Mesajları Göster
|
|
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 76
|
|
16
|
Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: En son hangi ürünü aldınız?
|
: Kasım 18, 2015, 21:05:01 ÖS
|
Son satin aldigim urun... Evet cok kiymetsiz birsey ama cocukken hep Sinclair'ime mouse alabilmeyI isterdim. Gecen yaz interface'ini Ebay'de sans eseri kazanmistim ama mouse'u yoktu. Mouse'u da buldum sonunda. Icimdeki cocuk 30 yil gecikmeyle kavustu mouse'una..  
|
|
|
|
|
18
|
Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: tüplü tv anketi
|
: Ekim 18, 2015, 19:17:16 ÖS
|
@Memrah : Süper televizyon.. Bence hepsinden daha değerli, daha anlamlı... Commodore64'ü odamda yer alan 61 ya da 66 ekran Telefunken televizyonda kullanırdım. Renkli TV'yi ailem kullandığında, odamda Telefunken'le sıcak geceler geçirmişimdir. Sıcak derken, odam çok küçüktü, TV bayağ büyük...Bir süre sonra oda bayağ sıcak olurdu  Fotoğrafları görünce o günlere gittim.... 30kusur sene once kucuk bir cocukken bu televizyondan Kara Şimşek seyrettigimi hatirliyorum ben de.  O zamanlar herkes yeni yeni renkli TV 'ye geciyordu. Biz de 12 kanalli, uzaktan kumandasiz bir Philips ahsap kasa renkli TV almistik. Uzerine cesit cesit bir suru TV geldi gectI ama bunu atmaya kiyamadim.
|
|
|
|
|
19
|
Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: tüplü tv anketi
|
: Ekim 18, 2015, 01:21:03 ÖÖ
|
|
Benim 51 ekran SONY'de 2 SCART girisi var. Birincisi RGB destekliyor. Ikincisinde ise RGB destegi yok ama S-Video destegi var. Bir de on tarafta bir kapagin arkasinda 3. girisler var. Onlar da 2X RCA ses, 1XRCA composite video ve 1 adet miniDIN S-video girisi. Bir de kulaklik cikisi ve stereo pre-out cikislarI var. Tabi dogal olarak bir de UHF/VHF anten girisi...
|
|
|
|
|
20
|
Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: tüplü tv anketi
|
: Ekim 17, 2015, 21:33:28 ÖS
|
bizimde zamanında buna benzer bir nordmende vardı. kumandası yoktu ve 8 kanallıydı. sonradan kumanda taktırmıştık. bu televizyona en çok atari 2600 ve c64 sinclair vs bilgisayarların yakışacağını düşünüyorum. sinclair görüntüsünü merak ettim.
Kumandasi bunun da yok tabiki. 5 kanali var. Ve dikkatinden kacmis olabilir ama bu TV bildigin Siyah-Beyaz.  Yani ZX81'e yakisiyor ama C64 veya Spectrum icin cok da uygun oldugunu soyleyemeyecegim  Onlara bir sonraki nesil ahsap kasali renkli TV 'ler gerekli  Bu arada elimde 1993 model bir 51 ekran Sony Trinitron TV var ve 1993'den beri kullaniyorum. Hala ilk gunku gibi goruntusu var. Scart ve RGB scart mevcut. PAL/SECAM/NTSC. Teletextli. O yillarda Sony gercekten cok kaliteli ve saglam CRT televizyonlar uretmis.
|
|
|
|
|
22
|
Diğer Nostaljik Bilgisayarlar / Sinclair - Genel / Ynt: Arapça versiyon Spectrum
|
: Eylül 12, 2015, 21:44:33 ÖS
|
|
Ben resimlerine baktigimda bana biraz cakma gelmisti. Yanlis hatirlamiyorsam Arapca harfler de sticker olarak tuslara yapistirilmisti. Yani sanki biraz "unofficial mod" tadinda birseydi.
Bundan bahsetmisken, uzun yillar once, 12 yaslarinda bir cocukken, mahallemizdeki elektrikci dukaninin sahibi'nin oglu ile arkadas olmustum. Tatil donemlerinde gunduz dukkanda dururdu ve bir de ZX Spectrum'u vardi. Ben de dukana giderdim ve beraber Spectrum ile oynardik. Iste o zamanlarda bir gun bana heyecanla birsey gostermek istedigini soylemisti. Sinlair Basic'in Turkce versiyonunu edinmisti. SankI teypten bir yazilim yukleniyordu gibi aklimda kalmis. Ama ayni zamanda "bunu yapmak icin bilgisayarin donanimini da modifiye ettiniz mi?" diye sordugumu ve evet cevabini aldigimi da hatirliyorum. Herneyse. Sonucta BASIC komutlarinin hepsi Turkce olmustu. Ornegin P tusuna basinca PRINT degil "YAZ" komutu ciktigini hatirliyorum. LOAD icin "YUKLE" vs vs. O gunlerden sonra da ne gordum ne rastladim o Turkce BASIC'e. Arap Spectrum'u basligini gorunce benim de aklima bu geldi.
|
|
|
|
|
24
|
Genel Kategori / Genel Sohbet / Ynt: 6 Mayıs 1985 - Tam 30 yıl önce bugün C64 ile tanıştım.
|
: Mayıs 06, 2015, 17:02:36 ÖS
|
Annene Allah rahmet eylesin Gokhan. Mekani cennet olsun. Iste teknolojisi, teknigi, yazilimi, donanimi bir yana, retro hobisinin bu nostaljik ve duygusal yonunu de seviyorum. Benim icin de gecmisin guzel anlarina acilan buyulu bir kapi gibi bu hobi. galiba biz C64 ve amiga ları bizi sevenlerin çok olduğu günleri hatırlattığı için de çok seviyoruz.. Bu cumleyi okuyunca yuregim bir burkuldu.  Keske ayrilik olmasa..
|
|
|
|
|
26
|
Diğer Nostaljik Bilgisayarlar / Sinclair - Genel / Ynt: Aradiklarim - Sinclair ZX Spectrum ve ZX81 yan birimleri -
|
: Mayıs 05, 2015, 14:11:06 ÖS
|
Memrah kardeşim, Hayırlı olsun. Güle güle kullan.
Memrah hayırlı olsun, çok sevindim kaybolmamasına. Kendim almış gibi heyecanladım bir anda  Cok tesekkurler arkadaslar. Bir de mouse bulursam, listemi yavas yavas tamamlama yolunda ilerliyorum.  Hayırlı olsun Memrah, paketin sağ salim eline geçmesine çok sevindim.  Yalnız bu cümlenle kopardın beni.  Allah'tan ümit kesilmez, Interface'i bulduran mouse'u da buldurur diyelim.  Eheh evet interface'in gelmesinin ilk heyecani gecince kafaya dank etti, olm buna takacak mouse yok kiii 
|
|
|
|
|
28
|
Diğer Nostaljik Bilgisayarlar / Sinclair - Genel / Ynt: Aradiklarim - Sinclair ZX Spectrum ve ZX81 yan birimleri -
|
: Mayıs 05, 2015, 12:42:18 ÖS
|
Arkadaslar cok mutluyum  Kayboldugunu dusunup, gelmesinden umidi kestigim paket bu gun itibariyle elime gecti  Demek ki bazen biraz sabirli olmak gerekiyormus. Eh artik bu baslikta topladigim "aradiklarim" listesinden bu Genius Mouse interface'ini cikartabiliriz diyecegim .... ammaaaa...once bu cihazi test etmek lazim. Satici calisip calismadigini bilmiyorum demisti. Bu durumda sizlere iki sorum olacak 1 Bu interface eger bozuksa taktigim Spectrumu da bozabilir mi acaba... 2 Bana acilen bunun mouseunu bulabilecek bir yigit yok mu yahu?  interface tamam da bende bunun mouseu yok ki  :D Nasil test edecegiz interface'i, mouse olmadan?  :D   
|
|
|
|
|
29
|
Diğer Nostaljik Bilgisayarlar / Sinclair - Genel / Ynt: Aradiklarim - Sinclair ZX Spectrum ve ZX81 yan birimleri -
|
: Mayıs 04, 2015, 12:39:24 ÖS
|
Bence size postalarınızı getiren PTT şubesine gidip şahsen soruşturmakta ve birkaç kez arka arkaya giderek adamları taciz etmekte fayda var.
Merhaba. Evet subeyi aramak benim de aklima geldi. Bir faydasi olur mu bilmem ama denemekten zarar gelmez. Faydasi olur mu bilmem diyorum cunku paket taahutlu yani registered gonderi degil. Ama aklima gelen bir senaryo var. Postaci ben evde degilken gelmis ve haber kagidi birakmis fakat o kagit kayip olmus olabilirmi acaba diye aklima geldi. Ya da acaba geldi de kagit birakmayi ihmal mi etti? Ama bunu neden yapsin ki? Bir diger aklima gelen sey de Ingiltere Turkiye arasinda bir yerlerde birinin bu paketleri yuruttugu. Ki umarim bu dogru degildir. Zaten kimsenin isine yarayacak birsey de degil ama bilemem. Varsa oyle birsey, gunahi boynuna. Eger bir gelisme olursa burada paylasirim ama pek de umudum yok acikcasi. Satin aldigim birseyi cok istekle bekleyince hep kayboluyor. Bende var bir sanssizlik. 
|
|
|
|
|
30
|
Diğer Nostaljik Bilgisayarlar / Sinclair - Genel / Ynt: Aradiklarim - Sinclair ZX Spectrum ve ZX81 yan birimleri -
|
: Mayıs 01, 2015, 14:36:22 ÖS
|
Paket gelmeme durumu Benim de başıma çok geldiği için artık Tracking number olmadan değerli birşey almıyorum, Tr number olunca daha çabuk geliyor ayrıca
Galiba bundan sonra ben de oyle yapsam iyi olacak. Adam sordu da halbuki tracking istermisin diye. 3-5 sterlin kar edelim derken tum paradan olduk, cihaz da kayboldu. Bu gune kadar 100den fazla Ebay alisverisim var, ilk baslarda hic postada kaybolma sorunu yasamamistim ama son 3 senede 4-5 paketim kayiplara karisti.
|
|
|
|
|
|