commodore.gen.tr

Commodore => Commodore Emulasyon => Konuyu başlatan: cdemir üzerinde Haziran 10, 2009, 17:45:00 ÖS



Konu Başlığı: Frodo S60 ve S80 C64 Emulatörü V 1.5
Gönderen: cdemir üzerinde Haziran 10, 2009, 17:45:00 ÖS
Yeni sürüme Sanal klavye desteği eklenmiş.

(http://koti.mbnet.fi/haviital/Frodo/vkb_n95.jpg)
(http://koti.mbnet.fi/haviital/Frodo/trans_vkb_n95.jpg)

Frodo S60 V3 1.5 (http://koti.mbnet.fi/haviital/Frodo/frodo_s60_15.sis)

Telefonum desteklemediği için deneyemedim ama klavye hoş durmuş :)
Resmi Sitesi  (http://koti.mbnet.fi/haviital/index.shtml?projects_frodo)

Desteklenen Modeller
Nokia 5500, 5700, 6110, 6210, 6120/6121, 6124, 6220, 6290, 6650, N71, N73, N75, N76, N77, N78, N80, N81, N82, N91, N92, N93, N93i, N95, N96, E51, E60, E61, E61i, E62, E65, E70, Samsung SGH-i400, i450, i520, i550, i560, G810, LG KS10, KT610



Konu Başlığı: Ynt: Frodo S60 ve S80 C64 Emulatörü V 1.5
Gönderen: shotgun üzerinde Haziran 10, 2009, 23:17:32 ÖS
Oo ne zamandır aklımdaydı bu haberi yeni gördüm. Çok iyi oldu. 3650 oldukça güzel çalışan frodo varıd. Şimdi N73'ümde de gittiğim her yerde c64'ümü taşıyacağım. Haber için teşekkürler.
Bu arada sizin gibi elit arkadaşlarla tanışma fırsatı bulduğum için bu forumu çok seviyorum. Gerçi bu ilk mesajım genelde okumayı tercih ediyorum.


Konu Başlığı: Ynt: Frodo S60 ve S80 C64 Emulatörü V 1.5
Gönderen: cdemir üzerinde Haziran 10, 2009, 23:57:10 ÖS
Hocam iltifatın için teşekkür ederim. Bende yeniyim ve bu konularda çok bilgili sayılmam ama forumda gerçekten çok değerli ve bilgili arkadaşalar var :)

Bende de 6680 S60 V2 var onda da çalışan bir frodo sürümü var bende onu kullanıyorum. :)


Konu Başlığı: Ynt: Frodo S60 ve S80 C64 Emulatörü V 1.5
Gönderen: shotgun üzerinde Haziran 11, 2009, 00:06:17 ÖÖ
Walla ben de, benim dilimden anlayan sizin gibi arkadaşları arıyordum ne zamandır. Öğrencilerime bu saatten sonra "commodore"'u anlatmaya başladığım zaman genelde yüzüme polonyaca konuşan bir adam gibi baktıklarını görüyorum. Ben de onlara cem yılmaz'ın gora filmindeki sahneden hatırlatma yapıyorum. Hani cem yılmazın kafasına matrix vari bir olay gibi taktıkları alet commodore 64 diye söylüyorum "haa" diyorlar ancak. Halbuki nasıl bir dev olduğunu ve zamanlarda yaşamış bizler için neler ifade ettiğini, şu an oynadıkları oyunlarının temellerinin "home computer" olgusunun oluşmasında inanılmaz katkılarının olduğunu anlatmam olası değil. Günümüzde zibil gibi ekran kartı çıkarken, o zamanlar firmalar komple bilgisayar üretiyordu pazarda pay kapabilmek için. Ne günlerdi be dediğim zaman birilerinin beni anlamış olması bu yüzden çok sevindirici.
Ya bu arada çok alakasız olacak ama www.c64.com (http://www.c64.com) artık çalışmıyor. Nedeni hakkında bir bilgin var mı hocam ?


Konu Başlığı: Ynt: Frodo S60 ve S80 C64 Emulatörü V 1.5
Gönderen: cdemir üzerinde Haziran 11, 2009, 00:19:43 ÖÖ
Walla ben de, benim dilimden anlayan sizin gibi arkadaşları arıyordum ne zamandır. Öğrencilerime bu saatten sonra "commodore"'u anlatmaya başladığım zaman genelde yüzüme polonyaca konuşan bir adam gibi baktıklarını görüyorum. Ben de onlara cem yılmaz'ın gora filmindeki sahneden hatırlatma yapıyorum. Hani cem yılmazın kafasına matrix vari bir olay gibi taktıkları alet commodore 64 diye söylüyorum "haa" diyorlar ancak. Halbuki nasıl bir dev olduğunu ve zamanlarda yaşamış bizler için neler ifade ettiğini, şu an oynadıkları oyunlarının temellerinin "home computer" olgusunun oluşmasında inanılmaz katkılarının olduğunu anlatmam olası değil. Günümüzde zibil gibi ekran kartı çıkarken, o zamanlar firmalar komple bilgisayar üretiyordu pazarda pay kapabilmek için. Ne günlerdi be dediğim zaman birilerinin beni anlamış olması bu yüzden çok sevindirici.
Ya bu arada çok alakasız olacak ama www.c64.com (http://www.c64.com) artık çalışmıyor. Nedeni hakkında bir bilgin var mı hocam ?
Hocam tam yerine geldiniz. Eminim burada aradığınızdan da fazlasını bulacaksınız.
www.c64.com (http://www.c64.com) 'un neden çalışmadığı konusunda bilgim yok. Bilgisi olan bir arkadaş varsa yazar sanırım.


Konu Başlığı: Ynt: Frodo S60 ve S80 C64 Emulatörü V 1.5
Gönderen: shotgun üzerinde Haziran 11, 2009, 00:22:59 ÖÖ
İlgin için teşekkür ederim. Artık onun benzeri bir site bulmaya çalışacağım. Bir zamanlar telif haklarından dolayı sorunlar yaşanacağı söyleniyordu ben de bu yüzden endişenlendim Commodore adı birilerinin çıkarları için kullanılacağı düşüncesi sinirlerimi bozmaya yetti sanırım.


Konu Başlığı: Ynt: Frodo S60 ve S80 C64 Emulatörü V 1.5
Gönderen: tabu üzerinde Haziran 11, 2009, 00:58:17 ÖÖ
Hoşgeldin,bu site çok işine yarayabilir...
www.lemon64.com (http://www.lemon64.com)


Konu Başlığı: Ynt: Frodo S60 ve S80 C64 Emulatörü V 1.5
Gönderen: shotgun üzerinde Haziran 11, 2009, 01:02:19 ÖÖ
Çok teşekkür ederim. Çok zaman önce gördüğümü hatırlıyorum. Ama çok iyi oldu bu hatırlatma. Tekrar sağol tabu..