantaj. Otorite yerine sevgiyi kullanın, ebeveynleri üzülmesin diye çoğunlukla uyumlu yolu takip edecektir. Otorite kullanımı önce sorgulamayı ve sonuçta isyanı seçmesine sebep olabilir. Profesyonel uzmanlardan yardım almaktan çekinmeyin. Haklısın Sinan abi gerçekten zor , insan yetememekten korkuyor çocuk diyip geçemiyorum. Anne baba olarak elimizden geleni yapacağız. Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: Najaz üzerinde Ağustos 21, 2021, 23:06:17 ÖS Ne önerirsiniz eğitimi ile ilgi ? Yatılı askeri okula yazdırın. Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: AmigaEsref üzerinde Ağustos 21, 2021, 23:09:25 ÖS Güzel bir haber abi :) Tebrikler
Sevgi tabi ki de bütün canlılar için en önemli unsur. Ruh gelişimi için özellikle. Ben olsam ilgi alanlarını yakın takibe alırdım. Özellikle merak ettiği ve ilgi duyduğu bir alan var ise o alanda yönlendirmek belki ileri de başarısını olumlu yönde etkileyebilir. Ailesi olarak elinizden geleni yapacağınıza eminim. Zaten içinde bir filiz var ise onu tutmak çok zor oluyor genelde. İmkanlar kısıtlı kalsa dahi kendi yolunu bulacaktır diye ümit ediyorum. Sevgiler. Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: ssaylanc üzerinde Ağustos 22, 2021, 00:26:09 ÖÖ Çevremizde özel yetenekli çocuklar var, çok detaylı bilmesem de kulak misafiri olduğum muhabbetlerde Bilsem'e gittiklerini duymuştum. Bunun gibi devlet/özel kuruluşlar vardır mutlaka.
Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: Feandreu üzerinde Ağustos 22, 2021, 07:22:09 ÖÖ Merhaba, Barış hocam bir ebeveyn için sevinçli ve zor bir haber. Aktif olarak öğretmenlik yapmıyorum. Taze sayılabilecek pedagojik formasyon eğitiminden edindiğim bir-iki bilgiyi paylaşayım:
Çocuktan önce ilk olarak sizin profesyonel destek almanız daha önemli. Sorun-problem çözme konusunda akranlarından daha ileri durumda olduğu alanlara ilgisini kolayca kaybedebilir. Özellikle ilgi duyduğu alanlarda mümkün olduğunca destek olmak gerek. Burada anahtar kelime "heyecan". Çok zor ve çok kolaydan kaçınarak eğitimin mücadeleci ruhunu korumak önemli. Her çocuğun eğitim-öğrenimi için geçerlidir. Bir önceki maddeyle de ilintili olarak çocuğun keşfetme güdüsünü desteklemek oldukça önemli. Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: ibo1973 üzerinde Ağustos 22, 2021, 08:52:52 ÖÖ elinizden geleni yapın zaten zamanı gelince kendisi burslu güzel okullar bulur çokta endişe etmeyin bu konuda .
Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: onursapci üzerinde Ağustos 22, 2021, 09:47:32 ÖÖ Barış üstadım güzel haber tebrik ederim :) artık yeni nesil genelde üstün zekalı oluyor bizim gibi değiller :D Ülkemizde 500 bin üzeri deniyor . O yüzden kendini yalnız hissetmez, denkleriyle okur ileride de muhtemelen :) stres yapmanıza gerek yok aman ;)
Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: Barış Yeni üzerinde Ağustos 22, 2021, 10:20:12 ÖÖ Ne önerirsiniz eğitimi ile ilgi ? Yatılı askeri okula yazdırın. Merhaba, Meslek konusu biraz hassas. Eğitimi esnasında kendisinde bir fikir oluşacağını düşünüyoruz. Güzel bir haber abi :) Tebrikler Sevgi tabi ki de bütün canlılar için en önemli unsur. Ruh gelişimi için özellikle. Ben olsam ilgi alanlarını yakın takibe alırdım. Özellikle merak ettiği ve ilgi duyduğu bir alan var ise o alanda yönlendirmek belki ileri de başarısını olumlu yönde etkileyebilir. Ailesi olarak elinizden geleni yapacağınıza eminim. Zaten içinde bir filiz var ise onu tutmak çok zor oluyor genelde. İmkanlar kısıtlı kalsa dahi kendi yolunu bulacaktır diye ümit ediyorum. Sevgiler. Teşekkürler Eşfref hocam. Meraklı olduğu konularda elimizden geldiğince desteklemeye çalışıyoruz. Çevremizde özel yetenekli çocuklar var, çok detaylı bilmesem de kulak misafiri olduğum muhabbetlerde Bilsem'e gittiklerini duymuştum. Bunun gibi devlet/özel kuruluşlar vardır mutlaka. Bilsem sınavları geçti maalesef. 1 yıl sonra ancak değerlendirebileceğiz. Teşekkürler ssaylanc. Merhaba, Barış hocam bir ebeveyn için sevinçli ve zor bir haber. Aktif olarak öğretmenlik yapmıyorum. Taze sayılabilecek pedagojik formasyon eğitiminden edindiğim bir-iki bilgiyi paylaşayım: Çocuktan önce ilk olarak sizin profesyonel destek almanız daha önemli. Sorun-problem çözme konusunda akranlarından daha ileri durumda olduğu alanlara ilgisini kolayca kaybedebilir. Özellikle ilgi duyduğu alanlarda mümkün olduğunca destek olmak gerek. Burada anahtar kelime "heyecan". Çok zor ve çok kolaydan kaçınarak eğitimin mücadeleci ruhunu korumak önemli. Her çocuğun eğitim-öğrenimi için geçerlidir. Bir önceki maddeyle de ilintili olarak çocuğun keşfetme güdüsünü desteklemek oldukça önemli. [/quote] Burada anahtar kelime "heyecan". Çok zor ve çok kolaydan kaçınarak eğitimin mücadeleci ruhunu korumak önemli. [/quote] Teşekkürler Enver hocam. Kilit nokta bu gerçekten. Bakalım zaman neler gösterecek. Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: Murat Çileli üzerinde Ağustos 22, 2021, 10:25:47 ÖÖ Üstün zekalı olmak da, düşük zekalı olmak gibi bir anomali. Dengede olmayan her şeyin, bir götürüsü olacaktır. Kızınıza huzurlu, uyumlu, ruhen sağlıklı bir hayat dilerim.
Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: Barış Yeni üzerinde Ağustos 22, 2021, 10:26:30 ÖÖ elinizden geleni yapın zaten zamanı gelince kendisi burslu güzel okullar bulur çokta endişe etmeyin bu konuda . Umarım öyle olur teşekkürler ibo1973 Barış üstadım güzel haber tebrik ederim :) artık yeni nesil genelde üstün zekalı oluyor bizim gibi değiller :D Ülkemizde 500 bin üzeri deniyor . O yüzden kendini yalnız hissetmez, denkleriyle okur ileride de muhtemelen :) stres yapmanıza gerek yok aman ;) Bizim zamanımızda test ya da bunlara yönlendirecek kişiler yoktu maalesef forumda bile bir çok insan üstün bence sadece tescil edilmemiş ve bir çoğu potansiyelini keşfedememiş maalesef. İnsan anne baba olunca çok daha hassas oluyor sizde bilirsiniz. Umarım dediğin gibi olur Onur hocam. Sevgiler Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: onursapci üzerinde Ağustos 22, 2021, 10:27:25 ÖÖ Sevgiler Barış hocam
Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: Barış Yeni üzerinde Ağustos 22, 2021, 10:28:59 ÖÖ Üstün zekalı olmak da, düşük zekalı olmak gibi bir anomali. Dengede olmayan her şeyin, bir götürüsü olacaktır. Kızınıza huzurlu, uyumlu, ruhen sağlıklı bir hayat dilerim. Kesinlikle doğru. Normal olmayan bir durum söz konusu iyi, yönetebilmek için çok çaba sarf etmemiz gerekecek. İyi dilekleriniz için teşekkürler. Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: onursapci üzerinde Ağustos 22, 2021, 11:00:34 ÖÖ Bu konuda ben size katılamıyorum. İnsan zekası her geçen devir gitgide artmıştır. Doğal seçilimde hayatta kalmaya çalışan bütün canlılar sürekli kendini geliştirmektedir.İnsan da bu bütünden ayrılmadan fiziksil ,zihinsel olarak zamanla daha da gelişecektir.
Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: Aktug üzerinde Ağustos 22, 2021, 22:41:12 ÖS Bulunduğunuz ilde - ilçede bulunan RAM' e ( Rehberlik Araştıma Merkezi ) başvurun. Yaşı geldiğinde MEB' e bağlı BİLSEM sınavına ( Bilim ve Sanat Merkezi ) başvurun. Sınavı kazanırsa haftada 6 saat destek eğitimi almaya başlar.
Okula kaç yaşında başladığını yazmamışsınız. Eğer yaşıtlarıyla okuyorsa gelecek senelerde sınıf atlaması ile ilgili karar alınabilir. Okula erken yaşta (alt sınırında altında) başladıysa kendinden 2-3 yaş büyük arkadaşlarıyla okuyorsa muhtemelen sosyalleşme, arkadaşları arasında kabul görememe, yalnız kalma gibi problemler yaşayabilir. -Asla- çocuğunuza "sen üstün zekalısın, akranlarından üstünsün" gibi söylemlerde bulunmayın. Bu onu sadece yalnızlığa iter. Yaşıtları için -farklılık- birleştirici bir özellik olmaktan çok ayrıştırıcı bir özelliktir çoğunlukla. https://www.16personalities.com/tr/ (https://www.16personalities.com/tr/) Yukarıdaki adresten gerekirse yönlendirme yapmamaya özen göstererek soruları anlamasına yardımcı olarak kişilik testi yapın. Çıkan sonuca göre yaklaşımlarda bulunun. Üstün zekalı olması derslerinde çok çok başarılı olup okul birincisi olacağı anlamına gelmiyor. Çoğu ders-konu angarya olarak gelebilir. BİLSEM' i kazanıp orada destek eğitimi alması çok önemli. Saçma sapan bir ders ya da konu ile ilgili ciddi problem yaşayan bir çocuk verilen küçük bir araştırma konusunda hızını alamayıp atom altı parçacıklar, evren, zaman , karadelik konularına dalıp sayfalarca notlar çıkarabiliyor hatta atom altı parçacıklar uydurabiliyor. Size göre deli saçması gelebilecek bu notlar eş - dost yardımıyla hatrı sayılır bir üniversitenin Fizik anabilimdalına ulaştırılınca "kaç yaşında? yaşı doğru mu? hangi kitapları okudu? bu çıkarımları yapmak için belgesel mi izledi?" yanıtları gelebiliyor :) Şimdiden kolay gelsin :) Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: Barış Yeni üzerinde Ağustos 23, 2021, 17:57:23 ÖS Bulunduğunuz ilde - ilçede bulunan RAM' e ( Rehberlik Araştıma Merkezi ) başvurun. Yaşı geldiğinde MEB' e bağlı BİLSEM sınavına ( Bilim ve Sanat Merkezi ) başvurun. Sınavı kazanırsa haftada 6 saat destek eğitimi almaya başlar. Okula kaç yaşında başladığını yazmamışsınız. Eğer yaşıtlarıyla okuyorsa gelecek senelerde sınıf atlaması ile ilgili karar alınabilir. Okula erken yaşta (alt sınırında altında) başladıysa kendinden 2-3 yaş büyük arkadaşlarıyla okuyorsa muhtemelen sosyalleşme, arkadaşları arasında kabul görememe, yalnız kalma gibi problemler yaşayabilir. -Asla- çocuğunuza "sen üstün zekalısın, akranlarından üstünsün" gibi söylemlerde bulunmayın. Bu onu sadece yalnızlığa iter. Yaşıtları için -farklılık- birleştirici bir özellik olmaktan çok ayrıştırıcı bir özelliktir çoğunlukla. https://www.16personalities.com/tr/ (https://www.16personalities.com/tr/) Yukarıdaki adresten gerekirse yönlendirme yapmamaya özen göstererek soruları anlamasına yardımcı olarak kişilik testi yapın. Çıkan sonuca göre yaklaşımlarda bulunun. Üstün zekalı olması derslerinde çok çok başarılı olup okul birincisi olacağı anlamına gelmiyor. Çoğu ders-konu angarya olarak gelebilir. BİLSEM' i kazanıp orada destek eğitimi alması çok önemli. Saçma sapan bir ders ya da konu ile ilgili ciddi problem yaşayan bir çocuk verilen küçük bir araştırma konusunda hızını alamayıp atom altı parçacıklar, evren, zaman , karadelik konularına dalıp sayfalarca notlar çıkarabiliyor hatta atom altı parçacıklar uydurabiliyor. Size göre deli saçması gelebilecek bu notlar eş - dost yardımıyla hatrı sayılır bir üniversitenin Fizik anabilimdalına ulaştırılınca "kaç yaşında? yaşı doğru mu? hangi kitapları okudu? bu çıkarımları yapmak için belgesel mi izledi?" yanıtları gelebiliyor :) Şimdiden kolay gelsin :) Merhaba Aktug Bu yıl BilSem sınavları geçti ancak önümüzdeki sene için başvurabileceğiz. Pandemi nedeni ile çok sağlıklı bir program yapılamıyor maalesef. Okula yaşında başladı. Sınıf atlatma durumu konuşuldu ancak biz istemedik. Yaşça büyük çocuklardan negatif etkilenebileceği için. Her çocuk gibi Uzay ve evren gibi konulara meraklı. Bunda bende biraz etkilemiş olabilirim. Ancak bunlardan bahsedince hiç sıkılmadan dinliyor ve hayallerini anlatıyor. Teşekkürler Aktug. Verdiğin linki inceleyeceğim. Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: Solomon üzerinde Ağustos 25, 2021, 13:39:29 ÖS Barış hocam selamlar,
Ben de tecrübelerimi paylaşmak isterim. Şu anda 15 yaşında olan oğlumuza da üstün zekalı teşhisi (teşhis deyince hastalık gibi algılanmasın) konulmuştu zamanında. Diğer çocuklara göre davranışları biraz farklıydı. Daha endişeli ve tedbirli hareket etme, yaşıtlarından ziyade büyüklerle iletişimi tercih etme, oyunlara daha az ilgi gösterme, başarısızlığa tahammülsüzlük vb davranışlardan bahsediyorum. Teşhisten sonra çocuğa yaklaşımımızı çok değiştirmedik. Sadece bazı konularda zorlamamaya dikkat ettik. İlgisini çekecek faaliyetler bulmaya çalıştık. Futbol, basketbol, piyano vb kurslarda şansımızı denedik, hoşuna gidenlere devam etti. Bilsem'e kaydettik fakat sıkıcı geldi, devam etmedi. Okulda da derslerde ve teneffüste sıkılıyordu, bir kaç kere kendi isteği ile okul değiştirdik. Sonuç değişmedi. Ödev yapmakla ilgili çok sorun yaşadık ama sınavları iyiydi. Bu nedenle çok ta zorlamadık açıkçası. Türkiye'de okulların çoğu birbirine benziyor, yetenekli çocuklara nasıl yaklaşacakları konusunda bir stratejileri yok. Çocuğunuz hangi okula giderse gitsin mutlu olduğu sürece zaten başarılı olacaktır. Okul seçerken akademik başarıdan ziyade çocuğunuzun mutlu olacağı bir yeri tercih etmenizde fayda var. Liseye başladığında her konuya ilgi duymaya başladı. Herşeyi öğrenmek istiyordu, tarih, kimya, matematik eline ne geçerse okuyordu. Bir öğretim görevlisine danışmıştık. Benzer yapıda çok gencin olduğunu, herşeyin peşinde koşarken çok şeyi kaybettiklerini söylemişti. Yapabiliyorsanız istediği bir veya en fazla birkaç alana odaklanmasına yardımcı olmanızı öneririm. Şu anda liseye gidiyor, kendi ilgi alanlarını buldu ve yoğun bir şekilde kendi kendine çalışıyor. Tübitak Bilim Olimpiyatları'na katıldı. Olimpiyatlara katılanlardan ve destek veren hocalardan kendine bir çevre edinmeye başladı. Arkadaşlarıyla daha rahat iletişim kurmaya başladı. Bilinçlendikçe daha mutlu ve olumlu bir ruh haline büründü. Ama açıkçası ailesi olarak bizim bunlara katkımızın çok az olduğunu düşünüyorum. Anne baba olarak biz bu çocuğa nasıl yeteceğiz diye telaşa düştüğümüz çok olmuştur. Ama nacizane önerim bunun olağan dışı bir durum olmadığının bilincinde hareket etmeniz. Kendi kararlarını vermesine, fikirlerini rahatça tartışabilmesine izin vermeniz. Herkesin ilgisini çekmeyen fakat kendisi için önemli olduğunu düşündüğü konularda konuşabileceği birilerine ihtiyaç duyacaktır. O anlarda yanında bulunup bilginiz olmasa bile fikir sahibi olmanız gerekecektir. Kendini güvende hissedebildiği bir ortam sağlamanız, ihtiyacı olduğunda dinlemeniz önemli. Herhangi bir sorunuz olursa ÖM atabilirsiniz. Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: Barış Yeni üzerinde Ağustos 26, 2021, 00:48:26 ÖÖ Tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler Solomon,
Endişe ve kaygı üstün çocuk belirtilerinden sayılıyormuş zaten. En basitinden ya dünyaya meteor çarparsa diye ne olacak diye sordu bana geçen gün. Sosyallik konusunda hiç bir sıkıntımız yok. Her çocukla tanışıp iletişim kurabiliyor. Konuşacak bir şey mutlaka buluyor. Ders yapma konusunda bizimde sıkıntımız var ders yapmak istememesini ona çok basit gelmesine bağlıyoruz bir süre sonra sıkılmaya başlıyor. Çok soru soruyor. Her çocuk soru sorar tabi ki ama gerçekten çok soru soruyor ve elimden geldiğince her sorusunu yanıtlıyorum. Aynı yetememe kaygısı bizde de var maalesef. Su yolunu bulur diye düşünerek hareket ediyoruz şimdilik. Kafamıza takılan bir yer olursa size danışırız. Saygılar, Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: ercanersoy üzerinde Ağustos 28, 2021, 10:20:26 ÖÖ Evet, ders çalışmak istememesini derslerin ona uygun olmaması da olabilir.
Üstün zekâlılar için eğitim veren bir eğitim yerinde eğitim görmesi gerekir. Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: Barış Yeni üzerinde Ağustos 29, 2021, 01:24:10 ÖÖ Evet, ders çalışmak istememesini derslerin ona uygun olmaması da olabilir. Üstün zekâlılar için eğitim veren bir eğitim yerinde eğitim görmesi gerekir. Merhaba Ercan bey, Birlikte yaparsak sorun olmuyor, ancak çabuk sıkılıyor. Üstün zekalılar için eğitim veren yerler şimdilik maddi olarak beni zorlar. Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: hakkan üzerinde Eylül 01, 2021, 14:43:28 ÖS "Üstün Zekalı" konusu çok genel geçer bir ifade. Ülkemizde üstün yetenekli çok çocuk duyuyoruz ancak görünen sonuç... pek az maalesef. Pek çok çocuk bir diğerinden spor, resim, müzik, matematik, vb. bir konuda üstündür, önemli olan işte o üstün yanını bulup ortaya çıkarıp oraya eğilebilmek.
Umarım kısa zamanda kızınızın bu üstün özelliğini keşfeder ve doğru yönlendirme yapabilirsiniz. Bol şans... Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: Barış Yeni üzerinde Eylül 01, 2021, 14:51:28 ÖS Merhaba hakkan
Tabiki üstün zekalı diye bir kavram yok. Ancak şunu anladım araştırmalarımda Türkiye'de üstün yetenekli çocukların eğitimi ile ilgili doğru düzgün bir kurum yok. Özellerin bir çoğu pahalı ve para odaklı, devlet kurumları ise okuldan hallice. Tüzdev bu konuda en uygun yer gibi görünüyor. Teşekkürler. Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: wizofwor üzerinde Eylül 01, 2021, 16:19:04 ÖS Konuyu ilgiyle takip ediyorum. MEB Üstün Zekalı ve Üstün Yetenekli çocuk kavramlarını bir birinden farklı olarak tanımlanmış. Testin yapılış tarihi itibariyle bu seneki BİLSEM başvurusunu kaçırmışsınız. Önümüzdeki yıl için takipçisi olmanızı öneririm. Yanlış değilsem bununla ilgili başvuruyu sınıf öğretmeninin yapması gerekiyor.
Üstün zekalı çocuklarda anlatılan konuların, verilen ödevlerin basit gelmesi sebebiyle derslerden sıkılma durumu çok oluyor. Bu konuda iş sınıf öğretmeninde bitiyor. Duruma göre rehber öğretmenden yardım alabilirsiniz. İşiniz zor. Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: Aykiri1 üzerinde Eylül 01, 2021, 16:40:01 ÖS Üstün zekalı çocuk olmaz
Üstün zekalı insanda olmaz Yetkinlik ve zeka aynı şeyler değildir. Çocuğunuza asla sen üstün zekalısın demeyin. Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: wizofwor üzerinde Eylül 01, 2021, 22:51:37 ÖS Yukarıda yazdıklarımda herhangi bir nesnel bilgiyi paylaşmadım. MEB'in uygulamasından bahsettim.
Standart zeka testlerinde IQ puanı 130 üzerinde olan çocuklar "Özel Yetenekli/Üstün Zekalı Birey" olarak tanımlanıyor. Resim veya Müzik Yetenek sınavına 90 ve üzeri puan alan öğrenciler ise “Özel Yetenekli Birey” olarak tanımlanıyor. Bu öğrencilere BİLSEM merkezlerinde özel eğitim desteği veriliyor. Bunun haricinde IQ puanı 110-120 arasında, kolay öğrenen, ödevlerini düzenli yapan, çalışmayı ve okulunu seven çocuklar parlak öğrenci olarak tanımlanıyor. Bu öğrenciler BİLSEM'lerden faylanamıyorlar. Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: Barış Yeni üzerinde Eylül 02, 2021, 00:13:41 ÖÖ Konuyu ilgiyle takip ediyorum. MEB Üstün Zekalı ve Üstün Yetenekli çocuk kavramlarını bir birinden farklı olarak tanımlanmış. Testin yapılış tarihi itibariyle bu seneki BİLSEM başvurusunu kaçırmışsınız. Önümüzdeki yıl için takipçisi olmanızı öneririm. Yanlış değilsem bununla ilgili başvuruyu sınıf öğretmeninin yapması gerekiyor. Üstün zekalı çocuklarda anlatılan konuların, verilen ödevlerin basit gelmesi sebebiyle derslerden sıkılma durumu çok oluyor. Bu konuda iş sınıf öğretmeninde bitiyor. Duruma göre rehber öğretmenden yardım alabilirsiniz. İşiniz zor. Merhaba wizofwor Evet, maalesef bu seneki sınavı kaçırdık. Önceleri sınıf öğretmenleri aracılığı ile oluyordu ancak artık bireysel olarak da başvurulabiliyormuş. Pandemi nedeni ile bu yıl çok sağlıklı olmadı. Sayılarımla Konu Başlığı: Ynt: Üstün çocuk eğitimi hk. Gönderen: Barış Yeni üzerinde Eylül 02, 2021, 00:34:01 ÖÖ Üstün zekalı çocuk olmaz Üstün zekalı insanda olmaz Yetkinlik ve zeka aynı şeyler değildir. Çocuğunuza asla sen üstün zekalısın demeyin. Merhaba Aykiri1 Bu konu maalesef çok çetrefilli. Aşağıda linkini verdiğim konu ile ilgili bir makale var. Fırsat bulursan okumanı tavsiye ederim. Anladığım kadarı ile bilim insanları Üstün zeka ve Üstün yetenek kavramları üzerinde görüş birliğine varamamışlar. Sürekli zeka, dahi, yetenek kavramlarını bir birinin yerine kullanmışlar. O yüzden kimisi Üstün zekalı diyor kimisi Üstün yetenekli. Halk dilinde üstün zekalı olarak biliniyor olmasının da bunda etkisi var bence. Kızıma yapılan WISC 4 testinin de şöyle bir açıklaması var : (WİSC-4 ZEKA TESTİ) NEDİR? Wisc-4 zeka testi 6–16 yaş grubuna yönelik uygulanan bir zeka testidir. TEST HANGİ YETENEKLERİ ÖLÇER? 1.Sözel kavrama 2.Algısal akıl yürütme 3.Çalışma belleği 4. İşlemleme hızı Sonuç olarak bu 4 kriterden alınan puanlar bir bireyin üstün zekalı/yetenekli olarak tanımlamak üzere kullanılıyor. Saygılarımla |