|
Konu Başlığı: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: EMREZ üzerinde Mayıs 20, 2010, 19:43:53 ÖS Bilgi amaçlı.
Yakın zamana kadar dosya depolama aracı olarak kullanılan 'floppy' disketlerin üretimi 2011 başından itibaren duracak. bir miktar kenara atmak lazım. http://www.ntvmsnbc.com/id/25087533/ (http://www.ntvmsnbc.com/id/25087533/) Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: Cengiz Demir üzerinde Mayıs 20, 2010, 20:09:47 ÖS Floppy Disketler tarih oluyor
Başlığı bana biraz tuhaf geldi. Commodore ve Amiga dahil bir çok bilgisayar ve konsolun üretimleri de yıllar önce sona erdi ama tarih olmadılar hala birileri kullanıyor. :) Elimde bir miktar 3.5 luk disket var atayım bir köşeyede dursun ileride lazım olur belki :D Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: ozkano üzerinde Mayıs 20, 2010, 20:18:40 ÖS özellikle tolga'nın projesi ile şekil değiştirecek,
şuan hali hazırda bitmiş bir çok özelliği var en azından diğer floppy emulatorlerden farkından bahsedeyeim Amiga -Okuma ve yazma özelliği -Aynı anda 2 Floppy desteği, belki 4'e -2. bir ekrana ihtiyaç olmadan emulatör menusu ekrana overlay -kontrol klavyeden, yani buton veya joistiğe ihtiyaç yok -direkt ADF desteği Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: Cengiz Demir üzerinde Mayıs 20, 2010, 20:44:54 ÖS ozkano;
Tolga daha önceden flopy diskleri tarihe gömmüştü diyorsun yani :D Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: ozkano üzerinde Mayıs 20, 2010, 20:53:16 ÖS aynen öle olmassa sony ye satalım :)
Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: gprs78 üzerinde Mayıs 20, 2010, 22:59:59 ÖS zaten tarih olmamışmıydı==?? :P güncel işlerin de kullanan varmı?
Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: EMREZ üzerinde Mayıs 21, 2010, 09:08:09 ÖÖ Tolga gerçekten mükemmel bir iş başardı. Tebrik ederim.
Jeff'in final projesindede 2 floppy desteği var ancak amiga geri yazma desteği yok"ilk fırsatta videolarını paylaşırım". asıl atari projesi olduğundan atari boot özelliği harika ama benim ataride klavye mouse olmadığından (devre yapmıştım ama stabil değil) denemesini yapamadım. Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: erci77 üzerinde Mayıs 21, 2010, 13:43:36 ÖS Valla benim kiler(DEPO) içleri Amiga oyunu dolu 3,5" disketlerden binlerce var kıyıpta atamadım hiçbirini ama 5,25" olan kolileri 2 sene önce atmıştım birgün gelir 3,5" larında artık sonu o olur..
A1200 veya WinUAE için Torrentlerden indirdim TOSEC arşivi nasıl olsa 5DVD ye sığıyor. Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: Gokhan Ozkan üzerinde Mayıs 22, 2010, 08:10:16 ÖÖ Ben ne olur olmaz Amıgam için bir miktar köşseye ayırdım.
Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: EMREZ üzerinde Mayıs 24, 2010, 10:55:38 ÖÖ Amiga 500 pal video sync.
Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: EMREZ üzerinde Mayıs 31, 2010, 11:54:48 ÖÖ pic-pal projesi denemelerim. karakter sayısı ve kontrast vakit buldukça iyileştirilecek.
Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: ozkano üzerinde Mayıs 31, 2010, 18:55:36 ÖS kullandıgın logic analayser nası bişi link varmı emre
Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: EMREZ üzerinde Mayıs 31, 2010, 19:04:16 ÖS Selam Özkan , http://www.saleae.com/logic (http://www.saleae.com/logic)
Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: ozkano üzerinde Mayıs 31, 2010, 19:32:20 ÖS kaç mhz ? ve nerden satın aldın ve kaç kanal ?
Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: EMREZ üzerinde Mayıs 31, 2010, 19:51:37 ÖS Özkan 8 kanal, max 24 mhz ancak pic çalışmaları için fazlası ile yeterli. yanılmıyorsam 4 mhz ile çalışan pic 4 osc saat zamanında 1 komut işliyor ve bazı komutlar iki çevrimde yapılıyor.
Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: ozkano üzerinde Mayıs 31, 2010, 19:54:05 ÖS nerden aldın emre ?
Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: EMREZ üzerinde Mayıs 31, 2010, 19:55:31 ÖS aynı siteden google checkout üzerinden almıştım. 10 gün kadar sürüyor gelmesi. logları kaydedebiliyorsun resim data veya bin olarak.
Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: EMREZ üzerinde Mayıs 31, 2010, 20:02:54 ÖS Cihazı Tolga'nın olumlu görüşüne istinaden aldım çok teşekkür ediyorum kendisine, çok mennunum gerçekten beklentilerimin ötesinde, spi dataları bile ekrana yazıyor.
Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: EMREZ üzerinde Haziran 07, 2010, 10:23:33 ÖÖ Floppy emulatörünü ufalttım, bu haftasonu kısmetse amiga klavyesi ile kontrol için menüden amiga kb modu diye kaydedince amiga klavyesi ile aşağı yukarı seçme v.s. kontrol sağlanacak. amiga klavyesi ile ilgili analizler ektedir.
Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: tolga abaci üzerinde Haziran 07, 2010, 13:09:31 ÖS Emre, yeni ufak versiyon güzel olmuş.
Amiga klavyesi ile kontrol işi için ben de bu hafta sonunda UFE'ye bazı eklentiler yaptım: http://retromaster.wordpress.com/2010/06/07/ufe-a500-keyboard-daughterboard/ (http://retromaster.wordpress.com/2010/06/07/ufe-a500-keyboard-daughterboard/) Yalnız Amiga klavyesinden floppy emulator kontrolü olayında göz önüne alınması gereken şöyle bir durum var. Sadece klavyeyi emulatöre bağlamak yeterli değil, aynı zamanda emulatörün kullanıcı arabirimi aktifken Amiga'nın tuşları algılamaması gerekiyor. Bunu yapabilmek için ben bir extra 74ls01 kullandım ancak başka şekillerde de yapılabilir belki. A500-A1000-A2000 klavyelerinin iletişim protokolü ile ilgili tüm bilgiler "Amiga Hardware Reference Manual" "Appendix H" de var, daha önce görmediysen faydası olur. Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: LW3D üzerinde Haziran 07, 2010, 13:43:05 ÖS Çok güzel gelişmeler bunlar... Peki, klavye kontrol işini diğer bilgisayarlarda gerçekleştirmek mümkün olacak mı? her bilgisayar için farklı bir klavye kontrol kartı mı yapmak gerekecek ?
Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: tolga abaci üzerinde Haziran 07, 2010, 13:53:11 ÖS Evet, klavye kontrolü çok pratik ve rahat oluyor ama dezavantajı her makine için ayrı klavye kontrol kartı gerektirmesi.
Tabii klavye kontrol kartı haricinde bir de "button kontrol kartı" geliştirilirse (ki bu da çok kolay), klavye kontrol kartı olmayan makinelerde de UFE kullanımı mümkün olur. Gerçi UFE'yi geliştirirken asıl amacım çok sayıda makine desteklemesindense belli başlı makineleri (Amiga/ST/CPC) çok iyi desteklemesiydi. Örneğin, A500'e UFE takılınca dış görünüşü normal bir A500'den farklı olmayacak, dışarı extra kablolar ya da lcd ekran, button gibi şeyler çıkmamış olacak, kasa modu gerekmeyecek. Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: EMREZ üzerinde Haziran 07, 2010, 14:03:02 ÖS Tolga Çok teşekkür ederim "dünden beri klavye iletişim protokolü arıyordum", ben sayısal değerleri almak için biraz üçkağıt yapmayı düşünüyorum, her bir tuş için ikili 8 bit değer geliyor amigaya, bunların ilkinin uzun 0 sinyalini yakalayınca beklemeye başlayacak 2. sinyali eksiksiz 0-1 çözüp "benim için 5-6 tane tuş bilgisi yeterli" derleyecek. tek sorunum eject olacak, klavyede bir tuşa basıldığında pic bunun ne olduğunu çözmeye çalışırken floppy emulatörü çalışmasına ara verecek yükleme yaparken bir tuşa basılırsa belki sorun olabilir ama bununda uygun bir yere koymayı planlıyorum."umarım olur" pc için normal yine butonlu olması iyi olur malum pc klavyesinim kablosunu kesmek veya boarda leyim gerekecek. bunun yerine dos - emulatör arası bir boot yazılabilir sanırım.
Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: EMREZ üzerinde Haziran 07, 2010, 14:24:52 ÖS Bu arada cihazların biri orjinal Jeff' in final emulatörü. diğeri benim ilk modifiye yaptığım cihaz baskı devre üzerinde büyük görünüyor ve protatip olan son hali pcb olunca daha küçük olabilir. sesi güçlendirmeden bile güçlü bir ses veriyor, menüden açılıp kapanabiliyor sd kartı takınca ilk yaptığı konfig bilgisini sd karta yazmak veya değişiklik yoksa config bilgisini okumak.
Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: ozkano üzerinde Haziran 07, 2010, 14:42:41 ÖS emre, bir an önce şu ufak floppy nin pcb sini yaptır, makinalar açıkta bekliyor, floppy emulator olmadan kapatmak istemiyom :) bana 30 tane pcb yeter, çift taraflı delik içi kaplamalı, klavye kontrolu için tolga'nın yaptıgı gibi 2. bir devre yaparsın her makinanın kontrolu farklı oluyor
Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: EMREZ üzerinde Haziran 07, 2010, 14:52:06 ÖS Özkan çok fazla zamanlama sorunu olmayacağından ayrı bir devre kullanmasakta olur, ancak video işlemi yaparken düşük braudrate işlemlerde sorun olur burada 1us bile önem kazanıyor. amiga için güzel bir floppy emulatör olacak, ama sadece sistematiğini karalama yaptım henüz pcb için bir çizim yok, pcb çizince bazı pinlerin yerini daha güzel ayarlayıp mümkünse tek yüzey değilse çift yönlü yapabilirim. 24c256 ile biraz denemeler yaptım ama floppy geri yazma için yeterince hızlı değil bir kaç değişik hızda çalışıyor bildiğim kadarı ile bakalım geri yazmaya bu yetecekmi.
Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: EMREZ üzerinde Haziran 07, 2010, 15:49:38 ÖS Buda display olmadan görünüşü. protatip / Hxc Floppy final
Konu Başlığı: Ynt: Floppy Disketler tarih oluyor Gönderen: EMREZ üzerinde Haziran 13, 2010, 09:41:31 ÖÖ Günaydın arkadaşlar, dün amiga klavyesi ile floppy emulatörü kontrol etmeyi başardım. şimdilik esc exit, enter seçme, aşağı ve yukarı tuşları yönü kontrol ediyor, klavyenin clock sinyali çok zayıf test ettiğim klavyede bir kaç tuş çalışmıyor, düzgün bir klavye bulup kontrolleri değiştireceğim. bir kaç videosu mevcut, isteyene kopya korumalı olarak protatipi çalıştırdığım a500 ile birlikte a1200 karşılığı verebilirim. full fonksiyon normal kendi tuşlarıda çalışıyor, timer satıcı yapılan işleme göre değişiyor ancak onuda kesme başlayınca kaydedip klavye okur okumaz eski halini yükletip çözdüm. biraz optimasyon yaptım, elm fat32 size kontrolü eklendi ön okuma dosyası üzerine yazma yaparken sd kartın formatını bozuyordu düzeltildi. -protatip açılışta klavye takılı ise otomatik algılanıyor ek bir malzeme kullanmadım bu yüzden pic ile yapılan pc klavyeler için ayrı bir kod yazdım- bu donanım ilavesi iyi oldu bir sürü tuş ve bir çok kontrol demek. zamanla daha iyisini yapmak için çalışacağım. kendi yazılımımı yapıyorum şuan imaj / mfm çevirici güzel kaynak buldum.
|