Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
  Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3 ... 47
1  Amiga / Amiga Donanım / Ynt: Amiga 1200 ses problemi : Ocak 28, 2024, 23:01:54 ÖS
Arkadaşlar Merhaba,

Uzun bir aradan sonra Amiga'mın ses problemini gidermeyi başardım o kadar basit bir sorunmuş ki ufak sorun için Amiga'yı ameliyat masasına yatırıp ameliyat ettik sorunun kaynağı ise oldukça basit imiş(BEN). Öncelikle hikayemize giriş kısmında başlayalım ki ileride benzer sorun ile karşılaşan arkadaşlar olur ise  sorunu nasıl çözeceklerinin yanıtını rahat bulsunlar.

Amiga'nın power suppy'ı bozulunca pc'ye ait bir power supply'ı hemen konvert etmeye başladım bu işin nasıl olacağını önceki deneyimlerimden çok rahat biliyorum artisliği ile power supply'ı Amiga'ya konvert ettim ancak -12 volt vermem gereken uça +5V vermişim. Paula'nın direkt -12V ihtiyaç duyduğunu tamamen gözden çıkarmışım ilk etaplarda herşey düzgün çalışır iken 3-5 gün sonra ses birden gitti ve bir takım çazırtı cuzurtular oluştu ve ses oldukça dipten gelmeye başladı. Nedendir der iken forumları araştırdım, Eab Amiga formunda arkadaşlar mutlaka R302 ve R301 dirençlerini 10ohm'luk direnç ile değiştirmemi önerdiler ancak sorunum bu direçlerden görünmediğine oldukça emin bir şekilde U15 Amplifer entegresini kontrol ederek anladım. Bu durumda -12V güç yiyen Paula chip +5V alınca ayvayı yemiştir, düşüncesi ile Paula chip'i araştımalarına giriştim sağolsun @deflepart bu konuda bana bir kıyak geçerek yardımcı oldu. Paula chip'i değitirdik ancak ses bir türlü düzelmedi aksine dipten gelen seste kayıp oldu. PCB explorer sitesinden tüm paula bacaklarının bağlantılı olduğu diğer noktaları tek tek inceler iken ana ne göreyim 2 adet pcb yolu kapkara olmuş hemen onları ilgili yerlere kablo uzatarak şortladım ama değişen birşey yok gene ses yok. Son olarak chiplerin üzerine bastırayım dedim, tüm chiplerin üzerine tek tek bastırır iken ram chiplerine bastırdığım andan birden ses düzeldi kulaklarıma inanamadım ancak elimi çekince ses terar bozuldu. Paula chipinin ram ile bağlantılı uçlarını PCB Explorer aracılığı ile tekrar inceledim gene bağlantılar tam :'( nerede bu sorun der iken R301 direncini kaplo ile birden shortlamak aklıma geldi, ana ne oldu ses düzeldi bir sevinç ile sorunun kaynaklandığı dirençi buldum hemen havya ile lehimlerin üzerinden geçeyim dedim ancak havyayı dokundurur dokundurmaz direnç ikiye ayrıldı. Meğer ise direnç kırık imiş Ram'lere bastırınca çalışıyor bırakınca gidiyor imiş. Hemen normal bir direç ile R301 10ohm dirençini değiştirdim ama diğer ses kanalındada bir çızırtı vardı onun içinde R302 dirençini değiştirince herşey çalıştı. En Başta forumlarda bahis edilen dirençleri direkt değiştirmiş olsa idim Paula'yı sökmek zorunda kalmayacak ve problemi en başından barit bir şekilde çözmüş olcaktım.

Bu nedenden ötürü ses problemi yaşayan arkadaşlar var ise öncelikle R301 ve R302'inin karşılıklı uçlarını birbirine shortlasın ses düzeliyor ise bu dirençleri değiştirin

Saygılar

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=11544.0#quickreply
2  Amiga / Amiga Yazılım / Ynt: Amiga title bar için hava durumu - AmiWeatherForecasts : Ocak 23, 2024, 13:34:15 ÖS
Emarti selamlar, Eğer bir müzik uygulaması çalışyor ise hali ile konuşma işlemi başarısız oluyor. Eğer aufio.device kullanımda ise ekrana hata çıkarmasın ve ses oynatmaya çalışmasın gibi birşey ekleyebilirsin. Ekranda uyarı vermesine gerek yok bence
3  Amiga / Amiga Yazılım / Ynt: Amiga'da için hava durumu - AmiWeatherForecasts : Ocak 20, 2024, 23:40:34 ÖS
Prefs uygulamasında save butonuna basınca pencere kapanmıyor
sytle değiştirince hemen değişmiyor bir müddet bekliyor 10-15 saniye kadar
4  Amiga / Amiga Yazılım / Ynt: Amiga'da Title Bar için hava durumu : Ocak 19, 2024, 08:55:08 ÖÖ
Alıntı
Kolay gelsin. lib dosyalarına bir arkadaş daha eklenecek announce.lib bununla şimdilik ingilizce, almanca, fransızca ve türkçe olarak saatleri aynı MacOS'daki gibi 3 farklı anons etme periyodu ile söyleyecek. Ayrıca hava durumu bilgisinide özelleştirilebilir şekilde uygulamadaki tüm diller için (14 dil) üzerinden söyleyebilecek.

Bu harika bir özellik olacak eline sağlık  Kahkaha

Alıntı
Lib dosyaları maalesef şimdilik header dosyaları ile berebar yayınlıyorum. Kaynak kodlarını yayınlamayacağım. Asıl gerçek kodlamalar orada.

Canın sagolsun bu şu ana kadarki  paylaşımlarında yeter Karizmatik
5  Amiga / Amiga Yazılım / Ynt: Amiga'da Title Bar için hava durumu : Ocak 18, 2024, 14:36:01 ÖS
Selamalar, emartinin uygulası oldukça kullanışlı ve kaynak dosyaları oldukça öğretici olduğu için gaza geldim ve MUI için ufak bir app yaptım ekran görüntüsü ekteki gibi birkaç düzeltme daha yapacağım



@emarti Githubta bulunan funch.lib httpget.lib weather.lib gibi kütüphaneleri içlerini incelemek  istiyorum bunları açık paylaşman mümkün müdür? Gerçekten çok öğretici olacak.

6  Amiga / Amiga Yayınları / Ynt: ARexx Türkçe Kaynak : Aralık 20, 2023, 21:15:26 ÖS
Merhabalar, Pistorm32 ve Amiga 1200 benim için gerçekten  düşündüğümün ötesinde bir cihaza dönüştü. Hali ile günlük kullanım olarak ciddi anlamda kullanır hale geldim. Sistemde bir takım betikler oluşturarak bir takım olayları tetikliyorum ve bunları derleyip toparlayıp son haline getirerek buradan paylaşacağım.

İlk betiğimiz aşağıdaki gibi s: dizinene openshellhere.rexx olarak kayıt edebilirsiniz.

Kod:
/* Open Shell Here */

OPTIONS RESULTS

ADDRESS WORKBENCH

GETATTR OBJECT WINDOWS.ACTIVE

ACTIVEWINDOW = RESULT

RAM = 'RAM:'

/*SAY RESULT*/

IF RESULT == "root" THEN do
    /*SAY 'No active window selected.'*/
    ADDRESS COMMAND 'CD ' RAM '&& NewCLI'
END
ELSE do
    RESULT = '"'RESULT'"'
    ADDRESS COMMAND 'CD ' RESULT '&& NewCLI'
END
EXIT

Kısaca betik hangi dizin altında iseniz o dizin altında hızlıca shell ekranını açıyor bunu kullanabilmek için toolsdeamon veya Tool/commodities/fkey uygulamasını kullanabilirsiniz

Toolsdeamon uygulamasına ait görsel ekteki gibi, Betik AmigaOS 3.2 ile çalışıyor diğer sürümlerde test edilmeli.
7  Amiga / Amiga Yazılım / Ynt: Amiga'da Title Bar için hava durumu : Aralık 20, 2023, 08:43:26 ÖÖ
Emarti selamlar, bugün mac ve amiga yan yana dururken aklıma geldi, Macos dilersen her saat başı saati hatırlatıyor böyle bir opsiyon eklenebilirmi? En azından bir ses çıkarması veya daha iyisi konuşması
8  Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: Hard Disk Bad Sector : Aralık 12, 2023, 11:15:39 ÖÖ
Bildiğim ve deneyimlediğim birşey var ise bad sector oluştuktan sonra veba gibi yayılır. Diskteki verilerini kopyalayıp emekli etmen lazım.
9  Amiga / Amiga Yazılım / Ynt: Amiga'da Title Bar için hava durumu : Aralık 11, 2023, 18:49:36 ÖS
Selamlar, dediklerini yaptım. Ama sorunun kaynağı buldum ilginç bir şekilde sophos firewall kullanıyorsan openweathermap.org sitesine izin versende api.openweathermap.org sitesini proxy'nin engellediğini gördüm şu an düzeldi çalıştı eline sağlık. Aynı şartları pistom32/a1200 ile tekrar deneyip cihazın api.openweathermap.org sitesine erişemediğinde yeniden başlayıp başlamadığını deneyeceğim.


Bu arada env. için'de gayet iyi çalışıyor. Eğer mümkün ise ping veya lookup ile internet bağlantısını test edip env. işerisine $status online/offline gibi birşey eklemen mümkün mü? Normalde https://aminet.net/comm/net/msInternetStatus.lha bu uygulamayı kullanıyorum. env. içerisinden değişikliği alıp title bar üzerinde görüntülüyorum
10  Amiga / Amiga Yazılım / Ynt: Amiga'da Title Bar için hava durumu : Aralık 11, 2023, 12:49:47 ÖS
Emarti Selamlar,

OS3.2.1 sürümü ve roadshow TCP/IP stack kullanıyorum, ve uygulama ntp üzerinden zaman bilgisini doğrul alıyor ancak aşğıdaki sorunlar ile karşılaştım.

1. Get My Location'a bastığımda bulunduğum bölgeyi algılayamıyor belki isp kendini istanbulda gösteriyor diyerek farlı bir ülkeyi yazdım ancak yinede konum bilgimi alamadım

2. Sıcaklı verisi bir türlü gelmiyor, acaba api kaynaklı olabilirmi diyerek yeni api anahtarı aldım ama yinede sıcaklı verisini alamıyorum.

3. Bir umut ile güncellemeyi elle tetiklemek istedim cihaz yeniden başladı ve cihazı kendi haline bıraklım yaklaşık 45 dakika sonra yeniden tekrar başladı.

Winuae üzerinden bsdsocket.library seçeneği ile sıcaklık verisini alamadım! Ancak winuae üzerinde hiç restart olmadı işlemi gerçekleşmedi.
 
11  Amiga / Amiga Yazılım / Ynt: Amiga'da Title Bar için hava durumu : Aralık 10, 2023, 22:02:13 ÖS
Eline sağlık yarın deneyeceğim, env işi çok iyi olmuş
12  Amiga / Amiga Yazılım / Ynt: Amiga'da Title Bar için hava durumu : Kasım 19, 2023, 21:40:36 ÖS
Emarti önceki sürümde üzerine çift tıklayınca prefs/time kalkmış sanırım, aslında takvim objesi'de açılabilir altında'da bir buton ile prefs/time'a gidebilir.
13  Amiga / Amiga Yazılım / Ynt: Amiga'da Title Bar için hava durumu : Kasım 05, 2023, 19:06:27 ÖS
@emarti eline sağlık çok iyi olmuş, çoklu dil desteği eklemeyi düşünüyor musun ?
14  Amiga / Amiga Yazılım / Ynt: Amiga'da Title Bar için hava durumu : Kasım 01, 2023, 13:45:11 ÖS
Saat uygulaması çalıştırmak yerine pref/time çalışması da olabilir. Direkt tercihler açışmış olur
15  Amiga / Amiga Yazılım / Ynt: Amiga'da Title Bar için hava durumu : Ekim 31, 2023, 10:26:42 ÖÖ

Saatler doğru mu bari?

Saatler doğru, ancak ben ntp sunucuda herzaman saati güncellemek zorunda kalıyorum.

Eğer mümkün ise ntp'den zaman sunucusunu çekecek bir ekleme yapılabilirmi veya alternatif olarak

eğer hava durumu çekilmiş ise bir komut veya betik yürütme özelliği eklenebilir mi? Eğer bu özellik olur ise ufak tefek otomasyonlar yapılabilir.

Ayrıca adres çubuğunda saat yanında gün/ay/yıl ve saniye olabilir.

Opsiyonel olarak amiga'nın almış olduğu ip adresi gösterilebilir.


Sayfa: [1] 2 3 ... 47