commodore.gen.tr

Genel Kategori => Proje => Konuyu başlatan: Chameleon üzerinde Eylül 16, 2017, 16:52:10 ÖS



Konu Başlığı: Component vga çevirici hd box
Gönderen: Chameleon üzerinde Eylül 16, 2017, 16:52:10 ÖS
Arkadaşlar selam,
2011 yılında vga girişli monitörümde ps3 kullanmak için böyle bi box almıştım. O sene çok işimi gördü. Sonra ps3'ü salona koydum, buna da gerek kalmayınca kendine çekmecenin köşesinde bir yer edindi. Geçenlerde yine ihtiyacım oldu, çıkardım taktım ama güç geldiğini göstermesine rağmen(power ışığı yeşil yeşil yanıyor) monitöre sinyal göndermiyor. Belki dedim adaptör ölmüştür artık 5volt 2amp göndermiyordur. Cep telefonu şarj adaptörümü taktım durum yine aynı. Elektronik bilgim çok amatör olduğu için aklıma ilk gelenler sonuç vermeyince ilerleyemiyorum :) Bir elektronik alet durduğu yerde nasıl bozulur? nelere bakmam lazım. Guitar hero gitarım vardı, durduğu yerde kapasitörlerinden biri ölmüştü.Onu değiştirince adam olmuştu. Bunun üzerinde de 7-8 tane kapasitör var onlara mı bakmalıyım. Zaten birtek onlar değişitirilebilir gibi geri kalan parçalar çok küçük, bilgisayar boardu gibi. Bir de vga portundan sinyal geliyor mu nasıl anlaşılır? kablo ile takıpta denemek dışında :p

Bendeki alet bu;
http://www.videoconn.com/sale-9007773-hd-box-pro-component-to-vga-converters.html (http://www.videoconn.com/sale-9007773-hd-box-pro-component-to-vga-converters.html)


Konu Başlığı: Ynt: Component vga çevirici hd box
Gönderen: Levent (Lvnt) üzerinde Eylül 16, 2017, 20:48:55 ÖS
1990-2005 arası cihazlarda tantal / elektrolitik kondanstör işi sıkıntılıymış, değiştirin gitsin.

Vga sinyal geliyormu işini pek anlamadım ama vga seçici kutular var, tek monitöre birden fazla bilg. bağlamak için...


Konu Başlığı: Ynt: Component vga çevirici hd box
Gönderen: g 600 üzerinde Eylül 17, 2017, 11:32:04 ÖÖ
buna benzer compozıte - vga çevirici cihazım çalışmıyordu, adaptör içindeki büyük kondansatör şişmiş ve sızıntı yapmıştı, onu değiştirince düzeldi, bir de cep telefonu adaptörü az gelebilir, varsa tablet adaptörü ile denemeni tavsiye ederim, 2amper 5volt olmalı  :)