|
Konu Başlığı: Sony VHS Video kaset çalar tamir yardım Gönderen: segaa üzerinde Şubat 25, 2023, 21:54:23 ÖS Selamlar,
uzn zaman önce bit bazarından bir tane Sony SLV-50ME model VHS almıştım, satıcı Allah kitap karıştırıp çalışıyor abi istersen bir yer bul dene falan derken bende yalan söylemez herhalde diyip güverek aldım. Altta hikayenin tamamı yazıyor ama okumak istemeyenler için ben direkt şu anki sorunu analtayım. Kaset dönmüyor, içinde bulunan kauçuk silindir çalışmadığı için sanırım, daha önce bu tip sorunla karşılaşıp tamir edebilen olduysa sorun hakkında bilgi verirse sevinirim. :) Normalde kaset takıldığında içindeki silindir aşağıya inip bantı çevirmesi lazım ama silindir hiç hareket etmiyor, bu sebeple cihaz kaseti döndürmediği için geri çıkartıyor. Eve geldim denedim tabiki çaılşmadı, güç bile yok. :D Her neyse içini açtım 19 pinli merdiven gibi bir power konektörünün tellerinin koptuğunu gördüm, konektörün pinlerine birbirine o kadar yakındı ki tamir etmek imkansızdı, zaten plastik olduğu için bir iki havya deneme sonrası konektör iyicene pert oldu. Bu konektörü piyasa da hiç bir yerde bulamadım. Power kısmında büyük kapasitörlerin bir çoğu patlamış zift gibi simsiyah akmıştı, neyse yıllar sonra tamir etmek için tekrar içini açtım, konektör yerine kablolalama yöntemi ile power bağlantısını gerçekleştirdim. Akmış patlamış kapasitörleri değiştirdim. Konu Başlığı: Ynt: Sony VHS Video kaset çalar tamir yardım Gönderen: Commandate üzerinde Şubat 26, 2023, 00:46:28 ÖÖ bigbang gibi biri hikaye olmuş , geçmiş olsun diyelim
Konu Başlığı: Ynt: Sony VHS Video kaset çalar tamir yardım Gönderen: Fatih Yıldırım üzerinde Şubat 26, 2023, 16:39:49 ÖS Kaset dönmüyor, içinde bulunan kauçuk silindir çalışmadığı için sanırım, daha önce bu tip sorunla karşılaşıp tamir edebilen olduysa sorun hakkında bilgi verirse sevinirim. :) Normalde kaset takıldığında içindeki silindir aşağıya inip bantı çevirmesi lazım ama silindir hiç hareket etmiyor, bu sebeple cihaz kaseti döndürmediği için geri çıkartıyor. Kaset geri çıkartma durumuyla bir kere karşılaştım. (ayrıca tek vhs tamir tecrübem). Ekteki resimdeki parça yerinden çıkmıştı. Taktım düzeldi. Bu VHS Player Toshiba yalnız... Konu Başlığı: Ynt: Sony VHS Video kaset çalar tamir yardım Gönderen: segaa üzerinde Şubat 26, 2023, 21:28:17 ÖS @Fatih Yıldırım tşk hocam o değil.
Sorunun half loading arm denilen kolun zamanla sertleşip haraket etmediğini buldum, ayrıca tırnağı kırık bir dişli buldum, bu dişlide silindirin hareket mekanizmasıyla alakalı. Tamirat askıda kaldı. :) Konu Başlığı: Ynt: Sony VHS Video kaset çalar tamir yardım Gönderen: segaa üzerinde Şubat 27, 2023, 16:47:40 ÖS Cihazı tamir ettim şimdi çalışıyor :)
Yalnız bir sorun var. Elimde 3 adet vhs kaset vardı. Bunlardan ikisi yabancı. Yabancı kasetleri takınca siyah beyaz görüntü boğuk ses ve ekranın gidip gelmesiyle karşılaşıyorum. Diğer kasette ise renkli ve sorunsuz. Bu cihazlarda PAL - NTSC ayrımı var mı bu yüzden olabilir mi? Bilgisi olan yazarsa sevinirim. CVihazın üstünde PAL ifadesi var. Konu Başlığı: Ynt: Sony VHS Video kaset çalar tamir yardım Gönderen: Fatih Yıldırım üzerinde Şubat 27, 2023, 17:02:25 ÖS Tebrikler.
Evet PAL - NTSC ayrımı var. Multi system değilse düzgün oynatamaz. Konu Başlığı: Ynt: Sony VHS Video kaset çalar tamir yardım Gönderen: segaa üzerinde Şubat 27, 2023, 19:41:53 ÖS Tebrikler. Evet PAL - NTSC ayrımı var. Multi system değilse düzgün oynatamaz. tüh kasetlerin çoğu da yabancı oluyor. Bu vhs cihazlar için de oyun konsollarında olduğu gibi region free mod yapılabiliyor mu acaba. :) |