commodore.gen.tr

Genel Kategori => Proje => Konuyu başlatan: AmigaEsref üzerinde Eylül 04, 2017, 21:49:50 ÖS



Konu Başlığı: Amiga oyunlarını A ve B butonu olmak üzere 2 butonlu hale getirmek
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Eylül 04, 2017, 21:49:50 ÖS
Arkadaşlar benim hep aklımı kurcalıyordu. Amiga 500'de 2 butonlu oyun var mı bu joyistikler A ve B olarak çalışıyorlar mı diye? Evet Çalışıyorlarmış. :D fakat buna uygun joyistik ve oyun bulmak gerekiyor. İnternette 2 butonlu bulduğum oyunları listeledim. Benim joyistiklerimin hiç biri A ve B butonu farklı değil. Yani hepsi A olarak çalışıyor ateş tuşu :( Fakat elimde olan 9 pinli sega gamepad'te A ve B olarak çalışıyor. :D Videoda paylaştım sonucu.

Bu arada aklıma takıl dı acaba eski ve tek butonlu olan zor oyunları 2 butonlu hale getirebilir miyiz? kodlarında ufak bir düzeltme ile. Örneğin; Rick Dangerousta eğilip ateş tuşu bomba bırakıyor onun yerine B Tuşu bomba bıraksa ve A tuşuda zıplama işlemi yapsa harika olmaz mı? Forumda bunu yapabilecek bir arkadaşımız var mı? Var ise bana öğretirse sevdiğim oyunlardan başlayarak onları 2 butonlu versiyonlara dönüştürebiliriz.


İnternette bulduğum 2 butonlu çalışan amiga oyunlar.

- Street Fighter 2 ( Denendi Tekme ve Yumruk ayrı ayrı çalışıyor)
- Mortal Kombat 2 ( Denendi Tekme ve Yumruk ayrı ayrı çalışıyor)
- Chaos Engine 2
- Superfrog
- Ruff'n' Tumble
- Leonheart (Denendi zıplama ve ateş ayrı +5V bağlantı istiyor)
- Speedball 2
- Robocod 1-2
- Parasol Stars
- Apidya ( Denendi sadece özel silah modları eklerken )
- Lotus Turbo,
- Gunship (Apache simulator)
- Red Storm Rising (submarine sim)
- A-10 Tank Killer (Warthog sim)
- Airborne Ranger (basically metal gear)
- the original Pirates!
- Turrican I-II (denedim okey sadece özel güç atıyor)
- International Karate
- Loom
- Hostage : The Embassy Rescue
- Archon
- Starflight


Konu Başlığı: Ynt: Amiga oyunlarını A ve B butonu olmak üzere 2 butonlu hale getirmek
Gönderen: Alpyre üzerinde Eylül 04, 2017, 22:10:20 ÖS
Tabii ki harika olur. Ancak söz konusu oyunların kaynak kodlarını bulmadan böyle bir özellik eklemek neredeyse imkansız gibi bir şey.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga oyunlarını A ve B butonu olmak üzere 2 butonlu hale getirmek
Gönderen: commander64 üzerinde Eylül 04, 2017, 22:29:02 ÖS
(https://assets.catawiki.nl/assets/10/f/b/3/fb3a3bb0-0202-012e-ae5e-0050569439b1.jpg)
Bu arkadaşı sega ayarına getirirseniz iki tuşlu oyunlarda tuşlar ayrı ayrı çalışır. Amiga CD32'de iş görüyordu.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga oyunlarını A ve B butonu olmak üzere 2 butonlu hale getirmek
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Eylül 04, 2017, 22:44:18 ÖS
Şöyle bilgilerde mevcut bu joyistiklerden yapmak zor değil sanırım.
https://allpinouts.org/pinouts/connectors/input_device/mouse-joystick-amiga-9-pin/

@Alpyre abi cahilliğimden soruyorum. Bu oyunların adf dosyalarının kodlarını görüntüleyen bir program var mı amigada? Ordan bulup buton fonksiyonlarını değiştiremez miyiz?

@commander64 güzel joyistik bir tane edinirim ilerde bunlardan. Teşekkür ederim.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga oyunlarını A ve B butonu olmak üzere 2 butonlu hale getirmek
Gönderen: commander64 üzerinde Eylül 04, 2017, 22:53:41 ÖS
(http://i2.wp.com/www.retrogamescollector.com/wp-content/uploads/2015/05/pic1.jpg)
Bu el yapımı joystickte tek ve iki butan seçimi yapan bir anahtar var sağda. Bu tür bir şey yapabilirsin.

Oyunların modifiyesi ise sıkıntılı bir süreç ya kaynak kodları bulup oradan kodları değiştireceksin ya da monitör v.b. programla compile edilmiş programda tuşlarla ilgili kısımları keşfedip yapacaksın. İki türlü de gereksiz bir hamle bence.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga oyunlarını A ve B butonu olmak üzere 2 butonlu hale getirmek
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Eylül 04, 2017, 22:58:21 ÖS
Kod işini bilmediğimden bilemedim :( derinliği nedir işin. Belki ilerde zaman bulursam " monitör v.b. programla compile edilmiş programda tuşlarla ilgili kısımları keşfedip yapacaksın " kısmı mantıklı gibi.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga oyunlarını A ve B butonu olmak üzere 2 butonlu hale getirmek
Gönderen: commander64 üzerinde Eylül 04, 2017, 23:08:22 ÖS
Kod işini bilmediğimden bilemedim :( derinliği nedir işin. Belki ilerde zaman bulursam " monitör v.b. programla compile edilmiş programda tuşlarla ilgili kısımları keşfedip yapacaksın " kısmı mantıklı gibi.
Yalnız o kısım, ilerde zaman bulursamla olacak iş değil.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga oyunlarını A ve B butonu olmak üzere 2 butonlu hale getirmek
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Eylül 05, 2017, 00:14:04 ÖÖ
O zaman boş ver :)


Konu Başlığı: Ynt: Amiga oyunlarını A ve B butonu olmak üzere 2 butonlu hale getirmek
Gönderen: i_r_on üzerinde Eylül 05, 2017, 00:52:13 ÖÖ
@AmigaEsref: Sen yapamazsın belki ama Amiga'da hala cracking scene aktif ise (C64'de aktif mesela) bu kişilere ulaşıp bir ihtimal yaptırabilirsin. İngilizcen varsa aktif bir yabancı forumda konuyu gündeme getirirsen bir şansın olabilir.



Konu Başlığı: Ynt: Amiga oyunlarını A ve B butonu olmak üzere 2 butonlu hale getirmek
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Eylül 05, 2017, 01:06:26 ÖÖ
@i_r_on abi teşekkür ederim.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga oyunlarını A ve B butonu olmak üzere 2 butonlu hale getirmek
Gönderen: Voltron üzerinde Eylül 05, 2017, 09:50:39 ÖÖ
Alıntı
Bu el yapımı joystickte tek ve iki butan seçimi yapan bir anahtar var sağda. Bu tür bir şey yapabilirsin.

Amiga ve diğer atari joysick standardı kullanan oyunlardaki jump olayı beni her zaman soğutmuştur oyunlardan. Kafamda hep stick'in up switcini ayrı bir butona taşıma fikri olmuştur.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga oyunlarını A ve B butonu olmak üzere 2 butonlu hale getirmek
Gönderen: witchdoktor üzerinde Eylül 05, 2017, 10:09:58 ÖÖ
Battle Squadron da 2 butonla oynanabiliyor sanırım.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga oyunlarını A ve B butonu olmak üzere 2 butonlu hale getirmek
Gönderen: ibo1973 üzerinde Eylül 05, 2017, 12:06:02 ÖS
programlanabilir bir joistik yapılarak bu iş olabilir bence örneğin joistikte 6 tuş olsun her tuş programlanabilsin bir pice bağlı olsun pic de usb den bilgisayara (makrolu amiga joistik yapılabilir oldukçada kolay olur yapılması ) Aslında şimdi burda fikir aklıma gelince kendime bir tane yapasım geldi :D vakit bulursam uğraşmaya üşenmezssem bir tane yaparım isteyenlerede yardımcı olurum ancak vakit ve üşenme meselesi var .


Konu Başlığı: Ynt: Amiga oyunlarını A ve B butonu olmak üzere 2 butonlu hale getirmek
Gönderen: witchdoktor üzerinde Eylül 05, 2017, 16:00:10 ÖS
@ibo1973

Aslında bahsettiğin şeyin daha basiti konsollardaki 'zıplama' tuşu olayı. Amiga ve C64'te oyunlar tek ateş düğmesine göre programlandığı için, 'yukarı' iterek zıplama işlevi  2-3-4. butonlardan birine hat çekerek yaptırılabilir. Bunun dışında zaten çok düğmeli işlev pek düşünülmemiş ya da 'space' tuşu gibi klavye tuşlarına yüklenmiş durumda.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga oyunlarını A ve B butonu olmak üzere 2 butonlu hale getirmek
Gönderen: wizofwor üzerinde Eylül 05, 2017, 16:11:04 ÖS
Bu arkadaşı sega ayarına getirirseniz iki tuşlu oyunlarda tuşlar ayrı ayrı çalışır. Amiga CD32'de iş görüyordu.

Amiga ve Commodore'da Sega Joysticklerini kullanmak biraz riskli. Sega'da GND ve Vcc pinlerinin yeri farklı.  Select tuşuyle ilgili (Vcc olması gereken hatta bağlı) veya Joystick üzerinde autofire gibi güç kullanan bir şeyler varsa sıkıntı yaşayabilirsin. Yanlış hatırlamıyorsam Yavuz bu şekilde CIA lardan birini yakmıştı.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga oyunlarını A ve B butonu olmak üzere 2 butonlu hale getirmek
Gönderen: ibo1973 üzerinde Eylül 05, 2017, 16:11:59 ÖS
@ibo1973

Aslında bahsettiğin şeyin daha basiti konsollardaki 'zıplama' tuşu olayı. Amiga ve C64'te oyunlar tek ateş düğmesine göre programlandığı için, 'yukarı' iterek zıplama işlevi  2-3-4. butonlardan birine hat çekerek yaptırılabilir. Bunun dışında zaten çok düğmeli işlev pek düşünülmemiş ya da 'space' tuşu gibi klavye tuşlarına yüklenmiş durumda.

evet aslında dediğin gibi yapılabilir basitçe ama zamanlamalar sorunda çıkartabilir oyununa göre araya bir pic koyularak belli bir sıralama hatta zamanlama eklenebilir yani tam bir makro joistik olur.


Konu Başlığı: Ynt: Amiga oyunlarını A ve B butonu olmak üzere 2 butonlu hale getirmek
Gönderen: AmigaEsref üzerinde Eylül 12, 2017, 22:59:19 ÖS
Arkadaşlar A ve B düğmeleri aktif oluyor. Ama +5 v yazan besleme olmadan B fonksiyonu çalışmıyor. Eski mousunum kablosunu söküp şema açıp tek tek girişleri 2 butonlu bir oyunda test ettim. Ateş tuşu tek çalışırken Zıplama yani B tuşu +5V ile bağlantı istiyor. Lionheartta şuan 2 butonlu oynayabiliyorum. Bir kaç oyun daha deneyeceğim şimdilik haberi vereyim dedim. Bu arada sadece kablo uçlarını birbirine değirmemiz yetiyor. Joyistik için Turbo fonsiyonu hariç sanırım bir devre gerekmiyor.