commodore.gen.tr

Commodore => Commodore Emulasyon => Konuyu başlatan: LW3D üzerinde Eylül 30, 2006, 08:33:01 ÖÖ



Konu Başlığı: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: LW3D üzerinde Eylül 30, 2006, 08:33:01 ÖÖ
(http://phs-edv.de/pic/c64-anim.gif)

Windows altında commodore 64 emülasyonu yapmanızı sağlayan bir kaç tane yazılım var. Bunlardan en bilinenleri aşağıda sıralanmıştır.

CCS64 Emulatörü (http://www.computerbrains.com/ccs64/)

Vice Emülatörü (Diğer işletim sistemleri içinde sürümleri var) (http://www.viceteam.org/)

PC 64s Emulatörü (http://www.phs-edv.de/c64s/index.htm)

Frodo Emülatörü (http://frodo.cebix.net/)


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: LW3D üzerinde Ekim 20, 2006, 01:28:29 ÖÖ
CCS64 emulatörünü kullanan bir arkadaşımız özelden mesaj atarak, klavyeden oyunları oynayamadığını ne yapması gerektiğini sormuştu. Genelde gerçek cihazları kullanan biri olduğum için emülatör konusunda pek deneyimim yok. Ama biraz önce denedim.. Yapılması gereken Options menüsünde yer alan Input (kısa yol tuşu Alt-I) Control Port olarak Joystick, Mode olarak Key-SET 1 ya da Key-SET 2 seçmek. Her iki tuş takımıda numeric klavyedeki tuşlar. sağ Alt ya da sağ CTRL tuşları ateş tuşu olarak işlev görüyor.. Tuşlar "CCS64 Keyboard Layout.pdf" dosyasında yazıyor.. Ayrıca bu sayfada (http://www.computerbrains.com/ccs64.html) tüm tuş kombinasyonları ve işlevleri açıklanmış..

iyi eğlenceler..


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: arredos üzerinde Ağustos 25, 2007, 20:37:35 ÖS
bazı oyunlar run/stop tuşu ilr başlıyor. emulatörü kullanırken bu tuş yerine ne kullanacaz


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: kaplan135 üzerinde Ağustos 26, 2007, 19:42:22 ÖS
benim bildiğim esc tuşu...ama oyunlar genelde aralık çubuğu ile başlar...yada return yada port2 ateş oyunları ben yazmadımki
her oyun farklı başlıyor...


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: aevren üzerinde Aralık 08, 2007, 02:25:31 ÖÖ
arkadaslar oncelikle merhaba bende winvice commodore emulatoru var ve 22000 e yakin oyunnu var ancak bunlardan cogunda zipten cikardiktan cikan olusan dosyalarda birden fazla oyun var bu oyunlari nasil secip oynayabiliriz.dosya da tek olan oyunlar oynayabiliyorum.coklu dosyalardaki nasil secebiliriz.bir de commodore sid dosyalari var bu dosyalari dinlemek icin winap var sid plugin var bunlarla nasil dinleyebiliriz.sid dosyasini nerye kopyaliyim.bu muzikler oyun muzikleri mi ayri muzik dosyasi mi/


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: nightlord üzerinde Aralık 08, 2007, 03:24:53 ÖÖ
.d64 dosyalarina cift tiklayarak veya vice'in uzerine surukleyip birakarak calistirirsaniz, o disketi disket surucuye takmis ve makineyi resetlemis gibi olursunuz. vice otomatik olarak ilk oyunu yukler.

eger diger oyunlara da bakmak isterseniz, su adimlari takip edin
- ilk oyun yuklenmis calisiyor iken vice'menusunden hard reset secenegini secin. o tanidik mavi basic ekranina doneceksiniz

- su komutu yazin
load "$",8

- biraz bekleyin tekrar ready yazisi cikinca su komutu girin
list

- bunun sonucu disketteki butun programlarin listesi cikacak

- yuklemek istediginiz oyunun basina kursoru goturup tirnak isaretinden once load yazin. sonra kursoru satir sonuna dogru ilerletip oyun ismini bitiren tirnak isaretinden sonraya ,8 yazip satirin geri kalan bolgesini bosluk tusu ile silin ve enter/return tusuna basin

- oyun yuklenmeye baslayacak. Ready yazisi cikana kadar bekleyin (alt-w tuslarina basarak emulasyonu hizlandirabilir ve beklemeyi kisaltabilirsiniz. ayni tuslarla normale donebilirsiniz)

- run: yazip enter/return'e basin


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: vigo üzerinde Aralık 08, 2007, 16:49:19 ÖS
total commander kullanarak cbm plug'ini ile direk .d64'lere dalabilir, hatta istediğiniz bi şeki .d64 olarak pack bile edebilirsiniz. 2-3 farklı .prg yi dek bir .d64 yapabilirsiniz manasında... keza tcmd ile dms, adf, hdf gibi imajları da un-pack edebilir, hatta etmeden içine girebilirsiniz. hatta .pp ( powerpacker ) için bile plugini var


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: wizofwor üzerinde Aralık 09, 2007, 16:12:53 ÖS
Vigo bu verdiğin bilgi için çok teşekkürler. Total Commander sürekli olarak kullanıyorum ama böyle bir işlevi olduğunu bilmiyordum.


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: witchdoktor üzerinde Aralık 09, 2007, 16:42:27 ÖS
Total Commander ile ADF, DMS, LZX gibi Amiga imaj ve arşivleri, ISO vb CD/DVD imaj dosyalarını manipüle etmek için birçok plugin de mevcut. RAR dahil birçok arşiv desteği, CRC32 kontrolleri, dosya içerik kıyaslaması, multi-rename tool, FTP client vb özellikleri de eklenince "dadından yinmez" bir hale geliyor Total Commander. Arkaplanda mutlaka bir TC çalışır vaziyette oluyor bende. Hatta makineyi açınca hemen TC'yi açıyorum amaçsızca, sonra ne yapacaksam onu düşünüyorum ;)


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: LW3D üzerinde Aralık 10, 2007, 13:20:24 ÖS
:)Eski kullanıcılaırn çoğunun vazgeçilmezidir TotalCommander :) Demopartide Vigo'nun makinada TC görünce, " - demek o kadar da garipsenecek birşey değil" diye sevinmiştim. Sizlerde kullandığınıza göre anormallik bende değil :P


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: witchdoktor üzerinde Aralık 10, 2007, 23:47:16 ÖS
@LW3D

Başta imkansızlıklardan dolayı, DOPUS gibi bir lükse sahip olan bizler PC dünyasında primitif NC'ye (Norton Commander) geçmiştik DOS ortamında, ama zamanla alışıp vazgeçilmez araçlarımızdan biri olmuştu. Windows'a terfi edince de Windows Commander (sonraları adını TC'ye değiştirdi) onun yerini aldı tabi ki. Kısacası TC rulez! Gerçi iyice yozlaşmışım, bunca kullandığım TC'ye bile para yedirmemişim ayıbımdır :(
Prensip mi oldu, arsız mı olduk artık bilemem.


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: yucelbilik üzerinde Aralık 11, 2007, 00:45:51 ÖÖ
Arkadaşlar, cep telefonları için yazılmış c64 emülasyonu var mı acaba?


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: aevren üzerinde Aralık 17, 2007, 01:28:56 ÖÖ
arkadas winvice de emulasyonda c64 oyunlarinda hile yapilabiliyormu yapiliyorsa ayarlari nasil oluyor.


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: atiflz üzerinde Şubat 26, 2008, 17:58:13 ÖS
Hile olarak oyunu istedigin zaman kaydedip yukleyebilirsin. Yeterince hile bence. Eger hileden kastin en basta "sonsuz can ister misin" tarzi bir seyse onlara trainer deniyor. Oyunlarin trainerli versiyonlarini kendin bulman gerek. Bir cok trainerli oyun burada var:
http://noname.c64.org/csdb/


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: pofuduk üzerinde Temmuz 08, 2008, 11:40:36 ÖÖ
Amd x2 işlemcilerde emülasyon yaparken sorun yaşayan oldu mu? P4 2.8 ile sorunsuz çalışan ccs64 Amd x2 5000 ile çalışırken seslerde cızırtı yapıyor.


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: hakanzade üzerinde Temmuz 09, 2008, 20:04:04 ÖS
full ekran yapınca düzeliyor, pencere halinde stabil çalışmıyor.


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: pofuduk üzerinde Temmuz 10, 2008, 11:26:21 ÖÖ
Teşekkürler. Deneyeyim.


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: cdemir üzerinde Mayıs 26, 2009, 09:46:05 ÖÖ
(http://phs-edv.de/pic/c64-anim.gif)

Windows altında commodore 64 emülasyonu yapmanızı sağlayan bir kaç tane yazılım var. Bunlardan en bilinenleri aşağıda sıralanmıştır.

CCS64 Emulatörü (http://www.computerbrains.com/ccs64/)

Vice Emülatörü (Diğer işletim sistemleri içinde sürümleri var) (http://www.viceteam.org/)

PC 64s Emulatörü (http://www.phs-edv.de/c64s/index.htm)

Frodo Emülatörü (http://frodo.cebix.net/)


Hocam öncelikle bilgiler için teşekkür ederim.

Yukarıya eklemiş olduğun gifi azmı aramadım. Halbuki burnumun dibindeymişde ben görememişim. Forumu bir gezeyim derken senin topiği ve gifi sonradan farkettim.
O gifi daha önce görmüştüm ve bulup nasıl bir şey olduğuna tam olarak bakıp Türkçe olarak dizayn edip imza olarak kullanayım demiştim.
O kadar araştırdım ve bula bula (http://c1.mobimgs.com/media/picture/gif/0000003a/thumbnail/size_280x210/484216.gif_280x210.gif) bu gifi buldum oldukça deforme olmuştu ama yinede fikir verdi ve alttaki imzamı yaptım. :D .

Bir şeyleri ararken önce uzakta değil yakınlarda aramak lazımmış :)




Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: ilkergorkem üzerinde Mayıs 26, 2009, 14:39:52 ÖS
bu forum bir hazine oku oku bitmiyor. Bende 10 sene aradığım kitabı burda bulmuştum.


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: witchdoktor üzerinde Mayıs 26, 2009, 15:42:45 ÖS
Bu arada en iyi C64 emülasyonu (muhtemelen tüm platformlar da işin içine katıldığında), PC'deki CCS64'ün DOS versiyonudur. Hacked planar gfx modlarından birinde 384x282@50Hz (veya NTSC için 60Hz) kullanım seçeneği mevcuttu. Bu da gerek aspect ratio  gerekse tarama frekansı açısından tadından yenmez, frame sektirmeyen bir C64 emülasyonu sağlıyordu.


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: cdemir üzerinde Mayıs 26, 2009, 16:35:56 ÖS
Bu arada en iyi C64 emülasyonu (muhtemelen tüm platformlar da işin içine katıldığında), PC'deki CCS64'ün DOS versiyonudur. Hacked planar gfx modlarından birinde 384x282@50Hz (veya NTSC için 60Hz) kullanım seçeneği mevcuttu. Bu da gerek aspect ratio  gerekse tarama frekansı açısından tadından yenmez, frame sektirmeyen bir C64 emülasyonu sağlıyordu.


Hocam görüntü konusu ile çok fazla ilgilenmediğim için görüntü kalitesi hakkında yorum yapmıyacağım ama CCS64' ün kullanımı diğer emulatörlere göre daha pratik geliyor bana. Rahat kullanım konusunda CCS64'ü tek geçerim.

@ilkergorkem hocam yeni üye olduğum için kaçırdıklarımı ara ara okumaya çalışıyorum. Oldukça keyifli oluyor.


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: LW3D üzerinde Mayıs 26, 2009, 17:19:34 ÖS
Siz yeni üye oldunuz, biz eskiden beri burdayız, arada daha önce atılmış, link attığımız oluyor :)


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: cdemir üzerinde Mayıs 26, 2009, 19:55:16 ÖS
Siz yeni üye oldunuz, biz eskiden beri burdayız, arada daha önce atılmış, link attığımız oluyor :)
Olsun hocam fazla linkin zararı olmaz. :)


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: ozgur106 üzerinde Ağustos 21, 2009, 09:53:18 ÖÖ
arkadaslar eski c64 ve amıgacıyım evımde nıntendo ds , wii,psp,ps3,xbox360 olmasına rağmen buralardayım c64ü amıgayı ozledım


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: Gokhan Ozkan üzerinde Ağustos 21, 2009, 09:56:22 ÖÖ
Hoşgeldin Ozgur 106


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: ozgur106 üzerinde Ağustos 21, 2009, 10:11:44 ÖÖ
eyvallah dostlarım ya o gunlerın zevkını sımdı hıcbırsey vermıyor ama yenı nesıl herşeyi grafık ses sanıyor oyle degıl ama ...bu arada atom ıslemcılı bır netbook aldım nasıl başlamalıyım internatıonal super star soccer bruce lee last nınjayı ozledım rıver raıd ah ah


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: ozgur106 üzerinde Ekim 07, 2009, 13:30:54 ÖS
c64 de emulasyonda amıga gıbı joystıck tanıyan emu var mı ?  yada ccs tanıyor mu ?


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: CommodoreFan ® üzerinde Ekim 07, 2009, 13:42:41 ÖS
Phyton 5 gibi oyun portundan bağlanan joysticklerde Ccs'de kalibrasyon sorunu yaşamıştım birkaç yıl önce,sonra da kullanmayı bıraktım zaten.Vice'da yok :)

Winvice'da joystick problemi hiç yaşamadığım gibi,kullanım kolaylığı ve diğer cihazları da ayrı bir emülatöre gerek kalmadan açabilmesinden dolayı kolay geliyor,favorim bu.  :)



Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: ozgur106 üzerinde Ekim 07, 2009, 14:08:02 ÖS
çok teşekkürler o zaman winvice a bakmam gerek ındırebılecegım sağlam sıte var mı


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: CommodoreFan ® üzerinde Ekim 07, 2009, 14:14:06 ÖS
http://www.viceteam.org/#download (http://www.viceteam.org/#download)


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: iceburn üzerinde Aralık 20, 2012, 20:11:21 ÖS
Selamlar, çok geçte olsa aranıza yeni katıldım.Muhtemelen sizler kadar C64 tutkunu değilimdir ama bende çocukluk yıllarımda C64 üzerinden Rahmetli" aterici hanife teyze"'nin dükkanında oynardım.Şimdilerde ise ara sıra emülatör kullanarak bir iki oyunu oynamya çalışıyorum.Forumu inceledim fakat fazla birşey bulamadım birazdan soracağım sorunum ile ilgili.Burada bazıları hakkında bilgi verilmiş ama denedim bende işe yaramdı.Bahsettiğim gibi bir iki sorunum var.Bilgisi olan paylaşablirse sevinirim.

1. klavyeden oynadığımızı varsayarsak, oyunları bağlatma tuşu hangsi? Bütün tuşlara bastım ama oyunlar başlamıyor. Oyunları yüklüyorum,ekran açılıyor ama oyunu başlatma tuşunu bulamıyorum.Klavyedeki bütün tuşları denedim olmadı.Muhtemelen port olarak klayeyi seçememişimdir.Bu konuda bir yardım.
2. Daha önceki zamanlarda joyistik ile ynamayı başarmıştım şimdide oldu ama oyunu başlatma tuşu yine belli değil. Tuş konfigürasyonu yapmaya çalıştım ama joyistik kalibre etme kısmıa geldiğimde tuşları görmüyor.Sağa-sola hereket ediyor fakat tuşları atayamıyorum.
3.FlashBier oyununu başlatmayı şansa başardım ve joyistik ile oynayabildim, fakat kayaları ileriye itemiyorum! Acaba joyistik ayarlarındanmıdır yoksa oyunun bir hilesi,bilmediğim bir özelliğimi vardır.

Çok uzun oldu biliyorum ama önceki mesajlarda bahsi geçe tuş konfigürasyonları bir işe yaramadı. Bu sebeple tekrar soruyorum.Bilmediğimden mazur görün konuyla ilgili başka başlıklar varsa yönlendirin oradan okuyayım. Ben en uygun başlık burası olur diye buraya yazdım.

CCS64 V3.7 Emulatörü - WinVICE-2.2-x86  ikisinde de denedim fakat sonuç aynı.

Şimdiden çok teşekkürler.


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: g 600 üzerinde Aralık 20, 2012, 20:36:05 ÖS
emülatörü başlatmadan önce usb joysticki tak, daha sonra emülatörü başlat,  joystick menüsüne gir usb game pad seç, bazı oyunlar port 1 den bazıları port 2 den çalışır, ben WinVICE'ı kullanıyorum.tavsiye ederim, yeni versiyonları çıktı


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: iceburn üzerinde Aralık 20, 2012, 21:33:07 ÖS
Cevap için teşekkürler. Söylediğinizi yaptım Vice sorunsuz açtı joystick ile , kalavyedende açtı fakat yön tuşlarıyla değil rakamların üzerindeki yön tuşlarıyla oynatıyor sadece.

Ek olarak FlashBier oynarmısınız? Eğer oynuyorsanız yada oynadıysanı belki hatırlarsınız, kayaları ileri itemiyorum,itemeyince oyunu oynamanın bir anlamı kalmıyor.Acaba jojstick ayarlarıyla ilgili birşeymi vardır ama klavyeden oynadığımda da itemiyorum.Tuşa falan mı basıyorduk ? Denedim oda olmadı?Tıkandım kaldım oyunda.Bununla ilgili bilginiz varsa ayrıcı sevindirirsiniz.
Teşekkürler yeniden.


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: AmigAmigA üzerinde Aralık 20, 2012, 22:19:41 ÖS
Flash Bier'de kaya itme yoktur,yalnızca kayaların altını açarak ilerleyebilirsin.Fire tuşuna bastığında bir canın gider.Güzel oyundur,hep bitirmek istedim nasip olmadı:)


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: witchdoktor üzerinde Aralık 20, 2012, 22:45:18 ÖS
Cevap için teşekkürler. Söylediğinizi yaptım Vice sorunsuz açtı joystick ile , kalavyedende açtı fakat yön tuşlarıyla değil rakamların üzerindeki yön tuşlarıyla oynatıyor sadece.

Ek olarak FlashBier oynarmısınız? Eğer oynuyorsanız yada oynadıysanı belki hatırlarsınız, kayaları ileri itemiyorum,itemeyince oyunu oynamanın bir anlamı kalmıyor.Acaba jojstick ayarlarıyla ilgili birşeymi vardır ama klavyeden oynadığımda da itemiyorum.Tuşa falan mı basıyorduk ? Denedim oda olmadı?Tıkandım kaldım oyunda.Bununla ilgili bilginiz varsa ayrıcı sevindirirsiniz.
Teşekkürler yeniden.

Boulder Dash ile karıştırıyor olmayasın?


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: iceburn üzerinde Aralık 20, 2012, 23:24:01 ÖS
Boulder Dash gibi kayaları itiyoruz sanıyordum :) AmigaAmiga'nın cevabı üzerine oyunu yeniden oynadım ve kayaların itilmediğini anladım. Anladım derken inandım.İlk denememde muhtemelen bir arpa boyu yol alamayınca oyunda sorun var düşüncesine kapılmışım.Yoksa çocukken oynadığım oyunu nasıl olurda şimdi oynayamazdım.Maalesef öyle oldu.Flash Bier'da daha ilk bölümü bile geçemedim.Bahane bol; parmakla oynamak çok zormuş bu oyunları, hem yollarıda hatırlamıyorum vs .. :) Zamanla hatırlarız herhalde. Çok teşekkürler bilgilendirme için.


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: cdemir üzerinde Aralık 21, 2012, 00:04:47 ÖÖ
Merhaba.

Vice de Yön tuşları + Sol Kontrol ile oynamak isterseniz.

Settings / Joystick Settings Config Keyset A seçip.
Tuşları resimdeki gibi ayarlayabilirsiniz.

Daha sonra ilgili joystick portunda keyset A yı seçmelisiniz.

(http://b1212.hizliresim.com/14/p/h394l.jpg)


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: iceburn üzerinde Aralık 29, 2012, 10:29:18 ÖÖ
Teşekkürler verdğiniz bilgiler için, herkese iyi seneler şimdiden.


Konu Başlığı: Ynt: Windows'ta Commodore 64 Emülasyonu
Gönderen: cdemir üzerinde Aralık 29, 2012, 12:21:29 ÖS
İyi seneler :)


Konu Başlığı: VICE EMULATOR 3.3 WINDOWS SÜRÜMÜ
Gönderen: fort_apocalypse üzerinde Aralık 04, 2019, 01:13:55 ÖÖ
VICE EMULATOR 3.3 WINDOWS SÜRÜMÜ: GTK3VICE-3.3-win32-r35872.7z

7-ZIP sıkıştırıcı kullanılarak açılıyor. Kurulum gerektirmiyor, klasör içindeki  x64.exe dosyasına tıklayınca çalışıyor.

https://vice.pokefinder.org/dl.php?file=GTK3VICE-3.3-win32-r35872.7z